Vogemann Meningkatkan Modal Pelaburan dengan STO Pertama

Syarikat perkapalan Vogemann yang berpusat di Hamburg, Jerman mengeluarkan keselamatan digital pertama dengan bantuan teknologi blockchain.

Jumlah dagangan yang dikeluarkan untuk tawaran token keselamatan (STO) adalah 50 juta dolar AS (USD). Prospek penjualan sekuriti telah diluluskan oleh FMA Financial Supervision Authority Liechtenstein pada 3 Julai dan penjualan telah bermula pada 9 Julai.

Dalam misinya untuk menurunkan pelepasan CO2 dan peralihan ke model yang lestari secara persekitaran, syarikat perkapalan Vogemann memutuskan untuk mengumpulkan modal untuk pemerolehan pengangkutan bulker “hijau”.

Penerbitan Keselamatan Digital untuk Token Kapal Hijau

Menurut prospek penjualan, modal yang diperoleh akan digunakan untuk membeli kapal induk pukal dengan kren papan mereka sendiri. Pengangkutan mengangkut bahan mentah seperti bijirin, baja, arang batu, bijih, mineral, keluli dan hasil hutan – jenis pengangkutan ini menghasilkan lebih daripada separuh pengangkutan maritim global.

Jens-Michael Arndt, rakan pengurusan H. Vogemann Reederei GmbH & Co. KG, menerangkan profil pemerolehan:

“Kami menyasarkan apa yang disebut ‘Kapal Hijau’. Mereka menawarkan kombinasi ideal peningkatan kecekapan tenaga dengan penurunan nilai pelepasan. Ini bukan sahaja menjadikan mereka lebih mesra alam, tetapi juga memastikan kos bahan bakar yang lebih rendah dan harga sewa yang lebih tinggi ”.

Menurut Vogemann, di seluruh dunia pada masa ini hanya terdapat dua bulker dalam segmen berukuran praktis hingga 40,000 tan, yang memenuhi syarat tertinggi untuk pelepasan CO2. Kedua-dua kapal yang dipanggil kelas ‘Green Dolphin’ dibina untuk Vogemann dan mula beroperasi pada tahun 2019.

Keputusan Vogemann untuk meneruskan penerbitan keselamatan digital sejajar dengan rancangan syarikat untuk melabur dalam kapal berorientasikan masa depan.

Markus Lange, rakan pengurusan Vogemann semakin memperkuat kesediaan syarikat untuk mencuba pilihan pembiayaan baru dan kemunculan STO menjadi alternatif yang realistik sekarang:

“Kami selalu terbuka untuk metode pembiayaan baru,” “Penawaran token keselamatan adalah kelanjutan logik strategi pembiayaan kami.”

Keselamatan digital dikeluarkan dengan nama Green Ship Tokens. Pelaburan dalam Token Kapal Hijau menyatukan peluang perlindungan alam sekitar dan pelaburan dengan cara terbaik.

Apa itu Token Kapal Hijau?

Token Kapal Hijau Vogemann adalah sekuriti digital dalam bentuk hak penyertaan keuntungan token dengan pulangan tahunan tetap. Modal yang diperoleh dilaburkan dalam bulker bekas baru atau moden, yang digunakan dalam operasi syarikat.

Menurut dokumentasi penawaran keselamatan, hak penyertaan token secara eksklusif memberikan hak pemiutang kontrak kepada pemegang dan secara jelas tidak ada hak pemegang saham.

Dari sudut pandang teknikal, penerbitan token berlaku di blockchain Ethereum. Pelabur mendapat keuntungan daripada proses pelaburan yang sepenuhnya digital. Walaupun pelabur yang berminat hanya memerlukan sambungan internet untuk berpartisipasi, mereka masih menjalani proses pengesahan sebagai pelabur terakreditasi sesuai dengan hukum yang berlaku.

Platform penerbitan dan pelaburan www.greenshiptoken.com didasarkan pada Ive.One, yang dikembangkan oleh FinTech Agora Innovation GmbH yang berpangkalan di Frankfurt untuk penerbitan keselamatan digital dengan bantuan teknologi blockchain. Sokongan peraturan pasaran modal diberikan oleh peguam Lutz Auffenberg, LL.M. dari Fin Law, Frankfurt, sebuah firma undang-undang yang mengkhusus dalam tokenisasi instrumen kewangan.

Data utama penerbitan Green Ship Token:

Isu kelantangan:

50 juta token bernilai USD 1 setiap token

ADALAH DALAM:

DE000A2P1QZ6

LEI:

894500T8PAD7RD1QI83

Kadar bunga:

8% p.a. + tambah pembahagian keuntungan 50/50 antara pelabur dan penerbit, selagi kejayaan ekonomi penerbit mengizinkan.

Jumlah pelaburan minimum:

USD 1,000

Premium:

2%.

Tempoh:

Sehingga 15 tahun

Pelaburan:

www.greenshiptoken.com

Penerbit:

Token Kapal Hijau Vogemann, Hamburg

Penyelarasan / Penjualan:

Neofin Hamburg GmbH, Hamburg

Menjejak Proses Penerbitan Digital

Penerbitan Green Ship Token untuk mengumpulkan modal untuk tujuan pelaburan merupakan langkah monumental dan boleh menjadi contoh syarikat lain boleh mengikuti.

Penerbitan sekuriti berlaku dalam undang-undang sekuriti yang berlaku dan tertakluk kepada pengesahan tertentu, namun proses penerbitan digital menjadikannya lebih mudah bagi penerbit dan pelabur.

Ini belum menjadi alternatif pembiayaan sepenuhnya “terbuka” kerana beberapa negara dilarang mengambil bahagian – terutamanya Amerika Syarikat dan China. Namun, penerbitan pada blockchain Ethereum membuka peluang pelaburan kepada lebih banyak pelabur dan memungkinkan proses perdagangan yang lebih mudah.

Adakah ini akan membuka pintu bagi syarikat lain untuk mengikuti jalan yang sama atau adakah proses penerbitan digital pada tahap ini belum cukup menarik untuk penerbit?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

245 53a 166 470 b2e b0b 0b0