Platform Pinjaman Crypto Terbaik: Program Pinjaman Crypto Teratas

semakan pinjaman crypto

Contents

22 Program Pinjaman Kripto Terbaik Dinilai & Senarai yang disemak

Ketika bitcoin bergerak ke dunia kewangan arus perdana, permintaan untuk program pinjaman cryptocurrency yang bereputasi semakin meningkat kerana ia merupakan kaedah terbaik bagi pelabur untuk mendapatkan dividen dan mendapatkan pinjaman crypto. Mari luangkan masa untuk mengkaji platform pinjaman crypto terbaik untuk mendapatkan pinjaman dan menjana keuntungan pelaburan.

Perolehan dengan Hodling: Platform Pelaburan Dividen Crypto

Sekarang, bukan rahsia lagi bahawa pelabur pintar membuat wang mereka berfungsi untuk mereka. Dengan meletakkan wang anda di program dan platform yang betul, wang dapat dengan cepat berlipat ganda.

Kita semua tahu mengenai akaun simpanan dan pasaran saham. Walau bagaimanapun, semakin banyak syarikat kewangan terdesentralisasi (#DeFi) kini menawarkan platform dividen dan pelaburan crypto.

Dengan memanfaatkan platform pinjaman bitcoin dan pinjaman crypto teratas ini, anda dapat menyaksikan simpanan cryptoasset anda berlipat ganda tanpa benar-benar menjual cryptocurrency anda. Beberapa tawaran ini membolehkan anda melabur crypto dan memperoleh faedah secara langsung, sementara platform berasaskan blockchain lain memberi anda peluang untuk melabur fiat dan mendapatkan crypto sebagai faedah. Tidak kira sama ada anda peminjam atau pemberi pinjaman, terdapat kelebihan yang bermanfaat untuk dimiliki.

Ringkasnya, ya, anda dapat menjana wang hanya dengan mencari dan menghasilkan pulangan pelaburan anda. Teruskan membaca untuk mengetahui platform dividen dan pelaburan crypto terbaik yang ada hari ini.

Pinjaman Garam – Pinjaman Bersandarkan Kripto

pinjaman kripto garam

Garam adalah salah satu platform pinjaman crypto yang terkenal yang ada sekarang. Platform ini membolehkan anda menggunakan crypto sebagai cagaran untuk mendapatkan pinjaman antara $ 5,000 hingga $ 25 juta.

Sistem pinjaman unik ini berfungsi sebagai sumber modal yang mudah bagi mereka yang projeknya akan ditolak oleh bank dan bakal pelabur lain. Namun, pastikan anda memeriksa kadar faedah sebelum anda mengeluarkan pinjaman. APR standard berkisar antara 14% hingga 15.95%, yang jauh lebih tinggi daripada pemberi pinjaman konvensional.

Sudah tentu, APR yang tinggi adalah pertukaran untuk mengakses sumber modal yang tidak konvensional: anda berpotensi dapat mengakses sejumlah besar wang tanpa pemeriksaan kredit atau langkah serupa.

Anda perlu memasukkan cryptocurrency ke dalam Garam sebagai jaminan. Aset digital yang diluluskan termasuk Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Dogecoin, USDT dan True USD.

Garam memudahkan anda membuat pengiraan awal yang menunjukkan kepada anda APR biasa, jumlah pinjaman, dan pembayaran bulanan. Walau bagaimanapun, terdapat penafian kecil yang dilampirkan pada kalkulator ini:

“Kalkulator Pinjaman bukan merupakan tawaran, ketersediaan, atau permohonan pinjaman. Pilihan dan syarat pinjaman yang dipilih mungkin tidak tersedia di bidang kuasa anda, untuk jumlah pinjaman anda, dan atau jenis cagaran. Loan Calculator menggunakan penggunaan maksimum “SALT Redemption” dan semua promosi lain yang berlaku. “

Mengapa menggunakan Garam? Sebilangan orang merasa senang menggabungkan semua aset berasaskan blockchain mereka untuk mendapatkan satu pinjaman mudah. Kelebihan utama, tentu saja, adalah bahawa anda dapat mengakses dana yang biasanya tidak anda dapat. Semoga berjaya mencari bank konvensional yang bersedia menerima kripto anda sebagai cagaran.

Garam, yang bermaksud Teknologi Pinjaman Automatik Selamat, juga mempunyai token asalnya sendiri yang disebut SALT. Sebagai pemegang token SALT, anda mendapat akses ke kadar faedah pilihan.

Garam juga membezakan dirinya daripada pesaing di halaman ini dengan memfokuskan pinjaman secara eksklusif. Inilah cara syarikat merangkumi faedah utama platformnya:

“Untuk membayar pinjaman, anda membuat pembayaran pokok dan faedah bulanan. Pinjaman memberi anda fleksibiliti untuk membuat pembelian besar, kemudian melunaskannya dengan kadar yang masuk akal untuk anda. ” – Pasukan SALT

Pastikan anda melihat platform SALT dengan betul di sini.

Crypto.com – Platform Crypto Semua dalam Satu & Dompet

pinjaman crypto.com crypto

Walaupun SALT banyak menumpukan pada pinjaman, Crypto.com menawarkan platform pelbagai guna dan aplikasi mudah alih dengan semua jenis fungsi.

Setelah ditubuhkan pada tahun 2016, salah satu nilai asasnya adalah bahawa autonomi kewangan harus menjadi hak asasi manusia yang tidak dapat dibatalkan. Akibatnya, Crypto.com menyediakan penggunanya dengan pelbagai alat yang berbeza untuk memberi pengguna kemampuan untuk membeli, menjual, berdagang, melabur atau meminjam cryptocurrency.

Sama seperti platform lain dalam senarai ini, terdapat beberapa bonus tambahan yang disertakan dengan menjadi pemegang kepentingan dalam mata wang digital platform (MCO). Bonus ini merangkumi peningkatan kadar peratusan faedah (meningkatkan pelaburan IR lebih daripada 2% bergantung pada aset, dan 4% lebih rendah untuk pinjaman).

Jadi apa yang boleh anda lakukan dengan Crypto.com? Terdapat 8 elemen ke dompet digital.

Anda boleh menyediakan dan menggunakan dompet crypto atau fiat, misalnya. Anda boleh melabur dan mengesan cryptocurrency dan aset, memantau pembayaran yang dibuat dengan dompet, memohon kad crypto Visa, deposit crypto untuk mendapatkan pinjaman, atau deposit crypto untuk mendapatkan faedah dari masa ke masa.

