OKEx Meningkatkan Sokongan untuk Pertumbuhan DeFi Dengan Suapan Harga yang Selamat, OKEx Oracle

Malta, 12 Ogos 2020 – OKEx (www.okex.com), pertukaran mata wang kripto dan derivatif yang terkemuka di dunia, terus mendorong pertumbuhan ruang DeFi melalui OKEx Oracle, suapan harga bertanda selamatnya yang dapat digunakan oleh projek-projek kewangan terdesentralisasi untuk mendapatkan akses kepada harga rantai yang boleh dipercayai. Sebagai pertukaran global yang sangat cair, OKEx Oracle memberikan data harga ditandatangani yang boleh dipercayai dari pembangun dari sumber yang boleh dipercayai.

Data harga yang tepat sangat penting untuk pertumbuhan pembiayaan yang terdesentralisasi kerana, tanpanya, pelaku hasad dapat menerbitkan maklumat yang salah pada rantai dan memanfaatkan kelemahan sistemik dalam protokol DeFi. Melalui pelancaran OKEx Oracle, OKEx bertujuan untuk membantu menyumbang kepada penciptaan persekitaran yang lebih selamat untuk semua peserta dalam ekosistem.

OKEx Oracle adalah API yang tersedia untuk sesiapa sahaja, bukan hanya pelanggan OKEx. Suapan harga ditandatangani oleh pertukaran OKEx, dan kunci persendirian dijaga dengan selamat dalam infrastrukturnya yang mantap. Sesiapa sahaja boleh mengesahkan sumber data secara rantai dengan menggunakan kunci awam OKEx Oracle.

“Memiliki akses ke suapan harga yang dapat dipercaya yang ditandatangani oleh OKEx memberikan projek DeFi dan pengguna ketenangan bahawa data yang mereka gunakan adalah 100% tepat. Ini bukan sahaja membantu membina asas yang boleh dipercayai untuk menyokong DeFi lebih jauh, tetapi juga membantu memastikan keselamatan aset pengguna dan jangka panjang protokol yang mereka gunakan," komen CEO OKEx Jay Hao.

Menyokong sebatian protokol DeFi utama

Sebilangan besar protokol DeFi bergantung pada suapan harga yang, walaupun memiliki perlindungan keras, masih mewakili satu titik kegagalan dan potensi ancaman terhadap DeFi ketika berkembang. Dalam usaha untuk menghilangkan kerentanan ini, protokol DeFi Compound Finance yang terkemuka, yang membolehkan pengguna memperoleh faedah atas aset kripto mereka dan mengambil pinjaman dengan token, mengakui keperluan ekosistem suapan harga yang boleh dipercayai untuk membolehkan peserta beroperasi tanpa bergantung pada satu projek.

Melalui yang Sistem Suapan Harga Terbuka (OPF), mana-mana pihak yang berminat boleh menandatangani pasangan nilai kunci, seperti suapan harga, menggunakan SDK dan mengeposkannya ke blockchain. OKEx Oracle mengikuti piawaian OPF untuk menyediakan protokol Compound dan DeFi lain dengan suapan tambahan yang boleh dipercayai untuk data harga rantai yang dapat disahkod dan ditandatangani oleh sesiapa sahaja. Menurut Jay Hao:

"Di OKEx, kami sangat mempercayai DeFi dan yakin bahawa ia akan membawa kepada gelombang aplikasi berharga (berasaskan blockchain) seterusnya yang akhirnya akan membantu gelombang penerapan crypto seterusnya. Adalah suatu kehormatan kerana dapat menyokong salah satu protokol terkemuka di ruang angkasa melalui OKEx Oracle, dan kami berharap usaha Compound untuk menghapus titik kegagalan tunggal ini untuk banyak projek akan menandakan tonggak utama untuk pembangunan DeFi."

OKEx dilaburkan dalam pertumbuhan DeFi

OKEx telah berada di barisan depan dalam perkembangan dalam industri DeFi, sebuah bidang yang telah berkembang pesat dalam 12 bulan terakhir, dan sekarang memiliki sekitar $ 4.6 bilion nilai terkunci dalam protokolnya. Sebagai tambahan kepada OKEx Oracle, pertukaran inovatif komited untuk menyokong projek yang paling berkualiti tinggi dan berpotensi tinggi di ruang tersebut dengan menyenaraikan banyak token tadbir urus DeFi yang popular, termasuk Compound (COMP), Aave (LEND), DMM: Governance ( DMG) dan Token Rangkaian Sintetik (SNX).

OKEx juga menjadi salah satu pengesahan pertama di testnet Ethereum Topaz untuk ETH 2.0 dengan kumpulan perlombongannya, OKPool, dan melancarkan ciri Pinjaman C2C awal tahun ini, yang membolehkan pengguna meminjam dana menggunakan BTC, ETH atau OKB sebagai cagaran – dan dengan beberapa dari kadar terendah dalam industri. OKEx juga sedang mengembangkan OKChain, rangkaian awam yang terdesentralisasi yang diharapkan oleh OKEx akan mengembangkan industri DeFi yang berkembang pesat, yang membolehkan DApps komersial berskala besar dibina di atasnya.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara kerja blockchain oracle, sila lawati https://bit.ly/2XWnRFD

TAMAT

Mengenai OKEx

Sebagai pertukaran mata wang kripto dan derivatif yang terkemuka di dunia, OKEx menawarkan pasaran yang paling pelbagai di mana peniaga kripto global, pelombong dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset kripto, meningkatkan peluang pelaburan dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif – termasuk niaga hadapan, pertukaran dan opsyen berterusan – cryptocurrency utama, menawarkan fleksibiliti kepada pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Hubungan media

Vivien Choi

E-mel: [email protected]

@vivienchoi

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

dbd c85 fd6 5a1 18d 2de d2d