BHEX Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

Ulasan BHEX Exchange

BHEX adalah pertukaran cryptocurrency baru yang menawarkan perdagangan niaga hadapan kripto dan banyak lagi. Ketahui semua yang anda perlu ketahui mengenai BHEX dan cara kerjanya hari ini dalam ulasan dan panduan pengguna kami.

ciri-ciri

 • Pertukaran crypto berasaskan malta dilancarkan pada Disember 2018
 • Disokong oleh institusi crypto utama seperti Huobi dan OKEX
 • Perdagangan kripto-ke-kripto yang mudah dalam persekitaran yang dikawal selia minimum yang melayani kebanyakan peniaga kripto Cina

Kaedah Deposit

 • Kripto

Kelebihan

 • Perdagangan crypto-to-crypto yang murah dan mudah
 • Perdagangan opsyen
 • Kontrak niaga hadapan diselesaikan dalam USDT

Keburukan

 • Hanya deposit crypto dan perdagangan crypto-to-crypto
 • Peraturan minimum
 • Tiada peniaga AS

Pengenalan

BHEX adalah pertukaran cryptocurrency yang dilancarkan pada bulan Disember 2018. Bursa menggambarkan dirinya sebagai “platform perdagangan cryptocurrency yang didorong oleh teknologi”. BHEX adalah kependekan dari Blue Helix Exchange.

Panduan pertukaran crypto BHEX

Hari ini, BHEX menyediakan perdagangan crypto-to-crypto, perdagangan kontrak berterusan, kontrak opsyen, perdagangan OTC, dan pengurusan kekayaan, antara perkhidmatan perdagangan dan pelaburan lain.

Seperti pertukaran crypto yang dikawal selia yang minimum, BHEX berpusat di Malta. Pertukaran ini juga menawarkan 0.10% yuran perdagangan yang sangat kompetitif (untuk pembuat dan pengambil). Anda akan membayar yuran pengeluaran hanya 0.0006 BTC.

Salah satu kelemahan BHEX ialah kaedah pembiayaan hanya terhad kepada crypto. Anda tidak boleh memindahkan wang ke BHEX melalui bank atau kad kredit, misalnya. Selain itu, pelabur AS tidak dibenarkan secara teknikal dalam akaun (walaupun BHEX nampaknya tidak menyekat atau mengambil tindakan terhadap peniaga kripto yang berpangkalan di AS menggunakan platform).

Matlamat utama BHEX adalah untuk menawarkan perdagangan crypto-to-crypto dan niaga hadapan dalam persekitaran yang diatur minimum. Walau bagaimanapun, produk dan perkhidmatan lain juga tersedia melalui BHEX, termasuk BHEX DeFi Market (BHDM), BHEX Chain, dan beberapa penyelesaian sistem pertukaran awan SaaS.

Pertukaran perdagangan BHEX

Walaupun baru dilancarkan pada bulan Disember 2018, BHEX telah berkembang menjadi salah satu bursa terbesar di dunia crypto. Bursa secara berkala mempunyai lebih daripada $ 100 juta jumlah dagangan setiap 24 jam, menjadikannya sekitar 50 daripada pertukaran cryptocurrency teratas di dunia dengan jumlah dagangan.

Ulasan Blue Helix Exchange

BHEX juga mendakwa disokong oleh beberapa nama terbesar industri crypto. BHEX mendakwa mendapat sokongan daripada 56 pelabur institusi, dan Huobi dan OKEX – dua daripada pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia – keduanya disenaraikan sebagai pelabur.

Ada sebab yang baik mengapa BHEX berkait rapat dengan Huobi: pertukaran itu diasaskan oleh Ju Jianhua, mantan CTO Huobi. Pasukan pengasas BHEX yang lain terdiri daripada bekas profesional fintech dan IT.

BHEX sangat popular di kalangan pedagang Cina, walaupun pertukarannya tersedia sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dan tujuh bahasa lain.

Teruskan membaca untuk mengetahui ciri utama BHEX dan cara ia berfungsi.

