7 Strategi & Perkhidmatan Pemulihan Kredit Terbaik

Memiliki penilaian kredit yang baik adalah sangat penting. Ini boleh mempengaruhi kemampuan anda untuk mendapatkan pekerjaan, apartmen, menghidupkan utiliti atas nama anda, mendapatkan kad kredit, membeli kereta atau rumah dan banyak perkara lain yang dilakukan orang setiap hari. Tetapi penilaian kredit yang buruk tidak perlu kekal. Oleh itu, jika anda telah melakukan sesuatu pada masa lalu yang menyebabkan anda mempunyai penilaian kredit yang buruk, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil sekarang untuk memperbaiki dan memulihkan kredit.

Kredit yang baik lebih penting daripada sebelumnya

Memiliki penilaian kredit yang hebat adalah lebih penting daripada sebelumnya. Anda mungkin tidak tahu orang dan organisasi mana yang mendasarkan keputusan mereka untuk melakukan perniagaan dengan anda berdasarkan skor kredit dan penilaian kredit anda. Itulah sebabnya jika penilaian kredit anda buruk, adalah mustahak anda melakukan semua yang anda boleh untuk memperbaikinya. Pembaikan dan pemulihan kredit memerlukan sedikit masa, jadi semakin cepat anda memulakan proses, semakin cepat dan senang untuk menikmati hasilnya. Berikut adalah beberapa strategi dan perkhidmatan pemulihan kredit yang sangat berguna dan penting yang tersedia untuk anda.

1. Adakah Kesalahan Dihapus Dari Laporan Kredit Anda

Cara termudah dan tercepat untuk meningkatkan penilaian kredit anda adalah dengan mendapatkan salinan laporan kredit anda dari syarikat pelapor kredit, Ahli Berpengalaman, Equifax dan TransUnion, teliti dengan teliti dan hapuskan kesilapan yang anda dapati. Akta Pelaporan Kredit Adil A.S. menyatakan bahawa laporan kredit seseorang hanya boleh mengandungi maklumat yang tepat pada masanya dan tepat. Anda berhak membuat syarikat pelaporan kredit membuang semua maklumat yang tidak tepat dari fail kredit anda. Anda boleh meminta kesalahan tersebut dihapus oleh setiap agensi kredit dalam talian menggunakan borang yang terdapat di laman web mereka.

Setiap tahun anda boleh mendapatkan salinan laporan kredit anda secara percuma. Kaji mereka. Sekiranya terdapat bukti aktiviti penipuan atau maklumat lama yang seharusnya dikeluarkan, anda boleh menghubungi agensi pelaporan kredit dan meminta maklumat tersebut dikeluarkan. Mereka mengambil masa kira-kira 30 hari untuk menyiasat dan menghapus kesalahan yang anda pertikaikan. Anda tidak dikenakan hukuman kerana sejarah negatif yang berkaitan dengan kesalahan. Mengeluarkannya akan meningkatkan skor kredit anda.

2. Buat Pembayaran Anda Tepat Waktu

Cara lain untuk memulihkan dan meningkatkan penilaian kredit anda adalah dengan membayar semua bil dan hutang anda tepat pada waktunya. Sejarah pembayaran adalah faktor terpenting yang mempengaruhi skor kredit anda. Berulang kali membayar bil anda lewat atau hilang hutang adalah cara terpantas dan paling biasa anda boleh merosakkan skor kredit anda dan dilihat sebagai risiko kredit buruk. Apabila anda membayar bil anda pada atau sebelum tarikh jatuh tempo, penilaian kredit anda secara beransur-ansur meningkat.

Skor kredit anda boleh berkisar antara 300 dan 850 pada model pemarkahan kredit VantageScores dan FICO Scores. Semakin tinggi skor, semakin baik.

Sekiranya anda serius untuk meningkatkan penilaian kredit anda, selalu membuat pembayaran tepat pada waktunya. Lakukan itu, dalam beberapa bulan penilaian kredit anda akan mula meningkat dengan stabil.

3. Kurangkan Penggunaan Kredit Anda

Semasa berusaha meningkatkan penilaian kredit anda, ia membantu mengurangkan nisbah penggunaan kredit anda. Itulah jumlah yang anda boleh pinjam berbanding dengan jumlah hutang anda. Yang kedua selepas sejarah pembayaran semasa mengira skor kredit anda. Untuk meningkatkan penilaian kredit anda, pastikan nisbah penggunaan kredit anda serendah mungkin. Jangan terima atau gunakan setiap kad kredit atau kredit kedai yang anda tawarkan sekiranya anda ingin meningkatkan penilaian kredit anda.

Tidak membawa hutang kad kredit membantu meningkatkan penilaian kredit anda. Sekiranya anda tidak dapat melakukannya, simpan baki anda kurang daripada 30% daripada jumlah had kredit yang anda ada.

