Pengumpul Berita Crypto Teratas: 22 Kurator Berita Bitcoin Paling Popular

Pengumpul Berita Crypto

Walaupun laman web berita cryptocurrency adalah selusin dolar, sebilangan pelabur dan peniaga lebih suka mendapatkan berita bitcoin dan blockchain mereka dari agregator.

Dengan berlalunya hari, dunia kripto terus menyaksikan kemasukan semakin banyak perkembangan teknologi yang, terus terang, tidak mungkin dapat ditangani. Sehubungan dengan itu, selama 4-5 tahun kebelakangan ini, komuniti altcoin global telah menyaksikan peningkatan banyak alat agregasi berita yang membolehkan pelabur kripto mengawasi semua kejadian penting yang berlaku dalam dunia kewangan digital dengan mudah , cara yang diperkemas.

Dalam artikel ini, kita akan melihat beberapa pengumpul berita paling berkesan yang disukai oleh peminat altcoin kerana keseluruhan utiliti, kepantasan, dan kepercayaan mereka. Oleh itu, tanpa sebarang basa-basi lagi, mari kita lompat langsung ke tengah persoalan.

CryptoPanic

Cryptopanic adalah salah satu platform pengumpulan berita crypto yang paling terkenal yang terdapat di pasaran sekarang. Ini dirancang untuk merangkumi pelbagai maklumat yang berkaitan dengan mata wang digital (besar dan kecil) serta sejumlah projek lain yang berkaitan dengan domain yang berkembang ini. Selain itu, kerana kemudahan penggunaan keseluruhan platform, CryptoPanic menjadikan pengguna sangat mudah untuk menelusuri banyak berita tanpa kehilangan sebarang acara.

Crypto Pro

Pandangan pantas Crypto Pro’s UI asli menunjukkan kepada kita bahawa aplikasi ini menawarkan kepada pengguna lebih daripada sekadar berita. Sebagai permulaan, aplikasi mudah alih platform ini dilengkapi dengan banyak modul data crypto khusus yang membantu menyusun berita masa nyata ke dalam kategori tertentu dengan lancar. Selain itu, aplikasi ini sangat mudah digunakan dan dapat dilayari dengan sentuhan butang.

Ciri utama lain yang berkaitan dengan Crypto Pro yang menjadikannya unik termasuk:

Sokongan Pedagang Kripto: Platform ini telah dirancang dengan mempertimbangkan pedagang mata wang digital – sehingga menyediakan individu ini dengan sejumlah data yang berkaitan seperti kadar pertukaran masa nyata, ramalan harga, dll..

Pilihan Penyesuaian: Alat lain yang unik untuk Crypto Pro adalah kemampuannya untuk membolehkan pengguna menetapkan amaran harga dan berita yang disesuaikan khusus untuk pelbagai aset yang terdapat dalam akaun dompet mereka yang berbeza.

Kapasiti Integrasi: Platform ini dilengkapi dengan beberapa pilihan integrasi mudah yang membolehkan aplikasinya mudah berasimilasi dengan API pelbagai pertukaran crypto. Ini membolehkan bukan sahaja memungkinkan penyegerakan data yang lebih mudah juga menjadikan pengesanan portfolio lebih mudah.

Terakhir, pengguna Apple dengan senang hati mengetahui bahawa Crypto Pro dilengkapi dengan modul aplikasi khas yang telah direka khas untuk pengguna Apple Watch.

CryptoControl

CryptoControl adalah platform pengumpulan berita intuitif yang telah direka untuk peniaga crypto profesional dan juga peminat altcoin kasual. Selain kemampuan pengumpulan berita, platform ini juga dilengkapi dengan a agregator sosial yang membolehkan pelbagai kandungan hasil komuniti di Twitter dan Reddit disampaikan kepada penggunanya dengan cara yang hampir seketika. Walaupun antarmuka mungkin tidak secanggih dengan beberapa rakan digitalnya yang lain, CryptoControl lebih dari sekadar mengatasi masalah seperti itu dengan menawarkan sejumlah besar maklumat berkaitan kripto kepada penggunanya.

