OKExChain – Dahulu OKChain – Melihat Peningkatan Utama, Melangkah Ke Arah Penglihatannya yang Terdesentralisasi

Malta, 14 September 2020 – OKEx (www.okex.com), pertukaran mata wang kripto dan derivatif terkemuka di dunia, telah mengumumkan bahawa OKChain, rantai awam komersial yang dikembangkan oleh OKEx, telah secara rasmi dinamakan semula sebagai OKExChain. Sebagai rantai awam yang memfokuskan pada fungsi transaksi, bahkan di testnet, OKExChain telah membuat terobosan di banyak bidang, termasuk transaksi sesaat, tadbir urus on-line, tanpa izin dan mekanisme rentas rantai.

Dari segi tahap desentralisasi, OKExChain juga mendahului rantaian awam yang dibangunkan oleh pertukaran. Dengan menggunakan sepenuhnya sifat rangkaian peer-to-peer, melaksanakan kebolehbalikan dan autonomi yang cekap dalam kod sumbernya, tidak ada peserta (termasuk pembangunnya, OKEx), yang dapat mengawal atau memanipulasi rantai awam, sehingga mencapai desentralisasi mutlak dan bermaksud bahawa OKExChain boleh dianggap sebagai "fundamentalis" rangkaian awam.

“Kami sangat yakin dengan kekuatan teknikal OKEx. Sepanjang ujian kami yang luas, OKExChain telah menunjukkan prestasi yang sangat tinggi dengan semua elemen yang diperlukan dari rangkaian awam yang terdesentralisasi, ”kata Ketua Pegawai Eksekutif OKEx, Jay Hao, meneruskan:

“Keputusan seperti apakah akan mengaktifkan pemilihan simpul terbuka, berkomitmen untuk sumber terbuka, atau memiliki token pemerintahan adalah elemen yang sangat diperlukan dalam rangkaian awam. Jadi, ini juga merupakan kaedah termudah untuk menilai sama ada ‘rantai awam’ benar-benar terbuka atau hanya rantai pseudo-awam. Dengan populariti konsep DeFi yang semakin meningkat, pengguna harus mempertimbangkan pertimbangan ini, dan lebih waspada untuk mengetahui apakah beberapa projek DeFi benar-benar terdesentralisasi atau tidak. “

100% pemerintahan berasaskan komuniti

Mungkin ciri dan kelebihan OKExChain yang paling ketara terletak pada tahap desentralisasi. Pada bulan April 2020, OKExChain menjadi salah satu rantaian awam yang dibangunkan pertukaran pertama menjadi sumber terbuka 100%. Setiap individu mempunyai hak untuk menjadi simpul pengesahan, dan bahkan OKEx tidak mempunyai keupayaan untuk mengawal rangkaian awam. Untuk menjadi salah satu node pengesahan OKExChain, OKEx harus bersaing dengan peserta lain. Setakat ini, 21 supernode dan 41 nod calon telah mengambil bahagian di OKExChain.

Selain tadbir urus dalam talian, pengguna OKExChain juga menikmati tahap autonomi yang tinggi. Melalui kontrak pintar OKExChain, semua orang dapat mengeluarkan aset digital mereka sendiri sambil membina pelbagai aplikasi terdesentralisasi, seperti kumpulan kecairan pengguna sendiri. Model buku pesanan juga tidak dibenarkan.

Prestasi OKExChain: TPS lebih tinggi daripada ETH

Apa yang ingin dibawa oleh OKExChain yang berpusat pada perdagangan ke ruang cryptocurrency adalah pengaktifan aplikasi berskala besar dengan prestasi tinggi berdasarkan teknologi blockchain. Ini memerlukan TPS dan kestabilan yang tinggi, yang tidak mudah dicapai pada rangkaian yang terdesentralisasi.

Pada puncaknya, OKExChain menghasilkan 10,189,564 blok dengan jumlah dagangan 107,356,559, menunjukkan bahawa OKExChain beroperasi dengan stabil. Dari segi prestasi, TPS OKExChain semasa secara teori boleh mencapai 1,000, yang jauh lebih tinggi daripada kapasiti pemprosesan rangkaian awam ETH semasa.

Lebih-lebih lagi, OKExChain akan memperkenalkan Oracle dengan segera sebagai suapan harga bertanda selamat untuk kumpulan kecairan dan urus niaga buku pesanan untuk pelbagai derivatif, seperti margin dan berterusan.

Keserasian yang tinggi mendorong perkembangan ekosistem

OKExChain akan serasi dengan EVM dan menyokong semua kontrak pintar Ethereum yang ada pada masa akan datang, yang akan memudahkan pemaju untuk memindahkan DApps mereka ke rantai baru tanpa geseran.

Pada masa yang sama, mekanisme rentas rantai ini membolehkan OKExChain menyokong dan memindahkan semua aset digital arus perdana. Protokol rentas rantai IBC yang terdesentralisasi akan disatukan, dan urus niaga rentas rantaian akan dilaksanakan oleh Relayer.

Lebih-lebih lagi, OKExDEX, projek pertama dalam Ekosistem OKExChain yang dilaksanakan pada pelbagai sistem operasi, memberi pengguna penyelesaian sehenti untuk mengeluarkan aset digital mereka, membuat pasangan perdagangan aset digital mereka sendiri, dan berdagang bebas di AMM dan buku pesanan dengan senang.

Berkat keserasiannya yang tinggi, OKExChain telah bekerjasama dengan lebih daripada 60 rakan ekosistem, merangkumi rangkaian awam, kolam perlombongan PoS, penjelajah, dompet dan komponen utama lain dari ruang kripto.

TAMAT

Mengenai OKEx

Sebagai pertukaran mata wang kripto dan derivatif yang terkemuka di dunia, OKEx menawarkan pasaran yang paling pelbagai di mana peniaga kripto global, pelombong dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset kripto, meningkatkan peluang pelaburan dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif – termasuk niaga hadapan, pertukaran berterusan dan opsyen – cryptocurrency utama, menawarkan fleksibiliti kepada pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Hubungan media

Vivien Choi

E-mel: [e-mel dilindungi]

@vivienchoi

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

c3d ade e0d 09f b04 782 dc0