Perkhidmatan Crypto.com ‘Earn’ membolehkan pengguna memindahkan sejumlah crypto yang mereka pilih dari dompet mereka ke akaun escrow dalam aplikasi, kemudian memperoleh pulangan berdasarkan pegangan ini. Pulangan ini dibayar ke dompet crypto anda setiap minggu.

Jumlah faedah yang dapat anda perolehi bergantung kepada jenis crypto yang anda depositkan, dengan stablecoin seperti Tether membawa pulangan tertinggi (10-12%) dan yang lain seperti Bitcoin membawa 6-8%.

Anda juga mendapat lebih kurang minat berdasarkan berapa lama anda berhasrat menyimpan crypto anda. Terdapat versi fleksibel yang membayar kadar faedah 2 hingga 3%, misalnya, dan pilihan kunci 3 bulan yang membayar kadar faedah 6 hingga 12%.

Kadar faedah juga dipengaruhi oleh berapa banyak MCO yang anda rancangkan di platform ini. Sekiranya anda mempertaruhkan 500 atau lebih MCO ($ 1,500 +), misalnya, anda akan membuka kadar faedah yang lebih tinggi pada pegangan crypto anda. Anda juga boleh mendapat ganjaran bonus apabila meletakkan kurang dari 50 MCO ($ 150). Semua token MCO dikembalikan kepada anda setelah tempoh bertaruh, jadi jika anda mempunyai sejumlah modal percuma, ini adalah kaedah yang tidak masuk akal untuk mendapatkan kripto tambahan.

Pemangku kepentingan MCO juga membuka faedah dari sistem ‘Credit’ dalam Crypto.com. Bergantung pada banyak yang anda rancangkan untuk membuat pembayaran bersama dengan pinjaman anda, pembayaran faedah anda boleh berkisar antara 8% hingga 12%. Walaupun ini bukan fokus Crypto.com, syarikat masih membenarkan anda meminjam Stablecoin AS maksimum $ 1 juta sebagai pertukaran untuk mana-mana cryptos yang disokong dalam platform.

Berbanding dengan orang lain dalam senarai ini, terdapat banyak fleksibiliti dalam apa yang boleh anda lakukan dalam aplikasi mudah alih, dan ini benar-benar memberi insentif kepada anda untuk menjadi pemegang kepentingan di dalamnya dengan beberapa faedah yang sangat baik. Kami juga belum mengetahui kelebihan yang terdapat pada penggunaan kad debitnya.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai platform, pastikan anda membaca artikel mendalam di sini di MasterTheCrypto. Juga, periksa platform anda sendiri dan dapatkan pelaburan dengan betul di sini.

Celsius – Pinjaman dan Kredit untuk Penyokong Blockchain

pinjaman bitcoin celsius

Celsius pada mulanya ditubuhkan pada tahun 2017 untuk alasan yang serupa dengan Crypto.com: bahawa pengguna bukan sahaja mempunyai tahap autonomi yang lebih tinggi daripada wang mereka, tetapi mereka juga harus mempunyai pilihan pelaburan lain di luar bank tradisional.

Kadar faedah sangat rendah sejak kemelesetan 2008/2009, antara 0,5% hingga 2%. Itulah sebabnya Jaringan Celsius menonjol: platform menekankan sistem pelaburan yang fleksibel dengan pulangan tahunan yang lebih besar untuk pelabur jangka panjang.

Kadar faedah ini berubah-ubah bergantung pada beberapa faktor, seperti yang kita jangkakan dari platform seperti ini. Tetapi Celsius sedikit berbeza, kerana kadar faedah yang anda dapat mempunyai kecenderungan yang menjengkelkan untuk turun naik hingga tahap tertentu.

Sebagai sebahagian daripada ujian aplikasi mudah alihnya, saya telah melaburkan sejumlah wang ke stablecoin, khususnya Tether, yang pada awalnya menikmati kadar faedah 10.12% pada bulan Ogos. Sejak itu, ia menurun dari 9%; menjengkelkan, tetapi bukan pemecah perjanjian.

Kadar faedah ini berubah berdasarkan jumlah token yang dimasukkan ke dalam platform oleh pengguna pada satu-satu masa. Anda boleh menyemak jumlah token ini pada aplikasi pada bila-bila masa.

Kadar faedah ini juga bergantung pada jenis permintaan yang ada untuk setiap token ini, dengan yang terendah mempunyai kadar 2.75%, sementara stablecoin menikmati standard tertinggi 9.02% buat masa ini.

Salah satu positif yang anda miliki dengan Celsius adalah bahawa terdapat lebih banyak fleksibiliti dalam cara anda melabur. Anda tidak berkewajiban untuk melaburkannya untuk jangka masa; yang bermaksud anda boleh menyimpan lebih banyak atau mengeluarkan dana pada bila-bila masa, dan jumlah kripto dalam dompet digital anda akan mendapat faedah dengan segera.

Terdapat beberapa cara untuk meningkatkan kadar faedah anda, baik dalam meminjam dan melabur, dan kedua-duanya melibatkan crypto – CEL khusus syarikat. Cara paling segera adalah dengan bersetuju untuk menerima CEL sebagai token pilihan anda untuk sebarang faedah yang anda perolehi, dan sangat mudah dilakukan.

Dengan menekan togol pada setiap kripto tertentu, atau pada menu akaun anda, anda dapat meningkatkan jumlah minat yang anda peroleh sebanyak 1-3%. Cara lain adalah dengan meningkatkan nisbah crypto: CEL, yang merujuk kepada jumlah token CEL yang anda miliki berbanding dengan crypto yang telah anda laburkan.

Nisbah ini dikenali sebagai tahap ‘Kesetiaan CEL’ anda dan terdapat dalam tiga tahap: Perak, Emas dan Platinum, yang memberikan kadar faedah pelaburan dan pelaburan 10-30% ke mana sahaja, dan sama bagi mereka yang ingin meminjam wang.

Salah satu masalah yang anda akan dapati dengan Celsius adalah bahawa tidak ada cara cepat untuk membeli cryptocurrency ini. Berbeza dengan Crypto.com, di mana anda boleh menghantar wang ke dompet anda dan menukar kripto pilihan anda. Anda terhad untuk membeli salah satu aset ini di bursa lain atau menggunakan Changelly untuk memindahkannya ke aplikasi.

Walaupun pengguna yang lebih berpengalaman tidak akan mempunyai masalah untuk menukar wang, proses ini dapat menakutkan bagi pengguna crypto baru.

