Cara memperdagangkan dan mempertaruhkan aset crypto untuk mendapatkan ganjaran menggunakan Swap and Farm di OKExChain

Panduan langkah demi langkah untuk menggunakan Pertukaran OKEx dan Ladang OKEx di OKExChain

Ruang DeFi menyaksikan pertumbuhan besar pada tahun 2020 dan menyaksikan pertukaran yang terdesentralisasi dan pembuat pasaran automatik mendapat populariti di ruang crypto. Perlombongan likuiditas juga merupakan inovasi penting dalam pengembangan ini, kerana memungkinkan pengguna memperoleh ganjaran token dengan membekalkan kecairan ke protokol DeFi melalui proses yang disebut "bertaruh" – iaitu, mendepositkan token ke dalam kontrak pintar.

Sejak pertumbuhan eksplisit DeFi pada tahun 2020, para petani hasil yang disebut telah menyimpan aset digital mereka dalam pelbagai penawaran yang terdesentralisasi dalam usaha untuk memaksimumkan pulangan portfolio mereka tanpa menjual aset itu sendiri.

Untuk meningkatkan lagi ekosistem DeFi dan memberikan penawaran yang lebih inovatif kepada pengguna, OKEx telah melancarkan OKEx Swap dan OKEx Farm, dua aplikasi terdesentralisasi yang dibangun di atas OKExChain.

Pendek kata, OKEx Swap adalah aplikasi pembuat pasaran automatik yang terdesentralisasi yang membolehkan pengguna menukar antara cryptocurrency utama dengan cepat dan cekap; Ladang OKEx membolehkan sesiapa sahaja membuat kolam ladang untuk projek mereka, di mana petani hasil dapat mempertaruhkan aset digital mereka untuk mendapatkan pulangan yang menarik.

Untuk melihat secara mendalam mengenai OKExChain dan senibina serta protokolnya, lihat gambaran keseluruhan teknikal di sini.

Berikut adalah panduan langkah demi langkah bagaimana menukar aset menggunakan OKEx Swap dan mengambil bahagian dalam perlombongan kecairan di OKEx Farm.

Berdagang di OKEx Swap

Langkah 1: Pergi ke halaman Tukar OKEx

Dari laman utama OKEx, arahkan ke "Perdagangan" di menu atas dan klik Tukar bawah "DEX Dagangan" untuk membuka Pertukaran OKEx.

Langkah 2: Buat / import dompet OKExChain anda

Dompet digital di OKExChain diperlukan untuk berdagang dengan pertukaran OKEx. Pengguna baru boleh menavigasi ke Buat dompet di sudut kanan atas untuk membuatnya, sementara pengguna dengan dompet OKExChain yang ada dapat mengklik Import dompet untuk meneruskan.

Untuk membuat dompet, pengguna perlu mengikuti arahan di skrin dan menyimpan kata laluan mereka di lokasi yang selamat, kerana platform tidak menyimpan kata laluan, frasa mnemonik, fail kunci atau kunci peribadi. Klik Seterusnya untuk meneruskan.

Sandarkan frasa mnemonik anda dan klik Teruskan untuk meneruskan.

Lengkapkan pengesahan frasa mnemonik dan klik Sahkan untuk menyelesaikan persediaan dompet.

Langkah 3: Masukkan butiran perdagangan

Setelah dompet anda disambungkan, anda boleh berniaga melalui kumpulan kecairan di OKEx Swap. Dalam contoh ini, kami akan menukar 100 USDT untuk setara di OKT.

Dengan menggunakan antara muka, pilih USDT sebagai mata wang penghantaran dan OKT sebagai mata wang penerima.

Masukkan jumlah USDT yang ingin anda tukar dan aplikasi secara automatik akan menukarnya menjadi unit OKT yang kemudian anda akan terima di dompet anda. Perhatikan bahawa bayaran penyedia kecairan sebanyak 0.3% dikenakan untuk setiap transaksi. Klik Sahkan untuk meneruskan.

Masukkan kata laluan yang telah anda tetapkan untuk dompet anda lebih awal dan klik okey untuk menyelesaikan transaksi.

