Cryptocurrency Paling Mudah untuk Mine?

Bukan tugas mudah untuk mencari cryptocurrency paling mudah untuk saya. Sekiranya anda ingin melombong Bitcoin (BTC) atau Ethereum (ETH), anda perlu menggunakan perkakasan perlombongan khusus. Perkakasan ini cenderung sangat mahal dan memerlukan anda membeli beberapa pelantar perlombongan.

Walau bagaimanapun, pemahaman yang merupakan cryptocurrency paling mudah untuk saya dapat membantu kami mendapatkan akses ke industri perlombongan tanpa melaburkan sejumlah besar wang di rig perlombongan. Cryptocurrency yang paling mudah ditambang mempunyai satu kelebihan: anda akan dapat menggunakannya dengan menggunakan CPU atau GPU. Ini biasanya merupakan kaedah termudah untuk menambang cryptocurrency.

Apakah Perlombongan Cryptocurrency?

Perlombongan cryptocurrency adalah tugas yang dapat kita laksanakan agar dapat diberi ganjaran dengan mata wang maya. Tugas ini berkaitan dengan memberikan kekuatan komputasi ke rangkaian mata wang maya yang ingin anda tambang. Untuk melakukannya untuk Bitcoin, misalnya, anda memerlukan beberapa pelombong ASIC, yang biasanya sangat mahal. 

Walau bagaimanapun, semasa Bitcoin dibuat, CPU adalah kaedah termudah untuk menambang cryptocurrency. Pengguna boleh melakukannya secara langsung dari komputer mereka. Apabila rangkaian Bitcoin berkembang, menjadi semakin sukar untuk menambang BTC.

Atas kekuatan yang mereka berikan kepada rangkaian, pengguna mendapat ganjaran dengan cryptocurrency. Seorang pelombong Bitcoin yang menemui blok, menerima 6.25 BTC dan bayaran yang dibayar oleh pengguna yang menghantar transaksi. Pelombong bertanggungjawab untuk memproses transaksi ini dan mengesahkan kesahihannya.

Walaupun begitu, setiap mata wang maya mempunyai sistem perlombongan yang berbeza. Ganjaran pada setiap rangkaian crypto akan berbeza. Sebagai contoh, pelombong Litecoin (LTC) menerima 12.5 LTC setiap blok (setiap 2.5 minit). Ini berbeza dengan blok 10 minit di rangkaian Bitcoin. Pada bahagian seterusnya, anda juga akan mengetahui cryptocurrency yang paling mudah ditambang.

Perlombongan Membolehkan Desentralisasi

Dengan rangkaian penambang yang terdesentralisasi, kemungkinan cryptocurrency seperti Bitcoin dan Litecoin dapat didesentralisasi sepenuhnya. Pengguna boleh memproses pemindahan tanpa bergantung pada pihak ketiga yang dipercayai.

Penambang mengesahkan transaksi di rangkaian blockchain. Untuk berkongsi kekuatan komputasi mereka, mereka mendapat ganjaran yuran dan sekatan ganjaran. Syarikat dan syarikat kewangan berpusat mengawal dana pengguna dan memutuskan sama ada dana dipindahkan atau tidak. Oleh itu, penambang menjadi bahagian yang sangat penting dalam rangkaian blockchain di seluruh dunia.

Dalam perenggan yang akan datang, anda juga akan mengetahui apa itu Bukti Kerja (PoW) dan mengapa ini penting untuk mengetahui cryptocurrency mana yang paling mudah ditambang.

Apakah Cryptocurrency termudah untuk Mine?

Sekiranya anda tertanya-tanya, “cryptocurrency mana yang paling mudah ditambang?” maka anda mempunyai maksud. Setiap cryptocurrency mempunyai tahap kesukaran yang berbeza untuk ditambang. Tidak ada jawapan yang jelas untuk “apakah cryptocurrency termudah untuk ditambang?”.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa syiling yang lebih senang dilombong daripada yang lain. Walaupun beberapa cryptocurrency berharga kini tersedia untuk ditambang dengan CPU, terdapat beberapa aset digital yang dapat dilombong menggunakan GPU. GPU tidak semahal ASIC pelombong dan juga banyak terdapat di pasaran.

Monero (XMR)

Monero (XMR) adalah salah satu cryptocurrency termudah untuk ditambang. Cryptocurrency ini menawarkan pengguna kemungkinan untuk menghantar dan menerima transaksi peribadi. Sejak beberapa tahun kebelakangan, ia menjadi salah satu yang terbesar di seluruh dunia.

