CryptoCompare: Panduan Data Harga Pertukaran Pasaran Crypto

panduan cryptocompare

CryptoCompare adalah platform data pasaran dan harga yang ditubuhkan pada tahun 2014 untuk menyediakan data yang mereka perlukan kepada pelabur runcit dan institusi. Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai bagaimana CryptoCompare berfungsi dan apa yang mereka tawarkan kepada peminat cryptocurrency dalam ulasan kami.

Apa itu CryptoCompare?

CryptoCompare adalah perkhidmatan maklumat pasaran crypto yang bertujuan untuk merapatkan jurang antara pasaran aset crypto dan pasaran kewangan tradisional.

laman web cryptocompare rasmi

Ditubuhkan pada tahun 2014, CryptoCompare telah berkembang untuk memberikan data cryptocurrency kepada syarikat-syarikat di seluruh dunia, memberikan akses kepada pelabur runcit dan institusi ke data pasaran dan harga masa nyata, berkualiti tinggi, boleh dipercayai untuk 5,300+ syiling dan 240,000+ pasangan mata wang.

cryptocompare harga pasaran crypto

CryptoCompare mendapat maklumatnya dengan mengumpulkan dan menganalisis data centang dari pertukaran cryptocurrency utama. Kemudian, CryptoCompare mengintegrasikan set data yang berbeza untuk membuat harga cryptocurrency. Hasilnya bukan hanya harga Bitcoin, tetapi gambaran keseluruhan pasaran secara menyeluruh. CryptoCompare juga menyediakan data pada tahap terperinci, termasuk data perdagangan cryptocurrency, data buku pesanan, blockchain, dan data sejarah, data sosial, laporan, dan sekumpulan indeks cryptocurrency.

harga pertukaran kripto cryptocompare

CryptoCompare, yang berpusat di London, mempunyai ranking Alexa di bawah 17,000 di seluruh dunia dan percuma untuk tujuan peribadi dan bukan komersial. Ia juga percuma untuk percubaan komersial. Sementara itu, pelanggan komersial boleh membayar $ 80 hingga $ 200 sebulan untuk langganan CryptoCompare, dengan harga perusahaan yang disesuaikan juga tersedia.

cryptocompare data crypto

Ciri CryptoCompare

CryptoCompare menawarkan ciri dan faedah utama berikut:

Data Aset Digital Sejarah dan Masa Nyata: Perkhidmatan teras CryptoCompare adalah datanya. Syarikat ini menyediakan institusi dengan data aset digital masa nyata yang pasti melalui API-nya. Penyelesaian API dan WebSocket syarikat menawarkan data kripto bertaraf institusi kepada berjuta-juta pelanggan di seluruh dunia.

Penyelesaian Perkhidmatan Data Aset Digital Custom Bespoke: CryptoCompare menawarkan pelaksanaan yang dibuat khas, disesuaikan, termasuk pakej akses data perusahaan dan indeks aset digital yang memenuhi keperluan unik organisasi.

alat cryptocassare cryptoasset

5,300+ Duit Syiling: CryptoCompare menyokong hampir setiap duit syiling terkenal di crypto-sfera. Sehingga November 2019, CryptoCompare menyokong 5,300+ syiling termasuk yang besar seperti Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) dan Ripple (XRP).

240,000+ Pasangan Mata Wang: CryptoCompare menjejaki 240,000+ pasangan mata wang di pasaran di seluruh dunia.

pasangan mata wang cryptocompare

Aplikasi Mudah Alih: CryptoCompare menawarkan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Aplikasi mudah alih membolehkan anda mengikuti harga kripto langsung dalam masa nyata, menambah duit syiling ke senarai tontonan anda, dan mengikuti perkembangan berita kripto. Anda juga dapat mengekalkan beberapa portfolio, melihat maklumat terperinci mengenai setiap duit syiling, dan menggunakan analisis teknikal, antara ciri lain.

Ulasan Pertukaran: CryptoCompare mengeluarkan ulasan pertukaran crypto setiap bulan. Ulasan pertukaran ini merangkumi kemas kini terbaru dari dunia pertukaran cryptocurrency, termasuk jumlah dagangan bulanan, pergerakan pasangan mata wang yang unik, pecahan jumlah pertukaran demi pertukaran, dan banyak lagi. CryptoCompare hanya mengkaji pertukaran yang dipercayai, termasuk pertukaran dari mana CryptoCompare mengumpulkan data.

