Pasar Crypto Harian (2.28) | Sekiranya kawasan sokongan berhampiran $ 8,500 berkesan dalam jangka masa pendek, BTC boleh menggunakan peluang kenaikan tahap setiap jam.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Ini adalah carta BTC 4 jam, ini menunjukkan kepada kita bahawa setelah jatuh ke $ 8500, harga telah pulih tepat di bawah $ 9000 kemudian menemui rintangan, digabungkan dengan tahap pembelian yang rendah, tidak mudah untuk kembali ke $ 9100 dalam jangka pendek.

Walaupun $ 8500 menjadi sokongan efektif pada masa ini, trend mungkin jatuh di bawahnya kerana yang terkuat adalah sekitar $ 8250. Kembalikan pandangan kita ke Disember 2019, BTC membentuk corak bawah besar dari $ 6500, dan bahagian bawah callback pertama adalah sekitar $ 8250, ini adalah garis leher bawah, yang selalu mempunyai kekuatan sokongan yang kuat terhadap harganya.

Sangat mudah untuk membayangkan bahawa jika tahap sokongan ini juga pecah, kemungkinan harga akan kembali ke 7K. Pelabur harus menyedari bahawa jika jumlah penjualan tidak mempunyai isyarat penurunan pada hujung minggu, risiko jatuh semakin tinggi, $ 8250 akan diuji pada masa itu.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Semalam, BTC gagal mendapat sokongan yang cukup dekat paras bawah kritikal $ 9,100, dan jatuh ke $ 8,500 hanya dalam beberapa jam , kini memasuki aliran penggabungan buat sementara waktu. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa penurunan $ 9,000 bermaksud pusingan kenaikan semasa telah berakhir hingga tahap tertentu, tetapi bayangan bawah yang panjang yang terbentuk setelah ditutup semalam juga mencerminkan bahawa kenaikan harga masih mempunyai kemampuan tertentu untuk melakukan di atas $ 8,500. Memandangkan kenyataan bahawa penembusan titik penting mempunyai kesan negatif yang besar terhadap sentimen kenaikan harga, kekuatan sokongan pada kedudukan ini masih belum diuji. Dari perspektif trend setiap jam, tahap pemulihan akan berlaku minggu depan sekiranya harga dapat stabil pada $ 8,500 pada hujung minggu. Walau bagaimanapun, pasaran semasa tidak bersedia untuk pulih, dan kemungkinan akan jatuh di bawah dalam jangka pendek dan mendapat sokongan kuat sekitar $ 8,250 (Garis leher bawah pada akhir tahun lalu). Oleh kerana kedudukan ini adalah titik permulaan kenaikkan harga sebelumnya, harganya boleh kembali ke $ 7,000 jika tidak dapat berhenti menurun.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 8850 Rintangan jangka sederhana:$ 9100

Sokongan Jangka Pendek:$ 8500 Sokongan jangka sederhana:$ 8200

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: 1H-bearish

Ini adalah carta 1 jam ETH, ETH pulih lebih kuat daripada BTC semalam. Setelah memecahkan MA (30) ke atas pada tahap 1 jam, harga kini ditekan oleh MA (60). Apabila ruang penyatuan secara beransur-ansur menyempit, penembusan mungkin berlaku pada bila-bila masa. Pelabur dapat terus memperhatikan keberkesanan sokongan $ 215, ia akan membentuk corak pemulihan dua kali ganda jangka pendek jika berkesan pada hujung minggu ini. Jika tidak, ia mempunyai kebarangkalian tertentu untuk menguji $ 200.

Kelantangan menurun semakin rendah setelah mencapai titik tertinggi, ini mungkin bermaksud memberi isyarat rehat sementara.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 230 Rintangan jangka sederhana:$ 245

Sokongan Jangka Pendek:$ 215 Sokongan jangka sederhana:$ 200

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:1H-bearish

Kontrak berkekalan OKEx XRP: XRP jatuh di bawah MA (60) dan MA (30) sekali lagi setelah memecahkan kedua-duanya tidak lama lagi, ini adalah kelemahan rebound bulls, aliran dana yang tidak mencukupi menjadikan rebound tidak dapat bertahan lebih lama.

Berita baik kepada bulls adalah bahawa tahap penjualan pada tahap jatuh baru-baru ini lebih rendah daripada sebelumnya ketika turun dari atas, jika volum tidak dapat meluas, XRP berpeluang untuk membentuk bahagian bawah kedua sekitar $ 0.2240, ini bererti kenaikan mungkin masuk minggu depan. Walau bagaimanapun, jika jumlah penjualan meningkat dalam jangka pendek, $ 0.2240 tidak akan berkesan dan $ 0.2130 harus menjadi tahap sokongan seterusnya kerana ia adalah bahagian bawah panggilan balik pada bulan Januari.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek: $ 0.2470 Rintangan Jangka Menengah: $ 0.2670

Sokongan Jangka Pendek: $0.2240 Sokongan jangka menengah:$0.2130

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

d79 12d 65c c13 bb6 bfc a91