Cara Membeli VeChain (VET) di Binance

Walaupun crypto melalui tempoh turun pada tahun 2018, blockchain terus bergerak maju. Pembangunan sedang meningkat pada projek-projek yang kelihatannya dapat meletakkan blockchain untuk berfungsi pada kes penggunaan dunia nyata. Salah satu projek yang menerajui sektor ini adalah VeChain (VET). 2019 kelihatan sangat menjanjikan dan terdapat banyak projek menarik baru yang sedang diusahakan oleh VeChain di seluruh dunia.

Panduan ini akan menunjukkan cara mendapatkan token VET pertama anda, melalui salah satu pertukaran paling popular di dunia, Binance.

Apa itu VeChain?

Ringkasnya, VeChain adalah BaaS – Blockchain sebagai Perkhidmatan. Ini mengenai mengemukakan kes penggunaan untuk blockchain di peringkat perusahaan, di mana sering terdapat keperluan untuk lejar maklumat yang tidak berubah dan bebas kepercayaan.

Ia bermula dengan rantaian bekalan, menggunakan identiti produk digital di blockchain untuk mengesan dan mengesan produk sepanjang pembekalan dan penghantaran. Kes penggunaan berkembang untuk mengesahkan keaslian banyak barang dengan tiket tinggi, seperti aksesori mewah, wain, minuman keras dan banyak lagi — termasuk perkongsian strategik dengan Cyprus. Ia melakukannya dengan menggunakan cip RFID yang ditanam dalam / pada produk, memuat naik data ke blockchain sehingga orang dapat memiliki bukti yang tidak dapat diubah sama ada produk yang mereka beli itu sah atau tidak.

Kes penggunaan dijangka semakin meningkat di masa depan, termasuk pelacakan dalam industri automotif, dan juga Internet of Things.

VeChain tidak diragukan lagi adalah projek dengan potensi besar dan telah menimbulkan gembar-gembur yang signifikan dari komuniti crypto sejak ICO pada bulan Ogos 2017. Oleh itu mari kita lihat bagaimana anda boleh mendapatkan token VET untuk diri sendiri.

VeChain telah bekerjasama dengan pelbagai syarikat di seluruh dunia, termasuk Asia, salah satu tempat di mana teknologi blockchain berkembang di organisasi swasta dan awam. 

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara membeli syiling VET menggunakan pertukaran Binance. Platform ini adalah salah satu pertukaran yang paling popular dan dikenali di pasaran. Dilancarkan pada tahun 2017, Binance mencipta sebilangan besar perkhidmatan yang membolehkan pelabur mendapat akses lebih mudah ke pasaran cryptocurrency.

Cara Membeli VeChain

Langkah 1: Daftar untuk akaun di Binance

Panduan ini akan memberi tumpuan kepada pertukaran Binance, kerana ia adalah salah satu pertukaran volume paling selamat dan tertinggi di dunia hari ini.

Pada masa yang sama, pertukaran Binance mempunyai beberapa kelebihan berbanding pertukaran aset digital lain di ruang tersebut. Binance mempunyai satu kecairan terbesar untuk altcoin di pasaran crypto dan ia menawarkan sebilangan besar pasangan perdagangan. Dalam 24 jam terakhir, Binance mengendalikan jumlah dagangan hampir $ 900 juta, menurut data yang diberikan oleh CoinMarketCap. 

VET boleh ditukar dengan Tether (USDT), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) dan juga Binance Coin (BNB), aset digital yang dikeluarkan oleh Binance.

Sekiranya anda belum melakukannya, daftar untuk akaun. Prosesnya biasanya dapat diselesaikan dengan sangat cepat.

Ia hanya memerlukan beberapa langkah mudah agar pengguna dapat memulakan perdagangan mata wang digital di platform. Namun, jika tujuannya adalah mempunyai had yang lebih tinggi, prosesnya memerlukan pengesahan dan memerlukan masa lebih banyak untuk diselesaikan.

daftar binari 1

Langkah 2: Sahkan akaun anda

Sebelum anda dapat memulakan perdagangan, anda perlu menyerahkan beberapa dokumen untuk memastikan pengesahan akaun anda. Selain itu, sediakan Pengesahan 2 Faktor dan langkah keselamatan lain untuk memastikan akaun anda selamat.

Langkah 3: Hantar BTC, ETH, BNB atau USDT ke akaun Binance anda

Oleh kerana ia masih merupakan cryptocurrency yang sangat baru, beberapa bursa besar menawarkan kemampuan untuk membeli VET dengan Fiat. Oleh itu, pilihan terbaik anda ialah mendapatkan Bitcoin atau Ethereum dan kemudian berdagang untuk VET.

Sekiranya anda belum memiliki salah satu daripada duit syiling ini, atau anda ingin melabur lebih banyak ke dalam kripto, anda boleh membelinya dengan kad kredit atau debit dari laman web seperti Coinmama atau Changelly.

Setelah anda memiliki salah satu daripada dua syiling ini, anda perlu membuat deposit ke dompet Binance anda. Pergi ke menu di bahagian atas halaman, pilih “Dana”, kemudian “Deposit”.

Pilih duit syiling yang ingin anda hantar dari menu lungsur. Anda akan diberi alamat dompet untuk menghantar duit syiling anda. Pastikan hanya mengirim duit syiling yang ditentukan (iaitu BTC ke dompet BTC, ETH ke dompet ETH). Sebarang duit syiling lain yang dihantar ke alamat ini mungkin akan hilang.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, juga boleh menggunakan syiling USDT atau BNB untuk membeli VET. Walaupun begitu, prosesnya sama. Kita perlu menghantar BNB, USDT, ETH atau BTC ke Binance sekiranya kita ingin memperoleh VET. 

