Panduan untuk Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Panduan ini melihat platform pertukaran cryptocurrency terbaik, secara khusus memberi tumpuan kepada pertukaran cryptocurrency yang menerima fiat.

pertukaran cryptocurrency terbaik, pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran, Panduan untuk Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Untuk mula melabur dalam cryptocurrency dan token, pertama sekali anda perlu membuka akaun di pertukaran cryptocurrency. A pertukaran cryptocurrency hanyalah platform yang memudahkan perdagangan cryptocurrency di antara banyak pembeli dan penjual. Kami menyedari bahawa dapat menakutkan untuk menilai pertukaran mana yang baik atau yang tidak, dan artikel ini akan memberi petunjuk kepada anda mengenai platform pertukaran cryptocurrency yang menerima fiat terbaik yang kini ada di pasaran.

(Baca lebih lanjut: Panduan Pemula Crypto: 5 Perkara yang Perlu diketahui oleh Pemula Crypto)

Proses Langkah demi Langkah Perdagangan Cryptocurrency

Sekiranya anda baru menggunakan pasaran cryptocurrency, langkah pertama anda ialah mencari pertukaran cryptocurrency berasaskan fiat yang membolehkan anda menyimpan wang tempatan anda. Oleh kerana peraturan yang ketat, semua pertukaran yang menerima fiat memerlukan anda mengesahkan akaun anda sebelum memasukkan dana anda. Anda mesti menyelesaikan proses ‘Kenali-Pelanggan-Anda’ (KYC) dengan mengemukakan bukti identiti anda dan maklumat peribadi lain.

Anda harus mencari pertukaran di negara anda terlebih dahulu untuk menukar wang dari akaun bank anda menjadi Bitcoin, mata wang asas.

Penting untuk diperhatikan bahawa tidak semua pertukaran crypto menerima wang fiat; beberapa pertukaran hanya membolehkan anda menyimpan duit syiling (paling kerap Bitcoin) untuk membeli syiling alternatif lain. Bitcoin adalah crypto paling popular yang ditawarkan di hampir semua bursa cryptocurrency dan merupakan pintu masuk untuk membeli syiling lain. Pertukaran yang menerima fiat biasanya hanya menawarkan sebilangan kecil syiling dan mempunyai kecairan pasaran yang lebih rendah daripada pertukaran cryptocurrency sahaja.

Sekiranya anda berminat untuk membeli altcoin dan token lain, anda mesti melakukan perkara berikut:

Langkah 1: Buka pertukaran cryptocurrency domestik di negara anda dan sahkan akaun anda (serahkan bukti identiti)

Langkah 2: Depositkan wang dari akaun bank anda ke akaun pertukaran crypto anda dan mulailah membeli Bitcoin

Langkah 3: Buka akaun pertukaran crypto yang menawarkan pelbagai duit syiling lain. Biasanya, pertukaran ini tidak menerima deposit fiat dan hanya membenarkan deposit duit syiling

Langkah 4: Setelah mengesahkan akaun anda, pindahkan Bitcoin yang telah anda beli dari bursa tempatan anda ke bursa kripto baru anda dan anda boleh mula membeli syiling lain dengan Bitcoin anda

(Lihat juga: Panduan Asas Perdagangan Cryptocurrency: Pengenalan Analisis Teknikal Crypto)

Pertukaran Cryptocurrency Penerima Fiat Terbaik

Mari kita lihat beberapa pertukaran cryptocurrency yang menerima fiat yang telah kita peringkat berdasarkan keselamatan, peraturan, bayaran, pembayaran dan tahap kepercayaan.

Pangkalan Wang Syiling

pertukaran cryptocurrency terbaik, pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran, Panduan untuk Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Banyak pelabur yang dipercayai menyokong Coinbase dan kerana ini, ia digunakan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Sebab Coinbase berada di puncak senarai adalah bahawa ia adalah platform perdagangan yang paling dipercayai dan terkenal di dunia.

Coinbase kini tersedia untuk pengguna di lebih dari 30 negara, juga merupakan broker bitcoin terbesar. Pelanggan mempunyai pelbagai kaedah pembayaran untuk membeli cryptocurrency – melalui akaun bank, pemindahan SEPA dan kaedah pembayaran lain.

PROS

 • Kaedah yang selesa untuk pengguna baru membeli
 • Had mudah tunai dan pembelian yang lebih tinggi
 • Mata wang yang disimpan di sini disokong oleh insurans Coinbase
 • Sebilangan besar reputasi dan keselamatan

KEBURUKAN

 • Sokongan perkhidmatan pelanggan yang biasa-biasa saja
 • Kaedah pembayaran adalah terhad
 • Negara terhad disokong

(Baca juga: Panduan Menilai Cryptocurrency: Cara Menilai Cryptocurrency)

Cex.io

pertukaran cryptocurrency terbaik, pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran, Panduan untuk Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Kedua dalam senarai adalah Cex.io, yang menyediakan pelbagai perkhidmatan ketika menggunakan bitcoin dan cryptocurrency lain. Platform pertukaran membolehkan pengguna memperdagangkan mata wang fiat dengan cryptocurrency dan sebaliknya dengan selesa. CEX menawarkan untuk membeli bitcoin dengan sedikit bayaran melalui kad kredit. Pelanggan juga boleh membuat pembelian secara percuma dengan transfer bank.

Bagi pengguna yang ingin berdagang secara profesional, platform pertukaran menawarkan papan pemuka perdagangan dan margin yang diperibadikan dan mudah digunakan.

