Almond – Jadilah Perubahan yang Diperlukan Bumi

Apa itu ‘Almond’

Almond adalah syarikat berasaskan blockchain, berusaha untuk memastikan masa depan yang cerah bagi Bumi. Syarikat ini menawarkan platform yang ditujukan untuk memberi insentif kepada pengguna untuk mengembangkan tabiat berbelanja dengan memperhatikan kelestarian. Platform ini berasaskan mudah alih, dan dapat digunakan pada kedua-dua sistem IOS dan Android.

Platform percuma ini akan membawa masa depan yang lebih cerah melalui tugas insentif seperti:

 • Cabaran Membeli
 • Petua bernas untuk menggunakan barang dan perkhidmatan yang mampan
 • Cabaran Tindakan
  • Menyesuaikan tindakan kebiasaan seperti bersenam, mandi, dan lain-lain, untuk mencerminkan sikap berkelanjutan
  • Mengimbangi Cabaran
   • Galakan penyertaan dalam aktiviti mengimbangi karbon.
   • Dengan mempermainkan dan memberi insentif untuk menyelesaikan tugas-tugas tersebut, diharapkan kebiasaan akan berubah, dan kita tidak lagi akan tidak peduli dengan isu-isu yang dihadapi. Sebaliknya, kami akan mengambil bahagian dalam aktiviti lestari secara lalai.

    Apa masalahnya?

    Kita hidup di dunia yang begitu banyak. Sebilangan besar daripada kita tidak mengetahui jumlah sampah yang dihasilkan setiap hari, melalui tugas dan aktiviti biasa. Pembaziran ini sering dibenarkan atas nama kemudahan. Walaupun beberapa syarikat telah mulai mempercayai idea keberlanjutan (tidak ada lagi item ‘sekali pakai’), ia masih merupakan sifat yang kurang berkembang di kebanyakan industri.

    Sebahagian besar masalah hanyalah kekurangan ketelusan yang diberikan kepada pengguna. Orang tidak sering tidak tahu kerana memilih sendiri – anda tidak dapat mengetahui perkara yang anda tidak tahu. Industri barang pengguna memerlukan kaedah komunikasi yang mesra pengguna dan berkesan kepada dunia, tahap kelestarian produknya. Mudah-mudahan, dengan berbuat demikian, pengguna dapat membuat pilihan aktif untuk membeli ‘hijau’.

    Bagaimana Almond akan Menyelesaikannya?

    Almond bermaksud menyelesaikan masalah yang dibincangkan di atas melalui pengembangan platform mereka yang berterusan. Untuk memastikan perkembangan berterusan, syarikat telah memutuskan untuk mengadakan tawaran token keselamatan mereka sendiri. Acara pengumpulan dana ini akan difasilitasi oleh TokenMarket – platform penerbitan yang berpangkalan di UK dengan rekod prestasi yang kuat dalam crowdfunding.

    Sepanjang penjualan, pasukan di Almond berhasrat mengumpulkan £ 2.4 juta. Mereka menunjukkan bahawa dana ini tidak hanya akan meliputi peta jalan yang dikeluarkan, tetapi memberi syarikat landasan 2 tahun untuk mencapai tujuan mereka.

    Dikenali sebagai Saham Almond, sekuriti digital ini mewakili aset yang menggabungkan kelebihan blockchain – ketelusan, kebolehubahan, kecekapan, dan lain-lain – bersama dengan pelaburan tradisional. Oleh itu, token ini bukan sahaja mewakili hak pemilikan, tetapi juga dividen.

    Secara semula jadi, kerana ini adalah sekuriti digital yang dijual melalui acara pendanaan, penyertaan disekat. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kelayakan, pastikan untuk mengunjungi laman web Almond SINI.

    Pasukan?

    Berdasarkan pengalaman mereka dalam pelbagai industri, individu berikut siap untuk memastikan masa depan Almond yang cerah.

    Oliver Bolton – Ketua Pegawai Eksekutif

    Thomas Matecki – CTO

    Rory O’Grady – CPO

    Lorenzo Curci – COO

    Pasukan ini menubuhkan Almond pada tahun 2017, dan terus membimbing operasinya hari ini.

    Ulasan

    Dalam siaran akhbar baru-baru ini, Oliver Bolton dan Ransu Salovaara, Ketua Pegawai Eksekutif TokenMarket, mengulas perkembangan yang dibincangkan di sini hari ini.

    Oliver Bolton, Ketua Pegawai Eksekutif Almond, dinyatakan,

    “Almond dirancang untuk memastikan bahawa mereka yang berbelanja secara berkelanjutan dan benar-benar mengubah tingkah laku mereka dihargai kerana melakukannya. Pengalaman TokenMarket yang luas dalam dunia penerbitan token, nasihat dan teknologi bermaksud bahawa bekerja dengan mereka adalah keputusan yang mudah. Kami gembira dengan perkongsian kami dengan TokenMarket dan masa depan yang akan datang. “

    Ransu Salovaara, Ketua Pegawai Eksekutif TokenMarket, dinyatakan,

    “Konsumerisme berkelanjutan adalah masalah yang kami rasa perlu ditangani. Kerja Almond benar-benar mempelopori cara orang dapat berbelanja secara berkelanjutan, memberi insentif kepada mereka untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang mereka beli dan menggunakan teknologi blockchain untuk mengesan rantaian bekalannya. TokenMarket berbangga dapat bekerjasama dengan syarikat yang benar-benar dapat membantu mengubah cara pengguna membeli-belah. “

    Apa yang akan datang?

    Mereka di Almond telah menyusun peta jalan yang membawanya dari sekarang, hingga tahun 2020. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai beberapa penanda utama di sepanjang jalan mereka.

    19 April 2019 – Tawaran Token Keselamatan dibuka untuk umum

    19 September 2019 – Platform penuh disiarkan di United Kingdom

    S1 2020 – Pelancaran platform dilancarkan di Amerika Syarikat

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me