Ulasan STO: Bagaimana Panduan Kerja Token Keselamatan

semakan tawaran token keselamatan

Penawaran token keselamatan, atau STO, adalah apa yang berlaku ketika menggabungkan IPO dan ICO bersama-sama. Anda mendapat kerangka peraturan sah penjualan keselamatan yang dipasangkan dengan pembuatan token digital berasaskan blockchain ICO.

Forbes baru-baru ini mencadangkan itu tawaran token keselamatan boleh menjadi “masa depan mengumpulkan wang”.

Apa itu STO? Bagaimana penawaran token keselamatan berfungsi? Bagaimana pelabur biasa seperti anda boleh mengambil bahagian dalam pasaran STO? Mari kita lindungi sejarah token keselamatan, faedah peraturan dan senaraikan pertukaran paling popular untuk menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai STO dan bagaimana ia berfungsi dalam ekosistem crypto.

Apa itu Token Keselamatan?

panduan sto

Definisi penawaran token keselamatan adalah apabila penjualan berlaku di mana pelabur menukar wang dengan syiling atau token. Duit syiling atau token ini adalah sekuriti: ia dihubungkan dengan aset pelaburan yang mendasari seperti saham, bon, amanah pelaburan harta tanah (REIT), dan aset lain.

STO serupa dengan ICO. Sebenarnya, mereka mungkin berfungsi dengan cara yang hampir sama. Dengan STO dan ICO, seseorang menukar wang dengan token digital.

Perbezaan utama antara STO dan ICO, tentu saja, adalah token yang dijual. Dengan ICO, token boleh menjadi apa sahaja – dari mata wang digital hingga token utiliti. Dengan STO, token digital adalah keselamatan. Token tersebut adalah instrumen kewangan yang dapat dirunding dengan nilai wang tertentu.

Apa itu Token Keselamatan? Bagaimana Mereka Berfungsi?

bagaimana persembahan token keselamatan berfungsi

Token keselamatan adalah representasi digital dari beberapa jenis aset keselamatan. Token keselamatan yang paling biasa mewakili:

Pasaran Modal: Sebuah syarikat mungkin menukar sahamnya menjadi token. Pemegang token mungkin mendapat dividen atau mempunyai hak suara tertentu.

Dana Ekuiti: Dana ekuiti mungkin menukar sahamnya menjadi token. Pemegang token berhak mendapat sebahagian keuntungan yang diperoleh oleh dana ekuiti.

Komoditi: Komoditi mungkin dibahagikan kepada token, kemudian ditawarkan semasa STO.

Hartanah: Ekuiti harta tanah boleh ditukar menjadi token – seperti bagaimana REIT beroperasi.

Pada akhirnya, tawaran token keselamatan tidak mengubah sekuriti yang mendasari; mereka adalah sekuriti yang sama yang boleh anda beli melalui platform pelaburan biasa. Namun, mereka mengubah cara syarikat dan pelabur mendekati penjualan keselamatan.

Di mana Penawaran Token Keselamatan Berlaku?

bagaimana sto berfungsi

Token keselamatan tidak diperdagangkan di bursa cryptocurrency biasa.

Perdagangan token keselamatan diatur. Hanya jenis orang tertentu yang boleh mengambil bahagian dalam perdagangan token keselamatan undang-undang.

Pertukaran perlu mematuhi sepenuhnya peraturan untuk menawarkan perdagangan keselamatan yang sah, dan pertukaran mungkin memerlukan pelabur untuk memenuhi kelayakan tertentu. Pelabur mungkin perlu mendapat pengiktirafan, sebagai contoh. Pelabur mungkin perlu menyelesaikan proses onboarding yang luas untuk mengesahkan identiti dan status terakreditasi mereka.

Atas semua alasan ini, pasaran token keselamatan berlaku di bursa terkawal atau pertukaran khusus.

Pertukaran yang diatur seperti Coinbase dan Kraken menyenaraikan token keselamatan, misalnya, seperti pertukaran khusus seperti CEZEX.