XMR telah mendapat berita kerana bagaimana ia ditambang. Memang, penggodam memasang perisian hasad di laman web yang berlainan dan melombong XMR dengan kekuatan pelawat CPU. Selain itu, pihak jahat lain memasang virus tersembunyi di komputer pengguna dan melombong XMR dengan kekuatan CPU mereka. Peretas menggunakannya kerana merupakan cryptocurrency termudah untuk menambang dengan CPU.

duit syiling monero phisycal (salah satu cryptocurrency paling mudah ditambang)

Walaupun Monero dapat ditambang menggunakan CPU, idea terbaik adalah melaburkan sejumlah wang dalam perkakasan GPU. Ini akan membolehkan anda menjadi lebih cekap dan menggunakan XMR dalam jumlah yang lebih besar. UNICEF Australia juga membenarkan pengguna melombong XMR dan menyumbangkan dana yang terkumpul. Seperti yang anda lihat, ini boleh menjadi salah satu yang paling mudah untuk menambang cryptocurrency.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) juga merupakan salah satu cryptocurrency yang paling popular di dunia. Dan apa yang lebih baik daripada melombongnya di rumah? Ethereum Classic berfungsi dengan algoritma Ethash. Itu bermaksud bahawa ia dapat dilombong menggunakan GPU.

Sekiranya anda mempunyai sejumlah wang untuk melabur, membeli beberapa GPU untuk menambang Ethereum Classic boleh menjadi perkara yang baik. Walau bagaimanapun, kami bukan penasihat kewangan. Untuk mencari salah satu cryptocurrency yang paling mudah ditambang, anda perlu tahu mana mata wang maya teratas. Dan Ethereum Classic adalah antara pemain tertua.

logo dll (ini boleh dianggap sebagai salah satu cryptocurrency paling mudah untuk saya)

Pengguna yang melombong di rangkaian ETC akan sangat serupa dengan Ethereum (ETH). Namun, memandangkan di rangkaian Ethereum terdapat lebih banyak pelombong, menjadi lebih sukar untuk mendapatkan ganjaran. Selain itu, anda dapat meningkatkan ganjaran anda untuk melombong Ethereum klasik jika anda menyertai kolam perlombongan.

Kolam perlombongan membolehkan pengguna bergabung dalam usaha dan menambang mata wang maya bersama-sama. Ini akan membolehkan mereka mencari sebilangan besar blok dan meningkatkan potensi ganjaran mereka.

Elektroneum (ETN)

Cryptocurrency lain yang popular yang boleh dilombong di rumah adalah Electroneum (ETN). Ini juga boleh dianggap sebagai salah satu cryptocurrency termudah untuk ditambang di dunia. Selain menjadi salah satu aset digital yang mematuhi KYC pertama, ia dicipta untuk membantu pengguna melombong aset digital tersebut.

Pada masa ini, anda boleh melombong Electroneum dengan komputer anda atau dengan perkakasan GPU khusus. Ini akan menjadikan anda lebih mudah dan mempunyai kelebihan berbanding pengguna lain. Kaedah termudah untuk menambang cryptocurrency adalah dengan selalu mempunyai rig perlombongan khusus. Sekiranya anda membeli beberapa GPU atau mempunyai GPU lama, anda boleh mengitar semula dan memulakan perlombongan Electroneum.

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, menyertai kolam penambangan dapat meningkatkan ganjaran anda. Sebilangan besar duit syiling di pasaran kini dilombong melalui kolam perlombongan. Perlombongan solo dapat dilakukan jika anda mempunyai kekuatan perlombongan yang besar atau mungkin juga dilakukan pada masa lalu.

Horizen (ZEN)

Cryptocurrency lain yang boleh dimulakan oleh pengguna adalah Horizen. Mata wang maya ini berfungsi dengan algoritma Equihash. Ini bermakna bahawa mata wang maya akan menjadi 100% rintangan ASIC. Oleh itu, ia sangat berguna bagi pengguna yang ingin memulakan perlombongan menggunakan GPU atau CPU.

Pengguna boleh memuat turun pelanggan rasmi dengan mudah di desktop mereka dan memulakan perlombongan dengan GPU. Ini akan menjadikan anda sangat berkesan untuk mula menjana Horizen. Ingat bahawa semakin besar harga mata wang maya, semakin besar ganjaran anda sekiranya kesukaran tetap sama.

Semasa anda menggunakan mata wang maya, anda harus sentiasa memperhatikan kesukaran rangkaian. Kadang-kadang menjadi tidak menguntungkan untuk menambang aset digital.