Pastikan anda melihat Celsius sendiri dengan melayari laman web di sini.

BlockFi – Platform Pengurusan Kekayaan

pinjaman kripto blockfi

Dengan halaman depan laman webnya, anda dapat dengan cepat memberitahu bahawa projek seperti BlockFi, Crypto.com dan Celsius dipotong dari selak kain yang serupa.

“Selama bertahun-tahun, pelabur crypto tidak mempunyai akses ke produk kewangan asas dalam ekosistem blockchain. BlockFi merapatkan jurang ini dengan memberikan akses ke akaun kripto berkepentingan tinggi dan produk kredit kos rendah kepada pelanggan di seluruh dunia. “

Mengganggu dunia kewangan konvensional adalah nama permainan untuk BlockFi dan yang lain dalam senarai ini. Dan serupa dengan Celsius, BlockFi memberi tumpuan terutamanya pada bidang pelaburan dan pinjaman berkembar, yang membolehkan platform untuk memberikan harga yang kompetitif kepada pemberi pinjaman dan peminjam.

Tetapi bagaimana kadar ini benar-benar sesuai dengan yang lain? Nah, di sinilah ia jatuh sedikit rata. Dari laman web syarikat sendiri, pengguna boleh mendapat faedah daripada kadar faedah hingga 8.6 peratus. Walaupun ini adalah kadar yang sangat kompetitif untuk kripto seperti Bitcoin, Ethereum, dan lain-lain. Hal yang sama tidak berlaku untuk stablecoin pada platform seperti Celsius dan Crypto.com, yang dapat menghasilkan pelabur naik 9-12% setiap tahun.

Walaupun begitu, terdapat beberapa percanggahan antara laman web dan ulasan di luar sana. Dengan syarikat yang menyokong bahawa anda boleh menjana sehingga 8.6 peratus, sementara pengguna berpendapat bahawa ia lebih seperti 6.2%, yang menjadikannya hanya sedikit lebih baik daripada pesaing dalam senarai ini.

Sebab beberapa ketidakkonsistenan ini adalah bagaimana pengiraan faedah kompaunnya. Ini menurut syarikat, sekurang-kurangnya.

“Kadar penukaran kami dikira melalui Gemini berdasarkan harga perdagangan terakhir.”

Sebab lain adalah bergantung pada kripto mana yang anda laburkan. Dengan Ethereum mendatangkan 4.1%, Bitcoin menjana anda 6.2%, sementara stablecoin GUSD memberikan anda yang tertinggi, iaitu 8.6%.

Salah satu masalah asas yang juga dimiliki BlockFi adalah bahawa harganya bukan yang terbaik di luar sana. Anda akan mendapat kadar faedah yang lebih tinggi dari pilihan lain dalam senarai ini.

Masalah lain dengan BlockFi ialah pengguna mempunyai sejumlah pilihan berbanding pesaing dalam senarai ini. Anda hanya mempunyai tiga kripto untuk dipilih, yang bagus jika anda hanya memegang cryptocurrency utama, tetapi kurang menarik bagi mereka yang memegang pelbagai altcoin.

Walaupun ini adalah pil pahit untuk ditelan pengguna, BlockFi mempunyai beberapa atribut yang benar-benar memberikan kelebihan berbanding lawannya dalam industri ini. Yang pertama ialah pengguna tidak perlu mengunci pelbagai jumlah token khusus syarikat untuk mendapatkan harga terbaik.

Di samping itu, tidak ada syarat tetap untuk jumlah crypto yang anda ingin laburkan dalam platform.

Salah satu positif tambahan yang anda miliki adalah hakikat bahawa kadar faedah BlockFi untuk pinjaman cukup kompetitif. Walaupun terhad pada kripto apa yang boleh anda gunakan untuk cagaran, anda boleh meminjam sehingga 50% dari nilai apa sahaja yang anda simpan menggunakan platform.

Ini dibuat lebih baik lagi dengan kadar faedah yang kompetitif untuk pembayaran balik, yang bermula dari 4.5%. Melalui perkhidmatan ini, pengguna boleh meminjam apa sahaja dari $ 15,000 selama maksimum 12 bulan.

Walaupun ia berada di hujung tengah / rendah pek kolektif di sini untuk hasil dividen, pinjamannya adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai BlockFi dan perkhidmatan yang disediakannya, lihat laman web di sini.

Nexo – Talian Kredit Crypto Segera

pinjaman nexo crypto

Nexo adalah salah satu daripada dua perniagaan di sini yang merupakan penyedia kad bank / debit yang disahkan, memberikan kelebihan berbanding lawannya yang lain. Tetapi di mana kedudukannya secara keseluruhan?

Setelah ditubuhkan pada tahun 2017, Nexo adalah perniagaan terbaru yang berasal dari syarikat fintech dengan pengalaman lebih dari 10 tahun yang telah mencalonkannya. Pengalaman dekad sebelumnya ini tidak dapat dipisahkan dengan dunia pelaburan dan pinjaman, baik dalam arus perdana kewangan, dan sekarang untuk pemegang kripto.

“Selama 10 tahun terakhir, kami telah memberikan pinjaman segera kepada berjuta-juta orang di seluruh Eropah. Kami percaya bahawa dunia digital yang berkembang membantu meningkatkan kehidupan kita. “

Walaupun ini adalah nilai dan rancangan yang baik untuk mewujudkan dunia digital yang selalu ada, namun seperti Crypto.com dan Celsius, anda memerlukan anda untuk menjadi pemegang kepentingan dalam token NEXO untuk mendapat faedah daripada kadar faedah yang lebih baik. Tanpa pegangan saham, kadar faedah untuk mata wang yang disokongnya ketika ini jatuh di bawah jangkaan bagi mereka yang ingin mendapatkan hasil yang baik.

Untuk satu, walaupun menawarkan harga bermula dari 8% untuk mata wang fiat dan koin stabil, platform pesaing di luar sana menawarkan dari 8.6% hingga 10% tanpa kepentingan untuk perkara yang sama. Terlebih lagi, Nexo tidak memberikan sokongan untuk kripto di luar stablecoin buat masa ini, yang mempersempit pilihan pengguna dari awal.

Tetapi ketika menggunakan stablecoin, platform ini memberikan sedikit kelonggaran dalam apa yang pengguna dapat melabur dalam platform tersebut. Walaupun pilihannya terhad buat masa ini, beberapa aset digital masuk ke platform. Pengguna juga boleh memilih kripto lain yang berpotensi.