Ciri utama lain:

Peta Panas Berita: CryptoControl dilengkapi dengan peta panas yang membolehkan pengguna memvisualisasikan berita berita terbaik hari ini mengikut kepentingan dan kesesuaian keseluruhan mereka.

Terminal Perdagangan: Walaupun ciri ini belum disiarkan, the terminal perdagangan portal akan membolehkan pengguna menyelesaikan perdagangan arbitraj di sebilangan besar platform pertukaran altcoin yang berbeza. Ciri ini sesuai untuk individu yang ingin memanfaatkan sebahagian besar perbezaan harga yang terdapat di pelbagai pertukaran mata wang digital di seluruh dunia.

CoinSpectator

CoinSpectator menyediakan pembaca berita suapan berita dari pelbagai platform media sosial seperti Twitter, Reddit. Bukan hanya itu, tetapi platform juga menarik banyak informasi mengenai ICO, yang akan diluncurkan juga. Maklumat lain yang perlu diperhatikan:

CoinSpectator dilengkapi dengan pelacak harga yang memberikan kemas kini langsung kepada penggunanya mengenai 16 aset cryptocurrency teratas di pasaran hari ini.

Platform ini menawarkan kemas kini e-mel percuma kepada penggunanya mengenai semua perubahan penting yang berlaku di seluruh sektor cryptocurrency global secara berkala.

CryptoGoat

CryptoGoat dianggap oleh banyak peminat mata wang digital sebagai sumber yang sangat baik untuk pelbagai berita yang berkaitan dengan kripto. Dan sementara antara muka keseluruhan platform cukup hambar dan tidak memberi inspirasi, jumlah ciri-ciri berkaitan berita yang ditawarkan oleh aplikasi menjadikannya sangat menarik..

Aspek inti lain dari CryptoGoat adalah bahawa ia menyaring “berita palsu” dengan tahap kecekapan yang tinggi dan tidak memaparkan catatan yang telah ditandai sebagai kandungan yang ditaja. Sebenarnya, platform ini hanya mengumpulkan berita dari kedai media yang boleh dipercayai seperti Cointelegraph, BitcoinExchangeGuide, Coindesk, dll..

CryptoCoin.Pro

CryptoCoin.Pro memberi tumpuan kepada penyampaian berita kripto yang disesuaikan kepada penggunanya dengan menyingkirkan kandungan berulang menggunakan pelbagai penapis unik. Sehubungan dengan itu, juga disebutkan bahawa platform ini merangkumi banyak data yang berkaitan dengan pasaran ICO global – dengan itu membolehkan para peminat terus mengetahui pelbagai projek yang akan datang yang berkaitan dengan bidang ini. Aspek teras lain CryptoCoin.Pro merangkumi:

Aplikasi ini menawarkan kepada penggunanya dengan pilihan e-buku yang mengagumkan yang didedikasikan untuk teknologi blockchain / crypto.

Laman web ini juga dilengkapi dengan bahagian yang disebut ‘Adakah Anda Tahu’ yang merangkumi pelbagai fakta unik yang berkaitan dengan pelbagai cryptocurrency.

CoinLive

CoinLive adalah sumber pengumpul berita lain yang menjadi sangat popular sejak setahun kebelakangan ini. Laman web ini menawarkan pembacanya dengan senarai terperinci semua berita kripto yang berlaku di seluruh dunia serta gambaran keseluruhan pasaran aset digital global dengan cara yang bukan sahaja mudah difahami tetapi juga cukup mudah. Selain itu, Coinlive juga dilengkapi dengan sejumlah kandungan video yang direka khas untuk peminat kripto yang baru yang mungkin tidak begitu berpengetahuan mengenai pelbagai topik yang berkaitan dengan pasaran kripto. Fungsi utama platform lain termasuk:

Analisis Pasaran: Platform ini mempunyai banyak data analitik yang membolehkan pengguna membuat keputusan yang lebih tepat semasa memperdagangkan aset mereka.

Antaramuka Menarik: Coinlive menggunakan antara muka yang estetik yang senang dilayari dan dikendalikan dengan mudah.

Terakhir, juga disebutkan bahawa sistem ini telah dirancang untuk menggabungkan banyak pilihan cryptocurrency dan alat pendidikan berasaskan blockchain yang benar-benar percuma untuk digunakan.

