6 Platform & Pekerjaan Bebas yang Bayar dalam Bitcoin!

Dunia secara beransur-ansur menjauh dari konsep pekerjaan 9-5, sut dan dasi dan gaji bulanan. Di seluruh dunia, orang didorong untuk berdikari dan berdikari dengan bekerja dari keselesaan kediaman mereka.

Ia menjadi lebih baik, penemuan mata wang maya seperti Bitcoin, Ethereum, dan sejenisnya memecahkan halangan bagaimana freelancer dibayar setelah mereka memberikan perkhidmatan mereka kepada pelanggan di hujung dunia. Kaedah konvensional adalah mencari orang yang dapat membayar mengikut jangka masa anda – apa yang anda dapat dengan mudah tunai – dan kaedah yang diketahui adalah bank wire, western union, dan PayPal, yang semuanya mempunyai cabaran tersendiri.

Kini, freelancer dapat memanfaatkan keuntungan cryptocurrency tanpa sempadan yang ditawarkan, menjadikannya mudah untuk mendapatkan bayaran untuk perkhidmatan mereka di mana pun mereka berada di dunia. Dan dengan cryptocurrency mendapat permintaan tinggi, mencari siapa yang hendak ditukar dengan atau memperdagangkannya di cryptocurrency pertukaran mata wang tempatan menjadi sangat mudah.

Semakin banyak platform muncul setiap hari di mana freelancer boleh bekerja dan dibayar dalam Bitcoin dan bentuk cryptocurrency lain yang mereka pilih. Disenaraikan di bawah adalah beberapa tempat yang boleh anda temui majikan untuk mencari pekerja maya atau membuat tawaran mengenai apa yang boleh anda berikan sebagai pertukaran dengan cryptocurrency.

6 Pekerjaan yang Bayar dalam Bitcoin

# 1. CryptoGrind

Salah satu tempat terbaik bagi seorang freelancer untuk dibayar dalam Bitcoin adalah Cryptogrind. Di platform ini, pengguna diberi kesempatan untuk melihat-lihat berbagai bahagian pekerjaan yang tersedia, menggunakan kata dasar atau tag kata kunci. Freelancer dapat membuat profil yang merangkumi resume, maklumat asas dan jenis perkhidmatan yang dapat diberikannya. Salah satu ciri unik platform ini adalah kemampuan seorang freelancer menentukan harga perkhidmatannya.

Platform ini juga berfungsi sebagai jalan keluar antara pencari kerja (freelancer) dan majikan, menahan jumlah yang dipersetujui sehingga perkhidmatan diberikan sepenuhnya dan majikan tenang dengan pekerjaan dengan menunjukkan dengan satu klik butang.

Tidak seperti platform freelance yang lain, CryptoGrind caj lebih rendah kerana menggunakan platform mereka. Terlebih lagi, anda dapat memperoleh komisen 2% tambahan dari pengguna yang anda perkenalkan ke platform dari apa sahaja yang mereka perolehi di platform.

Oleh itu, jika anda mencari pendapatan tambahan atau anda hanya mempunyai beberapa jam setiap hari, mengapa tidak menawarkan perkhidmatan anda di platform ini untuk seseorang yang memerlukannya dan dibayar dengan mudah.

# 2. XBTFreelancer

Tidak seperti yang terdahulu, Freelancer XBT adalah papan pekerjaan di mana majikan bebas membuat tawaran dan sesiapa sahaja yang boleh membuat tawaran perkhidmatan. Tawaran pekerjaan di platform ini terdiri daripada pelbagai kategori, dari penulisan, terjemahan, reka bentuk dan pembangunan laman web, penyederhanaan media sosial dan banyak lagi.

Platform ini mendorong pengguna untuk menggunakan ciri perkhidmatan escrownya untuk melindungi mereka yang memberikan perkhidmatan mereka daripada ditipu.

Platform ini telah lama wujud dan mendapat banyak perhatian dari komuniti crypto. Cukup mudah untuk mencari pekerjaan yang anda mahukan di platform ini bergantung pada apa yang anda boleh tawarkan.

# 3. Keketaraan

Ini adalah salah satu platform papan pekerjaan cryptocurrency paling popular di internet hari ini. Populariti ini disebabkan oleh kenyataan bahawa terdapat sebilangan besar majikan di platform ini, yang selalu mencari pelbagai tahap freelancer dalam jumlah kecil. Pengaturcara, pereka laman web, penulis kandungan dan semuanya selalu diminati di platform.

Tidak seperti XBT Freelancer, majikan memberikan perincian lengkap mengenai cara melamar pekerjaan ini seperti yang diposkan oleh majikan pekerjaan. Walaupun ini mungkin berisiko dalam beberapa kes, tetapi orang juga dapat bertemu dengan majikan yang dapat dipercayai melalui platform ini juga.

Poster pekerjaan / majikan biasanya menunjukkan kaedah pembayaran, yang biasanya dalam cryptocurrency, tetapi kadang-kadang, untuk selamat, majikan lebih suka bekerja dengan orang yang terdaftar di platform freelance lain seperti Fiverr dan Upwork hanya untuk memastikan mereka tidak berjumpa dengan orang yang akan mengumpulkan sejumlah wang pendahuluan untuk sesuatu pekerjaan yang akan dihantar dan tidak ada.

