Laporan Bulanan Ekosistem OKB – Mac 2020

Mac menandakan ulang tahun kedua OKB. Semasa kami mengkaji pekerjaan kami selama dua tahun terakhir, kami mendapat banyak berkat dari rakan dan pengikut kami di seluruh dunia. Pasukan OKB sangat menghargai sokongan berterusan anda!

Sebagai tambahan kepada perayaan, OKB juga menyelesaikan pengembangan empat kerjasama ekologi utamanya pada bulan Mac, dengan tiga kemas kini penting diselesaikan berdasarkan platform OKEx dan tiga rakan sokongan baru untuk saluran perdagangan. Selanjutnya, pasukan OKB mengadakan berpuluh-puluh kempen kepada berjuta-juta orang percaya OKB, di mana kami menjawab soalan yang dikemukakan oleh masyarakat dan membincangkan masa depan OKB bersama-sama.

Pada Mac 2020, OKB mempunyai 52 senario dan faedah aplikasi dalaman dan luaran, dengan 9 pintu masuk fiat termasuk Euro, won Korea, dong Vietnam, dan sebagainya. Pasangan perdagangan OKB juga tersenarai di lebih daripada 50 platform perdagangan arus perdana. Pada masa akan datang, pasukan OKB akan terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada berjuta-juta penganut OKB di 153 negara dan wilayah.

1. Jumlah dagangan OKB Mac mencapai USD 8.7 bilion, berada di kedudukan TOP 10 dari segi cap pasaran kripto

Pada bulan Mac, jumlah dagangan bulanan OKB telah mencapai USD 8.722 bilion, dan jumlah dagangan harian mencapai USD 350 juta pada 6 Mac 2020, tertinggi bulan ini.

Lebih-lebih lagi, kapitalisasi pasaran keseluruhan OKB terus memimpin TOP10 pada bulan Mac dan mencapai USD 1,606 bilion.

Jumlah dagangan pasangan perdagangan OKB pada bulan Mac terutamanya berbanding aset crypto arus perdana, seperti USDT, ETH, BTC, dan USDK. Antaranya, pasangan perdagangan OKB / USDT menyumbang 65.39%, dan OKB / USDK menyumbang 2.17%.

Harga OKB bermula pada 5.97 USDT (1 Mac) dan berakhir pada 4.35 USDT (31 Mac), dengan penurunan harga akhir bulan keseluruhan sebanyak 27%. Selain itu, harga terendah bulan OKB adalah 2.0 USDT (13 Mac), dan tinggi seterusnya adalah 4.832 USDT (20 Mac), dengan kenaikan maksimum bulanan 141.6%.

Secara keseluruhan, pasaran dan pengguna telah memberikan semangat dan penegasan terhadap pekerjaan pembinaan ekologi OKB pada bulan Mac, yang juga memberi kita peluang baru untuk memikirkan pembangunan ekosistem masa depan OKB. Pada masa akan datang, kami akan terus bekerja keras dan memastikan anda mengikuti proses keseluruhan.

Pada masa yang sama, kami sangat berharap agar semua pengguna dapat memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dalam pelaburan pasaran, kami tidak mendorong semua orang untuk membuat spekulasi mengenai OKB. Kami juga berharap agar pengguna yang mempunyai pengiktirafan jangka panjang terhadap OKB dapat mengambil bahagian dalam pembinaan ekologi OKB dengan kami dan berkongsi dividen yang dibawa oleh pembangunan jangka panjang OKB bersama-sama.

2. Kajian data, perancangan masa depan & pemikiran

Bulan ini, pasukan OKB menyambut ulang tahun ke-2nya dengan berjuta-juta penganut OKB. Kami telah mengkaji dan meringkaskan kerja dan menghadapi kekurangan kerja kami selama dua tahun yang lalu. Kami akan terus meningkat dalam pembinaan ekosistem seterusnya.

