Ramalan Harga Ethereum – Bolehkah Ethereum Menembusi $ 1400 pada tahun 2021? Ramalan Harga ETH

(Dikemas kini 14 Februari 2021)Ethereum akan melanda setengah dekad ini pada bulan Julai yang akan datang sejak dilancarkan, dan jika semuanya berjalan lancar, ia akan memulakan peralihannya ke ETH 2.0, yang akan menyelesaikan masalah skalabiliti. Itu akan sangat luar biasa untuk platform yang membawa kontrak pintar dan dapps ke blockchain. Kemajuan dalam pengembangannya akan mengumpulkan komuniti besarnya, dan ini akan memberi kesan positif pada harganya, yang telah berprestasi rendah dalam dua tahun terakhir. Sejauh ini, kita melihat bukti momentum positif pada tahun 2020 kerana beberapa faktor mendorong kenaikan harga ETH.

Dalam ramalan harga Ethereum ini, kami akan menganalisis berita dan perkembangan terkini, sejarah harga dan evolusi selama dua tahun terakhir, dan carta TradingView ketika kami berusaha untuk mengetahui mengapa harga Ethereum cenderung menembus $ 300 pada akhir tahun. Kami juga akan memasukkan beberapa ramalan pakar mengenai mengapa ini adalah tahun yang memberangsangkan untuk ETH.

Beli Ethereum di Binance hari ini!

Berita Ethereum yang terkenal & Rancangan untuk tahun 2021 dan ke atas

Vitalik Berkongsi Visi Untuk Pembangunan ETH 2.0 

Dalam tweet yang dibuat bulan lalu, Vitalik Buterin berkongsi visi dan peta jalan peribadinya untuk pembangunan ETH 2.0. Tweet tersebut merangkumi lima hingga sepuluh tahun berikutnya dari pembangunan projek. 

Pengasas Ethereum menekankan bahawa penyelidikan dan pembangunan akan terus berjalan walaupun menghadapi pelbagai cabaran baru-baru ini. Menurutnya, bergerak ke depan, seharusnya tidak ada rasa takut akan kerumitan dengan pembaruan sistem kerana perubahan yang akan datang harus mengatasi masalah sebelumnya. 

Dalam tweet dia menyatakan:

Pendekatan “sharding quadratic as the end of history” memastikan tidak perlu ada peningkatan lebih lanjut sebesar et1 -> eth2 satu; sebaliknya, dari eth2 dan seterusnya, perkara akan menjadi lebih bertahap. “

Mengingat dua tahun terakhir perkembangan Etherum, dia menambah bahawa:

“Secara umum, selama ~ 2 tahun terakhir, telah terjadi pergeseran yang kuat dari penelitian” langit biru “, mencoba memahami apa yang mungkin, kepada penyelidikan dan pengembangan konkrit, berusaha mengoptimumkan primitif tertentu yang kita tahu dapat dilaksanakan dan menerapkannya . “

Awal bulan lalu, Vitalik bercakap dengan penerbitan media crypto menyatakan bahawa tujuan utama Ethereum untuk tahun ini adalah untuk melancarkan Fasa 0 ETH 2.0. selepas ini, ETH 2.0 akan bermula sebagai bukti bebas dari jaringan kepentingan. 

Komen Vitalik mengenai kemajuan itu muncul hanya sebulan setelah Justin Drake, seorang penyelidik Ethereum 2.0, memberitahu orang ramai melalui Reddit bahawa mereka merancang untuk meningkatkan rangkaian pada ‘ulang tahun kelima, 30 Julai 2020.’ Jaminan dari Vitalik dan pembangun telah membantu Harga ETH sebagai duit syiling meningkat 31% sejak awal tahun ini. 