Jadi bagaimana anda membuat beberapa dividen pada Nexo? Ia beroperasi dengan cara yang serupa dengan Celsius. Anda memilih jenis kripto mana yang ingin anda depositkan, salin alamat yang anda terima untuk aset tersebut dan hantarkan dari dompet digital anda terus ke Nexo.

Sekiranya terdapat satu positif positif yang disertakan dengan Nexo, dan itu adalah pengguna mempunyai semua kemudahan untuk membuat deposit dan pengeluaran dari dompet digital apa pun tanpa halangan. Dan jika anda adalah salah satu daripada mereka yang berminat menjadi pemegang saham token, jumlah wang yang mencukupi di dalam dompet anda membolehkan anda memperoleh 30% lebih banyak dari dividen anda.

Jadi bagi mereka yang berminat dengan Nexo, jika anda akan mencurahkan crypto sebagai pendapatan pasif. Sudah tentu anda boleh keluar lebih banyak melalui Changelly (di mana anda boleh membeli Nexo) untuk memaksimumkan pulangan.

Pastikan untuk melihat laman web penuh untuk Nexo dengan betul di sini.

YouHODLER – “Buka kunci nilai crypto anda”

pinjaman blockchain youhodler

Tergamam di halaman depannya, YouHODLER adalah ‘termuda’ dari platform crypto ini, tetapi juga salah satu yang paling menarik untuk dicuba, kerana ia mungkin mempunyai kelebihan berbanding yang lain.

Setelah ditubuhkan pada tahun 2018, YouHodler menyediakan ‘Hodlers’ dengan platform di mana mereka hanya dapat menyimpan aset mereka sambil mengumpulkan dividen dari mereka. Selain bertanggungjawab untuk pemprosesan bernilai $ 15 juta untuk pengguna, produk pelaburan dan pinjamannya adalah perkara yang perlu dipertimbangkan dengan serius.

Walaupun laman web menggunakan footer bahawa ia menerima lebih dari 11 aset digital yang berbeza, ini terutama merujuk kepada mendapatkan kredit, sementara perkhidmatan simpanannya hanya menyokong USDC, Tether, dan Bitcoin.

Dengan itu, masing-masing mempunyai beberapa kadar dan syarat yang cukup baik yang berkaitan dengannya. Pertama, jika anda ingin mendapatkan pinjaman dengan YouHodler; anda boleh memilih antara satu daripada tiga rancangan, yang semuanya menyediakan jangka masa, LTV dan kadar faedah yang berbeza.

  • ‘Kegemaran HODLers’ – Nisbah Pinjaman hingga Nilai 55 peratus untuk pinjaman 120 hari dengan kadar faedah biasa 13 peratus.
  • ‘Anti-Krisis’ – Pinjaman jenis ini boleh didapati dengan pinjaman 50 hari dengan kadar faedah tetap 7 peratus, dengan nisbah Pinjaman hingga Nilai yang lebih kompetitif 60 peratus.
  • ‘Larian Bull’ – Ini adalah pinjaman sesingkat mungkin yang tersedia untuk peminjam, dengan jangka masa Bull adalah pinjaman 30 hari dengan kadar faedah 7 peratus dan nisbah Pinjaman terhadap Nilai terbaik 85 peratus.

Apa yang kita maksudkan ketika kita menggunakan istilah Loan to Value? Ini secara berkesan bermaksud bahawa semakin tinggi peratusannya, semakin banyak wang yang dapat anda pinjam, kerana lebih dekat dengan nilai aset digital yang anda gunakan sebagai jaminan.

Jadi, sejauh pinjaman, YouHodler nampaknya menjadi pesaing kuat bagi mereka yang berminat untuk meminjam aset digital mereka. Tetapi bagaimana platform mengukur subjek pelaburan?

Walaupun pilihannya tipis dari apa yang anda boleh laburkan menggunakan YouHodler, kadar faedahnya terdiri daripada beberapa yang lebih kompetitif di luar sana. Sebagai contoh, melabur Bitcoin dalam jangka masa 12 bulan akan menghasilkan faedah tahunan sehingga 4.8 peratus. Sementara itu, melaburkan salah satu daripada dua stablecoin dapat menjana 9.6 peratus.

Harga ini menjadikan YouHodler salah satu platform yang lebih baik untuk pelaburan, betul-betul di sebelah Crypto.com dan pelaburannya.

Pastikan anda melihat platformnya dengan betul di sini.

INLOCK – Pinjaman Crypto Dikuasakan oleh Token ILK

meminjamkan pinjaman pinjaman crypto

INLOCK adalah platform pinjaman crypto dengan token asalnya sendiri yang disebut ILK. Platform ini membolehkan anda meminjam wang dengan meletakkan crypto sebagai cagaran atau memperoleh faedah dengan mendepositkan wang.

Inlock mempunyai antara muka yang mudah dan tidak masuk akal. Halaman depan laman web memberi anda dua pilihan: Dapatkan Kredit atau Dapatkan Faedah.

Sekiranya meminjam wang, anda akan klik Dapatkan Kredit, kemudian pilih jumlah yang anda perlukan. Anda boleh memilih jumlah apa pun: tidak ada had sebenar selagi anda bersedia melampirkan cagaran. Untuk jaminan, anda boleh menggunakan BTC, ETH, LTC, atau BNB. Anda juga memilih kadar overcollateralization anda. Semakin banyak anda terlindung, semakin rendah kadar faedah anda. Anda juga boleh memilih tempoh pinjaman anda, termasuk tempoh pinjaman 10, 30, 45, 60, 120, dan 180 hari. INLOCK akan mengira pelan pinjaman anda dengan segera, sehingga mudah untuk melihat dengan tepat berapa banyak yang anda harapkan untuk bayar.

Sekiranya anda ingin memperoleh faedah dari pegangan crypto anda, sementara itu, anda akan mengklik pilihan ‘Dapatkan Faedah’. Pilih jumlah yang anda mahu pinjamkan (sekali lagi, tidak ada had selagi anda mempunyai crypto untuk dipinjamkan). Kemudian, pilih kadar faedah dan tempoh tahunan anda (15, 45, 80, 100, 200, dan 300 hari pinjaman semuanya tersedia). INLOCK akan menunjukkan jangkaan keuntungan anda dengan segera, kemudian hantarkan tawaran pinjaman anda ke sistem mereka.