Vertcoin (VTC)

Akhirnya, Vertcoin adalah salah satu cryptocurrency yang paling mudah ditambang. Memang, cion ini berfungsi dengan bukti algoritma kerja yang disebut Lyra2RE. Dengan algoritma ini, pengguna hanya dapat menambang VTC menggunakan CPU dan GPU. Inilah sebabnya mengapa ini boleh menjadi salah satu cryptocurrency paling mudah untuk saya.

logo hijau vertcoin

Pelombong yang ingin mendapatkan pendedahan kepada pasaran kripto akan dapat melakukannya dengan Vertcoin. Walaupun begitu, jumlah dan harga perdagangan Vertcoin jatuh dalam beberapa tahun kebelakangan. Kini ini bukan salah satu rangkaian yang paling menguntungkan untuk saya. Di masa depan, jika projek itu dihidupkan kembali, ia boleh menjadi penyelesaian yang baik untuk digunakan.

Sekiranya anda ingin menambang mata wang kripto, ini hanyalah beberapa contoh. Terdapat banyak syiling lain yang boleh dilombong. Anda harus mencarinya dan cuba menguji sama ada ia menguntungkan atau tidak. Vertcoin adalah, dengan kata mudah, salah satu cryptocurrency paling mudah ditambang.

Yang Paling Mudah untuk Menambang Cryptocurrency?

Cara termudah untuk menambang cryptocurrency adalah dengan menggunakan CPU anda. Ini bermakna anda boleh menggunakan komputer untuk melombong aset digital. Walaupun begitu, ia menjadi sangat sukar untuk dilakukan. Ini berlaku kerana terdapat ribuan pelombong di kebanyakan rangkaian.

Penambang bersaing untuk mendapatkan ganjaran, yang biasanya ditetapkan. Inilah sebabnya mengapa pelombong cryptocurrency berpindah ke GPU. Mereka menjadi lebih cekap dalam memproses teka-teki sukar ini untuk menyetujui transaksi.

Perlombongan GPU dengan wang untuk menunjukkan keuntungan

Cryptocurrency yang paling mudah ditambang adalah yang membolehkan anda menambang dengan CPU dan GPU dan tetap menguntungkan. Secara umum, duit syiling kecil membolehkan anda menambang dengan CPU dan GPU, tetapi ganjarannya adalah wang tunai.

Di sinilah pelaburan dalam perlombongan ASIC yang masuk akal bagi pelombong BTC. Walaupun begitu, bagi pelabur kecil dan runcit, CPU dan GPU dalam aset digital yang diakui dapat menjadi salah satu cara untuk meningkatkan keuntungan.

Perlombongan Gabungan

Walaupun penggabungan gabungan mungkin bukan kaedah termudah untuk menambang cryptocurrency, ia dapat membantu pengguna untuk menjadi lebih menguntungkan. Pelombong Bitcoin, misalnya, menjadikan aktiviti perlombongan mereka jauh lebih berkesan.

Ini dapat dilakukan dengan melakukan perlombongan gabungan. Ini adalah sesuatu yang membantu pengguna meningkatkan pendapatan mereka dengan melombong pada masa yang sama dalam dua rangkaian yang berbeza. Salah satu rangkaian yang kini membolehkan pelombong Bitcoin melakukan penggabungan gabungan adalah RSK.

RSK kini merupakan rangkaian perlombongan gabungan terbesar di dunia. Walaupun pengguna mengesahkan blok RSK, mereka juga mendapat ganjaran BTC. Pada masa akan datang, perlombongan bergabung dapat menjadi perkara biasa bagi kebanyakan pelombong. RIF juga merupakan salah satu cryptocurrency yang paling mudah ditambang. RIF adalah cryptocurrency yang berjalan di atas blockchain RSK.

Perlombongan Defi

Pengguna juga dapat melombong mata wang maya dengan memberikan kecairan ke kolam perlombongan. Pasaran kewangan terdesentralisasi telah berkembang sejak beberapa tahun kebelakangan. Pada masa kini, pengguna dapat memberikan kecairan kepada kumpulan perlombongan dan menerima ganjaran dalam aset digital baru.

Walaupun ini tidak memerlukan anda untuk berkongsi kuasa penambangan dengan rangkaian, anda akan mempertaruhkan dana anda dengan menguncinya ke kolam penambangan. Ganjaran diedarkan di kalangan pengguna yang memberikan kecairan.

