Aplikasi Dits Bitski: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

Panduan Dompet Bitski: Bagaimana Penyimpanan Crypto Kunci Peribadi Berfungsi

Bitski adalah dompet digital yang dibina untuk digunakan di sebilangan besar Ethereum dApps. Ketahui semua yang anda perlu ketahui mengenai Bitski, penyelesaian penyimpanan kunci peribadi yang unik dan senang digunakan dengan perkakasan yang menawarkan fungsi dompet sekali masuk (SSO) dan cara kerjanya hari ini dalam ulasan kami.

ciri-ciri

 • Akses semua token Ethereum dari satu dompet dan papan pemuka yang sesuai
 • Log masuk ke beberapa Ethereum dApps dengan satu akaun Bitski
 • Kembangkan aplikasi yang menyokong Bitski menggunakan SDK untuk iOS, Unity, Truffle, Node.js, dan JavaScript
 • Lebih 300 aplikasi blockchain terdesentralisasi yang berbeza dibuat di platform Bitski

Kaedah Deposit

 • N / A

Kelebihan

 • Mengelakkan keperluan untuk banyak log masuk di aplikasi Ethereum
 • Penyelesaian dompet bukan kustodian yang disimpan pada Modul Keselamatan Perkakasan (HSM)
 • Simpan semua jenis aset Ethereum dalam dompet yang selamat
 • Kotak Pasir, Clementine, SportX dan Props adalah pelanggan

Keburukan

 • Sedang dalam beta

Pengenalan

Bitski menggambarkan dirinya sebagai “dompet digital pertama yang dibina untuk penggunaan arus perdana”. Ini adalah dompet yang dibina untuk ekosistem Ethereum. Daripada menggunakan pelanjutan penyemak imbas, dompet perkakasan, dan penyemak imbas dApp, anda boleh menggunakan Bitski, dompet keselamatan bertaraf bank di mana kunci peribadi anda tidak pernah meninggalkan perkakasan selamat mereka. Yang anda perlukan hanyalah e-mel dan kata laluan untuk memulakan.

apa-adalah-bitski

Bitski membolehkan anda mengakses token digital anda dari mana sahaja. Anda log masuk ke Bitski melalui penyemak imbas biasa atau peranti mudah alih, kemudian lihat semua token di dompet anda. Bitski juga memaparkan barang koleksi yang mungkin anda peroleh di semua permainan. Dompet ini juga membolehkan anda mengirim token, dan anda dapat melihat senarai transaksi sebelumnya yang telah anda buat.

Kelebihan besar Bitski ialah anda tidak perlu lagi menyusun banyak dompet di beberapa dApps. Anda tidak perlu selalu memindahkan token antara permainan. Sebaliknya, mana-mana dApp yang menyokong Bitski akan membolehkan anda membawa token di antara permainan anda. Ini adalah satu log masuk yang membolehkan anda memperoleh sesuatu dalam satu permainan dan menjual token tersebut dalam permainan lain.

bitski-wallet-faedah

Bitski kini bekerjasama dengan pembangun aplikasi. Pembangun aplikasi boleh melayari docs.bitski.com untuk memulakan. Pembangun boleh menggunakan Bitski untuk membuat aplikasi Ethereum lintas platform yang mesra pengguna. Seperti yang dijelaskan oleh laman web rasmi:

“Dengan menggunakan Bitski, Anda dapat membuat aplikasi atau permainan terdesentralisasi yang terasa semudah digunakan sebagai aplikasi standar.”

Dari aspek teknologi, Bitski menyediakan akses kepada rangkaian Ethereum melalui nod yang dihoskan oleh Bitski, kemudian menyediakan akses ke dompet pengguna menggunakan OAuth.

Pembangun boleh menggunakan SDK Bitski untuk meminta akses ke akaun Bitski pengguna. Sekiranya kebenaran diberikan, aplikasi kemudian dapat menggunakan alat standard seperti web3.js untuk berinteraksi dengan rangkaian Ethereum.

simpanan-bitcoin-bitcoin

Bitski juga mempunyai SDK untuk penyatuan yang mudah dengan pelbagai platform, termasuk SDK untuk JavaScript, Node.js, iOS, Truffle, dan Unity.