Sehingga Mac, OKB telah melayani 153 negara dan wilayah, memberikan perkhidmatan berkualiti kepada berjuta-juta orang OKB, yang telah membakar 17,161,709,06 OKB secara keseluruhan setelah menyelesaikan tujuh pusingan pembelian balik & bakar, dan diturunkan sejumlah 33,209,73 BTC kepada pemegang OKB sebagai bonus.

Kami telah meningkatkan senario aplikasi dalaman dan luaran dan hak istimewa yang diperoleh dan mempercepat pengembangan global kami. Semua pencapaian ini mewakili sokongan lama untuk OKB dari semua pengguna di seluruh dunia.

Dengan meninjau dua tahun kebelakangan ini, pasukan OKB telah memperoleh pemahaman baru dan menyiapkan perancangan yang lebih baik untuk pembinaan ekosistem masa depan OKB.

Kami akan mempercepat pengembangan produk dan membina lebih banyak senario aplikasi dalaman dan keistimewaan tambahan berdasarkan platform perdagangan OKEx. Untuk ekosistem OKB, kami akan memperbaiki dan memperluas lebih banyak senario aplikasi luaran untuk memperkayakan nilai OKB. Kami berharap dapat membina OKB sebagai token blockchain yang paling dihormati di industri ini, dan kami akan berusaha sedaya upaya untuk mewujudkannya.

3. Empat rakan ekosistem baru, lebih banyak keistimewaan dalaman

Pengembangan berterusan senario aplikasi dalaman dan luaran dan keistimewaan yang diperoleh di sekitar pembinaan ekologi tetap menjadi salah satu tugas utama OKB pada bulan Mac. Bulan ini, 4 rakan baru dalam penyimpanan, pembelian, pengeluaran telah tiba di ekosistem OKB. Dan kami telah menambah 3 hak hasil dalaman OKB baru.

Pada 10 Mac, OKB bekerjasama dengan Mercuryo, institusi crypto terkenal yang menawarkan perkhidmatan dompet dan pembayaran. Dengan bantuan Mercuryo, pengguna berdagang OKB secara langsung dengan Euro, Ruble, dan fiat lain melalui Visa / MasterCard.

Pada 20 Mac, OKB bekerjasama dengan MeconCash, sebuah institusi crypto Korea yang terkemuka, dan membolehkan lebih dari 13 ribu ATM menyokong pengeluaran OKB. Kerjasama ini menunjukkan bahawa senario aplikasi dan nilai OKB diterapkan dalam sejumlah industri, termasuk kecantikan perubatan Korea, e-commerce, katering, dan PC / MOB.

Pada 25 Mac, OKB menjalin kerjasama dengan Hyperpay, dompet aset digital blockchain yang terkenal, di mana pengguna OKB menikmati pelbagai bentuk perkhidmatan storan, termasuk dompet terpusat dan terdesentralisasi.

Pada 26 Mac, OKB menyambut baik Coinify, platform perdagangan fiat Eropah, yang membolehkan 120,000 pedagang dari lebih 70 negara menggunakan OKB sebagai kaedah pembayaran. Kerjasama ini akan memberikan asas teknikal untuk merealisasikan OKB sebagai alat pembayaran harian bagi pelanggan di seluruh dunia.

Selain itu, pada 26 Mac, OKEx menambahkan pasangan perdagangan OKB / USDC untuk memperkayakan pilihan perdagangan untuk pengguna OKB.

Pada bulan Mac, OKB membuka program perkongsian VIP dan menawarkan banyak faedah dan bonus promosi kepada semua peserta.

Pada 25 Mac, OKEx Jumpstart, salah satu senario aplikasi dalaman OKB, mengumumkan bahawa ia akan melancarkan pra-penjualan projek kesebelas, DEP, ke negara dan wilayah tertentu. Jualan eksklusif untuk OKBelievers bermula pada 04:00 8 April (UTC) dan untuk OKTraders pada 05:00 8 April (UTC).