Lihat senarai kami di bahagian bawah untuk melihat pertukaran token keselamatan terbesar yang ada sekarang.

Sejarah Penawaran Token Keselamatan: Mengapa Kita Memerlukan STO? Dari Mana Mereka Berasal?

sejarah tawaran token keselamatan

Untuk memahami tawaran token keselamatan, pertama-tama kita perlu menjelaskan penawaran duit syiling awal (ICO).

2017 Merupakan Tahun ICO

2017 adalah tahun crypto dan bitcoin menjadi arus perdana. Ia juga merupakan tahun ICO. Permulaan di seluruh dunia mula menggunakan penawaran duit syiling awal (ICO) untuk mengumpulkan dana.

Dengan tawaran duit syiling awal, sebuah syarikat menjual duit syiling digital sebagai pertukaran mata wang fiat (seperti USD) atau cryptocurrency (seperti BTC atau ETH). Pelabur boleh mengirim wang kepada syarikat itu, dan syarikat itu akan menghantar wang syiling sebagai balasannya.

ICO dipuji sebagai kaedah penggalangan dana baru. ICO mengimbangi bidang persaingan, yang membolehkan para pemula teknologi mengumpulkan sejumlah besar modal tanpa bergantung pada dunia penggalangan dana modal teroka tradisional yang kikuk. Sesiapa sahaja di dunia boleh melancarkan ICO, menjual token kepada sesiapa sahaja yang berminat.

ICO meletup pada tahun 2017. Permulaan mengumpulkan sejumlah $ 5.6 bilion melalui ICO pada akhir tahun ini. Aktiviti ICO memuncak pada Q1 2018 apabila syarikat permulaan mengumpulkan $ 6.3 bilion pada tiga bulan pertama tahun ini sahaja.

Namun, akhirnya, ICO dijatuhkan oleh musuh yang dapat diramalkan: peraturan.

Pertengahan 2018: Peraturan Membawa ICO Kembali ke Bumi

Sebilangan besar negara mempunyai undang-undang pelaburan yang ketat yang mengatur siapa yang boleh menjual pelaburan kepada siapa. Di Amerika Syarikat, misalnya, mana-mana syarikat yang menjual stok mesti mendaftarkan penjualannya dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC).

Pada tahun 2017, ICO berada di kawasan kelabu. Orang tidak begitu pasti jika duit syiling yang dijual mewakili stok. Adakah token seperti bitcoin benar-benar setanding dengan bahagian dalam syarikat? Bagaimana dengan Ethereum? XRP? Token bervariasi dalam fungsi dan kaedah penggalangan dana, dan para pelabur merasa bingung.

Ini bukan kali pertama pengawal selia di Amerika Syarikat berusaha membezakan stok dari aset lain. Selepas kes Mahkamah Agung yang terkenal pada tahun 1946, SEC telah menggunakan Ujian Howey untuk menentukan sama ada aset adalah saham. Pada dasarnya, Uji Howey menyatakan bahawa jika aset berfungsi sebagai sekuriti, maka itu adalah keselamatan di bawah peraturan undang-undang.

Sebilangan duit syiling didapati gagal dalam Ujian Howey. Syarikat-syarikat ini menjual sekuriti dengan kedok ICO. Syiling lain lulus Ujian Howey.

Peraturan berbeza antara duit syiling. Sebilangan besar badan pengawalseliaan di Amerika Syarikat, misalnya, mengakui bahawa bitcoin harus lulus Uji Howey tanpa masalah. Tidak ada organisasi tunggal yang menjual bitcoin dalam ICO, misalnya, dan tidak ada organisasi berpusat yang mengumpulkan wang melalui penjualan bitcoin.

Ethereum, yang dijual dalam ICO yang dilancarkan oleh Ethereum Foundation, dan XRP, yang mempunyai kaitan rapat dengan kejayaan syarikat swasta Ripple, dapat dianggap sebagai sekuriti di masa depan.

