Lingkaran Percubaan Menjual BenihInvest, Menggandakan StableCoin

Circle telah lama menjadi nama yang sangat berkaitan dengan dunia blockchain. Di antara sifat vokal para pemimpin mereka, mengetengahkan potensi teknologi, dan pemerolehan profil tinggi mereka sejak beberapa tahun kebelakangan ini, mereka sering menjadi petunjuk.

Syarikat itu, bagaimanapun, berada dalam keadaan berubah-ubah, dalam beberapa bulan terakhir Circle telah menjual minat mereka dalam pertukaran crypto Poloniex, kakitangan utama telah meninggalkan, dan sekarang, potensi penjualan platform crowdfunding ekuiti SeedInvest.

Ini adalah langkah penting. Perubahan tersebut menimbulkan persoalan, apakah perkembangan ini mewakili kematian Circle? Atau penyusunan semula strategi membuka jalan untuk masa depan yang lebih cerah?

SeedInvest Tidak Lagi?

Ada keributan yang Circle bermaksud untuk memacu usaha mereka daripada crowdfunding. Pivot ini dilaporkan akan melibatkan penjualan platform crowdfunding ekuiti yang baru diperoleh, SeedInvest.

Walaupun ini belum dapat disahkan, ia dilaporkan oleh kedai berita popular ‘The Block’.

Tidak lama dahulu kami pertama kali melaporkan pengambilalihan awal SeedInvest. Ini adalah langkah yang menarik perhatian banyak pihak, kerana SeedInvest adalah salah satu platform ekuiti terkemuka pada masa pemerolehan. Setelah diambil alih oleh Circle, jangkaan sangat tinggi untuk apa yang syarikat akan capai di sektor yang sedang berkembang.

Bakat Pengusiran

Sehingga baru-baru ini, kepercayaan otak di Circle dipelopori oleh pasangan pengasasnya, yang bertindak sebagai ‘Co-CEO’. Struktur ini memberi perkhidmatan yang baik kepada syarikat, sejak penubuhannya pada tahun 2013, sehingga mengejutkan pada bulan Disember 2019 ketika diumumkan bahawa Sean Neville, salah seorang Co-CEO akan mengundurkan diri dari jawatannya.

Dipercayai bahawa dengan syarikat yang meninjau kembali jalan mereka ke depan, waktunya sudah siap untuk perubahan personel juga. Neville menyedari ini, dan mengambil kesempatan untuk meneruskan usaha baru.

On-load / Off-load

Mungkin, peristiwa pengurangan yang paling menarik perhatian adalah penjualan Poloniex. Ini terutama disebabkan oleh fakta bahawa Circle memperoleh pertukaran dengan jumlah yang mengejutkan, berjumlah lebih dari $ 400 juta.

Walaupun Poloniex meningkat secara dramatik selama ini sebagai sebahagian daripada keluarga Circle, jelas ada lebih banyak janji yang ditunjukkan dalam usaha lain Circle.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai penjualan pertukaran cryptocurrency yang popular, pastikan membaca artikel berikut.

Poloniex bercabang dari Circle sebagai ‘Polo Digital Assets’

Melingkar ke Belakang

Pada awal 2019 Circle mengeluarkan laporan retrospektif 2018, yang mencatat dua trend utama yang mereka rasakan akan membentuk blockchain, bergerak maju – stablecoin dan sekuriti digital.

Circle Mengenal Stablecoins dan Securities Digital sebagai Trend yang Muncul

Kami telah melihat Circle, dalam beberapa bulan sejak itu, berusaha memanfaatkan setiap perkara ini. Walaupun pelaburannya di SeedInvest mungkin (atau mungkin tidak) akan berakhir, kerjanya dalam mengembangkan USDC stablecoin dalam jangka masa yang sama telah jelas membayar dividen.

Syarikat itu menyatakan dalam makalah yang baru dikeluarkan yang memperincikan stablecoin, “Stablecoin global menawarkan potensi pembukaan secara dramatis penyertaan dalam kegiatan ekonomi global”.

Kami melihat lebih dekat pada USDC stablecoin Circle, pesaingnya, dan bagaimana kelas aset ini dapat membentuk semula kewangan dalam artikel berikut.

Ringkasan Pengurangan

Berikut ini adalah penjelasan ringkas dari pelbagai langkah strategik yang dibuat oleh Circle dalam beberapa bulan terakhir.

Jualan platform crowdfunding ‘BenihInvest‘Hingga …?

  • Yang belum selesai

Penjualan platform perdagangan ‘Circle Invest’ kepada Voyager

  • 2019

Ketua Pegawai Eksekutif Sean Neville turun ke bawah

  • 2019

Penjualan Meja OTC ke Kraken

  • 2019

Penjualan pertukaran cryptocurrency ‘PoloniexKepada kumpulan pelaburan Asia

  • 2019

Harapan Kekal

Walaupun pelbagai peristiwa yang dibincangkan di atas mungkin muncul sebagai langkah ke belakang, masih ada harapan bahawa Circle tahu dengan tepat apa yang mereka lakukan. Pergerakan ini, berdasarkan semua, berdasarkan potensi yang ditunjukkan oleh USDC, dan apa yang dapat ditawarkan bukan hanya Circle, tetapi dunia blockchain secara keseluruhan.

Tidak lama dahulu, kebanyakan memuji keputusan untuk membeli keduanya, SeedInvest dan Poloniex. Kami mempercayai penilaian Circle ketika itu, walaupun bagaimana peristiwa itu berlaku, mungkin kita harus mempercayainya sekarang? Masa akan menentukan.

Bulatan

Ditubuhkan pada tahun 2013, Circle adalah sebuah syarikat perkhidmatan kewangan yang disokong dengan baik, yang mengekalkan operasi di Boston, Massachusetts. Yang terpenting, pasukan di Circle memberi tumpuan untuk memastikan kejayaan penawaran stablecoin mereka ‘USDC’.

Ketua Pegawai Eksekutif, Jeremy Allaire, kini mengawasi operasi syarikat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me