Melabur dalam Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC)

Teladoc Health, Inc. (NYSE: TDOC) adalah syarikat kesihatan telecare dan maya yang berpusat di Amerika Syarikat. Dengan menyediakan platform seperti aplikasi mudah alih dan konferensi video sebagai ganti janji temu perubatan secara langsung, Teladoc merevolusikan cara penjagaan kesihatan diberikan. Dengan perkhidmatan yang disediakan di lebih dari 130 negara, syarikat ini terus menuju ke arah pertumbuhan yang pesat dan tidak menunjukkan tanda-tanda perlambatan.

Apa itu Teladoc Health, Inc (TDOC)?

Teladoc adalah salah satu syarikat kesihatan maya paling lama berkhidmat di dunia. Ketika operasi dimulakan pada tahun 2002, syarikat itu mula menghubungkan pesakit dengan doktor hampir di Negeri Texas. Selepas beberapa kejayaan awal, syarikat ini dilancarkan secara nasional beberapa tahun kemudian. Dengan menjalin hubungan dengan organisasi besar dan syarikat insurans, basis pengguna mereka berkembang pesat ketika para majikan mula menawarkan Teladoc sebagai pilihan dalam manfaat kesihatan pekerja. Dua dekad kemudian, syarikat itu kini menggunakan 4.000 dan menawarkan rangkaian perkhidmatan lengkap yang direka untuk menggabungkan semua aspek penjagaan kesihatan. Pendekatan “keseluruhan orang” ini memungkinkan untuk mendapatkan penyelesaian kesihatan end-to-end yang memenuhi keperluan individu. Sama ada rujukan atau pendapat kedua, Teladoc mempunyai perkhidmatan untuk hampir semua orang yang memerlukannya.

Melalui langkah-langkah strategik, syarikat ini telah memantapkan dirinya sebagai syarikat tunggal terbesar di sektor telehealth dari segi asas pelanggan. Ini dimungkinkan dengan pemerolehan pesaing utama Ameridoc dan Consult A Doctor semasa awal industri pada tahun 2014. Melalui langkah-langkah ini, syarikat ini menikmati persaingan yang agak sedikit di Amerika Syarikat, yang memungkinkan pertumbuhan pesat. Hari ini, syarikat ini dipercayai oleh organisasi seperti Microsoft dan Target untuk menyediakan perkhidmatan kesihatan kepada pekerjanya. Secara keseluruhan, Teladoc mempunyai lebih dari 50 juta pelanggan yang membayar di Amerika Syarikat.

Penjagaan maya dilihat sebagai bahagian penting dalam masa depan penjagaan kesihatan. Akses ke perkhidmatan seperti profesional kesihatan mental di banyak bidang jarang berlaku, dan kemampuan untuk memberikan akses kepada pesakit yang sebelumnya tidak dijangkau adalah salah satu kelebihan terbesar dalam penjagaan maya. Kemudahan dan kerahsiaan yang diberikan oleh penjagaan maya sering disebut oleh pesakit, terutama mereka yang berada di generasi muda, sebagai salah satu pemacu utama di belakang mencari penjagaan maya. Bagi pesakit yang lebih tua, kemampuan untuk mendapatkan rawatan kesihatan tanpa perlu meninggalkan rumah mereka sangat menarik. Halangan seperti masa, mobiliti, dan jarak dihilangkan, menyebabkan lebih banyak individu mencari rawatan.

Mengapa Teladoc Health, Inc (TDOC) Perkara?

Dengan penggunaan penjagaan maya meningkat secara eksponensial, Teladoc berada dalam kedudukan yang sangat baik sebagai salah satu pemimpin global di lapangan. Dalam 5 tahun kebelakangan ini, lawatan maya melalui Teladoc telah meningkat dari 576,000 pada tahun 2015 menjadi lebih dari 10,6 juta pada tahun 2020. Bahagian pengguna dari luar Amerika Syarikat juga meningkat, dan sekarang menyumbang lebih dari 20% kunjungan Teladoc. Ini penting kerana penggunaan di tempat lain di dunia tidak secepat di Amerika Syarikat. Oleh kerana semakin banyak kesedaran dan penerimaan penjagaan maya dibuat di bahagian lain di dunia, asas Teladoc yang diletakkan di tempat-tempat ini akan terbayar selama bertahun-tahun yang akan datang.