Senarai Teratas: CryptoCompare mempunyai beberapa ‘senarai teratas’ di laman webnya di mana mereka mempunyai yang terbaik dari kategori tertentu. Mereka mempunyai senarai syiling, pertukaran, ICO, platform perlombongan, dompet, kad, dan platform perjudian teratas, misalnya.

Penyelidikan: CryptoCompare secara berkala mengeluarkan penyelidikan berkualiti tinggi, termasuk ulasan pertukaran, penanda aras, dan panduan terperinci mengenai syiling tertentu. Pasukan penganalisis dan saintis data dalaman syarikat menawarkan pandangan objektif mengenai semua aspek industri aset digital yang berbeza.

40,000 Panggilan Sebentar: API CryptoCompare menyokong sehingga 40,000+ panggilan sesaat dan 800+ perdagangan sesaat.

Sidang Kemuncak Aset Digital: CryptoCompare telah melancarkan acara yang dipanggil CryptoCompare Digital Asset Summit. Acara ini berlangsung di London, mengumpulkan ahli dari seluruh industri analisis aset dan data digital.

Langganan Percuma dan Berbayar: CryptoCompare adalah percuma untuk pengguna peribadi dan bukan komersial. Sementara itu, pengguna komersial boleh membayar $ 80 hingga $ 200 sebulan, dengan harga perusahaan yang disesuaikan juga tersedia.

Metodologi Harga dan Indeks Aset Digital yang Unik: CryptoCompare menggunakan metodologi indeks agregat proprietari yang dipanggil CCCAGG untuk mengira harga pasaran pasangan crypto yang diperdagangkan di bursa. Berdasarkan maklumat ini, CryptoCompare dapat membuat indeks aset digital agregat.

Indeks Aset Digital: CryptoCompare menawarkan pelbagai indeks aset digital melalui dirinya atau rakan kongsi, termasuk Amun Crypto Basket (HODL5), Crescent Crypto Alt (CCALT), MVIS Bitcoin OTC Spot (MVBTCO), dan MVIS CryptoCompare Ethereum (MVETH) , antara puluhan indeks lain. Sebilangan besar indeks ini dibuat dengan kerjasama MV Index Solutions (MVIS), yang merupakan anak syarikat VanEck.

indeks aset digital cryptocompare

Penyelesaian Custom dan Whitelabel: CryptoCompare menawarkan sekumpulan indeks yang menyediakan penanda aras penilaian pasaran yang komprehensif. Pelanggan boleh bekerjasama dengan CryptoCompare untuk membuat indeks mereka, misalnya, dengan memanfaatkan penyelesaian label khusus dan putih CryptoCompare. Penyelesaian khusus dan label label CryptoCompare merangkumi pengujian indeks bebas, akhir hari, dan pengiraan indeks masa nyata, perundingan dan sokongan metodologi, penyelenggaraan dan pentadbiran indeks, dokumentasi indeks, dan penyebaran awam melalui vendor terkemuka (Bloomberg, Factset, Morningstar, dan Refinitiv).

API cryptocompare

Cara Menggunakan CryptoCompare

Menggunakan CryptoCompare adalah mudah. Cukup kunjungi CryptoCompare.com, pilih rancangan anda, kemudian dapatkan kunci anda.

Sekiranya anda pengguna peribadi atau bukan komersial, atau jika anda mahukan percubaan, anda boleh mendapatkan kunci percuma anda dengan serta-merta. CryptoCompare hanya memerlukan alamat e-mel dan kata laluan untuk mendaftar ke platform.

Sekiranya anda pengguna komersil atau mempunyai keperluan data kelas atas, maka anda boleh mendaftar untuk rancangan komersial melalui CryptoCompare. Rancangan bermula dari $ 80 hingga $ 200 sebulan untuk perniagaan kecil dan sederhana.

