6 Cara Terbaik Untuk Membeli Bitcoin Di Australia

Bitcoin adalah mata wang maya (cryptocurrency) yang baru-baru ini mula mendapat perhatian dunia. Kumpulan yang berbeza melihat membeli Bitcoin dengan cara yang berbeza; ada yang melihatnya sebagai pelaburan, beberapa sebagai alat untuk mengirim dan menerima pembayaran di seluruh dunia, kumpulan lain menganggapnya sebagai cara untuk membuat transaksi tanpa dijejaki. Apa pun alasan anda, artikel ini akan membimbing anda mengenai cara membeli Bitcoin di Australia.

Terdapat pelbagai cara untuk membeli Bitcoin di Australia termasuk membeli dari mereka yang anda tahu mempunyai beberapa dan bersedia menjual; mereka boleh menjadi rakan, ahli keluarga, atau rakan niaga. Pembelian melalui platform dalam talian yang menghubungkan pembeli dan penjual. Terakhir, anda boleh membeli Bitcoin di bursa cryptocurrency atau di ATM Bitcoin.

Tidak ada sekatan pada jumlah Bitcoin yang boleh anda beli, di luar bursa, selagi penjual mempunyai nilai Bitcoin yang anda perlukan. Beberapa pertukaran mengehadkan jumlah Bitcoin yang boleh anda beli setiap hari, dan membeli melebihi jumlah tertentu dapat memberi amaran kepada pihak berkuasa mengenai transaksi anda kerana kebanyakan pertukaran memerlukan anda mengenal pasti diri anda untuk melakukan transaksi melebihi had tertentu.

Sama ada anda membeli bitcoin penuh atau lebih, atau menginginkan sebilangan kecil mata wang maya, tidak kira di mana anda membelinya; dari mereka yang anda kenali, di platform dalam talian, atau pertukaran cryptocurrency, anda memerlukan satu perkara, a Dompet Bitcoin.

Dompet Bitcoin adalah peranti / aplikasi perisian yang digunakan untuk membuat transaksi bitcoin. Ia diperlukan untuk menyimpan, menghantar, atau menerima bitcoin dari orang lain. Kami sebelum ini telah menulis panduan mengenai dompet bitcoin terbaik anda boleh menggunakan.

1. Beli Bitcoin di Australia Di Bursa Cryptocurrency

Terdapat banyak pertukaran cryptocurrency untuk dibeli sebagai orang Australia. Penting untuk diperhatikan bahawa pertukaran cryptocurrency tidak langsung menjual dan menjual kepada pengguna. Platform pertukaran dirancang untuk menggabungkan transaksi jual beli secara automatik tanpa peserta transaksi saling mengenali. Oleh kerana kadar jual beli yang tinggi di platform ini, transaksi dilakukan dengan serta-merta.

Pertukaran cryptocurrency, sebagai orang tengah perdagangan, akan meminta pengguna membayar yuran untuk transaksi yang dilakukan di platform.

Berikut adalah pertukaran cryptocurrency popular yang tersedia untuk orang Australia;

Binance

Binance adalah pertukaran cryptocurrency terkemuka di dunia. Berikut adalah langkah-langkah untuk membeli BTC di Binance.

Langkah 1: Buat Akaun Binance

Beli Bitcoin di Australia melalui Binance

Daftar menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda.

Binance

Geser bahagian teka-teki dengan betul di lubang yang sesuai. Kemudian sahkan akaun anda dengan memasukkan kod 6 digit yang dihantar ke alamat anda.

Binance

Langkah 2: Sahkan Identiti Anda (Pilihan)

Sekiranya anda berhasrat membeli lebih dari 2 BTC, anda boleh mengesahkan identiti anda.

Binance

Pergi ke halaman tetapan dan bahagian pengesahan akaun. Isi tempat kosong dengan maklumat yang berkaitan dan muat naik dokumen sokongan, termasuk pasport, lesen memandu, dan foto anda.

Langkah 3: Beli BTC

Masukkan jumlah BTC yang ingin anda beli. Sahkan butiran pesanan yang dipaparkan di layar, dan klik Pergi ke Pembayaran.

Anda akan diarahkan ke laman web Simplex, di mana anda akan mengesahkan maklumat dan butiran kad kredit anda.

Binance

Setelah anda memberikan maklumat yang betul, transaksi akan selesai.

Pangkalan Wang Syiling 

Coinbase memudahkan pengguna membeli BTC di Australia.

Berikut adalah langkah-langkah untuk membeli Bitcoin di Australia. 

Langkah 1: Buat Akaun Coinbase

Beli Bitcoin di Australia melalui Coinbase

Klik pada Mendaftar tab dan masukkan maklumat anda, termasuk alamat e-mel, nama, negara (Australia), dan kata laluan.

Langkah 2: Sahkan Identiti Anda

Pangkalan Wang Syiling

Ini diperlukan untuk mengelakkan pencurian atau penipuan identiti. Berikan gambar ID anda. Anda juga perlu mengesahkan akaun bank atau kad kredit anda.

Langkah 3: Beli Bitcoin

Pergi ke Beli / Jual di bahagian atas halaman Coinbase utama. Tentukan jumlah BTC yang ingin anda beli. Anda akan dikenakan yuran 3.99%.

Klik Sahkan Beli.

Coinmama

Coinmama membolehkan pengguna membeli Bitcoin di Australia dengan kad kredit atau debit yang dikeluarkan oleh MasterCard atau VISA. 