Sehingga hari ini, terdapat 52 senario aplikasi dalaman dan luaran, dan 13 keistimewaan yang diperoleh dari senario aplikasi dalaman, termasuk potongan yuran transaksi, pedagang yang didelegasikan, program perkongsian terbuka, dan sebagainya. Terdapat 39 senario aplikasi luaran, meliputi pembayaran, perdagangan, perisian pasar, dompet, pinjaman, keselamatan teknikal, perjalanan, gaya hidup, hiburan, kontrak sosial, elektronik, O2O, permainan, dll…

Pada masa akan datang, pasukan OKB akan terus berusaha untuk mengembangkan hak istimewa dan senario aplikasi yang dihasilkan untuk mewujudkan sokongan yang lebih mantap untuk OKB.

4. Saluran perdagangan fiat baru untuk Ruble Rusia

Untuk memenuhi permintaan perdagangan pengguna OKB, kami menambahkan saluran perdagangan fiat rubel Rusia untuk OKB. Dan OKB tersenarai dalam 3 platform perdagangan terkemuka.

Pada 10 Mac, saluran perdagangan OKB / RUB telah ditambahkan ke OKEx melalui kerjasama dengan Mercuryo. Sejak itu, pengguna boleh membeli OKB menggunakan Euro, won Korea dan banyak fiat lain melalui Mercuryo.

Pada 11 Mac, OKB disenaraikan di BitAsset, platform perdagangan terkemuka dan ditambahkan ke pasaran perdagangan spotnya.

Pada 18 Mac, OKB disenaraikan di HitBTC, platform perdagangan terkenal di Chile, melayani pengguna di Amerika Latin, Rusia, Jerman, Turki, dan negara dan wilayah lain. Kerjasama ini telah mendorong perniagaan pengantarabangsaan OKB dengan ketara.

Sehingga hari ini, OKB telah membuka 9 saluran perdagangan fiat, termasuk Euro, Ruble, won Korea, dong Vietnam, dan rupee Indonesia. Lebih daripada 50 platform perdagangan termasuk bitfinex dan bitmax menambah pasangan perdagangan OKB, merangkumi 153 negara dan wilayah di seluruh dunia.

5. Perkongsian komuniti ekologi pertama dicapai

Untuk membolehkan lebih ramai pengguna mengambil bahagian dalam pembinaan ekosistem OKB, kami telah membina komuniti ekologi pertama kami pada 16 Mac. Pada hari yang sama, kami mengadakan acara AMA pertama di komuniti untuk orang awam.

Pada masa akan datang, kami secara berkala akan berkongsi berita dan maklumat yang berkaitan kepada masyarakat, dan melakukan aktiviti AMA atau siaran udara.

Sejak perkhidmatan OKEx dibuka Menyimpan kepada OKB, OKB bernilai lebih USD10 juta telah disimpan. Untuk memberi kembali kepada pengikut OKB, kami melancarkan kempen pengembalian faedah 10x di OKB Saving Pada 6 Mac dan menerima banyak maklum balas positif dari pengguna kami.

Pada 25 Mac, ketika CEO OKEx Jay Hao mengunjungi komuniti FIND, dia membuat laporan mengenai ulang tahun kedua OKB dan berkongsi peta jalan ekosistem masa depan OKB kepada ribuan pengguna OKB.

Terlebih lagi, kami melancarkan beberapa acara AMA dengan sokongan INFINITO, ViteX, dan BitSG, dan untuk berinteraksi dengan komuniti dan menawarkan hadiah lumayan kepada pengguna OKB.

Seperti yang dikatakan oleh CEO JayHao, "Kekukuhan OKB adalah pencapaian paling membanggakan kami." OKB akan terus maju untuk mencapai matlamat kami di era blockchain, dan kami mengajak anda semua untuk menyertai kami sepanjang perjalanan ini. Sekiranya anda mempunyai komen atau cadangan, sila e-mel ke [email protected] dan [email protected]

Ikuti OKEx pada:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_Bahasa Inggeris

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Laman web: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me