Secara keseluruhan, INLOCK bertujuan untuk menawarkan platform pinjaman crypto yang cepat dan mudah yang dibina berdasarkan keselamatan bertaraf bank dan dikuasakan oleh token INLOCK (ILK).

CoinLoan – P2P Pinjaman di 12+ Cryptocurrencies dan Mata Wang Fiat

panduan duit syiling

CoinLoan adalah platform pinjaman peer-to-peer di mana anda boleh meminjam wang atau memperoleh faedah wang melalui pasaran peer to peer (P2P). Peminjam mendapat wang tanpa menjual cryptoasset mereka, sementara pemberi pinjaman menawarkan pinjaman dan mendapat pulangan yang kompetitif. Peminjam perlu melakukan overcollateralise, dan syarat overcollateralization ini bermaksud pemberi pinjaman menerima pembayaran penuh tepat pada waktunya.

Seperti platform pinjaman crypto lain yang baik, CoinLoan.io memudahkan peminjam dan pemberi pinjaman untuk melihat kadar yang akan mereka bayar atau perolehi. Pemberi pinjaman boleh memilih jumlah yang ingin mereka laburkan (dalam EUR, BTC, ETH, LTC, XMR, TUSD, USDC, PAX, USDT, EURS, DAI, USD, GBP, EUR, atau RUB), kemudian jangka masa pinjaman (7 hari , 6 bulan, atau lain-lain). Kadar faedah dikira oleh platform (lalai 12%), walaupun pemberi pinjaman boleh memilih pilihan pembayaran faedah atau prinsipal + faedah sahaja. CoinLoan akan segera mengira jumlah keuntungan yang boleh anda jangkakan.

Peminjam, sementara itu, dapat memasukkan jumlah pinjaman dan cagaran yang diinginkan, memilih jangka masa pinjaman mereka, kemudian melihat jumlah pembayaran balik.

Sama ada meminjam atau memberi pinjaman dengan CoinLoan, mudah untuk melihat dengan tepat berapa banyak yang anda harapkan dapat memperoleh dan membayar. Semuanya dipaparkan secara telus, dan semua syarat pinjaman dilaksanakan secara automatik oleh platform CoinLoan.

dYdX Exchange – Platform Pinjaman Crypto Kegemaran Silicon Valley

pinjaman dydx

Pertukaran dengan nama unik ini bukan sahaja menawarkan pinjaman dan pinjaman, tetapi juga membolehkan anda berdagang seperti pertukaran cryptocurrency biasa. Syarikat yang berpangkalan di San Francisco menggambarkan dirinya sebagai “platform perdagangan terbuka paling kuat untuk aset kripto”.

Dengan dYdX Exchange, anda dapat membuka posisi pendek atau leveraged dengan leverage hingga 4x untuk berdagang, berdagang dengan margin dengan modal yang dipinjam. Atau, anda boleh meminjam sebarang aset yang disokong terus ke dompet anda menggunakan pegangan crypto yang ada sebagai cagaran. Sebagai pemberi pinjaman, anda boleh menyimpan dana untuk mendapatkan faedah secara berterusan dari masa ke masa, dengan kadar faedah yang berubah-ubah selalu memastikan anda mendapat kadar pasaran.

Salah satu kelebihan terbesar dYdX adalah bahawa ia adalah sistem yang tidak boleh dipercayai: tidak perlu mempercayai rakan niaga dalam sebarang perdagangan atau pinjaman. Anda tetap mengawal sepenuhnya dana anda pada waktu yang tinggi.

Kelebihan unik lain dari dYdX ialah anda tidak perlu mendaftar untuk platform atau mendaftar. Anda boleh mula berniaga dengan segera dari mana sahaja di dunia.

Rahsia keterbukaan dYdX adalah penggunaan kontrak pintar Ethereum. Keseluruhan pertukaran dikuasakan menggunakan kontrak pintar Ethereum. Sehingga kini, lebih daripada $ 105 juta telah diperdagangkan di dYdX. Syarikat ini juga telah menarik beberapa nama modal teroka terbesar di Silicon Valley, termasuk Andreessen Horowitz dan Polychain Capital.

Sekiranya anda mencari platform terbuka di mana peminjam dipadankan dengan pemberi pinjaman di pasar P2P, maka dYdX adalah salah satu pilihan terbaik yang ada.

Dharma – Dapatkan Faedah 4.7% untuk Crypto dari mana sahaja di Dunia

pinjaman dharma

Dharma membolehkan sesiapa sahaja memperoleh faedah 4.7% dari mana saja di dunia. Cukup masukkan wang anda ke platform, kemudian segera dapatkan faedah.

Pada November 2019, Dharma menerima deposit di Dai (DAI), yang membayar kadar faedah 3.7%, dan USD Coin (USDC), yang membayar kadar faedah 4.7%.

Dharma berjanji untuk membayar bunga “dengan kelajuan internet” sambil juga menjadi “cara termudah untuk menjimatkan wang dari mana saja di dunia”. Di mana sahaja anda berada di seluruh dunia, anda boleh membuat deposit dan memperoleh faedah dengan serta-merta.

Dharma telah mendorong untuk mengiklankan dirinya kepada orang ramai yang bukan kripto. Syarikat memasarkan peluang pinjaman dan pinjaman dengan slogan seperti “muat naik wang anda ke internet”, dan mendakwa bahawa “Dharma dapat melakukan perkara yang tidak dapat dilakukan bank anda kerana Dharma dikuasakan oleh cryptocurrency khas yang disebut stablecoin.”

Selain memasarkan secara cutesy, Dharma adalah salah satu kaedah termudah untuk memperoleh minat terhadap stablecoin anda. Kelemahan utama, tentu saja, bahawa kadar faedah Dharma tidak setinggi pesaingnya. Dengan kadar faedah 4% hingga 5%, Dharma mungkin menghadapi masalah untuk bersaing dengan alternatif yang menawarkan kadar faedah 12% atau lebih tinggi.

Nuo Network – Pinjam dan Pinjam Crypto Tanpa Menyerah Penjagaan

pinjaman crypto rangkaian nuo

Nuo Network, yang terdapat di Nuo.network, membolehkan anda meminjam dan meminjam cryptocurrency tanpa benar-benar memberikan hak penjagaan kripto anda kepada pihak ketiga.