Menurut Sharan Nair, ketua pegawai perniagaan di CoinSwithch.co dan CRUXPay, “Pelabur kemungkinan besar akan memenuhi janji ETH 2.0, yang dikatakan dapat meningkatkan blockchain Ethereum dengan ketara,” Juga, beberapa pelabur mungkin telah mengambil duit syiling untuk mendapatkan saham peningkatan protokol. “

Harga Ethereum Meningkat Dari Pertumbuhan DeFi

Data dari DefiPulse menunjukkan bahawa ruang kewangan terdesentralisasi (DeFi) meletup pada tahun 2019. Jumlah nilai terkunci (TVL) dalam protokol meningkat dari $ 320 juta menjadi lebih dari $ 670 juta. 

Ramalan Harga Ethereum

Dan pada 15 Februari, TVL terus meningkat ke paras tertinggi $ 1.219 bilion. Menurut Nair, “angka tersebut memberitahu kita bahawa pelabur melihat DeFi benar-benar mengganggu dan percaya ia dapat menggantikan kewangan tradisional, yang menyebabkan peningkatan pengumpulan eter.”

MakerDAO, platform pinjaman, kini merupakan projek DeFi terbesar dengan dominasi 49.81%. Sebilangan besar projek popular dalam senarai ini berdasarkan blockchain Ethereum, dan ini menjelaskan mengapa kita menyaksikan pertumbuhan harga ETH bersama dengan DeFi. 

Juga, jumlah Ether yang terkunci di DeFi meningkat dari 1.912 juta menjadi 2.921 juta antara 1 Januari 2019, dan 311.2019 Disember. Jumlah itu terus meningkat ke paras tertinggi pada 3.192 juta pada 29 Jan.2020 sebelum turun kepada 2.71 juta minggu ini.

Analisis Harga Sejarah Ethereum (ETH) 2018-2020 

Carta Ethereum 2018 – 2020 coinmarketcap.com

Permulaan 2018 menyaksikan Ethereum memuncak harga mencapai tahap tertinggi sepanjang masa pada 14 Januari $ 1.400. Namun, itu bagus seperti penurunan yang berterusan dengan turun naik harga yang tinggi sepanjang tahun. Menjelang 5 April 2018, harganya telah jatuh ke $ 370 sebelum meningkat dua kali ganda menjadi $ 790 pada 5 Mei yang sama. Tetapi, ini adalah kali terakhir harga ETH menyaksikan kenaikan yang tinggi seperti penurunan berterusan yang menyaksikan koin berakhir tahun ini pada $ 137. (Kira%)

2019 adalah tahun yang lebih konsisten bagi Ethereum walaupun terdapat turun naik harga, yang biasa berlaku di crypto; mereka agak minimum. Harga berjaya bertahan antara $ 130 hingga $ 300 sepanjang tahun, dengan puncak $ 332 dicapai pada 27 Jun 2019.

2020 bermula pada tahap $ 130, dan terdapat kenaikan harga yang stabil, yang memuncak pada puncak tahun ini sehingga $ 280 pada 15 Februari. Harga bertahan di atas $ 200 selama hampir sebulan sebelum turun dari zon pada 11 Mac. direkodkan pada 12 Mac, dengan harga turun dari $ 194 menjadi $ 135 (hitung%). Sejak itu, harga bertahan dalam lingkungan $ 130 hingga $ 170.

Dengan tempoh Ethereum hilang dan memperoleh kembali kedudukan kedua mengenai permodalan pasaran dari XRP. 

Populariti Ethereum 2019 berbanding populariti Ethereum 2020 

Minat Ethereum dari Google Trends 2019

Melihat tren Google, kami melihat Ethereum mengalami minat puncak pada tahun 2019 antara bulan Mei dan Julai. Terdapat lonjakan bunga antara 5 – 11 Mei, 9-15 Jun, dan minat paling banyak didaftarkan pada 30 Jun – 6 Julai. Bunga bertepatan dengan puncak harga tahun ini sebelum penurunan minat yang tajam pada 21-27 Julai.

Ramalan Harga EthereumMinat Ethereum mengikut wilayah

Sejak itu, minat mengekalkan tahap yang sama hingga 26-1 Jan. ia akan memuncak antara 9-15 Februari tepat ketika kami melihat Ethereum mencatatkan harga tertinggi untuk tahun ini.