Binance juga menawarkan kemungkinan untuk membeli beberapa aset digital menggunakan kad kredit. Pada masa akan datang, pengguna mungkin dapat membeli VET menggunakan kaedah mudah ini daripada menghantar aset digital ke bursa.

wang simpanan

Langkah 4: Tunggu pengesahan

Deposit dan pengeluaran sering dibersihkan dengan cepat, tetapi bergantung pada beban rangkaian, ia memerlukan sedikit masa. Tunggu Binance untuk memberi anda pengesahan bahawa deposit anda telah berjaya.

Langkah 5: Cari dan pilih pasangan BTC atau ETH

Setelah deposit anda selesai, pindah ke bahagian pertukaran laman web. Pada bar navigasi di bahagian atas laman web, arahkan kursor ke “Exchange” dan klik “Basic”.

Sekarang pergi ke kotak di sebelah kanan halaman. Pilih duit syiling yang ingin anda jual (BTC, ETH, BNB atau USDT) dan cari VET. Pilih pasangan yang muncul (mis. VET / BTC).

binet doktor haiwan 1

Pilihan: Gunakan alat canggih Binance untuk membeli pada masa yang tepat

Binance menawarkan banyak data, seperti sejarah harga dan pesanan, untuk membantu anda membuat perdagangan pada waktu yang tepat. Mereka juga memberi anda kemampuan untuk menetapkan pesanan had. Ini bermakna anda menetapkan harga yang anda ingin beli (atau jual) VET, dan setelah mencapai harga itu, pertukaran akan membuat perdagangan anda secara automatik.

Pilihan perdagangan lanjutan ini telah dibuat untuk pengguna yang mempunyai lebih banyak pengetahuan mengenai pasaran dan cara kerja mata wang dan pertukaran maya. Walaupun kelihatan rumit, sangat mudah digunakan untuk pengguna yang mempunyai pengalaman dalam pasaran cryptocurrency.

binari doktor haiwan 23

Langkah 6: Pilih jumlah VET yang akan dibeli

Di kotak “Beli” di bawah grafik harga, masukkan berapa banyak VET yang ingin anda beli, dan harga untuk membelinya. Sebagai alternatif, anda boleh memilih “Market” untuk membeli dengan harga semasa (ini baik untuk peniaga pemula).

Langkah 7: Beli VET!

Klik butang “Beli VET” hijau untuk menyelesaikan perdagangan anda. Setelah Binance mengesahkan transaksi anda, anda akan selesai!

Langkah 8: Pindahkan duit syiling anda ke dompet VeChain yang selamat

Adalah idea yang baik, apabila tidak berniaga, untuk mengeluarkan duit syiling anda dari bursa dan ke dompet selamat yang anda kendalikan. Dengan cara ini keselamatan dana anda berada di tangan anda, anda tidak berada di bawah belas kasihan langkah-langkah keselamatan bursa.

Untuk melakukan ini, anda memerlukan dompet yang menyokong token VET. The Dompet mudah alih VeChain Thor adalah dompet rasmi yang dibangunkan oleh pasukan VeChain, dan tersedia untuk iPhone dan Android. Alternatif termasuk Dompet desktop atom untuk Windows dan Mac, atau untuk tahap keselamatan tertinggi, dompet perkakasan seperti Ledger Nano S.

Apabila anda mempunyai dompet, anda boleh mengeluarkan token anda dari Binance. Pergi ke menu di bahagian atas halaman, pilih “Dana”, kemudian “Pengeluaran”. Pilih VET dari menu lungsur turun.

Pada masa lalu, Binance dipengaruhi oleh peretasan yang mengakibatkan kehilangan sekitar 7,000 BTC. Walaupun pertukaran itu dapat memberi pengguna kembali dana yang hilang, selalu lebih baik untuk mengawal kunci peribadi aset digital. 

Bursa menawarkan keselamatan standard bagi pengguna untuk mengendalikan aset digital mereka. Sekiranya platform mengalami serangan atau diretas, dana pasti akan hilang. Dompet perkakasan dan penyimpanan sejuk biasanya merupakan pilihan terbaik untuk menangani cryptocurrency.

binari doktor haiwan 4

Masukkan alamat dari dompet VeChain anda sebagai Alamat Pengeluaran VET. Periksa semula alamat yang betul, pilih berapa banyak yang anda mahu tarik keluar, dan tekan hantar. Binance akan mengesahkan apabila urus niaga anda telah selesai.

Pada masa menulis artikel ini, VET adalah cryptocurrency ke-31 terbesar di pasaran. Mata wang digital mempunyai permodalan pasaran $ 274 juta dan harga setiap duit syiling $ 0,00494. 

Selama beberapa bulan terakhir, VeChain telah bekerjasama dengan banyak syarikat yang berbeza untuk meningkatkan perkhidmatan mereka dan menawarkan maklumat yang lebih baik kepada pelanggan. Sebagai contoh, VeChain mengumumkan bahawa ia bekerjasama dengan Walmart China untuk memberi kuasa kepada Walmart China Blockchain Traceability Platform (WCBTP). Ini merupakan tonggak utama yang dicapai oleh syarikat. 

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenainya dan mengenai rancangan pembelian balik $ 25 juta semasa yang dimulakan syarikat itu dan mengenai perjanjian Walmart, anda boleh menyemak artikel VeChain kami di sini. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai platform blockchain ini, anda boleh membaca artikel What Is VeChain kami. 

… Dan itu sahaja yang perlu anda ketahui untuk mula melabur di VeChain, salah satu projek paling menjanjikan yang berfokus pada penerapan blockchain dunia nyata.

Ingin mengetahui lebih lanjut? Anda boleh melihat artikel Ramalan Harga VET Vechain lengkap kami di sini, serta analisis teknikal mengenai pasangan perdagangan Vechain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me