Nuo juga menawarkan pilihan crypto unik yang mungkin tidak anda lihat dengan beberapa penyedia yang lebih besar yang disenaraikan di sini. Anda boleh meminjam atau meminjamkan USDC, DAI, ETH, BTC, SNX, dan TUSD, misalnya. Kadar pinjaman dan pinjaman semuanya dinyatakan secara telus di muka. SNX, misalnya, kini tersedia untuk memberi pinjaman pada APR 8,4% dan untuk meminjam pada APR 24,9%.

Semua pinjaman dapat disesuaikan berdasarkan keperluan peminjam. Pengguna boleh meminjam pinjaman jangka panjang dan jangka pendek dengan kadar faedah dan tempoh pilihan. Semua pinjaman dijamin menggunakan kontrak pintar, mewujudkan persekitaran yang tidak boleh dipercayai.

Anda boleh memulakan dengan Nuo Network dengan serta-merta hanya dengan memasukkan token ERC20 ke platform. Anda boleh membuat akaun Nuo dengan dompet Metamask / Web3 anda, kemudian mulakan pinjaman atau pinjaman dengan segera.

Oleh kerana Nuo Network bukan kustodian, semua dana terkunci dalam kontrak pintar semasa pinjaman. Nuo Network tidak mengendalikan sebarang cryptocurrency secara langsung. Dana ini dikunci ke dalam kontrak pintar berdasarkan syarat kontrak pintar. Nuo Network juga mengaku menawarkan “keselamatan dan penyulitan kelas bank” berkat perlindungan SSL 256-bit.

LendaBit – Platform Pinjaman P2P yang Menyokong BTC dan ETH

pinjaman bitcoin lendabit

LendaBit adalah platform pinjaman dan peminjaman P2P yang membolehkan anda menggunakan crypto sebagai cagaran untuk pinjaman USDT. LendaBit menerima BTC dan ETH. Pinjaman tidak mempunyai had: selagi anda mempunyai cagaran crypto, anda boleh meminjam sejumlah wang melalui LendaBit. Tempoh pinjaman tersedia untuk tempoh 1 bulan, 3 bulan, 6 bulan, atau 1 tahun.

LendaBit memaparkan kadar faedah harian dan tahunan di muka, memudahkan peminjam untuk melihat berapa banyak yang akan mereka bayar. Sementara itu, pemberi pinjaman dapat memperoleh kadar faedah sekitar 12% per tahun dengan meminjamkan USDT melalui platform.

Pendaftaran LendaBit sangat pantas. Anda boleh mendaftar ke laman web dalam masa satu minit. Kemudian, buat deposit dan sahkan syarat pinjaman anda, kemudian selesaikan pinjaman. Itu sahaja.

ETHLend – Pinjam dan Pinjam Enam Mata Wang Kripto yang berbeza

pinjaman cryptocurrency etlend

ETHLend menggambarkan dirinya sebagai “pasaran pinjaman kripto pertama di dunia”. Platform ini menawarkan pinjaman crypto antara 1 hingga 12 bulan. Peminjam dan pemberi pinjaman boleh menggunakan pelbagai cryptocurrency yang berbeza, termasuk ETH, DAI, PAX, TUSD, USDC, dan token asli platform LEND.

Apabila anda sudah bersedia untuk meminjamkan atau meminjam wang melalui ETHLend, cukup lihat pasaran langsung untuk tawaran pinjaman atau permintaan pinjaman. Anda boleh melihat tawaran untuk setiap pinjaman, kemudian klik ‘Ambil Pinjaman Ini’ untuk segera meminjam. Anda boleh melihat APR, cagaran, jumlah pinjaman, dan syarat lain dengan mudah, kemudian memutuskan pinjaman mana yang akan dipilih. Oleh kerana pasaran P2P, pemberi pinjaman dan peminjam saling bersaing untuk menawarkan terma terbaik.

ETHLend, seperti yang anda jangkakan, dikuasakan oleh kontrak pintar Ethereum. Semua dana disimpan dalam kontrak pintar bukan kustodian semasa pinjaman. Anda boleh mengaudit kontrak pintar pada bila-bila masa dengan memeriksa blockchain Ethereum. Selain itu, anda tetap mengawal dompet anda sendiri dan tidak perlu mempercayai dana untuk ETHLend.

Modal Tidak Terikat – Meminjam Wang Yang Cukup untuk Membeli Rumah

pinjaman modal tidak terikat

Unchained Capital menyediakan dua perkhidmatan teras: penyimpanan kubah crypto dan pinjaman crypto. Anda boleh mengakses peti simpanan sejuk multisignature melalui Unchained Capital. Atau, anda boleh mendapatkan pinjaman yang disokong cryptocurrency.

Untuk pinjaman, Unchained Capital berfungsi serupa dengan platform di atas. Tidak perlu menggunakan token utiliti atau rancangan keahlian, dan anda tidak perlu menyelesaikan pemeriksaan kredit. Sekiranya anda mempunyai bitcoin dan bersedia menggunakan bitcoin itu sebagai cagaran, maka anda boleh mengambil pinjaman dalam jumlah apa pun melalui Unchained Capital.

Unchained Capital nampaknya memenuhi permintaan khalayak yang lebih tinggi daripada platform pinjaman crypto biasa. Syarikat itu mendakwa pelanggan mereka “meminjam segalanya dari membeli harta tanah hingga membuat pembayaran cukai.”

Pinjaman sehingga $ 1 juta diluluskan dalam hari perniagaan yang sama. Cukup lengkapkan permohonan pinjaman, tandatangani kontrak anda dalam talian, terima dana, dan pantau cagaran anda sepanjang tempoh pinjaman. Dana disimpan dalam dompet multisig 2-dari-3, dengan tiga kunci peribadi yang dipegang oleh anda, Unchained Capital, dan pemberi pinjaman.

Bitbond – Sekuriti Hutang Tokenized dan Pinjaman Modal Institusi

pinjaman bitcoin bitbond

Bitbond adalah platform yang mematuhi tokenisasi sekuriti hutang. Itulah cara yang baik untuk mengatakan bahawa Bitbond membolehkan anda mengakses stok, bon dan aset lain versi token.

Bitbond melihat dirinya sebagai “masa depan pasaran modal” kerana membolehkan bank, perantara, dan broker untuk mendigitalkan dan menyelaraskan proses penerbitan bon. Sebenarnya, Bitbond dapat melabel platformnya untuk semua oragnizaiton ini.