Melihat jumlahnya, jelas terdapat minat yang lebih besar terhadap Ethereum tahun ini berbanding tahun lalu dalam jangka masa yang sama.

Evolusi Harga Ethereum 2019 

Evolusi harga Ethereum 2019 coinmarketcap.com

Harga Ethereum kurang stabil pada tahun 2019 berbanding tahun sebelumnya. Ia berjaya kekal dengan julat $ 100 – $ 330 sepanjang tahun. ETH memulakan tahun ini pada $ 140 sebelum turun menjadi $ 104 pada 7 Februari, yang menandakan tanda terendah harga mencecah. Daripadanya terdapat kenaikan yang stabil ditambah dengan penurunan minimum yang memuncak ke puncak $ 336 pada 27 Jun. Tetapi setinggi ini untuk ETH pada tahun 2019. Sejak itu, terdapat penurunan berterusan ke zon $ 200 di mana ia bertahan untuk beberapa minggu sebelum turun di bawah $ 190 menjelang 15 Ogos. Harga untuk sementara waktu akan mengunjungi wilayah $ 200 antara 20 September-24 September sebelum turun tajam ke zon $ 160. Daripadanya terdapat kenaikan dan penurunan kecil dengan ETH berakhir tahun ini pada $ 132

Analisis Prediksi Harga Ethereum TradingView Dikemas kini pada 14 Februari 2021

ETHUSDT | S / R Harian | Uji Coba Bearish | .382 Fibonacci | Tindakan Harga oleh AzizKhanZamani pada TradingView.com

Bagi Ethereum, salah satu cryptocurrency terbesar di pasaran, kami melihat bahawa terdapat tindakan harga yang impulsif. Walau bagaimanapun, penganalisis berpendapat bahawa telah ada ujian penurunan harga. Lebih-lebih lagi, dia menunjukkan bahawa S / R harian adalah objektif semasa dan lonjakan juga sangat mungkin. 

Petunjuk lain seperti MA dan POC S / R diperdagangkan secara neutral dan mungkin beruang dapat menguasai wilayah ini. Menurut penganalisis, adalah mungkin untuk membuat kekurangan dengan risiko yang ditentukan. Walau bagaimanapun, ini tentunya bukan nasihat pelaburan. 

Tahap retracement yang mungkin termasuk $ 1,637, $ 1,682 dan $ 1,717.

Segitiga Ethereum Menaik oleh thomasstrootman212 pada TradingView.com

Untuk pasangan perdagangan ETH / USDT, kami melihat bahawa mata wang maya telah menemui tahap rintangan yang kuat pada sekitar $ 1,395 setiap duit syiling. Walau bagaimanapun, jika harga dapat menembusi tahap rintangan ini, mungkin untuk bergerak ke arah $ 2,063 ETH setiap duit syiling. 

Ini mungkin boleh dilakukan untuk mata wang maya, yang telah meningkat dalam satu bulan terakhir. Seperti yang dijelaskan oleh penganalisis TradingView, sangat bergantung pada bagaimana Bitcoin akan bertindak pada hari-hari berikutnya untuk memahami bagaimana Ethereum berkembang. Dia menyatakan bahawa peniaga harus selalu mengawasi BTC jika tujuannya adalah untuk memperdagangkan corak yang ditunjukkan dalam carta.

ETH menaik atau menurun &# x1f914;&# x1f914;&# x1f440;&# x1f440; oleh Th57Trader pada TradingView.com

Bagi Ethereum (ETH / USDT) penganalisis menunjukkan bahawa ETH berfluktuasi antara $ 1,230 dan $ 1,180. Sekiranya harganya dapat menembus garis tren, maka kita dapat melihat kawasan sokongan nombor 1 sekitar 950 USDT dan 1000 USDT. Sokongan utama juga berada di kawasan kedua hampir 850 USDT dan 900 USDT setiap ETH. 

Sekiranya ini tidak berlaku (mata wang digital juga boleh bergerak lebih tinggi), sasaran seterusnya bagi penganalisis adalah 1,298 USDT setiap duit syiling. Ini membolehkan ETH mendekati tahap tertinggi sepanjang masa dan akhirnya melampaui tahun-bulan mendatang.