Pertukaran cryptocurrency Blue Helix

Ciri-ciri utama

Ciri utama BHEX merangkumi:

Yuran Perdagangan yang Murah: BHEX mengenakan yuran pembuat 0.10% dan yuran pengambil 0.10%. Ini lebih murah daripada pertukaran cryptocurrency rata-rata, walaupun serupa dengan yuran yang dibayar pada bursa yang kurang dikawal selia (0.10% hingga 0.15% adalah standard industri untuk pertukaran crypto-to-crypto yang tidak terkawal).

Yuran Pengeluaran Murah: BHEX tidak mengenakan yuran deposit, dan anda akan membayar yuran pengeluaran hanya 0.0006 BTC. Jumlah pengeluaran minimum dikenakan untuk semua pengeluaran cryptocurrency (misalnya, 0,01 BTC, atau 50 USDT).

Token Asli: BHEX mempunyai token utiliti asli yang dipanggil BHEX Token (BHT). Token itu adalah token ERC20 yang boleh digunakan untuk mengurangkan yuran perdagangan di BHEX.

Disokong oleh 56 Pelabur Institusi: BHEX dilancarkan pada bulan Disember 2018 tetapi telah meningkat menjadi salah satu pertukaran crypto terbesar di industri. Sebahagian daripada sebab kejayaan itu adalah sokongan institusi. BHEX disokong oleh 56 pelabur institusi, termasuk pertukaran crypto blue chip seperti Huobi dan OKEX.

Penjagaan & Penjelasan: Lapisan asas BHEX dikuasakan oleh teknologi penjagaan dan penjelasan aset terdesentralisasi Bluehelix. Teknologi ini menggunakan teknologi blockchain dan kriptografi untuk memperkuat mekanisme konsensus masyarakat. Dalam istilah awam, BHEX mengalihkan wang menggunakan blockchain untuk keselamatan tambahan.

Perdagangan Penyemak Imbas: Sebilangan besar pengguna akan berinteraksi dengan BHEX melalui platform web BHEX.com, tersedia untuk mana-mana peranti yang tersambung ke internet.

Perisian Desktop: Sekiranya anda tidak mahu menggunakan platform penyemak imbas BHEX, anda juga boleh memuat turun perisian desktop BHEX untuk Windows dan Mac OS.

Aplikasi Mudah Alih: BHEX menawarkan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.

Perdagangan Opsyen: Dagangan opsyen menyumbang sebahagian besar jumlah di BHEX.

Platform perdagangan crypto BHEX

Kontrak Kekal: Seperti BitMEX dan platform perdagangan niaga hadapan yang lain, BHEX menawarkan pertukaran kontrak kekal, termasuk pertukaran margin USDT dan pertukaran margin duit syiling.

Panduan pengguna BHEX Blue Helix

Dagangan Fiat OTC: BHEX mempunyai pasaran OTC di mana sesiapa sahaja boleh membuat perdagangan untuk menjauhkannya dari buku pesanan pertukaran yang lebih luas. Tawaran USDT dan BTC tersedia melalui pasaran OTC, dengan kebanyakan perdagangan dalam mata wang Yuan Tiongkok (CNY). Salah satu kelebihan terbesar menggunakan meja BHEX OTC ialah anda tidak akan membayar yuran perdagangan untuk sebarang perdagangan OTC.

Opsyen perdagangan Blue Helix Exchange

Popular di China: BHEX sangat popular di China, dan pedagang China menyumbang sebahagian besar jumlah dagangan di BHEX.

Sokongan Pelbagai Bahasa: BHEX tersedia dalam tujuh bahasa yang berbeza, termasuk Bahasa Inggeris, Rusia, Turki, Vietnam, Korea, Jepun, dan Cina.

Tiada Pelabur AS: BHEX tidak tersedia untuk pelabur Amerika. Seperti yang dinyatakan di atas, BHEX kebanyakannya popular di kalangan pedagang cryptocurrency China, dan pengguna Amerika secara rasmi dilarang berdagang di platform.