Sebab lain untuk populariti Teladoc adalah pendekatan bersepadu untuk penjagaan kesihatan. Selain lawatan maya untuk lawatan ke doktor, syarikat ini juga menawarkan penjagaan kesihatan mental, pengurusan rawatan kronik, dan perkhidmatan pakar. Dengan pendekatan ini, syarikat memastikan bahawa dari lawatan pertama, pesakit dapat terus memajukan penawaran produk Teladoc selama menjalani rawatan. Dengan hubungan mereka ke dalam sistem penjagaan kesihatan, Teladoc juga menawarkan “pintu depan” ke dalam rawatan orang untuk mereka yang memerlukan jenis perkhidmatan ini. Integrasi ini dengan sektor penjagaan kesihatan tradisional merupakan pendorong penting untuk membawa pesakit ke platform Teladoc.

Oleh kerana keperluan pelanggan telah berkembang, begitu juga strategi Teladoc. Selain pertumbuhan organik, langkah strategik telah menjadikan syarikat lebih kuat dari masa ke masa. Dalam jumlah, 12 pemerolehan telah diselesaikan oleh syarikat, yang masing-masing merangkumi segmen pasaran yang berbeza. Perolehan ini telah menjadi salah satu pemacu utama pertumbuhan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Beberapa contoh tawaran baru yang dimungkinkan melalui pemerolehan termasuk Kesihatan InTouch, Doktor Terbaik, dan Sihat anda 

Teladoc Health, Inc (TDOC) Prospek

Walaupun Teladoc sudah menguasai ruang penjagaan maya, ada banyak ruang untuk berkembang. Pada masa ini, 40% syarikat Fortune 500 menggunakan perkhidmatan kesihatan Teledoc. Sekiranya ini ada petunjuk, masih ada pasaran besar di luar sana yang masih belum dapat dicapai. Ketika pengguna baru bergabung dan menggunakan sistem ini untuk pertama kalinya, kemungkinan mereka akan terus menggunakan sistem ini setelah kemudahan dan faedah dilihat. Pandemi Covid-19 kemungkinan akan mempercepat pergeseran ini, ketika pengguna baru bergabung untuk menghindari pengaturan perubatan secara langsung dan memilih perawatan maya.

Melalui model yang ada, perniagaan ini sangat berskala dan hanya akan bertambah baik seiring dengan berjalannya waktu. Dengan semakin banyak pesakit menyertai platform ini, Teladoc dengan cepat menambahkan perkhidmatan tambahan untuk memenuhi keperluan pelanggan baru. Sebagai contoh, penggabungan Teladoc dengan Livongo pada tahun 2020 membuka jalan pertumbuhan baru bagi syarikat itu. Melihat tren lebih banyak pesakit yang memerlukan pilihan rawatan untuk penyakit kronik, Teladoc membawa salah satu pemimpin dalam pengurusan rawatan kronik ke dalam portfolio mereka melalui anggaran Perjanjian $ 18.5 bilion untuk bergabung dengan Livongo. Melalui pemerolehan ini, teknologi pengurusan diabetes berasaskan awan Livongo, yang membantu pesakit mengawal gula darah mereka, dibawa ke dalam ekosistem Teladoc.

Di mana untuk Membeli Teladoc Health, Inc (TDOC)

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian yang terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC) Melabur dalam Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC) Melabur dalam Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Manfaat penjagaan maya semakin jelas. Oleh kerana semakin banyak pesakit menggunakan kaedah rawatan perubatan baru ini, Teladoc akan berada dalam posisi yang baik untuk terus meningkat. Sepanjang beberapa dekad kebelakangan ini, syarikat telah membuat kemajuan penting dalam menggabungkan perkhidmatan dengan nama Teladoc. Sebagai hasil kerja ini, hampir semua individu yang mencari rawatan perubatan kemungkinan akan mempertimbangkan Teladoc atau salah satu daripada banyak anak syarikatnya. Oleh kerana syarikat terus berkembang ke pasaran baru, peluang untuk pertumbuhan tetap menjanjikan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me