Coinlib

Coinlib adalah sumber berita lain yang sangat sesuai untuk pengguna yang ingin memperoleh pelbagai jenis kandungan crypto yang disusun. Walau bagaimanapun, platform ini lebih daripada sekadar portal berita kerana dilengkapi dengan sejumlah modul digital lain juga. Ini termasuk:

 • Pilihan amaran harga
 • Analisis kripto khusus dan carta lain yang berkaitan
 • Data duit syiling individu
 • Penjejakan portfolio

Semua ciri yang disebutkan di atas dipersembahkan kepada pengguna platform dengan cara yang sangat mudah dan dalam masa nyata. Selanjutnya, Coinlib juga dilengkapi alat yang disebut “penjelajah harga terbaik”, yang seperti namanya memungkinkan para pedagang memanfaatkan pelbagai peluang arbitraj yang mungkin tersedia untuk mereka pada bila-bila masa siang atau malam.

Ahli Koleksi BitColumnist

Ahli Koleksi BitColumnist menggunakan pendekatan langsung dan bebas dari penggabungan berita. Antaramuka platform sangat asas tetapi menyediakan pengguna dengan semua data yang mungkin mereka perlukan untuk terus mengikuti perkembangan terkini dalam dunia kripto kewangan. Selain itu, ia juga menyebut bahawa seperti sumber berita premium lain seperti CryptoGoat, BitColumnist juga mengumpulkan data hanya dari penerbitan yang dihormati seperti BitcoinExchangeGuide, CoinTelegraph, dan CoinDesk.

CCowl

CCowl adalah agregator yang sempurna bagi mereka yang ingin terus mengetahui tentang semua perubahan yang berlaku dalam kitaran berita crypto global. Laman web dilengkapi dengan penapis terpasang yang menyingkirkan berita yang tidak disahkan atau tidak mempunyai petikan yang mencukupi untuk membuktikan kebenarannya. Selain itu, CCowl hanya memaparkan berita dari sumber seperti CoinDesk, Cointelegraph, dan BitcoinExchangeGuide. Ciri-ciri lain yang perlu diperhatikan termasuk:

Indeks Pasaran: Platform ini dilengkapi dengan indeks pasaran dalamannya yang diperibadikan yang dapat digunakan untuk mengesan permodalan pasaran lebih dari 50 mata wang digital.

Keserasian: CCowl telah dirancang sedemikian rupa sehingga dapat memperoleh data masa nyata dari sejumlah platform perdagangan crypto yang terkenal seperti Kraken, Binance, Bittrex, dan Bitfinex.

FAWS

FAWS sebagai platform agregasi yang menyediakan penggunanya dengan bukan sahaja kandungan berita crypto yang luar biasa tetapi juga dilengkapi dengan ciri-ciri berguna lain seperti:

 • Makluman harga yang diperibadikan
 • Penjejak portfolio
 • Penyemak harga Altcoin

Pengumpul berita yang mengumpulkan maklumat dari 37 kedai media crypto teratas di dunia.

Oleh kerana kegunaan modul operasi yang disebutkan di atas, FAWS berfungsi sebagai jalan maklumat yang ideal bagi peniaga yang ingin memanfaatkan sepenuhnya pasaran cryptocurrency yang sentiasa berubah-ubah di seluruh dunia.

Cryptopys

Cryptopys adalah alat pengagregatan yang sangat baik yang mengumpulkan berita kripto yang relevan dari lebih dari 100 sumber industri terkemuka dalam masa nyata. Namun, yang benar-benar menonjolkan platform ini adalah sokongannya yang terpadu untuk 18 bahasa yang berbeza serta kumpulan sumbernya yang terus berkembang berdasarkan pelbagai cadangan komuniti. Terakhir, dari segi reka bentuk keseluruhannya, Cryptopys menggunakan antara muka yang ringkas namun intuitif yang membolehkan pengguna mengesan aset crypto pilihan mereka dengan satu sentuhan butang.

Maklumat lain yang berkaitan:

Platform ini telah dirancang oleh Krypton Capital dan Deco.agency – dua syarikat crypto yang telah mendapat banyak daya tarikan sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Ahli komuniti Cryptopys lama mempunyai kuasa untuk melabel item berita sebagai FUD, bullish, atau bearish – dengan itu membolehkan peminat crypto menyaring data yang berkaitan dengan cara yang lebih efisien dan bebas dari gangguan.

