Bitcoin Dalam Tekanan pada $ 7K, Harga Terus Mencari Sokongan pada $ 6,500: Crypto Market Daily

Rabu, 15 April: Pasaran kripto mengalami turun naik yang sangat sedikit selama 24 jam terakhir. Sebilangan besar cryptocurrency teratas melihat turun naik harga pada satu hari pada hari tersebut.

Turun naik harga BTC memerlukan jumlah yang sepadan untuk keluar

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Semalam, pemulihan kecil Bitcoin gagal menguji julat rintangan $ 6,900- $ 7,000. Harganya turun menjadi $ 6,800 hanya selepas penginapan pendek pada $ 6,990. Ada kemungkinan harga akan terus menguji tahap rintangan itu.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa trend 1 jam semasa berada di bawah tekanan pada tahap rintangan utama $ 7,000. Tahap itu boleh menjadi puncak kenaikan semula setiap jam ini, dan ada kemungkinan yang agak tinggi bahawa harga akan terus mencari sokongan ke arah $ 6,500.

Walaupun $ 6,500 dan $ 7,000 dapat dianggap sebagai pinggir atas dan bawah kawasan trend bergerak minggu ini, turun naik skala kecil boleh menyebabkan harga menembusi di atas $ 7,000 atau jatuh di bawah $ 6,500.

Namun, dengan tahap dagangan rendah yang rendah baru-baru ini, hampir mustahil berlaku kejayaan yang berkesan. Hanya apabila turun naik harga sepadan dengan jumlah, penembusan harga cukup kuat untuk diteruskan.

Lantunan semasa boleh menjadi gelombang kenaikan pertama

Carta 1W Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Memperbesar bingkai carta, pasukan analisis pasaran OKEx menandakan bahagian atas dan bawah sebelumnya untuk memastikan jelas di mana mengenal pasti gelombang.

Biasanya, terdapat tiga gelombang penarik utama dan lima gelombang kenaikkan utama dalam keseluruhan kitaran. Sekiranya kita membayangkan bahawa kejatuhan pada bulan Mac adalah titik terendah, maka gelombang penarik dari atas pada $ 13,898 dapat menghubungkan tiga gelombang, seperti yang ditunjukkan oleh carta.

Gelombang penarik utama ketiga juga boleh merangkumi lima sub-gelombang – ini bermaksud bahawa arus bawah sekitar $ 3,880 bukanlah yang terendah, jadi harganya dapat membuat dasar baru jika keadaan ini terjadi.

Oleh kerana kesan pembelahan menghampiri pada bulan Mei, keadaan pertama yang dijelaskan di atas mungkin mempunyai kemungkinan besar berlaku. Rebound semasa mungkin menjadi gelombang bullish pertama, dan setelah gelombang pullback (seperti gelombang 2 berwarna merah), harganya boleh kembali naik ke titik yang agak tinggi pada masa akan datang.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,950
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,100
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,750
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,550

ETH beralih ke corak double top

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Peningkatan semula ETH untuk hari ini telah disekat sebanyak $ 161, sedikit lebih rendah daripada yang sebelumnya, iaitu sekitar $ 162. Harga kini telah ditekan sebanyak $ 160 setelah melantun lemah.

Melihat carta 1 jam ETH di atas, tren beralih ke corak double top. Oleh kerana bahagian atas kedua lebih rendah daripada yang pertama, corak ini akan lebih lemah daripada senario klasik.

Sekiranya rebound seterusnya tidak dapat menembus $ 160, corak double top berjaya berjaya dan harganya cenderung untuk menguji sokongan sekitar $ 155 pertama. Sekiranya jatuh di bawahnya, harganya akan terus mendapat sokongan pada $ 150.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 160
 • Rintangan jangka sederhana: $ 165
 • Sokongan jangka pendek: $ 155
 • Sokongan jangka sederhana: $ 150

Lantunan XRP baru-baru ini membentuk garis arah aliran menurun

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

$ 0.1900 menjadi rintangan pertama terhadap harga XRP. Carta 1 jam di atas menunjukkan bahawa menghubungkan setiap puncak setiap pemulihan baru-baru ini mewujudkan garis arah aliran menurun. Garis arah aliran telah diuji dengan berkesan dua kali.

Sekiranya tren masih ditekan oleh garis tren untuk ketiga kalinya, ini mungkin bermaksud bahawa garis arah aliran dapat dianggap sebagai rintangan keras dan akan menjadi rujukan penting untuk menilai arah arah aliran masa depan.

Sekiranya trend gagal menguji $ 0.1900 sekali lagi dalam jangka pendek, kemungkinan akan jatuh di bawah $ 0.1850 dan mungkin juga untuk menguji sokongan di bawah $ 0.1800, iaitu hampir $ 0.1760.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1925
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1960
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1850
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1760

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

7a0 538 f82 4d8 a52 3d1 037