ETHREUM (ETHUSDT) SETIAP HARI&PERATURAN PERDAGANGAN PENDEK 2021/01/03 oleh cryptotrader2019 pada TradingView.com

Bagi ETH / USDT, penganalisis melihat harga ETH bergerak menuju $ 787 dalam masa terdekat. Ini telah menjadi garis rintangan yang kuat dalam beberapa minggu terakhir. Ini sekarang boleh menjadi sokongan dan membantu ETH terus bergerak lebih tinggi. 

Tambahan pula, jika aset digital berada di bawah garis rintangan pada $ 787, mungkin untuk menguji semula tahap harga $ 760. Walaupun begitu, perkara tidak begitu jelas. Pasaran telah bergerak lebih tinggi dengan sangat pantas dan mungkin diperlukan pembetulan. Pada masa ini, penganalisis menganggap bahawa tidak ada corak grafik yang signifikan. Kawasan menarik yang lain ialah kawasan yang hampir dengan 200MA.

ETH terus bergerak naik dengan segitiga menaik oleh TuTrieuTrading pada TradingView.com

Penganalisis menunjukkan bahawa Ethereum (ETH) menemui rintangan dalam carta 1h pada sekitar 676 USDT setiap duit syiling. Walau bagaimanapun, mata wang digital berada dalam segitiga menaik yang membolehkannya meneruskan trend menaik minggu lalu. 

Selain itu, terdapat juga tahap sokongan yang berada pada 640 USDT setiap ETH. Ini boleh menjadi garis yang membolehkan ETH mengekalkan tahap harga semasa. Segitiga menaik tidak boleh pecah ke atas tiga kali. Sekiranya ia dapat memecahkannya, ETH akan terus meningkat kepada $ 700 dan bahkan lebih. Menurut penganalisis, pada jangka masa yang lebih besar, terdapat rintangan kuat pada sekitar $ 800.

Ramalan Harga Ethereum Pakar 

Coinswitch percaya tahun 2020 akan menjadi tahun yang luar biasa bagi Ethereum dan seluruh pasaran crypto. Harganya boleh mencecah setinggi $ 1600 pada akhir tahun ini kerana melihat dapps mengalami penggunaan besar dalam setahun. 

Menurut Trading Beasts, mereka menjangkakan ETH akan mencapai $ 900 pada akhir tahun 2020, dengan rata-rata $ 650.

CoinKir, sebuah laman ramalan kripto, percaya Ethereum dapat meninjau kembali paras tertinggi sepanjang masa $ 1.400 pada akhir tahun 2020. Walau bagaimanapun, pada tahun 2020 ia dapat mendekati $ 450. 

Brian Schuster, pengasas Ark Capital LLC, cukup menaikkan harga ETH dalam jangka masa panjang. Dia melihat duit syiling mencapai setinggi $ 100,000 dalam lima tahun, memandangkan crypto akan menggantikan emas.

TieuLong FX, seorang peniaga forex, percaya bahawa Ethereum dapat mencapai $ 1,365 pada akhir tahun ini.

Menurut PriReis, penganalisis yang dihormati dalam pandangan perdagangan, Ethereum dapat mengakhiri tahun ini pada $ 320, yang cukup realistik. 

Beralih dari ramalan yang realistik ke yang lebih tidak realistik, kami mempunyai Nigel Green, Ketua Pegawai Eksekutif deVere Group, yang percaya Ethereum dapat mengakhiri tahun ini dengan harga $ 2,500. Dia melihat peningkatan penggunaan kontrak pintar, peningkatan permintaan untuk cryptocurrency, dan desentralisasi pengkomputeran awan sebagai pemacu utama harga.

Soalan Lazim Ethereum (Soalan Lazim)

Yang Mencipta Ethereum?

Vitalik Buterin mencipta Ethereum bersama Anthony Di Iorio, Mihai Alisie, dan Charles Hoskinson. Kemudian, Dr. Gavin Wood dan Joseph Lubin ditambahkan ke dalam pasukan pemaju.