Bitlovin.com

Walaupun tidak begitu popular seperti agregator berita lain yang terdapat di pasaran hari ini, Bitlovin melakukan lebih daripada sekadar pekerjaan mengumpul berita utama dari sumber media yang disahkan yang berpusat di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, ciri utama yang membezakan Bitlovin daripada persaingannya yang lain ialah garis masa berita dinamiknya yang memberikan pembaca berita terkini (memastikan bahawa pelabur kripto mengikuti perkembangan terkini dari dunia crypto).

Hedge Maven

Walaupun HedgeMaven bukan secara eksklusif platform berita berorientasikan kripto, ia menawarkan kepada pembacanya sejumlah besar data lain yang berkaitan dengan industri dana lindung nilai yang mungkin menarik bagi peminat crypto. Beberapa data penting yang HedgeMaven secara rutin menyampaikan termasuk:

 • Maklumat peraturan Hedge Fund (ini merangkumi perincian yang berkaitan dengan Private Fund – Form ADV
 • Hedge Fund dan berita crypto lain yang berkaitan
 • Indeks purata Hedge Fund
 • Senarai terperinci profesional yang bekerja di ruang ini

Finrazor

Finrazor boleh dianggap sebagai navigator cryptocurrency / agregator berita yang merangkumi pelbagai jenis berita yang berkaitan dengan cryptocurrency yang hampir pernah ada di pasaran sekarang. Bukan hanya itu, tetapi laman web juga mengandungi sejumlah besar maklumat yang berkaitan dengan domain lain yang berkaitan seperti:

 • ICO (Penawaran Syiling Permulaan)
 • Blockchain
 • Teknologi Altcoin

Terakhir, juga disebutkan bahawa bersama dengan ICORating.com, Finrazor menyediakan pembacanya sejumlah data novel yang tidak banyak di laman web lain buat masa ini.

WickedZine

WickedZine.com umpan berita dinamik yang merangkumi sejumlah maklumat gila yang berkaitan dengan pelbagai cryptocurrency dalam masa nyata. Halaman arahan laman web dibahagikan dengan rapi ke dalam beberapa bahagian yang mengandungi cerita yang berkaitan dengan Bitcoin, Ethereum dan teknologi blockchain. Bukan itu sahaja, tetapi WickedZine juga menawarkan kepada para pembacanya dengan beberapa tawaran yang menguntungkan (seperti Airdrops, potongan token) secara hampir sehari-hari.

Intocryptonews

Seperti namanya, IntoCryptoNews adalah penyusun berita yang mudah dan senang yang menyediakan peminat berita digital dengan suapan berita 24 jam yang berkaitan dengan aset kripto teratas yang terdapat di pasaran sekarang. Reka bentuk laman web agak mudah dan tidak menampilkan sesuatu yang terlalu mewah. Walau bagaimanapun, platform ini berfungsi untuk menyediakan kandungan pendidikan yang padat kepada pengguna.

Coinna

Coinna adalah pengumpul berita yang mengumpulkan kandungan kripto yang disusun dari beberapa sumber media yang mapan seperti BitcoinExchangeGuide, Cointelegraph, Bitsonline, CoinCodex, dan lain-lain. Platform ini mempunyai pelbagai penapis yang berkaitan yang membolehkan pembaca menatal antara pelbagai topik dengan lancar (seperti Bitcoin, blockchain, perlombongan crypto, dll) dengan satu sentuhan butang. Sekiranya itu tidak mencukupi, Coinna juga dilengkapi dengan bahagian khusus untuk perdagangan.

Berita Crypto

Berita Crypto adalah portal agregasi yang lebih menumpukan pada perkara seperti perlombongan crypto, penawaran duit syiling awal, teknologi blockchain, dan berita cryptocurrency khusus. Platform ini hanya tersedia untuk pengguna Android dan iOS – dengan aplikasi yang boleh dimuat turun secara percuma. Beberapa ciri utama Crypto News yang lain termasuk:

Platform ini mengumpulkan semua berita dari kedai media seperti Forklog, CoinDesk, dan CoinTelegraph.