Pada akhirnya, Bitski memberikan faedah utama kepada pembangun dan pengguna aplikasi Ethereum.

bitski-app-wallet

Pembangun Ethereum boleh:

 • Sambung ke rangkaian Ethereum melalui nod yang dihoskan oleh Bitski
 • Minta akses ke alamat pengguna
 • Kirim urus niaga untuk persetujuan bagi pihak pengguna
 • Buat dan urus dompet untuk aplikasi
 • Sebarkan kontrak melalui dompet aplikasi

Sementara itu, pengguna dapat menikmati kelebihan berikut:

 • Gunakan aplikasi Ethereum tanpa memasang perisian
 • Simpan aset Ethereum di dompet selamat Bitski
 • Akses dompet dari mana-mana peranti
 • Urus akses ke mana-mana aplikasi yang disambungkan oleh pengguna
 • Pulihkan akaun pada bila-bila masa

Secara keseluruhan, Bitski memberikan penyelesaian untuk Ethereum yang menawarkan onboarding yang lebih mudah kerana pengguna tidak perlu memasang perisian tambahan untuk menggunakan aplikasi. Dengan Bitski, menggunakan aplikasi Ethereum semudah menggunakan aplikasi biasa: hanya pasang aplikasinya dan pergi.

Bitski kini dalam versi beta. Projek ini sedang dibina oleh Out There Labs, Inc., sebuah syarikat perisian yang ditubuhkan pada tahun 2016 oleh CEO Donnie Dinch (dan pengasas bersama Julian Tescher dan Steve Jang) yang berpusat di San Francisco, California. Pemaju baru-baru ini mengumpulkan benih bernilai $ 1.8 juta dari pelabur seperti Galaxy Digital, Winklevoss Capital, dan Coinbase. Ini sebagai tambahan kepada mereka mengumpulkan $ 1.5 juta kapital pra-benih dari penyumbang lain seperti; Funders Fund, Signia, Village Global, Social Capital dan Steve Jang’s Kindred Ventures. Bitski adalah produk unggulan syarikat, walaupun syarikat akhirnya merancang untuk melepaskan lebih banyak alat pembangun blockchain di masa depan.

Kembali ketika Bitski pertama kali diumumkan dan dilancarkan pada November 2018, CEO mengatakan ini mengenai faedah dompet Bitski:

“Salah satu cabaran besar bagi pasukan protokol dan syarikat produk di crypto hari ini adalah UX yang buruk dalam dApps, khususnya onboarding, transaksi, dan pemulihan login / kata laluan,” […] Sebaik sahaja mereka menggunakan dompet, terdapat banyak orang. Visi Bitski adalah untuk menyelesaikan kegunaan pengguna dan dompet pengguna untuk pembangun, sehingga mereka seterusnya dapat memberi tumpuan untuk membuat dapp yang unik dan berguna. “

Ciri-ciri utama

bitski-single-sign-on-wallet

Ciri utama dompet Bitski yang dihoskan yang dapat melakukan transaksi terprogram termasuk:

bitski-wallet-app-peti besi

Permulaan Lebih Mudah: Daripada perlu memasang perisian tambahan untuk menggunakan aplikasi Ethereum, individu dapat menggunakan aplikasi Ethereum semudah menggunakan aplikasi biasa. Yang perlu mereka lakukan ialah memuat turun aplikasi yang menyokong Bitski, dan hanya itu.

Satu Akaun untuk Pelbagai Aplikasi: Akaun Bitski anda dihubungkan melalui sebilangan aplikasi yang tidak terhad. Daripada mempunyai log masuk dan dompet yang berbeza untuk setiap aplikasi, dan kemudian memindahkan token antara setiap aplikasi, anda mempunyai satu dompet dan papan pemuka untuk menguruskan Bitski.

Merentas Platform: Dompet Bitski diuruskan di awan dan bukannya diikat pada peranti tertentu, yang bermaksud anda boleh mengaksesnya dari mana saja tanpa menjejaskan keselamatan.

Dijamin dengan Perkakasan: Sebilangan besar dompet disimpan secara tempatan di komputer atau telefon. Dompet Bitski, bagaimanapun, disimpan dalam modul keselamatan perkakasan tanpa gangguan. Kekunci tidak pernah meninggalkan perkakasan. Bitski mendakwa bahawa “ini jauh lebih selamat daripada banyak penyelesaian semasa yang menyimpan kunci anda secara tempatan pada peranti anda dan membacanya ke dalam ingatan.”

Akaun Boleh Pulih Sepenuhnya: Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, kehilangan telefon anda, atau mendapatkan komputer baru, maka anda boleh mendapatkan semula akaun Bitski anda. Dompet anda terikat dengan akaun pengguna Bitski anda.