Bilakah Ethereum Dilancarkan? 

Buku putih Ethereum dirilis pada tahun 2013 dan menggambarkan protokol sumber terbuka baru yang dimaksudkan untuk membuat aplikasi terdesentralisasi. Pada bulan Julai 2014, penjualan orang ramai diadakan di mana 60 juta token terjual. Platform ini dilancarkan setahun kemudian pada 30 Julai 2015.

Adakah Ethereum Desentralisasi?

Ethereum adalah platform pengkomputeran sumber terbuka dan diedarkan yang terdesentralisasi yang memungkinkan untuk mewujudkan aplikasi terdesentralisasi, juga dikenali sebagai dapps dan kontrak pintar.

Adakah Ethereum Bukti Kepentingan? 

Sehingga April 2020, Ethereum menggunakan konsensus bukti kerja (PoW) walaupun pada 30 Jul 2020, fasa pertama peralihan rangkaian ke bukti kepentingan (PoS) akan dilancarkan.

Adakah Ethereum adalah Pelaburan yang Baik?

Ada sebab Ethereum adalah mata wang kedua terbesar dengan permodalan pasaran. Dengan peningkatan skalabiliti dalam perjalanan dan pertumbuhan ruang DeFi, kita dengan yakin dapat menjangkakan harga ETH akan meningkat pada masa akan datang; Oleh itu, adalah bijak untuk memasukkan wang anda untuk projek ini.

Adakah Ethereum akan naik? 

Ya, harapkan nilai ETH meningkat pada tahun 2020 dan tahun-tahun berikutnya berdasarkan banyak perkembangan menarik yang berlaku dan ketika cryptocurrency mendapat populariti.

Di mana untuk membeli Ethereum?

Terdapat banyak cara untuk membeli Ethereum, termasuk menggunakan kad debit atau kredit di bursa crypto seperti Coinbase, Coinmama, Bitpanda, dan CEX.io. Anda juga boleh membeli ETH menggunakan akaun bank atau pindahan di Coinbase, Bitpanda, Kraken, Gemini, Bitstamp, dan CEX.io. Terdapat pilihan untuk membeli Ethereum menggunakan Bitcoin atau menukar BTC untuk ETH di bursa seperti Binance, Changelly, dan Coinbase Pro. 

Tidak ada cara mudah untuk membeli Ethereum menggunakan PayPal, tetapi anda boleh membeli Bitcoin menggunakan PayPal pada platform seperti LocalBitcoins dan menukarnya dengan ETH.

Beli Ethereum pada pertukaran Ethereum yang terdesentralisasi dengan menukar duit syiling dan token ERC20. Beberapa pertukaran ETH yang terdesentralisasi terbaik termasuk ForkDelta, ERC dEX, IDEX, dan RadarRelay.

Namun, ingat sebelum memulakan pembelian Ethereum, anda memerlukan tempat yang baik dan selamat untuk menyimpan duit syiling anda. Oleh itu, tidak ada salahnya anda menggunakan dompet perkakasan seperti Ledger Nano X, Trezor T, dan Ledger Nano S.

Beli Ethereum di Binance hari ini!

Adakah Ethereum Mati?

Tidak, Ethereum menunjukkan prestasi yang baik sekarang kerana ETH 2.0 sedang dalam perjalanan. Projek ini hanya akan bertambah baik dengan masa.

Adakah Ethereum lebih baik daripada bitcoin? 

Ini bukan soalan yang mudah dijawab, kerana kedua-duanya adalah teknologi yang luar biasa. Di atas transaksi yang menyokong, Ethereum menyokong kontrak pintar dan penciptaan aplikasi terdesentralisasi (dapps).

Adakah Ethereum akan gagal? 

Memandangkan jumlah pengembangan dan sokongan yang ada, kemungkinan Ethereum gagal mendekati nol. Tidak ada sebab mengapa projek ini tidak dapat berjalan untuk masa yang akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me