Cara Berdagang Kontrak Token-Margined

Rules Peraturan Perdagangan Margin OKEx》

Perdagangan token adalah pembelian atau penjualan token untuk penghantaran segera. Anda boleh memperoleh perbezaan dengan menukar antara token.

Sementara leverage menggunakan hutang untuk memaksimumkan potensi pengembalian dalam perdagangan spot.

Anda boleh meminjam token dari OKEx, melaksanakan kedudukan dengan 5 kali modal anda. Oleh itu, potensi pulangan anda berlipat kali ganda, tetapi begitu juga potensi kerugian anda.

Bagaimana Token Margin Trading Berfungsi?

 1. Panjang token: Anda boleh menggunakan prinsipal anda dan token yang dipinjam untuk membeli token lain dan menjualnya sehingga harganya naik ke tahap yang diinginkan. Setelah membayar balik pinjaman dan faedah, jumlah yang tinggal adalah keuntungan berlipat kali ganda.
 2. Pendek token: perdagangan lebih daripada “membeli sebelum kenaikan” dan “menjual sebelum kejatuhan”. Anda boleh mendapat keuntungan dari kejatuhan harga dengan meminjam token untuk menjualnya, dan kemudian membeli kembali apabila harganya turun untuk membayar pinjaman dan menangkap perbezaan harga.
 3. Anda juga boleh membuat arbitraj atau pendedahan lindung nilai dalam kombinasi dengan niaga hadapan atau perdagangan pertukaran berterusan.

WX20190506-103501-11.jpg

Kelebihan Perdagangan Margin OKEx

Minat setiap jam

Fleksibiliti tinggi sesuai strategi perdagangan anda

Minat super rendah

Kadarnya diselaraskan secara dinamik setiap jam

Pulangan Berganda

Leverage 3x dengan risiko terkawal

Cara Berdagang?

2.png

Mulakan Token Margin Trading dengan 4 langkah mudah:

 1. Pindahkan dana dari anda "akaun spot" ke "akaun margin"
 2. Pinjam token
 3. Perdagangan Margin
 4. Faedah dan pembayaran balik

Pertama, log masuk ke OKEx dan pergi ke Token Trading. Tetingkap pop timbul perjanjian pengguna perdagangan leverage kami akan muncul. Sila baca dengan teliti dan bersetuju dengan syarat untuk meneruskan.

3.png

 1. Pindahkan Dana dari Anda "Akaun Spot" ke "Akaun Margin"

Dalam akaun margin anda, dana diasingkan di bawah pasangan perdagangan yang berbeza. Pilih "pindah dari" pasangan perdagangan yang anda ingin jual untuk memindahkan dana ke dalam akaun. Perhatikan bahawa hanya pasangan perdagangan yang disokong akan ditunjukkan di bawah tab.

4.png

Contoh pemindahan ETH ke dalam akaun margin ETH / USDT.

Di halaman Token Trading, pilih pasangan perdagangan yang ditandai dengan "5X", dan klik "Pindah" untuk mendepositkan aset anda dari dompet anda atau akaun dagangan lain ke akaun margin anda.

5.png

Peringatan pemindahan dana akan muncul semasa log masuk kali pertama anda ke perdagangan margin.

6.png

 1. Pinjam Token

Di bawah "Perdagangan Token", pilih "Leverage 5X" di sebelah kanan anda untuk beralih ke mod leveraged.

Pasangan perdagangan dengan "5X" tag adalah yang disokong leverage. Di atas, kotak kelabu menunjukkan ringkasan ringkas aset pasangan anda.

Had pinjaman: 0-4x jumlah jumlah token yang ada dalam pasangan perdagangan akaun margin anda. Anda boleh berniaga dengan modal sehingga 5x.

7.png

Pasangan perdagangan: penyebutnya adalah token asas, yang merupakan token yang anda jual; pengangka adalah token sebut harga, yang merupakan token yang anda beli.

Katakan kita berdagang BTC / USDT: anda boleh meminjam BTC ke BTC pendek; atau meminjam USDT untuk membeli BTC.

 1. Perdagangan

9.png

Ringkasan ringkas di atas akan diperbaharui apabila harga berubah.

Jangan lupa untuk memperhatikan akaun anda setelah anda memegang sebarang jawatan. Anda boleh menutup posisi anda setiap kali anda memilih untuk menghentikan kerugian / mengambil untung. Tetapi apabila ekuiti akaun anda telah jatuh ke tahap tertentu, ia mungkin mencetuskan pembubaran paksa. Ini untuk memastikan anda tidak akan kehilangan lebih banyak daripada prinsipal anda.

Contoh perdagangan:

 1. Untuk ETH yang panjang: Pinjam USDT untuk membeli ETH. Apabila harga ETH naik, jual ETH dan bayar balik pokok dan bunga dalam USDT, dan baki jumlahnya akan menjadi keuntungan anda.
 2. Untuk menyingkat ETH: Pinjam ETH dan jual. Apabila harga ETH turun, beli balik ETH untuk membayar balik pokok dan faedah, jumlah yang selebihnya akan menjadi keuntungan anda.

4. Minat dan pembayaran balik

Faedah dikenakan setiap hari dan boleh dilunaskan pada bila-bila masa. (pembayaran balik mesti dibuat dalam token yang dipinjam)

Untuk pembayaran balik, pilih "membayar balik" dan masukkan jumlahnya.

Pilih akaun margin yang ada, klik "membayar balik" di sebelah kanan, isikan jumlah pembayaran balik dan klik "Hantar" untuk membayar balik pinjaman.

10.png 11.png

Penerangan:

 1. Sistem kadar faedah setiap jam digunakan untuk menurunkan kos pinjaman.
 2. Kadar faedah dikemas kini setiap jam berdasarkan permintaan dan penawaran token.
 3. Kadar faedah dikunci selama 24 jam pertama setelah berjaya meminjam. Harga akan dikemas kini setiap 24 jam selepas itu.
 4. Faedah mesti dibayar setiap 7 hari. Tidak ada had masa untuk pinjaman.

Untuk peraturan terperinci, sila rujuk:

Peraturan Perdagangan Margin OKEx (Berkuat kuasa mulai 04:00 26 Nov 2018)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

c3e 538 c5a 147 0fd 219 b57