Kelebihan untuk Pembangun: Bitski menjadikan kehidupan lebih mudah bagi pemaju. Ini agar pembangun mudah tersambung ke rangkaian Ethereum melalui nod yang dihoskan oleh Bitski, meminta akses ke alamat pengguna, menyerahkan transaksi untuk persetujuan bagi pihak pengguna, membuat dan mengurus dompet untuk aplikasi, dan menggunakan kontrak melalui dompet aplikasi, antara kelebihan lain.

Kelebihan untuk Pengguna: Bitski juga merupakan penyelesaian yang sesuai untuk pengguna. Pengguna boleh menggunakan aplikasi Ethereum tanpa memasang perisian, menyimpan aset Ethereum di dompet selamat Bitski, mengakses dompet dari mana-mana peranti, menguruskan akses ke aplikasi yang mereka sambungkan dan memulihkan akaun pada bila-bila masa. Pengguna tidak perlu bimbang kehilangan barang digital mereka lagi.

Butang ‘Log masuk dengan Bitski’: Banyak aplikasi Android yang membolehkan anda masuk dengan Google untuk melangkau proses pembuatan akaun. Pembangun Bitski membayangkan proses yang serupa dengan butang ‘Log masuk dengan Bitski’ mereka. Sebarang aplikasi Ethereum yang menyokong Bitski akan mempunyai butang ini, dan pengguna akan dapat dengan mudah mengakses akaun Bitski mereka melalui aplikasi apa pun.

Terdapat pelbagai SDK: Bitski mempunyai banyak SDK yang tersedia untuk membantu pembangun membangun dengan Bitski. Terdapat SDK untuk JavaScript, Node.js, Truffle, iOS, dan Unity.

Sokongan Pembangun Lanjut: Di selain SDKnya, Out There Labs mempunyai blog untuk pembangun, dokumen, halaman FAQ, portal dev, dan halaman GitHub terbuka.

Pelbagai Pilihan Hubungan: Bitski mendorong pengguna dan pemaju untuk menghubungi syarikat tersebut melalui Discord, Twitter, atau e-mel.

Unggul dengan Exchange Wallet: Bitski lebih unggul daripada menukar dompet kerana dapat disematkan di mana-mana aplikasi dan menyokong semua token ERC20 dan NFT. Ini juga merupakan penyelesaian yang dijamin sendiri yang tidak memerlukan kepercayaan pertukaran.

Dompet Pelanjutan Terunggul untuk Penyemak Imbas: Bitski lebih unggul daripada dompet pelanjutan penyemak imbas kerana pengguna boleh log masuk dengan e-mel dan kata laluan dan pengguna tidak boleh kehilangan kunci mereka. Tambahan, Bitski adalah penyelesaian yang dihoskan.

Unggul untuk Dompet Perkakasan: Bitski lebih unggul daripada dompet perkakasan kerana pengguna dapat log masuk dan mengakses dana dengan e-mel dan kata laluan, itu dapat disematkan dalam aplikasi apa pun, pengguna tidak dapat kehilangan kunci mereka, dan ini adalah penyelesaian yang dihoskan.

Lebih unggul daripada Penyemak Imbas dApp: Bitski melihat dirinya sebagai pilihan yang lebih baik daripada penyemak imbas dApp kerana pengguna boleh log masuk dengan e-mel dan kata laluan, itu dapat disematkan dalam aplikasi apa pun, pengguna tidak dapat kehilangan kunci mereka, dan ini adalah penyelesaian yang dihoskan.

Sedang dalam Beta: Pada akhir tahun 2019, Bitski sudah dalam versi beta.

Dibiayai oleh Sebilangan Pelabur Terkenal Crypto: Pada bulan November 2019, Bitski mengumumkan bahawa ia telah menerima pembiayaan benih $ 1.8 juta dari Galaxy Digital, Winklevoss Capital, dan Coinbase.

Mata Wang dan Pasangan Bitski

Bitski menyokong semua token Ethereum, termasuk token ERC-20, item koleksi ERC-721, dan NFT.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong oleh Bitski

N / A

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Bitski

Bitski memerlukan nama pengguna dan kata laluan untuk mendaftarkan dompet. Untuk log masuk ke akaun Bitski anda, cukup pasang aplikasi sokongan Bitski dan ketik pilihan ‘Log masuk dengan Bitski’.

