Tahap Bawah 1H Bitcoin meningkat kepada $ 5K Menerusi Perubahan: Crypto Market Daily

Pasaran mata wang kripto menyaksikan pemulihan yang rendah hari ini, 19 Mac. Kesemua sepuluh syiling teratas telah memperoleh nilai lebih daripada 5 peratus dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Bitcoin (BTC) terus menyatukan, mendorong ke arah $ 5,500 pada waktu akhbar – meningkat hampir 7 peratus pada hari itu.

Ether (ETH) telah mencapai tahap $ 120 kerana jumlah dagangan menjadi kunci untuk penembusan yang berterusan. ETH juga meningkat sekitar 7 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir.

XRP Ripple telah menyaksikan pertumbuhan sekitar 4 peratus pada hari itu, diperdagangkan pada sekitar $ 0.1489 pada waktu akhbar.

Bitcoin kekal dalam corak kenaikan ketika turun naik

Carta 1H Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Dengan julat penurunan BTC secara beransur-ansur, titik rendah julat juga telah bergerak naik. Semalam, 18 Mac, harga Bitcoin jatuh kepada kira-kira $ 5,000 dan kemudian stabil dan terus tidak menembusi lebih rendah, menunjukkan isyarat kenaikan yang menguat.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa sebagai purata bergerak jangka pendek memasuki tahap ikatan, turun naik juga akan menjadi tenang. Walau bagaimanapun, keadaan stabil ini mungkin akan hancur apabila rata-rata bergerak secara beransur-ansur merata dan tren mendekati purata bergerak jangka panjang (MA180).

MA180 saat ini bertindak sebagai rintangan untuk memberi tekanan pada harga. Sekiranya ia dapat ditembusi, trend mungkin terus menguji tahap rintangan $ 6.000. Jika tidak, jika harga jatuh di bawah purata bergerak jangka pendek, kemungkinan besar akan kembali lemah.

Pelabur perlu sedar bahawa selagi tepi segitiga bawah tidak pecah, corak kenaikkan harga tidak mengalami kerosakan.

Perhatikan kekuatan rintangan mendekati $ 5,500 untuk jangka pendek. Oleh kerana titik ini sangat sesuai dengan lokasi MA180, menerobosnya dapat menjadi isyarat kekuatan.

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa jangka masa bergerak yang berbeza telah bergerak ke bawah. Di pasaran ini, setelah turun jauh di bawah purata pergerakan jangka pendek, trend harga cenderung diperbetulkan. Ini akan menyebabkan harga bergerak mendekati MA jangka pendek dalam proses pembetulan.

Walaupun arah rata-rata bergerak menurun pada masa ini, kita juga perlu memperhatikan histeresis – pergantungan keadaan carta semasa pada sejarahnya. Pelabur harus memberi perhatian dan tetap sabar, kerana trend semasa akan berakhir dan bersiap sedia untuk sebaliknya.

MACD juga menunjukkan pendekatan pembentukan salib emas, kerana kedua garis cenderung berpotongan dari carta.

Bagi pelabur, akan jelas selepas hujung minggu ini sama ada tahap ini adalah waktu rehat sebelum trend menurun atau penurunan semula.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 5,500
 • Rintangan jangka sederhana: $ 6,000
 • Sokongan jangka pendek: $ 5,200
 • Sokongan jangka sederhana: $ 4,400

ETH melihat peningkatan jumlah pembelian

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Setelah mendapat sokongan di pinggir bawah, risiko jatuh ETH berkurang pada masa ini. Sekarang harganya cuba menerobos bahagian atas.

Carta volum perdagangan ETH menunjukkan bahawa dalam beberapa jam terakhir, jumlah pembelian meningkat. Walaupun tahapnya masih kecil, kenaikan itu bermaksud isyarat kenaikan kemungkinan akan muncul.

Pelabur harus diingatkan bahawa pelarian mesti sah dan bukan langkah yang salah, dengan melihat jumlah perdagangan. Sekiranya harga dapat menembusi ke atas dan pergerakan itu disertai oleh pertumbuhan jumlah perdagangan, maka kemungkinan kenaikan akan lebih tinggi.

Selain itu, jika penarikan balik dapat disokong oleh pinggir atas, ini bermaksud pemulihan akan datang dan kedudukan yang baik untuk masuk.

Jika tidak, jika tren pecah di bawah tepi atas sekali lagi, ini mungkin menunjukkan bahawa itu adalah penembusan yang salah dan harganya akan terus bergerak pada julat sebelumnya.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 125
 • Rintangan jangka sederhana: $ 134
 • Sokongan jangka pendek: $ 120
 • Sokongan jangka sederhana: $ 116

Kekurangan jumlah, peniaga XRP harus mencari sokongan jangka pendek

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Walaupun XRP jatuh di bawah pinggir bawah sebentar, jumlah dagangan tidak melihat isyarat kenaikan, jadi sukar bagi ia untuk menjadi penembusan yang sah.

Trend semasa menunjukkan bahawa ramalan di atas adalah benar, kerana harga berada di atas tepi bawah lagi. Namun, kami tidak dapat memastikan bahawa pemulihan akan datang kerana candlestick bullish pada jam ini tidak mempunyai jumlah yang mencukupi.

Tahap harga juga masih menjaga jarak tertentu dari pinggir atas – kami tidak pasti trend akan berubah menjadi bullish sehingga menembus tepi itu.

Pelabur harus memperhatikan keberkesanan tahap rendah dan tahap sokongan sekitar $ 0.1435.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1510
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1640
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1435
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1270

Penafian: Materi ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me