Akaun Simpanan yang Mendapatkan Faedah Bonus: BHEX menawarkan tiga akaun simpanan berasingan yang disebut ‘akaun bonus’. Sehingga Disember 2019, BHEX menawarkan akaun bonus bitcoin (BTC), ETH, dan USDT dengan pulangan tahunan sebanyak 5.00%. Sekiranya anda ingin memperoleh faedah dari pegangan crypto anda, maka BHEX membolehkan anda melakukannya.

Mata Wang dan Pasangan BHEX

Sehingga Disember 2019, BHEX menyenaraikan sekitar 50 cryptocurrency dan pasangan di pasaran perdagangan spotnya. Seperti yang anda jangkakan, pasangan perdagangan dengan jumlah tertinggi merangkumi beberapa kombinasi BTC, ETH, XRP, LTC, EOS, BCH, ETC, dan TRON.

BHEX juga menyenaraikan banyak pasangan mata wang kripto atau kelantangan rendah yang kurang dikenali, termasuk Bytom (BTM), Litex (LXT), Artfinity (AT), Alogrand (ALGO), dan Lambda (LAMB), antara lain.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong oleh BHEX

BHEX hanya menyokong deposit dan pengeluaran menggunakan cryptocurrency. Sekiranya anda baru menggunakan crypto, anda perlu membeli crypto di tempat lain (menggunakan kad debit, kad kredit, atau pindahan bank) sebelum mengakses BHEX.

BHEX menerima deposit dalam semua cryptocurrency yang disokong, termasuk cryptocurrency utama seperti BTC, ETH, dan XRP dan banyak pilihan yang kurang dikenali juga.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk BHEX

Seperti kebanyakan pertukaran akaun yang diatur minimum, BHEX mempunyai proses pengaturan yang cepat dan mudah. Anda boleh memulakan perdagangan tanpa pengesahan diperlukan. Namun, untuk menaikkan had akaun anda atau untuk berdagang di meja OTC, anda perlu melengkapkan pengesahan KYC dengan memberikan kad pengenalan nama penuh anda, dan nombor pengenalan.

Sebagai peniaga biasa (bukan OTC), anda boleh berniaga di BHEX tanpa melengkapkan pengesahan KYC / AML. Yang perlu anda buat hanyalah mengesahkan alamat e-mel atau nombor telefon untuk menyelesaikan pendaftaran anda. Anda boleh meningkatkan had pengeluaran dengan melengkapkan pengesahan KYC, walaupun tidak diperlukan.

Perdagangan BHEX

BHEX mempunyai antara muka perdagangan standard yang tidak asing lagi bagi sesiapa yang pernah menggunakan pertukaran cryptocurrency sebelumnya. Seperti yang disebutkan di atas, anda dapat berdagang di BHEX menggunakan penyemak imbas web anda atau melalui aplikasi desktop atau mudah alih BHEX.

Yuran BHEX

Bayaran perdagangan BHEX kompetitif dengan kebanyakan pertukaran lain yang kurang dikawal selia. Anda akan membayar yuran 0.10% untuk setiap perdagangan (pembuat atau pengambil), sementara yuran perdagangan opsyen ditetapkan pada 0.5% untuk setiap pihak. Berikut adalah yuran BHEX yang paling penting yang perlu anda ketahui:

 • Bayaran Dagangan (Pembuat): 0.10%
 • Bayaran Dagangan (Pengambil): 0.10%
 • Yuran Perdagangan Opsyen (Pembuat): 0.5%
 • Yuran Perdagangan Opsyen (Pengambil): 0.5%
 • Bayaran Dagangan Fiat OTC: Percuma
 • Bayaran Perdagangan Kontrak (Pembuat): 0.02%
 • Bayaran Perdagangan Kontrak (Pengambil): 0.05%
 • Bayaran Deposit: Percuma
 • Bayaran Pengeluaran: 0.0006 BTC

BHEX mempunyai yuran pengeluaran minimum tertentu. Anda memerlukan sekurang-kurangnya 0,01 BTC dalam akaun anda untuk membuat pengeluaran bitcoin, misalnya, atau 50 USDT untuk membuat pengeluaran USD Tether.