Perdagangan Bitski

N / A

Bayaran Bitski

Bitski menawarkan tiga pilihan langganan, termasuk:

Individu ($ 0)

 • SDK dompet pengguna
 • 1 ahli pasukan
 • 1 dompet aplikasi dengan 100 transaksi sebulan
 • Tidak setuju dan sokongan masyarakat

Pasukan ($ 999 Sebulan)

 • SDK dompet pengguna
 • 3 ahli pasukan
 • 1 dompet aplikasi dengan 1,000 transaksi sebulan
 • Masa tindak balas sokongan 24 jam

Syarikat ($ 2,499 Sebulan)

 • 10 ahli pasukan
 • Skop dompet pengguna premium
 • 10 dompet aplikasi dengan 25,000 transaksi sebulan
 • Masa tindak balas sokongan 4 jam
 • Perundingan onboarding

Bitski tidak mengenakan bayaran kepada pengguna selain daripada yuran rangkaian Ethereum (gas) biasa.

Harga tersuai juga tersedia untuk syarikat yang tidak termasuk dalam salah satu daripada tiga rancangan langganan yang disenaraikan di atas.

harga-kos-bitski

Masalah Keselamatan dan Waktu Henti Bitski

N / A

Kemudahan Penggunaan Bitski

Bitski senang digunakan oleh pembangun. Terdapat SDK yang tersedia untuk JavaScript, Node.js, Truffle, iOS, dan Unity. Bitski juga mudah digunakan oleh pengguna: sebagai pengguna, yang perlu anda lakukan ialah memasang aplikasi yang menyokong Bitski kemudian ketik pilihan ‘Log masuk dengan Bitski’. Tidak ada langkah selanjutnya yang diperlukan.

Kepercayaan dan Privasi Bitski

Bitski telus mengenai semua aspek perkembangannya, dan syarikat itu menerbitkan dokumennya secara dalam talian. Anda boleh melihat halaman GitsHub Bitski di sini.

Perkhidmatan Pelanggan Bitski

Bitski mendorong pengguna dan pemaju untuk menghubungi syarikat tersebut melalui Discord, Twitter, atau e-mel.

Panduan Pengguna Bitski: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Bitski

Untuk Pengguna

Sebagai pengguna, anda akan menggunakan Bitski semasa memasang aplikasi Ethereum yang menyokong Bitski. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Bitski, maka anda hanya boleh mengklik ‘Login dengan Bitski’ untuk menyambungkan akaun Bitski anda ke aplikasi tersebut. Setelah anda melakukannya, dompet Bitski Ethereum anda akan disambungkan ke aplikasi, yang membolehkan anda mengakses token Ethereum anda terus dari aplikasi tersebut.

panduan bitski

Untuk Pemaju

Out There Labs telah mengeluarkan beberapa SDK dengan perincian lebih lanjut mengenai cara mengintegrasikan Bitski ke dalam pelbagai persediaan. Terdapat SDK untuk:

pengembangan-dompet-bitski

Sebagai tambahan, Bitski telah melancarkan Dev Portal, blog, halaman dokumen, dan GitHub untuk pemaju.

ulasan-dompet-pengguna-bitski

Kata Akhir

Bitski dapat mengubah cara dunia mengakses aplikasi Ethereum. Ini adalah dompet Ethereum yang mengubah permainan yang menghubungkan semua aplikasi Ethereum anda dengan satu dompet sederhana. Sebagai pengguna, anda tidak boleh memindahkan token antara dompet Ethereum atau membuat log masuk yang berbeza untuk aplikasi yang berbeza. Sebaliknya, menggunakan aplikasi Ethereum akan semudah menggunakan aplikasi standard: hanya pasang aplikasinya dan pergi.

Sementara itu, pemaju dapat menggunakan Bitski untuk menyambung ke rangkaian Ethereum melalui node yang dihoskan oleh Bitski dan meminta akses ke alamat pengguna.

bagaimana-bitski-berfungsi

Walaupun dompet perkakasan yang popular seperti Trezor dan Ledger menguasai ruang, Bitski kini dalam versi beta, walaupun syarikat itu baru mengumpulkan $ 1.8 juta dari tiga pelabur terkenal di ruang cryptocurrency (Coinbase, Winklevoss Capital, dan Galaxy Digital Mike Novogratz) ). Bitski secara sah dapat mengubah cara kami mengurus aplikasi Ethereum dan token Ethereum pada masa akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

089 c99 15c 908 ee5 03a 0e4