Sehingga baru-baru ini, CryptoCompare hanya menawarkan API percuma yang tersedia untuk umum dengan had kadar berasaskan IP. Mulai akhir 2018, CryptoCompare melaksanakan perkhidmatan data API baru yang melayani pengguna peribadi dan komersial dengan pengesahan kunci API.

Sementara itu, pengguna perusahaan boleh menghubungi CryptoCompare untuk mendapatkan harga dan penyelesaian data tersuai.

Bagaimana CryptoCompare Berfungsi?

CryptoCompare menyediakan data aset digital masa nyata institusi dan pelabur runcit. Berdasarkan pakej langganan anda, anda dapat mengakses sejumlah panggilan setiap bulan dan 60+ titik akhir data pasaran.

Anda juga dapat melihat data sejarah harian dan jam penuh. Semua rancangan langganan mempunyai akses ke data sejarah minit 7 hari, walaupun pengguna perusahaan juga mendapat akses ke data sejarah minit penuh sepanjang tahun.

CryptoCompare berhubung dengan pertukaran terkemuka untuk mengumpulkan data ini. Kemudian, pelanggan mengakses data CryptoCompare melalui API dan penyelesaian WebSocket.

CryptoCompare juga menawarkan penyelesaian integrasi yang disesuaikan, termasuk pilihan khusus untuk pengguna perusahaan yang ingin mengintegrasikan suapan data CryptoCompare ke dalam sistem mereka yang ada.

CryptoCompare juga menawarkan indeks crypto, memudahkan institusi dan pelabur runcit untuk melihat maklumat pasaran dengan pantas. Metodologi indeks agregat masa nyata CryptoCompare (CCCAGG) mengira harga pasaran pasangan cryptocurrency yang diperdagangkan di bursa. Menggabungkan data transaksi dari lebih daripada 170 bursa, CryptoCompare menggunakan purata wajaran volume 24 jam untuk setiap pasangan mata wang, akhirnya mencipta sesuatu seperti CCCAGG BTC-USD.

bagaimana cryptocompare berfungsi

Pada masa yang sama, CryptoCompare mengakui bahawa data boleh menjadi tidak konsisten di seluruh pertukaran disebabkan oleh faktor seperti penggodaman, API yang rosak, tahap kecairan yang rendah, yuran transaksi, dan manipulasi pasaran. Itulah sebabnya metodologi CryptoCompare merangkumi rangkaian parameter yang komprehensif, termasuk pengesanan luar di seluruh perdagangan, untuk akhirnya memberikan data yang paling tepat mungkin kepada pelanggan.

Akhirnya, CryptoCompare menerbitkan tinjauan pertukaran bulanan untuk mengekalkan kumpulan pertukaran CCCAGG yang memenuhi standard data minimum. CryptoCompare mengkaji dan mengubah kumpulan ini setiap bulan untuk memastikan data pasaran yang paling representatif dan boleh dipercayai dari pertukaran konstituen digunakan dalam pengiraan CCCAGG.

Harga CryptoCompare

CryptoCompare mempunyai empat tahap harga yang berbeza untuk pelbagai jenis pengguna, termasuk semua perkara berikut:

Peribadi (Percuma)

Kunci percuma untuk projek peribadi / bukan komersial atau tujuan percubaan komersial

 • 100,000 panggilan sebulan
 • 60+ titik akhir data pasaran
 • Data sejarah harian dan jam penuh
 • Data sejarah 7 hari minit
 • Gambar gambar pesanan pesanan Binance (BTC-USDT)
 • Sokongan pelanggan melalui bahagian FAQ

Komersial ($ 79.99 Sebulan Dibayar Setiap Tahun / $ 95.99 Sebulan Dibayar Setiap Bulan)

Untuk projek komersial skala kecil memerlukan penyelesaian data crypto asas

 • 250,000 panggilan sebulan
 • 60+ titik akhir data pasaran
 • Data sejarah harian dan jam penuh
 • Data sejarah 7 hari minit
 • Binance (BTC & Gambar ETH) pesanan buku
 • Sokongan pelanggan melalui e-mel

Pro Komersial ($ 199.99 Sebulan Dibayar Setiap Tahun / $ 239.99 Sebulan Dibayar Setiap Bulan)