Walau bagaimanapun, Keketaraan boleh dikatakan sebagai salah satu tempat terbaik di mana pencari kerja dan majikan bertemu, dan pada kebanyakan masa, pekerjaan yang disiarkan di platform ini berdasarkan jangka panjang.

# 4. r / Pekerjaan4Bitcoins

Tidak seperti yang lain, ini adalah kumpulan di platform media sosial yang disebut Reddit, yang telah menjadi terkenal selama bertahun-tahun kerana menyiarkan tawaran pekerjaan dan menawarkan cryptocurrency sebagai kaedah pembayaran, terutama bitcoin untuk sesiapa sahaja yang dapat menyelesaikan tugas.

Sekiranya anda biasa dengan kumpulan Facebook, anda semestinya mempunyai pemahaman yang cukup baik tentang bagaimana subreddits berfungsi.

The r / Pekerjaan4Bitcoins sub-reddit kini mempunyai pangkalan anggota sekitar 19,000 pengguna dari seluruh dunia. Walaupun ini bukan platform tersendiri, ia menjadi lebih popular daripada beberapa platform di luar sana kerana mendapatkan sesuatu yang dilakukan tidak begitu jauh dan melamar pekerjaan yang diinginkan semudah mengirim perbualan sembang juga.

Pada masa penulisan, kemas kini terbaru aplikasi Reddit telah menyertakan fitur pemberitahuan, sama seperti YouTube, untuk pengguna Reddit. Ini berguna bagi mereka yang tidak mempunyai waktu untuk selalu memeriksa platform pada selang waktu yang tetap untuk pekerjaan yang mereka layak. Aplikasi ini hanya memberi tahu orang-orang tentang apa yang baru-baru ini diposkan, dan para freelancer dapat dengan mudah menyaring apa yang dia minati daripada yang bukan.

Walaupun ada kemungkinan untuk mencari orang yang ingin membayar dengan kaedah lain di luar cryptocurrency, tetapi pembayaran untuk perkhidmatan di sini ditawarkan dalam bentuk Bitcoin, Ethereum, dan bentuk cryptocurrency lain yang dipersetujui oleh kedua-dua pihak pada peringkat awal.

# 5. Pekerjaan Crypto

Papan pekerjaan lain yang popular untuk dunia cryptocurrency. Sama seperti papan pekerjaan yang lain, majikan menggunakan Pekerjaan Crypto platform untuk mencari calon yang berkelayakan untuk tugas yang berbeza yang perlu mereka laksanakan, secara sepenuh masa atau sambilan.

Platform ini mempunyai kira-kira 5,000 ahli yang menjadikannya tempat yang baik untuk mencari pekerjaan yang diinginkan. Pekerjaan disiarkan merangkumi banyak kategori. Bagi mereka yang mempunyai idea yang cukup baik tentang bagaimana mengembangkan aplikasi yang terdesentralisasi dan memperbaiki tugas berkaitan blockchain lain, Crypto Jobs mungkin merupakan tempat terbaik untuk menjadi.

Penulis tidak ketinggalan, kerana peningkatan permintaan untuk penulis berpengalaman terus meningkat setiap hari. 2 daripada 10 pekerjaan yang diposting di platform harus menjadi kedudukan bagi mereka yang mempunyai bakat untuk menulis dan sebagai jalan untuk menghasilkan pendapatan yang cukup besar yang memberikan kemahiran menulis melalui internet.

# 6. Cointelegraph

Cointelegraph pertama dan terpenting terkenal kerana mengeluarkan artikel berita terkini mengenai kejadian di dunia blockchain dan cryptocurrency. Baru-baru ini, platform ini telah berjaya menghubungkan pangkalan pembaca mereka dengan peluang pekerjaan.

Tidak seperti platform lain, anda pasti pekerjaan yang disiarkan di Cointelegraph berasal dari sumber asli kerana disahkan dengan betul sebelum dilepaskan di platform.

Bahagian kerja laman web ini terletak di subdomain, jobs.cointelegraph.com. Platform yang mudah digunakan bukan sahaja menghubungkan orang ke pekerjaan yang diinginkan / jauh tetapi juga membimbing pengguna / pencari kerja mengenai amalan terbaik ketika mencari pekerjaan dalam talian.

Ini adalah salah satu platform yang paling dipercayai, terkenal, dihormati dan dikepung oleh majikan yang mencari orang yang berkelayakan.

Apa yang awak perlukan

Bekerja dari rumah memerlukan anda mempunyai sambungan internet yang baik, komputer peribadi, elektrik yang stabil dan terutama sekali, dompet cryptocurrency seperti yang diperlukan untuk mendapatkan pembayaran dalam talian.

Jenis dompet cryptocurrency yang diperlukan bergantung pada duit syiling / token apa yang anda terima. Untuk mengelakkan memasang banyak aplikasi dompet cryptocurrency di telefon anda, anda boleh memasang dompet pihak ketiga dengan mudah yang dapat menyimpan banyak syiling seperti Keluaran, Coinomi, dan banyak lagi.

Akhirnya

Senarai yang disusun di atas telah dipilih dan dianggap sebagai ujian masa. Banyak platform freelance lain telah datang dan ditutup, dan beberapa lagi tidak mendapat perhatian yang diperlukan.

Sekiranya anda menggunakan mana-mana platform yang disenaraikan di atas, anda boleh yakin bahawa anda selangkah lebih dekat untuk mencari nafkah dalam talian bergantung pada perkhidmatan apa yang anda tawarkan atau ketersediaan anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me