Berikut adalah langkah-langkah untuk membeli BTC di Coinmama:

Langkah 1: Buat Akaun Coinmama

Lawati laman web Coinmama dan klik di Mendaftar tab.

Coinmama

Isi maklumat yang berkaitan, termasuk nama penuh, e-mel, dan negara tempat tinggal anda.

Setelah membuat akaun anda, log masuk menggunakan maklumat anda.

Langkah 2: Sahkan Akaun Anda

Coinmama

Anda perlu memuat naik foto ID atau pasport anda, serta dokumen lain.

Langkah 3: Beli BTC

Setelah mengesahkan identiti anda, teruskan ke BTC tab dan klik pada bar menu.

Coinmama

Di bar, anda akan diberi pilihan untuk membeli jumlah BTC yang ditetapkan dari jumlah khusus kira-kira $ 5000.

Berikan alamat BTC anda, kemudian klik Teruskan ke pembayaran.

Bitcoin tempatan

Platform ini tersedia untuk penduduk lebih dari 200 negara di seluruh dunia. Ini adalah laman web perdagangan orang ke orang. Bagi penduduk Australia, Platform LocalBitcoin menghubungkan anda dengan orang yang anda boleh menukar Dolar Australia (AUD) dengan bitcoin. Laman web ini membolehkan pengguna menyiarkan iklan, menyatakan kadar dan kaedah pembayaran mereka untuk membeli dan menjual bitcoin.

Langkah-langkah:

  • Lawati laman web localBitcoins dan daftar di platform.

Beli Bitcoin dengan LocalBitcoins

  • Cari penjual yang menerima kaedah pembayaran yang anda ingin gunakan kerana pertukaran tersebut menyokong beberapa mata wang fiat, pemindahan bank, altcoin, kad kredit dan banyak lagi. Namun, kerana platform ini tidak menawarkan carian global, seseorang harus beralih ke negara yang berbeza.

Bitcoin tempatan

  • Pilih penjual yang mempunyai reputasi lebih dari 98% dan telah melakukan banyak perdagangan. Juga, pastikan anda membaca syarat perdagangan mereka sebelum melakukan pembelian.

Bitcoin tempatan

  • Masukkan jumlah Bitcoin yang anda ingin beli dan klik untuk menghantar permintaan perdagangan. Anda juga boleh menghantar pesanan tambahan kepada penjual untuk memberitahu mereka bahawa anda telah memulakan perdagangan.

Bitcoin tempatan

  • Pastikan anda mengikuti permintaan tambahan yang dibuat oleh penjual.

2. Membeli Bitcoin Dari Kawan & Ahli keluarga

Kaedah membeli bitcoin ini sangat mudah. Yang diperlukan adalah anda memberikan alamat / kunci awam dompet bitcoin anda kepada orang yang ingin menjual kepada anda. Dia kemudian menghantar jumlah bitcoin yang diperlukan, dan anda membuat pembayaran kepadanya secara tunai atau pindahan wang melalui bank.

3. Berhubung Dengan Penjual Yang Dekat dengan Anda

Beberapa platform dalam talian menghubungkan pembeli dan penjual. Dengan cara ini, jika anda tidak mengenali seseorang dengan bitcoin, anda boleh berhubung dengan seseorang yang melakukannya. Biasanya, anda akan melihat butiran untuk menghubungi penjual. Anda boleh memanggil untuk menemuinya di suatu tempat yang dekat untuk membuat transaksi. Anda juga boleh memilih untuk membuat transfer bank ke butiran akaunnya seperti yang disediakan tanpa anda bertemu dengannya, tetapi anda perlu berhati-hati, beberapa orang akan menipu anda dengan cara ini, dan mungkin tidak ada gunanya mengejar mereka jika transaksi tidak besar. Platform seperti LocalBitcoin dan MyCelium adalah tempat terbaik untuk bertemu dengan orang yang menjual bitcoin.

4. Pedagang Tempatan MyCelium

Perkhidmatan ini terdapat di dalam aplikasi MyCelium Bitcoin Wallet. Anda perlu memasang MyCelium Wallet untuk peranti Andriod dan IOS anda di sini. Di MyCelium Local Trader, anda boleh berhubung dengan penjual bitcoin tempatan. Sebaik sahaja anda bertemu dengan mereka, anda akan bertemu mereka secara langsung untuk membuat transaksi. Tiada kos untuk menggunakan perkhidmatan ini.

5. ATM Bitcoin

Ini adalah kaedah yang cepat dan mudah untuk membeli bitcoin. ATM ini, bagaimanapun, mengenakan bayaran antara 5-10% untuk transaksi.

Sekiranya anda ingin membeli Bitcoin dengan cara ini, anda boleh menyemaknya CariBitcoinATMLaman web, dibuat untuk Australia sahaja.

6. Rizab Bebas

The Platform IR adalah Bursa Australia untuk peniaga dan syarikat. Akaun pengguna boleh dibiayai dengan EFT, SWIFT, atau Crypto Capital.

Kesimpulannya

Sekarang anda mempunyai idea yang baik mengenai pelbagai cara anda boleh membeli Bitcoin di Australia dan juga pertukaran cryptocurrency anda dapat membeli mata wang maya dengan cepat dan mudah.

Perlu mengetahui lebih lanjut mengenai bitcoin atau kaedah terbaik untuk melaburkannya untuk menjana lebih banyak wang, anda boleh klik di sini untuk melihat pelbagai panduan yang telah kami tulis pada masa lalu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me