Untuk organisasi bersaiz sederhana dan pelanggan institusi memerlukan penyelesaian data crypto canggih

 • 750,000 panggilan sebulan
 • 60+ titik akhir data pasaran
 • Data sejarah harian dan jam penuh
 • Data sejarah 7 hari minit
 • Ringkasan buku pesanan Binance penuh
 • Sokongan pelanggan melalui e-mel keutamaan

Perusahaan (Harga Tersuai untuk Pengguna Perusahaan)

Untuk organisasi dan institusi perusahaan besar memerlukan penyelesaian data crypto yang dapat disesuaikan sepenuhnya dengan akses data tanpa had

 • Bilangan panggilan khas setiap bulan
 • 60+ dan titik akhir data pasaran tersuai
 • Data sejarah harian dan jam penuh
 • Data sejarah tahun + minit
 • Pesan snapshot buku dan streaming dari pelbagai pertukaran
 • Sokongan pelanggan melalui pengurus akaun
 • Ciri bonus seperti perkhidmatan pengindeksan, sambungan FIX, pelayan peribadi
 • Anda boleh membayar langganan CryptoCompare melalui Visa, MasterCard, American Express, BTC, atau ETH.

cryptocompare rancangan crypto

CryptoCompare menawarkan bayaran balik dalam tempoh 30 hari setelah menerima pembayaran. CryptoCompare juga menawarkan polisi pembayaran balik penggunaan wajar: jika anda telah menggunakan kurang daripada 10% had panggilan bulanan anda, maka anda boleh menghubungi pasukan sokongan CryptoCompare dalam masa 30 hari pembayaran dan syarikat akan menyemak aktiviti anda untuk menentukan sama ada anda layak mendapat bayaran balik sepenuhnya.

Mengenai CryptoCompare

CryptoCompare ditubuhkan pada tahun 2014. Syarikat ini berpusat di London, U.K.

pasukan kepimpinan cryptocompare

Syarikat ini diketuai oleh Charles Hayter (CEO & Pengasas Bersama) dan Vlad Cealicu (CTO & Pengasas Bersama). Hayter sebelum ini bekerja sebagai Penganalisis Penyelidikan Ekuiti di CitiBank dan Westhall Capital, sementara Cealicu bekerja sebagai Pembangun Web untuk ADVFN dan sebagai Ketua Pembangunan Perisian di LSBF.

CryptoCompare secara telus menyenaraikan semua maklumat pasukan dalam talian, termasuk maklumat hubungan pasukan, profil LinkedIn, dan maklumat lain.

CryptoCompare juga telah bekerjasama dengan beberapa nama utama di ruang tersebut. Kerjasama strategik ini membantu CryptoCompare membawa maklumat masa nyata kepada pelanggannya.

CryptoCompare telah bekerjasama dengan bahagian indeks VanEck, MVIS, misalnya, untuk menyampaikan sekumpulan indeks untuk cryptocurrency (serupa dengan matriks FSTE atau NYSE). CryptoCompare juga menyediakan data untuk Refinitiv dan mempunyai kerjasama dengan Nasdaq, Binance, Coinbase, dan syarikat besar lain.

Kata Akhir

CryptoCompare adalah salah satu penyedia data aset digital terkemuka dalam industri bersama dengan perkhidmatan pasaran cryptocurrency yang popular seperti CoinMarketCap dan CoinGecko. Syarikat ini dipercayai oleh beberapa nama terbesar di ruang tersebut, termasuk Refinitiv, Binance, Coinbase, dan MVIS. Organisasi yang berpusat di London ini menawarkan rancangan percuma untuk pengguna peribadi dan bukan komersial bersama dengan langganan berbayar untuk pengguna kecil, sederhana dan perusahaan.

.tve-lead -versi-object.thrv_heading h1, .tve-lead -versi-object.thrv_heading h2, .tve-lead-conversion-object.thrv_heading h3 {margin: 0; padding: 0} .tve-lead-conver- object.thrv_text_element p, .tve-lead -versi-object.thrv_text_element h1, .tve-lead -versi-object.thrv_text_element h2, .tve-lead -versi-objek.thrv_text_element h3 {margin: 0}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me