Kerana semua kekeliruan ini, pengendali ICO mula melarang pelanggan dari Amerika Syarikat. Tidak lama kemudian, pengawal selia kewangan di negara lain turut mengikuti trend ini.

Hari ini, masih banyak ICO. Beberapa ICO ada di wilayah abu-abu undang-undang, yang membolehkan warganegara dari beberapa negara tetapi tidak yang lain untuk turut serta. ICO lain benar-benar haram, dilancarkan dengan harapan bahawa SEC tidak akan mengambil tindakan. Dan beberapa ICO sepenuhnya sah walaupun di Amerika Syarikat: barang yang dijual lulus Uji Howey dan tidak dianggap sebagai stok.

Semua latar belakang ini penting kerana menerangkan dari mana tawaran token keselamatan berasal.

Tawaran token keselamatan muncul kerana orang menyedari faedah ICO (kemudahan, aksesibilitas, kelajuan) tetapi mengakui perlunya peraturan yang lebih besar. Penawaran token keselamatan menggabungkan peraturan IPO dengan kemudahan ICO, tetapi selalu sedar risiko penipuan bitcoin dan skema ICO yang palsu.

Faedah Token Keselamatan

faedah sto

Semasa kejayaan ICO tahun 2017 hingga 2018, penerbit token menjual beg token tanpa mempedulikan undang-undang sekuriti yang ada. Pelabur yang mengambil bahagian dalam penjualan token yang tidak terkawal tidak mempunyai hak yang dilindungi secara sah.

Penawaran token keselamatan dirancang untuk menjadi alternatif yang mematuhi peraturan untuk penjualan token biasa. Penjualan token keselamatan memberikan pelabur hak perlindungan undang-undang tertentu. Sebagai contoh, ini memberi hak pemegang token untuk dividen atau aliran pendapatan yang ditentukan sebelumnya.

Penerbit juga mendapat faedah daripada tawaran token keselamatan. Penerbit tahu token mereka dibeli oleh pelabur yang diakui dan disahkan. Selain itu, penerbit boleh jujur ​​tentang bagaimana token berfungsi. Penerbit dapat menerangkan nilai ekonomi khas token, sebagai contoh, bukannya menari fakta bahawa token itu adalah keselamatan.

Beberapa kelebihan terbesar dari tawaran token keselamatan termasuk:

Menjual Sekuriti secara sah sebagai Token: Semasa kegilaan ICO tahun 2017 hingga 2018, syarikat menjual sekuriti dengan berkesan sebagai duit syiling digital. Pemegang duit syiling mempunyai hak tertentu – seperti dividen atau hak mengundi, misalnya. ICO lain lebih halus tentang fakta bahawa mereka menjual sekuriti secara haram. Dengan STO, tidak perlu menari fakta bahawa token itu adalah keselamatan.

Dikawal selia: Semua perniagaan yang sah perlu mematuhi peraturan di negara tempat mereka berniaga. Penawaran token keselamatan diatur. Mereka mematuhi peraturan negara berkenaan penjualan saham. Negara yang menjual sekuriti di Amerika Syarikat, misalnya, perlu mematuhi peraturan SEC atau FTC.

Elakkan Ancaman Masa Depan: Dengan ICO, seseorang mungkin mempunyai token yang menjanjikan untuk dijual, tetapi pelabur berwaspada kerana ancaman tindakan keras di masa depan. Sekiranya projek terdengar baik tetapi berpotensi melanggar peraturan SEC, maka ia akan melemparkan awan gelap ke seluruh projek.

Kredibiliti: Sekiranya seseorang berjalan menghampiri anda di jalan dan memberitahu anda tentang stok hebat yang mereka jual, anda pasti ragu-ragu. Sekiranya anda log masuk ke platform perdagangan yang dikawal selia dan melihat tawaran token keselamatan baru dari syarikat yang telus dan terkawal, ini memberikan pelaburan anda lebih kredibiliti.

