Pasar Crypto Harian (1.13) | Pantulan setiap jam BTC secara beransur-ansur melemah, para pelabur perlu waspada terhadap risiko turun naik jangka pendek.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Ini adalah carta BTC 4 jam, kita dapat melihat bahawa harga bergerak dalam segitiga konvergen dan baru-baru ini ke penghujungnya. Pecah akan berlaku pada bila-bila masa tetapi jarak bergerak tidak akan besar kerana $ 7700 ~ $ 7800 akan berkesan dan MA (60), MA (90) juga akan menjadi sokongan sekiranya harga jatuh.

Baru-baru ini, harga bergerak pada MA (30) tetapi rata-rata bergerak jangka pendek akan mudah ditembusi. Pelabur secara langsung dapat memberi tumpuan kepada MA (60) dalam sehari. Sebab saya percaya risiko jatuh adalah lebih tinggi tetapi tidak menguntungkan adalah jumlahnya, dari awal pemulihan dari $ 6400, hingga yang terakhir hingga $ 8460, jumlah pembelian semakin kecil secara beransur-ansur, ini adalah akhir isyarat pemulihan. Walaupun harga akan menembus bahagian atas segitiga, trend tidak akan berterusan jika $ 8460 tidak dapat menembus.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Ini adalah carta 1-HARI BTC, penganalisis OKEx Neo percaya bahawa corak segitiga dibentuk oleh titik tinggi pantulan berterusan dan pergerakan ke atas secara beransur-ansur, yang pada dasarnya bermaksud daya panjang dan pendek dalam tempoh ini kecil dan perdagangan tidak aktif. Walaupun coraknya rosak, rintangan di atas $ 8,200 ~ $ 8,500 dan kekuatan sokongan antara $ 7,600 ~ $ 7,900 masih dapat mengekalkan trend jangka pendek dalam ruang yang sempit. Oleh kerana harga semasa hampir ke tepi atas saluran menurun harian, trend sejarah jelas menunjukkan rintangan kuat pada kedudukan ini. Sebelum kesan pembelahan dapat dicerminkan di pasaran, ini adalah peristiwa yang sangat tidak mungkin untuk memecahkan kelebihan.

Pelabur harus memberi perhatian lebih kepada kawasan sokongan antara $ 7600 ~ $ 7900, trend breakdown akan kembali ke bawah dan mungkin menguji $ 7000 lagi.

Rintangan Jangka Pendek:$ 8200 Rintangan jangka sederhana:$ 8400

Sokongan Jangka Pendek:$ 7950 Sokongan jangka sederhana:$ 7850

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Penyatuan 4H

Ini adalah carta ETH 4 jam, harga telah berhenti menurun pada hujung minggu lalu kerana MA (60) memberikan sokongan yang berkesan. Kita juga dapat melihat bahawa puncak pemulihan ini tidak lebih tinggi daripada yang terakhir iaitu hampir $ 150, ini bermakna rintangan di sini lebih kuat daripada jangkaan kenaikan harga. Lantunan dalam sehari juga mencecah $ 147 kemudian jatuh kembali. Penunjuk kelantangan juga menunjukkan kepada kita bahawa kekuatan kenaikan semakin lemah dalam tempoh pemulihan ini. Sukar untuk membuat yang baru sesuai dengan keadaan sekarang. Walaupun MA (30) menyokong harga sementara, masih mudah dipatahkan.

Pelabur harus memperhatikan sokongan sekitar MA (60) kerana purata bergerak ini pernah berlaku. Terobosan boleh menguji MA (90).

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 145 Rintangan jangka sederhana:$ 147

Sokongan Jangka Pendek:$ 142 Sokongan jangka sederhana:$ 139

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Kontrak berkekalan OKEx XRP: Pada tahap 4 jam, XRP telah disokong oleh MA (180) seperti yang diharapkan pada hari Jumaat yang lalu, ini bermaksud bahawa tepi atas kotak bawah terakhir agak kuat pada masa ini dan ditambah dengan sokongan purata bergerak, harga tidak mudah untuk menembusi di bawah $ 0.2.

Dari carta, kita dapat melihat bahawa pemulihan baru-baru ini adalah pada $ 0.2198 yang lebih rendah daripada harga tertinggi sebelumnya pada $ 0.2255, dan XRP bahkan tidak menembusi $ 0.2150 dalam sehari. Harga kini stabil di bahagian bawah kotak intensif perdagangan pada akhir tahun lalu. Sekiranya harga dapat stabil minggu ini, ia berpeluang untuk mencipta tinggi baru tetapi ruang atas terhad kerana $ 0.2325 akan menjadi rintangan terkuat baru-baru ini. Sekiranya $ 0.2110 pecah, kawasan sokongan $ 0.2 akan diuji lagi jika kekuatan bear kuat.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2170 Rintangan jangka sederhana: $0.2200

Sokongan Jangka Pendek: $0.2110 Sokongan jangka menengah:$0.2000

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

415 863 824 770 011 951 795