Bayaran BHEX

Anda dapat melihat maklumat lengkap mengenai yuran perdagangan BHEX di laman web rasmi mereka di sini.

Isu Keselamatan dan Waktu Henti BHEX

BHEX dilancarkan pada bulan Disember 2018. Pertukaran muda ini tidak mempunyai masalah keselamatan atau waktu henti yang diketahui secara terbuka sejak dilancarkan.

Kemudahan penggunaan

BHEX mudah digunakan. Walau bagaimanapun, BHEX hanya menerima deposit kripto, oleh itu ia bukan pilihan terbaik bagi seseorang yang benar-benar baru menggunakan crypto. Anda perlu memegang cryptocurrency sebelum menggunakan BHEX.

Kepercayaan dan Privasi

BHEX mempunyai ketelusan yang terhad mengenai operasi, pasukan pengurusan, atau bagaimana bursa beroperasi. Kami tahu pertukaran itu dilancarkan oleh bekas Huobi CTO Ju Jianhua, tetapi kami tidak tahu banyak mengenai “profesional IT dan fintech” lain yang terlibat dengan pertukaran ini. The tukar “Tentang Kami” halaman hanyalah satu perenggan teks yang samar-samar dan indah yang menggambarkan bagaimana pertukaran berfungsi.

Khidmat Pelanggan

BHEX mempunyai perkhidmatan pelanggan yang luar biasa baik. Syarikat ini menawarkan perkhidmatan pelanggan sembang langsung secara langsung melalui BHEX.com. Anda juga boleh menghantar permintaan perkhidmatan pelanggan yang lebih formal melalui halaman Zendesk BHEX. Sejauh yang kami tahu, BHEX menawarkan perkhidmatan pelanggan dalam bahasa Inggeris dan Cina.

Panduan Pengguna BHEX: Cara Menyiapkan dan Menggunakan BHEX

1. Daftar

Terdapat dua cara untuk mendaftar ke BHEX: dengan mengesahkan nombor telefon atau dengan mengesahkan alamat e-mel.

cara menggunakan pertukaran BHEX

Mulakan dengan pergi ke www.BHEX.com dan mengklik ‘Daftar’.

Klik ‘Phone’ untuk mendaftar dengan mengesahkan nombor telefon anda atau klik ‘Email’ untuk mendaftar melalui e-mel.

Persediaan pertukaran cryptocurrency BHEX

Masukkan alamat e-mel atau nombor telefon anda, kemudian pilih kata laluan anda untuk BHEX. Kata laluan anda mestilah 8 hingga 20 aksara dengan nombor dan huruf besar dan kecil.

daftar ke BHEX

Klik ‘Dapatkan Kod’ untuk menerima kod pengesahan ke nombor telefon atau alamat e-mel anda.

2. Pengesahan

Akaun pendaftaran BHEX

BHEX akan menghantar kod pengesahan ke nombor telefon atau alamat e-mel anda. Kod pengesahan ini akan aktif selama 10 minit.

BHEX pertukaran keselamatan

Masukkan kod yang anda terima ke halaman pendaftaran BHEX, kemudian pastikan anda bersetuju dengan dasar privasi BHEX.

Pada ketika ini, anda juga boleh memasukkan kod rujukan.

Selesaikan proses pendaftaran, dan akaun anda sudah siap.

3. Pengesahan Dua Faktor

Pengesahan dua faktor (2FA) adalah pilihan pada BHEX. Namun, BHEX mengesyorkan menyediakan 2FA untuk melindungi akaun anda.

BHEX menyokong 2FA melalui Google Authenticator, alamat e-mel atau nombor telefon. Anda boleh menyesuaikan tetapan akaun anda untuk mengesahkan log masuk melalui salah satu kaedah ini.