Kemudahan: ICO mengubah cara permulaan mengumpulkan wang. ICO juga mempunyai kekurangannya. Penjualan token keselamatan menggabungkan faedah ICO tanpa kerugian. Lebih senang membeli token dalam talian dengan log masuk ke pertukaran digital.

Pengaturcaraan: Token keselamatan boleh menjadi lebih daripada sekeping kertas digital dengan nama anda dan sijil stok di atasnya. Token keselamatan boleh diprogramkan dan dikuatkuasakan dengan kontrak pintar.

Pembayaran Dividen Automatik atau Hak Mengundi: Beberapa token keselamatan disesuaikan melalui kontrak pintar untuk memberikan pembayaran dividen secara automatik. Kontrak pintar memisahkan keuntungan syarikat kepada bahagian yang berbeza, kemudian mengagihkan peratusan keuntungan tertentu kepada setiap pemegang token. Token keselamatan lain mempunyai hak suara automatik terbina dalam yang disokong oleh kontrak pintar.

Terbuka kepada Pelabur Antarabangsa: Beberapa pasaran sekuriti hanya terbuka untuk pelabur tempatan. Dengan tawaran token keselamatan, sesiapa sahaja di dunia dapat mengambil bahagian dalam penjualan token.

Kurang Manipulasi Institusi: Secara teorinya, STO semestinya kurang manipulasi institusi. Pasaran bebas dan terbuka dengan pengantara yang lebih sedikit harus mengurangkan manipulasi pasaran. Ini memecahkan penjualan sekuriti di luar batas institusi besar.

Lebih banyak kecairan: Token keselamatan diperdagangkan di bursa keselamatan khusus. Pelabur boleh membeli satu atau lebih token sekuriti melalui bursa ini, memberikan cara mudah kepada pelabur untuk membubarkan atau menyesuaikan pegangan mereka.

Pemangku Kepentingan Baru dengan Peraturan Baru: STO membolehkan syarikat membuat kumpulan pemangku kepentingan baru dengan idea baru mengenai hutang, ekuiti, pengundian, dan sumbangan. Ini adalah keselamatan yang dapat disesuaikan dan disesuaikan untuk dunia kewangan baru.

Kerana semua faedah ini, penawaran token keselamatan mengubah asas kewangan.

Bilakah Token Menjadi Keselamatan?

apakah tawaran token keselamatan

Sekiranya token digital berfungsi seperti sekuriti, maka secara amnya dianggap sebagai keselamatan di mata undang-undang.

Bagaimana kita mengetahui jika token digital berfungsi seperti sekuriti? Kaedah yang paling biasa adalah dengan menggunakan Howey Test.

Ujian Howey

Uji Howey merujuk kepada keputusan 1946 oleh Mahkamah Agung Amerika Syarikat. Sebuah ladang sitrus bernama Howey Company of Florida memutuskan untuk menyewakan separuh dari harta tanahnya yang besar untuk membiayai pembangunan tambahan. Separuh daripada harta itu disewakan kepada pelabur yang berbeza. Mereka yang membeli tanah Howey tidak memiliki “pengetahuan, keterampilan, dan peralatan yang diperlukan untuk perawatan dan penanaman pohon sitrus”, yang menjadikan mereka spekulator. Orang-orang ini membeli sewa berdasarkan anggapan bahawa ia akan menghasilkan keuntungan bagi mereka “sebagai hasil usaha orang lain”.

Syarikat Howey menghadapi masalah apabila gagal mendaftarkan penjualan ini kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC). SEC berpendapat bahawa Syarikat Howey menjual sekuriti yang tidak berdaftar, sementara Syarikat Howey berpendapat bahawa itu bukan keselamatan yang nyata.

Kes ini akhirnya sampai ke Mahkamah Agung Amerika Syarikat, yang memutuskan bahawa penjualan tanah Syarikat Howey memang merupakan jaminan. Pelabur membeli tanah tersebut kerana mereka dijangka mendapat keuntungan dari kerja orang lain. Oleh itu, penjualan perlu didaftarkan.