Ini memberikan pembaca sejumlah data analisis masa nyata serta ramalan dan pendapat pakar.

Oleh kerana kemampuan API integratifnya, Crypto News membolehkan penggunanya memperoleh kadar pertukaran yang berbeza yang ditawarkan oleh sebilangan pertukaran cryptocurrency dalam masa nyata.

Platform ini juga merangkumi aspek-aspek lain yang berkaitan dengan kripto seperti perspektif perdagangan pakar, aktiviti perlombongan global, penawaran syiling awal yang akan datang, dll..

Algori

Walaupun Algory tidak begitu terkenal seperti beberapa rakan digitalnya yang lain, ia menawarkan kepada pengguna dengan pelbagai ciri canggih yang dapat menyaingi hampir semua platform pengumpul berita lain yang terdapat di pasaran sekarang. Ditubuhkan pada tahun 2018, beberapa ciri utama Algory termasuk:

Platform ini dilengkapi dengan modul media sosial yang mengumpulkan data crypto dari pelbagai laman web seperti Twitter, Reddit, Facebook, dll..

Seperti di laman web syarikat, Algory kini mengumpulkan berita dari lebih 1000 sumber dalam masa nyata.

Selain mengumpulkan tajuk utama dari sumber yang boleh dipercayai di internet, Algory juga memiliki kekuatan untuk memperoleh data lain yang berkaitan dari syarikat yang menawarkan produk atau perkhidmatan yang berkaitan dengan crypto / blockchain.

Terakhir, platform ini membolehkan penggunanya membuat ruang kerja khusus serta berita yang disesuaikan berkaitan dengan airdrops dan deposit / pengeluaran kunci dengan satu sentuhan butang.

CoinBlick

CoinBlick adalah agregator berita yang didorong oleh AI yang membolehkan pengguna memperoleh sejumlah besar data mata wang digital yang diperibadikan dengan lancar. Seperti beberapa sumber yang terdapat dalam talian, laman web mengumpulkan berita yang berkaitan dengan lebih dari 2500+ cryptocurrency dari banyak laman web termasuk Cointelegraph, BitcoinExchangeGuide, Twitter, dan Reddit.

Berminal

Berminal adalah alat pengumpulan berita yang popular yang membolehkan pengguna memperoleh sejumlah maklumat berkaitan kripto yang berkaitan dari sebilangan besar media yang boleh dipercayai dalam masa nyata. Mengikut data yang tersedia dalam talian, firma ini mempunyai daftar tim wartawan profesional sepenuh masa yang ditugaskan untuk membuat dan mengurus kandungan berita khusus yang mungkin menarik bagi peminat kripto yang santai dan serius.

Beberapa ciri utama Berminal termasuk:

(i) Data Harga Langsung: Aplikasi ini memberi pengguna harga langsung dan petunjuk perdagangan teknikal yang berkaitan dengan sejumlah mata wang digital (termasuk Bitcoin (BTC), Ether (ETH), dll.).

(ii) Rangka Kerja Pemerintahan Asli: Berminal menggunakan protokol tadbir urus sendiri dan juga token utiliti digital (BERM) – yang dapat diperoleh oleh pengguna yang berminat dengan menyelesaikan tugas dan aktiviti tertentu seperti:

 • Memuat turun aplikasi
 • Mengundi
 • Memainkan permainan ramalan harga BTC bawaan aplikasi (disebut Crypto Psychic)

(iii) Penapis Berita Palsu: Berminal dilengkapi dengan alat penapisan asli yang membantu dalam penghapusan kandungan yang bertujuan menyebarkan maklumat palsu kepada peminat kripto di seluruh dunia.

Kesimpulannya

Sebagai penutup bahagian ini, kami ingin mengingatkan pembaca bahawa hari ini pasaran penuh dengan sejumlah agregator berita crypto yang mengagumkan yang membolehkan pembaca mereka membuat pelaburan yang lebih bijak (serta mengenal pasti / menganalisis pasaran cryptocurrency dalam lebih banyak lagi cara yang diperkemas). Oleh itu, harapan kami adalah bahawa senarai ini akan membantu anda membuat keputusan perniagaan yang lebih bijak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me