4. Pengesahan KYC / AML

Sekiranya anda ingin menaikkan had pengeluaran anda atau terlibat dalam perdagangan OTC fiat, maka anda perlu mengesahkan identiti anda dengan menyelesaikan proses pengesahan KHC / AML BHEX.

BHEX KYC dan AML

Pilih kewarganegaraan anda dan masukkan nama belakang, nama depan, jantina, dan jenis ID anda (lesen memandu, pasport, kad pengenalan nasional, atau yang lain).

BHEX pertukaran keselamatan

Kemudian, muat naik foto anda yang memegang ID anda yang sah. Gambar mestilah “berkualiti tinggi dan tidak terhalang” dan ukurannya tidak lebih besar daripada 10MB. Format yang boleh diterima termasuk.jpg, .png, dan.jpeg.

BHEX biasanya memerlukan 24 jam untuk menyemak permintaan anda dan mengesahkannya.

Protokol keselamatan pengguna BHEX

5. Kaedah Pembayaran

BHEX hanya menerima deposit dalam crypto. Anda boleh menyimpan dana menggunakan cryptocurrency yang diterima di BHEX.

Lawati halaman akaun anda untuk melihat dompet yang ada. Lihat dompet untuk cryptocurrency yang ingin anda gunakan, kemudian hantarkan dana ke dompet itu. Wang tersebut akan muncul dalam akaun anda sebentar lagi, dan kemudian akan tersedia untuk diperdagangkan.

BHEX tidak mengenakan sebarang bayaran deposit.

6. Dagangan Cryptocurrency

Setelah dana dimasukkan ke dalam akaun BHEX anda, anda sudah bersedia untuk memulakan perdagangan.

cara berdagang cryptocurrency di BHEX

Anda boleh mendapatkan platform perdagangan BHEX asas di bhex.com/exchange. Pilih pasangan cryptocurrency yang anda inginkan dari tetingkap di sebelah. Kemudian, masukkan jumlah yang anda ingin beli atau jual.

Pesanan had dan pesanan pasaran tersedia untuk semua pasangan.

Jenis pesanan yang lebih maju, termasuk pilihan niaga hadapan dan kontrak kekal, juga boleh didapati melalui BHEX. Klik pada ‘Kontrak Berkekalan’ pada bar menu atas untuk pertukaran margin USDT atau pertukaran margin duit syiling. Atau, klik ‘Pilihan’ untuk membeli dan menjual pilihan melalui BHEX.com/option.

Anda juga boleh mengunjungi meja OTC fiat BHEX untuk memposting atau mengambil salah satu perdagangan yang tersedia. Hanya perdagangan USDT dan BTC yang tersedia melalui meja perdagangan ini. Tidak seperti pertukaran BHEX biasa, tidak ada yuran perdagangan yang dikenakan semasa membuat atau melakukan perdagangan melalui meja OTC fiat BHEX.

7. Pengeluaran

BHEX mempunyai jumlah pengeluaran minimum yang minimum dan sedikit bayaran pengeluaran.

Pembayaran syiling BHEX

Sekiranya mengeluarkan BTC, misalnya, anda perlu mempunyai minimum 0.02 BTC di akaun anda dan membayar yuran 0.0006 BTC. Sekiranya mengeluarkan USDT, anda memerlukan minimum 50 USDT di akaun anda.

Kata Akhir

BHEX adalah pertukaran cryptocurrency baru (dilancarkan pada bulan Disember 2018) yang melayani kebanyakan pasaran kripto China. Pertukaran telah meningkat menjadi jumlah yang sangat mengejutkan sejak dilancarkan satu tahun yang lalu, kini duduk sebagai salah satu daripada 50 bursa kripto teratas di seluruh dunia berdasarkan jumlah dagangan.

BHEX menyokong pelbagai perdagangan crypto-to-crypto tanpa pengesahan KYC / AML diperlukan. Anda juga boleh memperdagangkan kontrak pertukaran abadi atau kontrak opsyen.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai BHEX atau mendaftar hari ini, lawati BHEX.com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

276 8a3 b2f 33e c14 a01 eeb