Cara Lulus Ujian Howey

Di bawah keputusan Howey, sesuatu dianggap sebagai keselamatan jika memenuhi syarat berikut:

Ia adalah pelaburan wang

Pelaburan itu dilakukan dalam syarikat biasa

Terdapat jangkaan keuntungan dari kerja pihak penganjur atau pihak ketiga

Ujian Howey dan Crypto

Uji Howey telah memainkan peranan penting dalam crypto sejak awal. Pada tahun 2017 dan 2018, pengendali ICO menjadi semakin berhati-hati dalam lulus Ujian Howey. Sekiranya ICO gagal dalam Ujian Howey, maka itu boleh dinyatakan penjualan keselamatan haram oleh SEC. Sekiranya ICO lulus Ujian Howey, maka itu adalah sah.

ICO mungkin mengiklankan token mereka sebagai tidak mempunyai nilai pelaburan yang diharapkan, misalnya. ICO mungkin menggambarkan token sebagai token “utiliti” yang hanya dapat digunakan untuk berinteraksi dengan platform. Binance Coin (BNB), misalnya, digunakan untuk mengurangkan yuran perdagangan di platform.

Di sinilah keadaan menjadi sukar: nilai token utiliti masih dijangka meningkat apabila platform menjadi lebih popular. Nilai BNB telah meroket dari sen ke lebih dari $ 15 kerana ia adalah token utiliti untuk salah satu pertukaran terbesar di dunia.

Apa Perbezaan Antara Token Keselamatan dan Sekuriti Tokenized?

Token Keselamatan dan Sekuriti Tokenized

Anda mungkin terkejut apabila mengetahui terdapat perbezaan antara token keselamatan dan sekuriti token. Sangat mudah untuk membuat kedua-duanya keliru, tetapi ramai yang percaya bahawa sebahagian besar aset berharga dunia akan mengalami tokenisasi pada masa akan datang.

Perbezaan terbesar antara keduanya adalah bahawa token sekuriti adalah sekuriti yang baru diterbitkan yang dibina di lejar diedarkan, sementara sekuriti token hanyalah gambaran token produk kewangan yang sudah ada.

Sekiranya anda mengeluarkan produk kewangan baru yang mempunyai ciri keselamatan, maka itu adalah tanda keselamatan. Sekiranya anda mengambil produk kewangan yang ada, pisahkan menjadi 1 juta keping yang berasingan, dan jual setiap helai, maka itu adalah jaminan keselamatan.

Walaupun token keselamatan dan sekuriti token mungkin mempunyai penampilan dan terminologi yang serupa, mengeluarkan token keselamatan tidak ada kaitan dengan sekuriti token.

Sejarah Ringkas Penawaran Token Keselamatan

sto sejarah

Penawaran token keselamatan pertama dilancarkan oleh Blockchain Capital (BCAP) pada 10 April 2017. Syarikat itu mengumpulkan $ 10 juta dalam satu hari.

Sejak STO yang berjaya ini, lebih banyak syarikat telah meneroka faedah STO.

Momen penting lain dalam sejarah STO termasuk:

10 April 2017: Blockchain Capital melengkapkan tawaran token keselamatan pertama yang diketahui.

22 September 2017: Science Blockchain (SCI) melengkapkan STOnya.

1 Mac 2018: Spice VS melengkapkan STO.

1 Mei 2018: Quadrant Biosciences melengkapkan STOnya, menawarkan penjualan pertama ekuiti korporat token yang dihoskan di blockchain.

1 Ogos 2018: Aspen Coin menawarkan STO, menandakan penjualan pertama pemilikan harta tanah token (seperti versi token REIT).

1 Disember 2018: Hub di Columbia menawarkan STOnya, menandakan penjualan REIT yang kedua.

10 Januari 2019: Sharespost melancarkan STOnya, yang merupakan perdagangan sekuriti digital pertama oleh ATS dan broker-dealer di mana ATS menyimpan sekuriti digital.