4. Bayar Baki Tinggi

Untuk meningkatkan penilaian kredit anda, bayar hutang anda untuk mengurangkan baki tinggi yang anda ada. Tujuannya adalah untuk mengekalkan 70% atau lebih daripada setiap kredit yang anda buka. Terdapat beberapa kaedah kreatif untuk menurunkan had kredit maksimum, akaun kad kredit dan nisbah penggunaan kredit anda jika anda tidak mempunyai banyak wang tunai. Ini termasuk mendapatkan kredit baru dan selalu membayar keseluruhan baki dan meminta syarikat kad kredit anda menaikkan had kredit anda. Ini dapat meningkatkan nisbah penggunaan kredit anda dengan serta-merta.

5. Menjadi Pengguna yang Sah

Meyakinkan ahli keluarga atau rakan keluarga yang murah hati dan mempercayai untuk menjadikan anda pengguna yang sah di salah satu akaun kredit terurus mereka yang sering mereka gunakan, yang tidak mempunyai hutang terbawa dan sejarah pembayaran yang sempurna dapat meningkatkan penilaian kredit anda dengan serta-merta. Walaupun anda tidak pernah menggunakan kad kredit baru yang dikeluarkan dari akaun, kad kredit tersebut disenaraikan di laporan kredit anda dan pemilik akaun asal. Satu kelemahan adalah jika pemegang kad utama melebihi had kredit mereka atau mula kehilangan pembayaran. Ini akan menjejaskan penilaian kredit anda.

Menjadi pengguna sah akaun kredit dengan rekod pembayaran yang sangat baik memberi anda

lebih banyak kuasa perbelanjaan dan meningkatkan penilaian kredit anda. Walau bagaimanapun, anda hanya akan dapat

mempunyai penggunaan terhad akaun kredit yang disetujui oleh pemegang kad utama.

6. Daftar Untuk Mendapatkan Peningkatan Ahli

Experian, agensi pelaporan kredit teratas, membolehkan anda mendaftar dalam program baru di mana anda boleh

tambahkan pembayaran bil telefon bimbit dan utiliti ke laporan kredit anda. Program baru ini dipanggil Peningkatan Ahli. Daftar untuk itu dan apa-apa pembayaran yang dibuat atas perbelanjaan biasa anda disertakan semasa Skor FICO anda dikira. Kira-kira 75% pengguna yang mempunyai skor kredit di bawah 680 menyaksikan peningkatan ketika mereka menggunakan Experian Boost. Mendaftar untuk program Experian Boost adalah percuma. Walau bagaimanapun, pengguna mesti mengesahkan bahawa mereka mempunyai sejarah pembayaran bil positif dengan akaun bank yang dipautkan.

Rata-rata orang yang menggunakan program Experian Boost telah menyaksikan Skor FICO mereka meningkat

14 mata. Ini mungkin hanya dorongan yang diperlukan untuk meningkatkan skor kredit anda menjadi lebih baik

kategori.

7. Gunakan Hanya Syarikat Pemulihan Kredit Dengan Penarafan Tinggi

Sekiranya laporan kredit anda mengandungi kesilapan dan anda tidak merasa selesa untuk membantahnya dengan syarikat pelapor kredit, dapatkan bantuan profesional. Hubungi syarikat pembaikan kredit dengan reputasi dipercayai dan berkesan yang mempunyai kakitangan yang berkemahiran tinggi, terlatih dan berpengalaman. Mereka akan melakukan kerja yang diperlukan untuk menentang maklumat yang salah yang terdapat dalam laporan kredit anda. Yang harus anda lakukan ialah mengenal pasti maklumat mana yang salah dalam laporan kredit anda. Syarikat yang dinilai tinggi suka Credit Saint dan Undang-undang Lexington pakar dalam menangani masalah kredit pengguna.

Syarikat Pembaikan Kredit Paling Popular

Kelebihan Kredit berada di kedudukan nombor satu dan dipercayai oleh lebih daripada 100 000 pelanggan. Mereka menawarkan pembaikan kredit bertenaga Artificial Intelligence dan mempunyai penilaian A + dengan BBB. Mereka menawarkan laporan kredit yang mudah dibaca dan pandangan skor yang diperibadikan, serta alat & petua untuk membantu anda memahami skor anda dan mengambil langkah seterusnya. Terbaik dari semua Pemantauan Kredit Termasuk di Tanpa Caj Tambahan yang dapat membantu anda mengetahui kemungkinan kecurian identiti.

Credit Saint berada di kedudukan nombor dua kerana mencabar data kredit yang tidak tepat. Mereka akan memeriksa laporan kredit anda secara terperinci, mengenal pasti item tertentu yang tidak anda setuju dan merosakkan penilaian kredit anda, menghapusnya dan menunjukkan kepada anda beberapa teknik yang berkesan untuk meningkatkan laporan dan skor kredit anda.

Undang-undang Lexington telah memberikan lebih banyak hasil daripada firma undang-undang pembaikan kredit lain. Sejak 2004 mereka telah membantu lebih 500,000 pelanggan memperbaiki kredit mereka. Pada tahun 2020, mereka membuang lebih dari 9 juta item negatif dari laporan kredit orang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

ef6 710 82d c3d 726 95b 811