Untuk pemula, CEX menawarkan perkhidmatan pembrokeran yang akan menolong mereka dengan cara yang lebih mudah untuk membeli bitcoin dan cryptocurrency lain yang lebih kurang jika dibandingkan dengan kadar pasaran. Dengan laman web Cex.io selamat dan intuitif sehingga cryptocurrency dapat disimpan dalam penyimpanan sejuk yang selamat.

PROS

 • Pembelian Bitcoin dengan kad kredit dengan bayaran rendah
 • Kadar pertukaran yang layak
 • Sokongan hebat di seluruh dunia
 • Platform pertukaran yang sangat terkenal

KEBURUKAN

 • Proses pengesahan yang komprehensif untuk meningkatkan had pembelian
 • Sokongan pelanggan rata-rata
 • Menyimpan cryptocurrency di platform adalah mahal

(Lihat lebih banyak lagi: Kategori Pasaran Cryptocurrency: Koin Pertukaran Cryptocurrency)

Bitcoin tempatan

pertukaran cryptocurrency terbaik, pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran, Panduan untuk Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

LocalBitcoins adalah platform pertukaran peer to peer (P2P) dengan pembeli dan penjual yang terletak di lebih dari ribuan bandar di seluruh dunia. LocalBitcoins digunakan sebagai akaun escrow, di mana pembeli dan penjual bersetuju dengan syarat perdagangan yang sama.

Dengan LocalBitcoins, anda dapat berjumpa dengan peniaga yang akan membeli atau menjual bitcoin secara tunai, mengirim wang melalui PayPal atau bahkan menyimpan wang di cawangan bank. Penjual dikenakan komisen 1% yang menetapkan kadar pertukaran mereka sendiri.

LocalBitcoins mempunyai sistem penilaian, yang menilai setiap pedagang dengan pangkat reputasi dan secara terbuka memaparkan aktiviti masa lalu mereka.

PROS

 • Salah satu kaedah paling selamat dan selamat untuk membeli cryptocurrency
 • Pemindahan Segera
 • Mesra pengguna dan mudah digunakan untuk pemula
 • Pelbagai kaedah pembayaran untuk membeli cryptocurrency
 • Tidak diperlukan ID

KEBURUKAN

 • Terdapat kes penipuan; berhati-hati adalah suatu kemestian
 • Semasa membeli dengan wang tunai, yuran biasanya lebih tinggi
 • Jumlah pembelian yang terhad
 • Kadar pertukaran adalah tinggi

(Baca lebih lanjut: Panduan Pertukaran Terdesentralisasi: Perbandingan DEX Popular)

KESIMPULAN

Panduan ini memberi tumpuan kepada pertukaran cryptocurrency yang menerima fiat teratas, dan walaupun kami menyedari bahawa terdapat beratus-ratus pertukaran lain, yang kami pilih berjaya dengan pelbagai faktor seperti keselamatan, yuran dan tahap kepercayaan masyarakat. Pengguna sangat disarankan untuk melengkapkan diri dengan pengetahuan yang relevan dalam mata wang kripto dan perdagangan, memandangkan jumlah penipuan dan skema penipuan yang banyak terdapat di pasaran cryptocurrency yang tidak terkawal.

(Anda mungkin juga berminat dengan Adakah Kekalahan dalam Harga Bitcoin Menjadi Kejatuhannya?)

Sumber Bermanfaat Untuk Memulakan Anda

Sekiranya anda memulakan perjalanan ke dunia cryptocurrency yang kompleks, berikut adalah senarai sumber dan panduan berguna yang akan membawa anda ke arah anda:

pertukaran cryptocurrency terbaik, pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran cryptocurrency, platform pertukaran, Panduan untuk Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Berniaga & Pertukaran

 • Panduan Crypto 101: Memilih Pertukaran Cryptocurrency Terbaik
 • Panduan untuk Bittrex Exchange: Cara Berdagang di Bittrex
 • Panduan Pertukaran Binance: Cara Membuka Akaun Binance dan Perkara Yang Harus Anda Ketahui
 • Panduan untuk Etherdelta Exchange: Cara Berdagang di Etherdelta
 • Panduan Asas Perdagangan Cryptocurrency: Pengenalan Analisis Teknikal Crypto
 • Perdagangan Cryptocurrency: Memahami Pasangan Dagangan Cryptocurrency & Bagaimana ia berfungsi
 • Panduan Dagangan Crypto: 4 Kesalahan Umum Setiap Pengedar Crypto Akan Mengalami
 • Panduan untuk Kecairan Cryptocurrency: Cara Mengukur Kecairan & Berdagang dengan baik

Dompet

 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Mengapa Anda Memerlukan Dompet?
 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Membuka Dompet Bitcoin
 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Membuka MyEtherWallet (MEW)

Baca juga: Panduan Perdagangan Crypto: 4 Kesalahan Umum Setiap Pedagang Crypto Akan Mengalami dan Panduan Mengenai Asas Perdagangan Cryptocurrency: Pengenalan Analisis Teknikal Crypto.

Daftar dalam Webinar Cryptocurrency Percuma kami sekarang untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai pelaburan crypto.

Dapatkan kami e-buku eksklusif yang akan membimbing anda dalam proses langkah demi langkah untuk memulakan menjana wang melalui pelaburan Cryptocurrency!

Anda juga boleh menyertai kumpulan Facebook kami di Kuasai Crypto: Pengetahuan Cryptocurrency Lanjutan untuk mengemukakan sebarang pertanyaan mengenai cryptos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

d94 3d4 6c1 76d ab7 342 ea4