24 Januari 2019: tZERO: Tukaran keselamatan yang menawarkan pertukaran khas yang disebut tZERO dibuka.

Pertukaran Token Keselamatan: Senarai Lengkap Pertukaran STO

senarai tawaran token keselamatan

Hari ini, pelabur boleh membeli atau menjual token keselamatan di pelbagai bursa STO. Terima kasih kepada rakan-rakan kami di token.security, berikut senarai lengkap pertukaran STO yang ada hari ini:

Archax: Archax adalah pertukaran institusi baru yang dikawal selia untuk memperdagangkan token yang disokong aset. Pertukaran yang berpusat di London ini diasaskan oleh pakar dari dunia kewangan tradisional.

ATLANT: ATLANT menggunakan platform blockchain yang terdesentralisasi untuk memudahkan pemilikan token dan penyewaan P2P global untuk mengganggu ruang harta tanah.

Peminjam: Bancor Protocol adalah standard untuk membuat Token Pintar. Bancor juga merupakan rangkaian kecairan terdesentralisasi yang menampilkan token keselamatan dan aset digital lain.

BANKEX: BANKEX adalah syarikat fintech yang menyenaraikan token keselamatan.

Binance: Binance adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia. Pertukaran menyenaraikan token keselamatan tertentu.

Bulan Hitam: Blackmoon adalah platform perdagangan automatik yang menyenaraikan token keselamatan tertentu.

Pertukaran Sekuriti Kanada: Terdaftar sebagai bursa saham pada tahun 2004, CSE kini menggunakan teknologi blockchain untuk mengoptimumkan dan mengesahkan transaksi, termasuk transaksi token keselamatan.

CEZEX: CEZEX menawarkan tiga jenis token keselamatan, termasuk derivatif, cryptocurrency, dan token keselamatan.

Pangkalan Wang Syiling: Coinbase yang berpangkalan di San Francisco adalah salah satu nama yang paling terkenal dalam industri crypto. Pertukaran menyenaraikan token keselamatan tertentu.

Bursa Saham Gibraltar: Bursa Saham Gibraltar (GSX) dilesenkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan dan menawarkan perdagangan token keselamatan.

Huobi: Huobi yang berpusat di Singapura tidak hanya menyenaraikan token keselamatan, tetapi juga mempunyai senarai pintu belakang di Hong Kong Exchange (HKEx) sambil melayani pelanggan di seluruh Asia dan di seluruh dunia.

ICHX: ICHX menawarkan token keselamatan dalam ekosistem yang terkawal, telus, dan cekap yang disebut platform iSTOX.

KoreConX: KoreConX menawarkan KoreProtocol untuk sekuriti token, yang membolehkan syarikat menjual sekuriti dengan mudah di pelbagai bidang kuasa.

Kraken: Kraken adalah pertukaran bitcoin yang dikawal dengan baik yang dilancarkan sepanjang tahun 2011. Pertukaran ini menyenaraikan token keselamatan tertentu.

LXDX: LXDX dibina untuk memenuhi keperluan pelabur profesional. Ahli mendapat akses ke infrastruktur yang menggabungkan faedah algoritma peralihan pintar dan perdagangan kolam gelap.

Bursa Saham Malta: Bursa Saham Malta telah beroperasi selama 25 tahun, tetapi kini menawarkan token keselamatan sambil mematuhi peraturan negara Malta.

NYSTX: New York Security Token Exchange adalah peneraju dunia dalam pasaran token keselamatan dan mengaku mengendalikan pertukaran token keselamatan paling maju, selamat, dan terpantas di dunia.

OKEx: Gergasi pertukaran Crypto OKEx menawarkan penjualan token keselamatan dalam persekitaran yang sangat cair.

Rangkaian OpenFinance: OpenFinance Network diatur di Amerika Syarikat sebagai platform perdagangan untuk aset digital alternatif seperti token keselamatan.