Walaupun disebut perlombongan, ini bukan cara tradisional untuk melombong aset digital. Lebih-lebih lagi, anda tidak memerlukan peralatan khas untuk melakukannya. Walaupun begitu, ini tidak mewakili pengalaman serupa dengan melombong syiling seperti LTC, ETC atau BTC, antara lain.

Cryptocurrency mana yang boleh saya lombong?

Terdapat pelbagai cryptocurrency yang boleh anda tambang. Kami telah berkongsi dengan anda senarai cryptocurrency paling mudah untuk saya. Selain itu, kami juga telah memberitahu anda kaedah termudah untuk menambang cryptocurrency.

Monero (XMR), Electroneum (ETN), Ethereum Classic (ETN) dan Horizen (ZEN) adalah beberapa cryptocurrency yang boleh anda tambang. Tetapi ada banyak yang lain di pasaran. Perlu dinyatakan bahawa tidak semua cryptocurrency dapat dilombong. Anda boleh melombong semua mata wang maya ini. Walau bagaimanapun, persediaan anda akan menentukan cryptocurrency yang paling mudah ditambang.

Sesungguhnya, hanya aset digital Proof of Work (PoW) yang dapat dilombong dengan cara tradisional. Mata wang maya Proof of Stake (PoS) tidak dapat ditambang. Inilah sebabnya mengapa penting untuk membuat perbezaan ini.

Bukti Kerja (PoW)

Untuk memahami cryptocurrency mana yang paling mudah digunakan, kita perlu mengetahui apa itu rangkaian Proof of Work. PoW adalah semua rangkaian crypto yang membolehkan pengguna menambang cryptocurrency. Aset digital PoW dapat dilombong, tidak kira sama ada dengan CPU, GPU atau perkakasan ASIC.

Sebaliknya, syiling Proof of Stake tidak boleh dilombong. Mereka dipertaruhkan. Ini adalah perbezaan yang sangat penting dalam pasaran cryptocurrency. Apabila kita bercakap mengenai rangkaian PoS, kita memikirkan tentang duit syiling yang tidak memerlukan pengguna untuk memberikan kuasa komputasi untuk memproses transaksi.

Dengan rangkaian Proof of Work, pelombong benar-benar berusaha untuk mengesahkan transaksi. Ladang perlombongan terbesar terletak di China. Mereka mengandungi sebilangan besar pelombong ASIC yang bekerja secara 24/7. Pekerja diperlukan untuk memastikan sistem berjalan. Tambahan pula, penggunaan tenaga juga sangat tinggi. Oleh itu, ini tidak menjadikan Bitcoin sebagai cryptocurrency termudah untuk ditambang.

Dengan rangkaian Proof of Stake, pengguna hanya perlu berpartisipasi dalam rangkaian blockchain mengikut pegangan crypto mereka. Ini tidak menghabiskan banyak tenaga, dan juga tidak memberikan keselamatan seperti yang dapat diberikan oleh Bitcoin.

XRP, misalnya, tidak dapat ditambang, walaupun bukan cryptocurrency PoS. Beberapa rangkaian PoS termasuk Tezos atau NEO. Rangkaian PoW merangkumi Bitcoin, Ethereum (tetapi bergerak menuju rangkaian PoS), Litecoin, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) dan lain-lain. Ethereum Classic, Horizen, Monero dan Electroneum juga merupakan blok block PoW. Ini adalah beberapa cryptocurrency yang paling mudah ditambang.

Kata Akhir Mengenai Cryptocurrency Paling Mudah untuk Milik Saya

Memilih cryptocurrency paling mudah untuk ditambang bukanlah perkara yang mudah dilakukan. Kita perlu mempertimbangkan pelbagai perkara. Walau bagaimanapun, kita dapat mengharapkan pengalaman yang lebih mudah untuk menambang mata wang maya yang lebih kecil daripada menggunakan rangkaian besar.

Hanya mata wang maya Bukti Kerja yang dapat ditambang. PoS atau algoritma konsensus lain tidak akan membolehkan anda menambang mata wang maya. Di pasar DeFi, kumpulan perlombongan merujuk kepada penerimaan hadiah kerana memberikan kecairan kepada kumpulan perdagangan.

Cryptocurrency yang paling mudah ditambang akan berubah dari masa ke masa. Memang, dalam beberapa kes, ia boleh menjadi satu tetapi sebaik sahaja pengguna berpindah ke rangkaian, ia akan menjadi yang lain. Inilah sebabnya mengapa anda harus memperhatikan pergerakan pasaran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me