Syarikat yang berpusat di Berlin baru-baru ini menjadi berita utama untuk menjadi syarikat pertama di Eropah yang mengeluarkan token keselamatan (STO) yang dikawal sepenuhnya. Hari ini, tiga produk teras Bitbond merangkumi:

Whitelabel untuk Bank dan Pengantara: Bank dan pengantara seperti platform harta tanah dan broker boleh menggunakan penyelesaian label putih Bitbond untuk mendigitalkan dan menyelaraskan proses penerbitan bon.

Penerbit Modal: Syarikat, kerajaan, dan syarikat permulaan dapat mengumpulkan modal secara bebas menggunakan teknologi Bitbond

Pengendali Dana: Bitbond mendakwa menawarkan “struktur pensekuritian paling ramping” untuk pengendali dan penerbit dana bersama, dana pelaburan alternatif, dan aset lain. Bitbond mengurangkan kerumitan dana ini dengan menerbitkan bon tokenized. Pelabur hanya boleh membeli token untuk melabur dalam dana.

Pada akhirnya, Bitbond melayani lebih banyak syarikat yang ingin mengumpulkan dana dan bukannya pelabur individu. Walau bagaimanapun, ini adalah satu lagi pilihan pembiayaan yang berfokus kepada crypto bagi mereka yang memerlukannya.

BTCpop – Platform Pinjaman P2P Dibangun berdasarkan Reputasi, Bukan Skor Kredit

pinjaman btcpop

BTCpop adalah platform pinjaman peer to peer yang dibina berdasarkan reputasi – bukan skor kredit. Anda boleh mendapatkan pinjaman dari ahli lain dengan cepat atau memperoleh faedah dari cryptocurrency anda yang ada.

BTCpop juga menyokong pelbagai perkhidmatan lain. Anda boleh melancarkan IPO di platform, misalnya. BTCpop juga menyokong pertukaran cryptocurrency asas, yang membolehkan anda menukar cryptocurrency di akaun anda antara token. Bahkan ada bukti kumpulan saham yang boleh anda sertai untuk memperoleh pendapatan tambahan dari pegangan crypto anda.

Mendapatkan pinjaman di BTCpop sangat mudah. Cukup daftar akaun, dapatkan pengesahan, pilih jenis pinjaman anda, lengkapkan borang, dan serahkan. Itu sahaja.

Salah satu ciri unik BTCpop ialah anda dapat mengakses pinjaman segera tanpa cagaran, walaupun anda akan membayar 30% APR. Untuk pinjaman segera yang disahkan cagaran, anda boleh menurunkan APR hingga 15%.

Pinjaman Helio – Gunakan BTC, ETH, LTC, dan XRP sebagai Cagaran untuk Sebarang Pinjaman

pinjaman helio

Helio Lending membolehkan anda menggunakan BTC, ETH, LTC, dan XRP sebagai jaminan untuk mendapatkan wang tunai. Jumlah pinjaman minimum adalah $ 1,000 dan tidak ada maksimum selagi anda mempunyai jaminan. Anda boleh membayar balik pinjaman di mana sahaja dari 1 hingga 12 bulan. APR anda disesuaikan berdasarkan nilai pinjaman anda (LTV). Anda boleh memilih untuk membayar balik pinjaman dengan pembayaran faedah sahaja atau dengan pembayaran pokok dan faedah.

Helio Lending menawarkan kelulusan pada hari yang sama. Setelah mendaftar dan diluluskan, anda memindahkan cagaran crypto anda ke alamat penyimpanan selamat Helio. Kemudian, platform memindahkan mata wang fiat terus ke akaun bank anda. Anda membuat pembayaran bulanan, dan akhirnya melunaskan pinjaman anda.

Tidak seperti platform lain yang disenaraikan di sini, Helio Lending tidak membenarkan anda meminjamkan kripto anda sendiri kepada peminjam. Sebaliknya, Helio mengendalikan semua pinjaman secara langsung. Tidak ada pasar P2P di sini.

Cred – Platform Pinjaman Kripto yang Teratur

Cred, yang terdapat dalam talian di MyCred.io, adalah salah satu nama yang paling terkenal di ruang pinjaman crypto. Syarikat ini menerima 30 cryptocurrency secara keseluruhan, lebih banyak daripada platform pinjaman lain yang disenaraikan di sini. Kredit juga diatur dengan baik dan memiliki reputasi baik: semua pinjaman dibuat atau diatur menurut California Finance Lenders Law, dan Cred mempunyai nombor lesennya sendiri yang mengesahkan statusnya sebagai pemberi pinjaman.

Untuk keselamatan tambahan, Cred juga telah bekerjasama dengan BitGo (untuk jagaan) dan Lockton (untuk insurans). Cred juga merupakan ahli pengasas Universal Protocol Alliance. Syarikat itu juga telah bekerjasama dengan Bitbuy, TrueUSD, Bitcoin.com, Angelrock, dan Uphold.

Terdapat dua cara untuk menggunakan Cred. Pertama, anda boleh mendapatkan wang dari pegangan crypto anda dengan menjanjikan aset digital anda kepada Cred dan kemudian memperoleh kadar faedah yang kompetitif. Atau, anda boleh menggunakan crypto anda sebagai cagaran untuk mengakses USD, EUR, dan mata wang fiat lain.

Dengan Kredit, pemberi pinjaman dapat memperoleh 10% dari pegangan crypto mereka. Cred juga mempunyai staf sokongan khusus untuk ikan paus yang berusaha untuk memaksimumkan pegangan crypto mereka.

Pada akhirnya, jika anda mencari cara yang dipercayai dan diatur untuk memaksimumkan pegangan kripto anda dengan memperoleh faedah atau menggunakannya sebagai jaminan, maka Kredit adalah salah satu pilihan terbaik yang ada sekarang.

Lendingblock – Pertukaran Profesional yang Menawarkan Kecairan dan Modal kepada Institusi

lendingblock blockchain pinjaman

Lendingblock adalah platform pinjaman sekuriti untuk aset digital yang dibina di bursa perdagangan profesional yang direka untuk keperluan institusi. Platform yang anda hasilkan dapat ditingkatkan pada portfolio aset digital yang luas. Pengguna juga dapat mengakses rakan institusi dan pilihan pasaran aset digital dan crypto yang luas dari satu antara muka yang mudah.

Lendingblock melayani eksklusif untuk pelabur institusi yang berusaha memaksimumkan nilai pegangan crypto mereka. Pelabur institusi mungkin menggunakan Lendingblock untuk merapatkan jurang kecairan melalui kumpulan aset digital institusi untuk melaksanakan pembuatan pasaran mereka atau strategi pendek, misalnya. Semua pinjaman diuruskan dari antara muka gaya pertukaran yang memudahkan untuk menyesuaikan semua syarat pinjaman.