Langkah 4: Semak urus niaga

Setelah pertukaran anda dilaksanakan, anda boleh menyemak transaksi dengan mengklik Baki aset di bawah Dompet tab dan memilih Rekod transaksi.

Tambahkan kecairan ke kolam di OKEx Swap

Selain berdagang melalui kumpulan kecairan yang ada, pengguna juga dapat menambahkan kecairan ke kumpulan yang ada di OKEx Swap.

Langkah 1: Pergi ke tab Pool dan tambahkan kecairan

Untuk menambahkan kecairan ke kumpulan kecairan yang ada, pergi ke Kolam tab dan klik Tambah Kecairan.

Langkah 2: Masukkan butiran kumpulan kecairan

Dalam contoh ini, kami akan menambahkan kecairan ke kumpulan kecairan OKT / USDT.

Pilih OKT dan USDT melalui antara muka dan masukkan jumlah OKT yang ingin anda berikan ke kolam. OKEx Swap kemudian secara automatik akan mengira jumlah yang sesuai dalam USDT yang perlu anda berikan.

Perhatikan bahawa nisbah kumpulan anggaran merujuk kepada kecairan dalam kumpulan OKT / USDT ini berbanding dengan semua kumpulan OKT / USDT di OKEx Swap. Klik Sahkan untuk meneruskan.

Masukkan kata laluan dompet dan klik okey untuk menyelesaikan transaksi. Menambah kecairan ke kumpulan kecairan OKT / USDT akan memberi anda token kumpulan kecairan, yang boleh dimasukkan dalam kumpulan kecairan di Ladang OKEx (lihat di bawah).

Langkah 3: Semak transaksi anda

Setelah menambahkan kecairan ke kumpulan, anda boleh menyemak transaksi anda dengan mengklik Baki aset di bawah Dompet tab.

Berdagang di pasaran kumpulan kecairan

Untuk melayari semua kumpulan kecairan yang tersedia untuk perdagangan, pengguna boleh pergi ke Pasaran tab. Halaman Pasar memaparkan semua kumpulan kecairan yang ada dengan statistik yang relevan.

Pengguna boleh menambahkan kecairan ke kumpulan kecairan yang ada secara langsung atau berdagang dengan mengklik Tambahkan kecairan atau Perdagangan.

Taruh dan dapatkan ganjaran di OKEx Farm

Langkah 1: Pergi ke halaman Ladang OKEx

Dari laman utama OKEx, arahkan ke "Perdagangan" di menu atas dan klik Tukar bawah "DEX Dagangan" untuk membuka Pertukaran OKEx. Kemudian, arahkan ke atas "Perdagangan SWAP" di bahagian atas halaman dan klik Kolam FARM dalam menu lungsur untuk membuka Ladang OKEx.

Langkah 2: Pilih kumpulan kecairan untuk dipertaruhkan

Sebaik sahaja anda memperoleh token LP untuk OKT / USDT seperti yang dijelaskan dalam tutorial untuk pertukaran OKEx di atas, pergi ke kumpulan kecairan OKT / USDT di bawah "Kolam ke-1" tab di halaman Ladang OKEx. Kumpulan kecairan di bawah tab Kolam Pertama adalah LP unggulan di Ladang OKEx. Klik PERINGKAT untuk meneruskan.

Langkah 3: Masukkan maklumat terperinci

Masukkan jumlah token LP yang akan dipertaruhkan dalam kumpulan kecairan. Dalam contoh ini, kita mempertaruhkan 0,019 token LP di kumpulan OKT / USDT. Klik Kepentingan untuk meneruskan.

Langkah 4: Tuntut ganjaran

Anda boleh menuntut token ganjaran bertaruh yang anda peroleh pada bila-bila masa dengan mengklik Tuntutan pada "Kolam ke-1" tab. Token yang dituntut akan diedarkan ke dompet anda.

Langkah 5 (pilihan): Ambil token LP dari Farm Pool

Anda boleh mengeluarkan token LP anda dari kumpulan pada bila-bila masa dengan mengklik HILANGKAN pada "Kolam ke-1" tab. Pilih jumlah token LP yang ingin anda ambil dan klik Berlaku untuk meneruskan. Token LP anda akan diedarkan ke dompet anda.

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

e80 62b 778 e0a bdd 9d9 911