Paladium: Palladium menggunakan blockchain untuk memberi pengguna pengalaman kripto dan perbankan yang sederhana dan bersatu. Pengguna juga boleh membeli token keselamatan.

Poloniex: Pertukaran Crypto Poloniex menjual token keselamatan dalam persekitaran cecair yang terkawal.

ENAM Pertukaran Digital: SIX Digital Exchange membolehkan tokenisasi sekuriti yang ada, kemudian membolehkan pengguna memperdagangkan sekuriti digital dan token keselamatan ini.

Templum: Templum adalah pertukaran yang dikawal selia dari hujung ke hujung untuk meningkatkan modal.

TokenMarket: TokenMarket adalah platform berasaskan blockchain yang memudahkan pemula melancarkan penjualan token.

TZERO: tZERO ditubuhkan dengan tujuan untuk menghilangkan Wall Street dan ketidakcekapannya dari proses pengumpulan modal.

VRBex: VRBex adalah pertukaran di mana pelabur dapat memperdagangkan cryptocurrency atau melabur dalam aset crypto seperti token keselamatan.

Perkhidmatan Pelancaran STO

Melancarkan STO boleh menjadi rumit. Nasib baik, syarikat telah muncul untuk membantu orang menjalankan STO yang selamat dan terkawal.

Beberapa nama terbesar di ruang perkhidmatan STO yang menyediakan infrastruktur inklusif termasuk:

  • Polymath (POLY)
  • Pelabuhan
  • Menjamin
  • Kawanan

Semua syarikat ini menolong syarikat dengan token kripto STO dari segi bantuan peraturan, proses, pengeluaran duit syiling, dan perkara lain yang berkaitan.

Sesiapa sahaja boleh mengambil bahagian dalam STO?

bagaimana melabur ke dalam token keselamatan

Di Amerika Syarikat, hanya pelabur bertauliah yang dapat mengambil bahagian dalam STO. Undang-undang AS menetapkan pelabur yang bertauliah sebagai sesiapa yang mempunyai nilai bersih lebih dari $ 1 juta yang telah menghasilkan lebih dari $ 200,000 setiap tahun selama dua tahun terakhir.

Di luar Amerika Syarikat, peraturan pelabur yang diakreditasi tidak terpakai, yang bermaksud sesiapa sahaja boleh mengambil bahagian dalam kebanyakan STO.

Namun, negara-negara tertentu mengeluarkan sekatan yang lebih spesifik terhadap STO ketika mereka menjadi lebih popular, dan beberapa negeri atau subkawasan mungkin memiliki peraturan STO tambahan. Sebaiknya periksa peraturan wilayah tempatan anda sebelum berpartisipasi dalam STO.

Kata Akhir

2017 adalah tahun penawaran syiling awal (ICO). Mungkinkah tahun 2020 menjadi tahun penawaran token keselamatan?

Setelah semua pelabur cryptoasset mengetahui bahawa token sekuriti yang dikeluarkan oleh blockchain dapat memberikan hak kepada saham ekuiti atau hak untuk berkongsi keuntungan (atau pemilikan) di syarikat, sangat penting untuk memperhatikan pasaran STO dalam beberapa bulan mendatang dan tahun sebagai rintangan peraturan jatuh dan barisan halangan undang-undang.

STO mempunyai banyak kelebihan, dan sangat mungkin kita akan melihat beberapa syarikat terbesar di dunia melancarkan STO pada masa akan datang. Setelah mengkaji panduan tawaran token keselamatan ini; merangkumi platform pertukaran perdagangan keselamatan teratas, cara memulakan tawaran keselamatan token anda sendiri, dan semua senarai koin kripto STO terkini, pastikan anda terus mengikuti perkembangan dan dapatkan maklumat terkini mengenai semua perkara yang berlaku pada masa depan pengumpulan dana kewangan dalam dunia blockchain, tawaran token keselamatan (STO).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me