Menguji Tiga Tapak Ramalan Harga Crypto

Bayangkan saja. Anda melayari laman web dan ia memberitahu anda berapa harga duit syiling yang akan dicapai pada masa akan datang. Bunyi seperti fiksyen atau penipuan? Mungkin, tetapi ada laman web yang pakar dalam ramalan harga cryptocurrency. Hari ini kita akan mengkaji tiga laman web ramalan harga crypto yang paling popular untuk menentukan nilainya ketika meramalkan harga cryptocurrency masa depan.

Cara terbaik untuk mengujinya adalah dengan membandingkan ramalan mereka dan kami melakukannya dengan tepat.

Walletinvestor.com

Semasa googling untuk hampir semua ramalan duit syiling, walletinvestor.com akan muncul dalam hasilnya. Portal ini menawarkan ramalan harga cryptocurrency serta ramalan saham, komoditi, dan pasangan mata wang. Ramalan crypto adalah untuk setiap hari dalam sebulan dan menampilkan maklumat mengenai harga minimum, maksimum dan purata duit syiling. Pada duit syiling yang paling popular, terdapat ramalan harga sehingga lima tahun. Cryptocurrency dengan jumlah dagangan sederhana atau rendah hanya mempunyai ramalan untuk beberapa bulan akan datang.

TradingBeasts.com

Laman web popular kedua yang kami lihat adalah tradingbeasts.com/crypto/. Tidak seperti walletinvestor, ia memberi tumpuan secara jelas pada cryptocurrency, ramalan aset lain tidak tersedia. Tidak kira jumlah dagangan, TradingBeasts menawarkan ramalan harga untuk lebih dari 1400 syiling untuk tiga tahun akan datang. Selain daripada harga maksimum, minimum dan rata-rata, anda juga dapat mencari maklumat mengenai peratusan perubahan.

LongForecast.com

Sumber ketiga yang mantap dengan prognosis harga cryptocurrency pastinya LongForecast.com. Laman web ini mempunyai ramalan harga untuk lima tahun akan datang dengan perubahan bulanan dan maksimum, harga minimum (sistem, bagaimanapun, tidak menghasilkan harga rata-rata). Tidak seperti dua sumber yang disebutkan di atas, portal ini mempunyai ramalan harga untuk hanya 15 cryptocurrency paling popular.

Menganalisis Ramalan

Kami berpendapat bahawa kaedah terbaik untuk membandingkan ketepatan ramalan harga yang ditawarkan laman web ini adalah dengan memeriksa tiga cryptocurrency (dua syiling popular dan satu dengan jumlah dagangan yang agak rendah). Kami akan menguji ramalan jangka masa pendek dan juga ramalan jangka panjang. Berikut adalah data yang diekstrak dari ketiga-tiga laman web ini

Ramalan harga untuk Oktober 2018 (jangka pendek) 

Bitcoin Sengkang ARK
walletinvestor.com 9348-13,451 491-828 0.8048-4.704
TradingBeasts.com 9,294-13,668 339-498 3.75-5.52
LongForecast.com 6,620-8,474 153-197

Ramalan harga untuk Januari 2021 (jangka panjang)

walletinvestor.com 26,390 – 32,437 1,422-1,870
TradingBeasts.com 13,837 – 20,349 562-827 8.11-11.93
LongForecast.com 31,478 – 39,070 373-463

Hari ini, pada tarikh mengkaji ramalan, harga Bitcoin adalah $ 8,135. Ramalan jangka pendek sangat serupa, dengan LongForecast.com mempunyai jangkaan yang lebih rendah daripada dua sumber lain. Ramalan jangka panjang berbeza jauh lebih banyak, terutama yang dibuat oleh TradingBeasts.com yang hampir separuh berbanding dua portal yang tinggal.

Dash hari ini berharga $ 237 dan seperti Bitcoin, prognosis paling pesimis dibuat oleh LongForecast.com yang menjangkakan penurunan harga pada skala jangka pendek. Jangkaan jangka panjang sangat terang di walletinvestor.com, yang meramalkan harga dua kali ganda daripada dua laman web lain.

Ramalan terakhir adalah untuk ARK, duit syiling terbesar ke-75 berdasarkan had pasaran. Seperti yang telah disebutkan, LongForecast.com hanya mempunyai ramalan mengenai 15 syiling paling popular sehingga tidak ada yang dapat dibandingkan untuk kita. Malangnya, walaupun walletinvestor.com mempunyai prognostik harga hanya sehingga Disember 2018 sehingga kami dapat membandingkan ramalan jangka pendeknya sahaja. Harga ARK semasa ialah $ 1.23. Ramalan yang dibuat oleh walletinvestor.com mempunyai penyebaran yang cukup besar dan harganya seharusnya berkisar antara 0.8048-4.704. Ramalan yang dibuat oleh TradingBeasts.com sangat serupa, hanya harga minimum yang tidak begitu rendah. Ramalan jangka panjang yang hanya ditawarkan oleh satu dari laman web ini adalah 8.11-11.93.

Kesimpulan – 3 laman ramalan harga cryptocurrency teratas

Kesimpulan yang tepat untuk artikel ini perlu menunggu beberapa tahun; walaupun kita akan mengetahui hasil jangka pendek hanya dalam beberapa bulan. Walaupun begitu, sukar untuk mengkreditkan mana-mana laman web sebagai peramal terbaik tanpa lebih banyak data; malah laman web yang dapat meramalkan harga BTC dengan betul boleh hilang dengan DASH atau duit syiling lain.

Kami akan menutup dengan petikan dari TradingBeasts.com: “Tidak ada yang dapat meramalkan harga cryptocurrency dengan pasti, jadi sangat penting untuk memahami bahawa ramalan harga hanya berfungsi sebagai cadangan kemungkinan perkembangan harga dan tidak dimaksudkan untuk digunakan sebagai nasihat pelaburan. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

743 6ac e6a fcf 2a9 6bd 102