Bitcoin Kekal Tidak Tetap Semasa DeFi Tokens Double Market Cap: Market Watch Weekly

Minggu lalu menyaksikan turun naik dan Bitcoin (BTC) harga kekal stabil. Mata wang digital terkemuka menguji tahap sokongan $ 9,000 pada awal jam terakhir Isnin, sebelum pemulihan cepat kepada $ 9,600. Sejak itu, BTC telah menyatukan dalam jarak yang ketat, hanya kehilangan 0,2% setiap minggu, dan pada masa ini diperdagangkan sekitar $ 9,350 mengikut OKEx Harga spot.

Terakhir Selasa merupakan kali pertama kesukaran perlombongan Bitcoin meningkat berikutan penurunan separuh baru-baru ini. Kenaikan 14.95% menjadikan kesukaran menjadi 15.78 T – kenaikan terbesar sejak Januari 2018.

Dari segi prestasi, Cardano (ADA) mengetuai kumpulan cap besar untuk minggu kedua berturut-turut, memperoleh 3.43% setiap minggu. Duit syiling besar lain terutamanya Bitcoin berprestasi rendah, dengan Ethereum (ETH) mata wang digital kedua terbesar, menamatkan minggu ini dengan kerugian 1.27% sementara BitcoinSV (BSV) turun 4.26% dalam tempoh yang sama.

Pulangan mingguan cryptocurrency utama 6/15 – 6/21. Sumber: Tradingview

Token cap kecil menyaksikan kenaikan yang lebih besar dalam seminggu. Projek penyimpanan awan, seperti Siacoin (SC) dan Storj (STORJ) dipam pada hari Rabu, mendapat manfaat daripada berita mengenai pelancaran rangkaian utama Filecoin menjelang akhir bulan Julai.

Bagaimanapun, pemenang terbesar adalah token DeFi. Jumlah nilai pasaran token DeFi telah meningkat kepada $ 6,6 bilion hari ini, meningkat dua kali lipat daripada 3.2 bilion pada hari Khamis, menurut defimarketcap. Peningkatan jumlah nilai pasaran token DeFi terutama berasal Sebatian, yang telah meningkat dari $ 67.96 pada hari Rabu menjadi $ 330 pagi ini.

Volatiliti Bitcoin hampir ke zon pemulihan

Melihat kembali turun naik Bitcoin selama 7 hari sejak 2018, kita dapat melihat bahawa nisbahnya berjalan sekitar 5.2, mencapai kawasan pemulihan sejarahnya (walaupun kita telah melihat turun naik yang lebih rendah pada akhir Oktober 2018 dan Mac 2019). Oleh kerana kontrak bulanan dan suku tahunan akan berakhir pada hari Jumaat ini, kerinduan kerinduan pasti merupakan strategi yang perlu dipertimbangkan sekarang.

Turun naik Bitcoin selama 7 hari. Sumber: Tradingview

Sebilangan besar pilihan BTC kemungkinan akan habis masa berlakunya

Lebih daripada 60% daripada Minat Terbuka kira-kira $ 1.6 bilion di pasaran opsyen Bitcoin akan berakhir pada hari Jumaat. Nisbah put-to-call meningkat dari paras terendah 0.4 pada 9 Jun hingga 0.45 per data Skew semasa. Ini bermaksud bahawa wang dua kali lebih banyak adalah untuk pilihan panggilan daripada pilihan put.

Minat Terbuka Pilihan BTC oleh Tamat Tempoh (beribu-ribu dalam BTC). Sumber: Skew

Sebilangan besar pilihan luput ini dapat mendorong harga ke arah "Sakit Max" point, yang merupakan harga mogok dengan jumlah pilihan put dan call terbuka tertinggi, dan akibatnya akan menyebabkan kerugian kewangan maksimum kepada pemegang opsyen pada masa tamat. Sekarang harga Max Pain adalah sekitar $ 9,000, setiap coinoptionstrack data. Kita dapat melihat bagaimana sebahagian besar kepekatan harga mogok antara $ 11,000 dan $ 14,000, tetapi pergerakan harga rata mungkin menyebabkan kedudukan ini kehilangan banyak nilai.

Harga Max Pain untuk Kontrak Opsyen yang berakhir pada 26 Jun. Sumber: coinoptionstrack

Analisis teknikal Bitcoin

Bitcoin terus diperdagangkan sementara ia melambung sekitar $ 9,350. Secara teknikal, corak menunjukkan beberapa kelemahan, kerana kita telah melihat beberapa tahap tertinggi yang rendah setelah kenaikan pada hari Selasa lalu kepada $ 9,600 per OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925).

Nisbah Panjang / Pendek di OKEx telah berjalan di kawasan 0.9 selama beberapa hari, menunjukkan peserta pasaran tidak optimis mengenai prospek kenaikan harga jangka pendek.

Kami tidak melihat pembelian atau penjualan yang agresif dalam beberapa hari terakhir, sementara Bitcoin mendapat sokongan pada purata bergerak 60 hari sekali lagi pada hari Sabtu, yang dapat dilihat sebagai ambang jangka pendek. Kehilangan purata bergerak ini boleh menyebabkan tekanan penurunan lebih jauh.

Carta 1D Niaga Hadapan Saham OKEx BTC (BTCUSD0925). Sumber: OKEx

Melihat ke hadapan minggu ini

Peserta pasaran masih perlu mengawasi gelombang kedua COVID-19, terutama di Selatan dan Barat A.S. dan juga di ibu negara China. IMF akan mengeluarkan ramalan pertumbuhan 2020 pada hari Rabu, dan tuntutan pengangguran A.S. terbaru akan dikeluarkan pada hari Khamis.

Cardano akan menyelesaikan kemas kini Shelley pada 30 Jun. Walaupun ADA telah menunjukkan prestasi yang baik pada bulan lalu, peningkatan ini boleh menjadi akhir fasa kenaikan jangka pendeknya. Zilliqa (ZIL) melengkapkan tonggak minggu lalu, memulakan mod staking, dan telah kehilangan 10% sejak itu.

CME Jun 2020 (BTC M20) Niaga hadapan Bitcoin akan ditutup pada jam 4 petang Waktu London pada 26 Jun. Pada hari yang sama, niaga hadapan OKEx Bitcoin June akan ditutup pada jam 4 petang Waktu Beijing.

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

2d7 131 623 1cc 391 4d6 fd4