Lendingblock juga menawarkan sokongan API sepenuhnya, menjadikannya mudah untuk mengintegrasikan Lendingblock ke dalam persediaan yang ada.

xCoins – Pinjaman Terjamin Melalui Pasar yang lancar

pinjaman cryptocurrency xcoins

xCoins adalah platform membeli bitcoin yang juga menyokong pinjaman bitcoin. Semua pinjaman xCoins adalah pinjaman bercagar, yang bermaksud peminjam menjanjikan cryptocurrency sebagai cagaran bagi pinjaman untuk mendapatkannya.

xCoins adalah platform peer-to-peer di mana sesiapa sahaja boleh menjadi peminjam atau pemberi pinjaman. Apabila peminjam meminta pinjaman bitcoin, platform memadankan peminjam dengan pemberi pinjaman. Ini adalah proses automatik dan lancar tanpa komunikasi yang diperlukan antara pemberi pinjaman dan peminjam.

Untuk menyelesaikan pinjaman, peminjam akan membuat pembayaran terus kepada pemberi pinjaman di halaman pembayaran PayPal pemberi pinjaman. Setelah pembayaran dibuat, bitcoin secara automatik dipindahkan ke dompet peminjam. Kemudian, peminjam membuat pembayaran berdasarkan jangka masa pinjaman.

Compound Finance – Protokol Pinjaman Sumber Terbuka Dibangunkan ke dalam Dompet Crypto Sedia Ada

pinjaman cryptocurrency kompaun

Compound, yang terdapat dalam talian di Compound.finance, adalah protokol autonomi sumber terbuka yang dibina untuk pemaju. Platform ini bertujuan untuk menjadi platform pinjaman utama untuk sistem kewangan terbuka. Anda boleh melabur melalui Compound atau meminjam wang.

Anda boleh berinteraksi dengan Compound secara langsung melalui laman web rasmi platform. Walau bagaimanapun, sebilangan platform utama telah mengintegrasikan protokol Compound, termasuk Zerion, Coinbase WEallet, InstaDapp, Huobi Wallet, Argent, DeFi Saver, dan Dharma, antara platform lain. Anda mungkin dapat mengakses pasaran pinjaman Compound terus dari dompet yang sudah anda gunakan.

Compound dikuasakan oleh cTokens asalnya, yang merupakan token ERC-20 yang mewakili baki anda dalam protokol. Token ini memperoleh minat dari masa ke masa. Apabila anda memegang atau menerima cToken, anda boleh meminjam dari protokol Compound.

Genesis Capital – Pinjaman Mata Wang Digital Institusi

Genesis Capital adalah platform pinjaman mata wang digital yang disediakan untuk pelabur institusi. Syarikat itu adalah sekutu Genesis Trading, pertukaran crypto yang berpusat di New York yang dilancarkan oleh kembar Winklevoss.

Hari ini, Genesis Capital memberi institusi kemampuan untuk meminjam BTC, ETH, LTC, dan mata wang digital lain dalam ukuran besar dalam jangka masa tetap. Institusi boleh menggunakan modal ini untuk menyelesaikan semua jenis masalah, termasuk:

  • Pembuatan pasaran institusi, yang membolehkan institusi memperoleh kecairan tambahan untuk menyokong pembuatan pasaran pertukaran atau OTC
  • Memperoleh modal untuk digunakan untuk strategi perdagangan algoritma atau frekuensi tinggi
  • Lindung nilai atau spekulasi, memendekkan pasaran spot untuk melindungi risiko risiko atau kedudukan derivatif
  • Dapatkan kecairan alternatif untuk pengiriman wang atau penggunaan modal kerja lain-lain

Genesis Capital mempunyai pinjaman minimum $ 100,000. Pinjaman berjangka tetap antara dua minggu hingga enam bulan. Terdapat perlindungan panggilan pilihan, dan jaminan USD diterima untuk menyokong pinjaman. Semuanya diserahkan dalam lingkungan yang terkawal dan dipercayai berdasarkan peraturan MSB / FinCen persekutuan.

Selain pinjaman tradisional bermula dari $ 100,000, Genesis Capital memungkinkan institusi melaksanakan penjualan pendek secara besar-besaran melalui Genesis Trading. Ukuran jualan pendek minimum ialah $ 250,000, dan institusi dapat memulakan penjualan pendek di pelbagai mata wang. Semuanya dapat diakses melalui platform OTC Genesis Trading, yang tersedia setelah menaiki Genesis Capital.

Kata Akhir pada Platform Pinjaman Crypto Teratas

Panduan Pinjaman Bitcoin

Kami akan mengemas kini tinjauan pinjaman cryptocurrency ini dengan lebih banyak penyedia pinjaman berasaskan blockchain untuk mendapatkan dividen dan faedah pada cryptoasset anda. Buat masa ini, sila beri kami maklum balas mengenai 22 perkhidmatan pinjaman kripto terbaik dan kongsi pengalaman anda supaya orang lain dapat mengetahui kebaikan dan keburukan tawaran pinjaman berpusatkan bitcoin ini.

Dengan melaburkan cryptocurrency anda di salah satu platform di atas, anda boleh memperoleh kadar faedah setinggi 8% hingga 12%. Walaupun selalu ada risiko untuk melepaskan kunci peribadi anda, menggunakan penyedia pihak ketiga yang dipercayai dari senarai di atas boleh menjadi pilihan yang kukuh untuk mendapatkan bitcoin dengan memperoleh faedah atau mendapatkan pinjaman yang dijamin. Peminjam, sementara itu, boleh memasukkan crypto sebagai cagaran sambil membayar kadar faedah antara 5% hingga 15%. Oleh kerana harga Bitcoin terus meningkat (terutamanya menurut beberapa ramalan pakar), mungkin idea bijak untuk memasukkan sebahagian daripada pegangan kripto anda ke dalam salah satu program ini yang memberi peluang kepada anda untuk menjana pendapatan sambil mengelak.

Beberapa tahun yang lalu, tidak ada laman web di mana pengguna boleh meminjamkan atau meminjam crypto untuk memperoleh faedah. Hari ini, platform ini lebih selamat dan lebih mudah diakses berbanding sebelumnya. Tandakan ulasan ini kerana kami akan berkongsi lebih banyak panduan penggunaan dan tutorial mengenai platform pinjaman crypto teratas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me