Crypto Markets Indecisive sebagai Bitcoin Bulls Melambatkan: Selasa Teknikal

Secara ringkas

  • Pasaran cryptocurrency tetap tidak tegas kerana Bitcoin (BTC) harga turun naik dalam julat yang sempit.
  • Data menunjukkan bahawa penyatuan jangka pendek semasa boleh menjadi persediaan yang baik untuk kenaikan harga BTC.
  • Eter (ETH) lembu kelihatan letih kerana $ 250 kekal sebagai tahap rintangan yang ketara, sementara Litecoin (LTC), Tron (TRX) dan Rangkaian Kyber (KNC) menyertai sorotan.

Gambaran keseluruhan pasaran

Pasaran cryptocurrency tidak tegas pada hari Selasa pagi di Asia, kerana harga BTC terus diperdagangkan, bertukar tangan berhampiran pegangan $ 9,700, sementara Bitcoin Cash (BCHdan riak (XRP) sedikit berwarna hijau.

Ketidaktentuan jangka pendek BTC dalam julat semasa mungkin menunjukkan potensi kenaikan harga lebih lanjut. Tinjauan dari Sentix menunjukkan bahawa Indeks Kepercayaan Bitcoin meningkat kepada +7, yang dapat menjelaskan mengapa kenaikan harga BTC nampaknya semakin perlahan. Walau bagaimanapun, Patrick Hussy, Pengarah Urusan di Sentix, kata bahawa keyakinan asasnya tetap teguh, dan penyatuan selama 1-2 minggu dapat membantu harga BTC naik semula.

Sentimen BitcoinIndeks Overconfidence Sentix Bitcoin. Sumber: Sentix

Sentix Overconfidence Index mengukur kebarangkalian untuk kes bahawa kenaikan atau penurunan harga secara berturut-turut telah menyebabkan rasa puas di kalangan pelabur meningkat. Bacaan di bawah -7 atau lebih dari +7 biasanya merupakan tanda bahawa penyatuan atau pembetulan akan segera dilakukan.

Kita boleh mengharapkan penguasaan pasaran BTC kembali fokus, kerana secara historisnya berada di bawah sekitar 65 peratus, di mana ia berada sekarang. Sekiranya ia pulih dari sini, ini akan mencerminkan peningkatan permintaan Bitcoin terhadap Bitcoin berbanding altcoin.

Penguasaan BitcoinDominasi Pasaran BTC (%). Sumber: Tradingview

Di ruang altcoin, kami percaya Tron (TRX) akan tetap fokus kerana kami menjangkakan berita mengenai peningkatan 4.0 akan tetap menjadi pemacu harga utama. Token Perhatian Asas (BAT), sebaliknya, meneruskan rali ke hampir 0,26 tahap walaupun berita penyemak imbas Brave dilaporkan mengalihkan penggunanya ke pautan rujukan syarikat ketika menavigasi ke platform yang berbeza.

Analisis Harga

BTC / USDT – uji semula sokongan sebelum naik?

BTC / USDT kekal dalam formasi segitiga kerana harga kebanyakan bergerak ke samping pada minggu lalu. Walau bagaimanapun, BTC dapat menguji semula sokongan segitiga yang lebih rendah sebelum menghasilkan penembusan, terutama kerana RSI telah menghasilkan tinggi yang lebih rendah (berbanding dengan harga) minggu ini, yang dianggap sebagai perbezaan bearish.

Stochastic juga bergerak lebih rendah, dan walaupun terdapat kemungkinan garis pantas berada di atas garis perlahan, kedua-dua indikator, pada masa penulisan, menunjukkan bahawa momentum menaik agak pudar.

Walau bagaimanapun Pengayun Terunggul telah meningkat pada awal minggu ini dan mungkin menunjukkan bahawa kecenderungan penurunan adalah terhad.

Secara aras, sokongan segitiga yang lebih rendah adalah antara $ 9,300 dan $ 9,200 – apa sahaja di bawah yang dapat meningkatkan momentum ke bawah. Semasa kenaikan, kenaikan minggu lalu sekitar $ 10,400 kekal sebagai puncak.

Carta BTC USDTCarta harian BTC / USDT. Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

ETH / USDT – lembu semakin letih

Pembetulan mungkin sedang dalam perjalanan untuk ETH / USDT kerana bulls nampaknya semakin letih, dan beruang akan segera diambil alih. Walaupun terdapat banyak cubaan untuk menembusi di atas $ 250, ia tetap menjadi rintangan kuat untuk ETH dan beberapa petunjuk momentum juga mengisyaratkan pembetulan jangka pendek. Indikator MOM telah menghasilkan perbezaan bearish, sementara MACD semakin mengecil.

Pada sisi negatifnya, retracement Fibonacci 78.6 peratus hampir $ 223 boleh menjadi tahap pertama untuk menonton. Selepas itu, kita dapat melihat pembetulan lebih lanjut ke arah $ 210. Sebaliknya, jika sokongan pada $ 250 disahkan, ia dapat meletakkan asas untuk menguji paras tertinggi $ 288 Februari, walaupun sepertinya tidak mungkin dalam jangka pendek.

ETH USDT Setiap HariCarta harian ETHUSDT. Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

LTC / USDT – buat atau hancurkan seketika?

LTC / USDT telah diperdagangkan setelah percubaan lain gagal menembusi tahap $ 50 minggu lalu. Cryptocurrency terbesar ketujuh mungkin memerlukan pemulihan segera sebelum beruang mengambil alih.

Harga pada masa ini terletak di garis tengah Bollinger Bands, dan penyeberangan ke bawah dapat menyokong kes pembalikan. RSI juga bergantung pada sokongan saluran baru-baru ini, dan pemecahan mungkin menggerakkan momentum positif.

Pada sisi negatifnya, $ 44 boleh menjadi tahap pertama untuk ditonton, diikuti oleh $ 41.

LTC USDT Setiap HariCarta harian LTC / USDT. Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

TRX / USDT – pembetulan mungkin berlaku

Petunjuk teknikal menunjukkan bahawa TRX / USDT dapat kekal overbought dan pembetulan dapat mendorong harga kembali ke sokongan saluran yang lebih rendah.

RSI telah menggoda zona overbought selama beberapa hari terakhir, sementara Williams% R tetap melebihi -20 persen. Kedua-dua bacaan menunjukkan bahawa pasangan ini telah terlebih beli, dan crossover bearish Stochastic mengesahkan isyarat. $ 0.01620 kekal sebagai tahap yang harus ditonton.

TRX USDT Setiap HariCarta harian TRXUSDT. Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

KNC / USDT – berkemungkinan akan menguji resistance-turn-support selepas breakout

KNC / USDT telah menjadi salah satu altcoin berkinerja terbaik di platform perdagangan OKEx pada sesi Selasa, melonjak lebih dari 16 peratus.

Lompatan menghasilkan pelarian dari corak segitiga baru-baru ini, dan juga mendorong harga lebih jauh ke zon overbought, kerana RSI dan William% R keduanya mengesahkan.

Walaupun pasangan itu kelihatan terlalu beli, ia mungkin tidak mengalami pembetulan harga yang akan berlaku. KNC kemungkinan akan menguji semula kawasan tersebut antara $ 0.753 hingga $ 0.757, untuk melihat apakah ia dapat berubah dari rintangan ke tahap sokongan.

Walau bagaimanapun, jumlah dagangan mungkin membimbangkan kenaikan harga kerana mencerminkan perbezaan penurunan harga.

KNC USDT Setiap HariCarta harian KNCUSDT. Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

47d e8f 59f 7d8 6cf dff bf9