Swarm 2.0 Berlangsung – Fakta Berkumpulan

Kemas kini Swarm 2.0 yang dinanti-nantikan mula aktif bulan ini. Kemas kini mendorong platform infrastruktur terbuka yang mengagumkan selangkah lebih maju. Kini, perniagaan dapat mengeluarkan token keselamatan di beberapa rangkaian blok pada kadar yang dikurangkan. Pada masa ini, Swarm dapat melancarkan token keselamatan di Ethereum, Stellar, dan Tron.

Apa itu kawanan?

Swarm 2.0 adalah platform tokenisasi dan penerbitan peringkat perusahaan. Perniagaan boleh memberi token aset yang menggunakan protokol kawanan SRC-20. Pada masa ini, Swarm menandakan pelbagai jenis aset termasuk sekuriti, ekuiti, dan bahkan seni rupa. Strategi ini menurunkan tahap kemasukan pelaburan dan memberi syarikat akses kepada komuniti pelaburan global. Yang penting, platform ini menggabungkan beberapa ciri unik yang menjadikannya menonjol di antara kumpulan penerbitan token yang semakin meningkat.

Bayaran Hadapan Sifar

Kening mengangkat kening di seluruh komuniti kripto selepas itu mengumumkan struktur yuran pendahuluan sifar untuk syarikat yang ingin menjadi tuan rumah STO. Model harga baru syarikat menghilangkan kos tinggi yang sering dikaitkan dengan usaha crowdfunding. Pada masa lalu, penganalisis menyebut kos ini sebagai salah satu sekatan utama yang melambatkan penggunaan token keselamatan besar-besaran. Kini, perniagaan mempunyai strategi crowdfunding berasaskan blockchain yang menjimatkan untuk digunakan.

Berkumpul melalui Twitter

Berkumpul melalui Twitter

Sumber terbuka

Swarm adalah konsep sumber terbuka yang mendorong sempadan tokenisasi ke tahap seterusnya. Salah satu contoh pendekatan syarikat yang menguntungkan ke pasaran berlaku pada bulan Ogos 2018. Pada masa ini didedahkan ia mempunyai ekuiti pekerja dalam aplikasi perdagangan Robinhood yang sangat popular.

Ironinya, Robinhood tidak tahu, siapa, atau apa, Swarm ketika disoal mengenai langkah itu. Syarikat itu tidak pernah mengumumkan atau merancang untuk menawarkan saham awam. Nasib baik, Swarm berfungsi dengan cara syarikat tidak memerlukan kebenaran untuk menawarkan produk ini. Inilah cara Swarm berjaya melakukan manuver ini, tanpa persetujuan dari Robinhood, dan mengapa sah untuk melakukannya.

Bagaimana Swarm 2.0 Berfungsi

Dalam contoh ini, syarikat menggunakan gabungan perkongsian broker dan pengurus sindiket untuk mendapatkan ekuiti dari pekerja Robinhood yang lalu. Pekerja ini ingin mencairkan ekuiti mereka sebelum IPO firma. Sebaik sahaja ekuiti dikumpulkan, ia dikunci dalam syarikat shell. Kemudian, Swarm menandakan saham syarikat shell sebagai token SRC-20.

Yang penting, token SRC-20 mengintegrasikan pertimbangan pematuhan undang-undang dan peraturan automatik secara langsung ke dalam protokol. Ini menjadikan token SRC-20 fleksibel dalam senario kes penggunaannya.

Protokol Akses Pasaran

Menariknya, Swarm 2.0 menggunakan Market Access Protocol (MAP) untuk membolehkan transaksi cross-blockchain lancar. Ciri ini menjadikan token SRC-20 lebih menarik bagi pelabur kerana membolehkan token mencapai kebolehoperasian yang lebih tinggi. Juga, MAP dapat berfungsi dengan token keselamatan lain selain token SRC-20 Swarm.

Swarm 2.0 Masternodes

Ciri utama lain untuk Swarm adalah penggunaan Masternod untuk menjaga keselamatan blockchainnya. Node ini berfungsi serupa dengan Bitcoin kerana mereka mengesahkan dan menambah transaksi ke blockchain. Masternodes memperoleh token SWM untuk perkhidmatan mereka. Nasib baik, sesiapa sahaja boleh menjadi Masternode. Anda hanya perlu meletakkan 50,000 token SWM.

Anda akan gembira mengetahui bahawa token SRC-20 serasi dengan protokol ERC-20. Oleh itu, keserasian ini bermaksud bahawa anda dapat mempertaruhkan pegangan SWM anda di mana-mana dompet ERC-20. Setelah token anda dikumpulkan, cukup muat turun masternode perisian dan anda rasmi.

Perkongsian Besar

Perkongsian adalah bahagian penting dalam strategi perniagaan Swarm. Terutama, syarikat itu bekerjasama dengan penyedia perkhidmatan kustodian crypto yang berpangkalan di UK, Copper. Bercakap mengenai perkongsian itu, CEO Swarm dan pengasas bersama, Philipp Pieper, menerangkan keserasian syarikat. Dia juga meluangkan masa untuk menjelaskan mengapa Tembaga sangat sesuai. Tembaga memberikan keselamatan gred institusi untuk aset digital.

Memanjatnya

Swarm terus mengembangkan platformnya dengan cara yang memisahkannya dari persaingan. Penggunaan struktur yuran sifar dimuka oleh firma menunjukkan bahawa firma ini serius untuk mendorong penggunaan crypto lebih jauh. Anda boleh melihat “Kumpulan” projek baru yang dilancarkan dari platform ini dalam beberapa bulan mendatang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me