Khabar angin PayPal tersebar sebagai Grayscale Ethereum Trust Tanks – Crypto News of the Week

OKEx Insights membentangkan lima berita kripto teratas dalam seminggu yang lalu

Berita gambar Minggu

PayPal dan Venmo dikhabarkan akan menawarkan penjualan crypto langsung tidak lama lagi

Ruang blockchain dan cryptocurrency mendapat sentakan tenaga minggu ini ketika desas-desus mula beredar bahawa PayPal dan Venmo mungkin menyokong pembelian crypto pada masa depan yang tidak begitu jauh.

Laporan awal datang dari outlet berita crypto CoinDesk, yang bercakap dengan “tiga orang yang mengetahui masalah ini” yang mendakwa bahawa PayPal mempunyai rancangan untuk menawarkan penjualan cryptocurrency secara langsung. Walau bagaimanapun, aset digital khusus yang akan tersedia saat ini tidak diketahui.

PayPal masih belum mengesahkan rancangannya untuk menawarkan pembelian crypto, pada waktu akhbar.

Pengambilan utama

  • PayPal mempunyai lebih daripada 300 juta akaun. Sekiranya syarikat menawarkan penjualan cryptocurrency langsung, pintu pagar peribahasa akan dibuka untuk pelabur runcit.
  • Sokongan untuk pembelian Bitcoin dari PayPal akan memberikan lebih banyak persaingan kepada Aplikasi Tunai Square Inc. – yang telah membuktikan bahawa pembelian BTC persembahan yang popular – dan memberi lebih banyak pilihan kepada pelabur runcit.

Tangki Grayscale Ethereum Trust sebagai saham yang siap membanjiri pasaran

Ethereum Trust Grayscale telah menyaksikan penurunan harga yang dramatik bulan ini – turun dari paras tertinggi $ 260 pada 5 Jun hingga rendah $ 78 pada hari Khamis. Pada minggu ini, khususnya, harga kenderaan pelaburan mesra pelabur institusi menyaksikan penurunannya dengan cepat. Pada masa penulisan, ETHE kini diperdagangkan pada $ 98.29.

Grafik Grayscale Ethereum Trust (OTC_DLY: ETHE) carta 2h. Sumber: TradingWiew

Seperti yang dinyatakan oleh Blok itu, premium yang dibayar untuk eter yang mendasari telah menurun dari 948% pada awal bulan menjadi 356% pada hari Khamis.

Penurunan yang teruk ini menjelang pelepasan yang dirancang lebih daripada 500,000 saham ETHE pada akhir bulan, mengikut syarat tempoh simpanan satu tahun dana.

Sebagai catatan, penurunan ETHE juga berlaku laporan selanjutnya bahawa Grayscale Investments telah membeli hampir $ 500,000,000 dalam BTC sejak blok-ganjaran cryptocurrency terkemuka pada bulan lalu.

Pengambilan utama

  • Kedua-dua harga dan premium ETHE mungkin berjuang untuk mendapatkan kembali tahap yang tinggi dengan banyaknya saham yang tersedia untuk diperdagangkan di pasaran sekunder.
  • Penurunan harga ETHE yang mendadak mungkin sebenarnya meningkatkan harga spot eter, kerana tekanan jual dari yang pertama dapat menimbulkan sokongan tawaran yang berpanjangan untuk yang terakhir.

Token peminat FC Barcelona habis terjual dalam dua jam

Lebih daripada $ 1.3 juta Token Fan Barca dibeli di penjualan token selama dua jam dikaitkan dengan raksasa bola sepak FC Barcelona pada Isnin. Secara khusus, 600,000 token BAR dijual pada harga 2 euro setiap satu. Pada masa akhbar, harga setiap token adalah $ 5.76 – kenaikan hampir 3x dari harga jualan.

Token direka untuk memudahkan penglibatan peminat, menurut para pembangun. Mereka disediakan untuk penyokong melalui platform pengundian hak milik kelab dan melalui platform blockchain yang berpusatkan sukan Chiliz.

Pengambilan utama

  • Kejayaan penjualan token peminat FC Barcelona adalah contoh seterusnya cryptocurrency menjadi lebih diterima di arus perdana. Kelab bola sepak adalah salah satu yang terkaya di dunia dan mengekalkan salah satu pangkalan penyokong global terbesar.
  • Projek blockchain dan cryptocurrency terus menyaksikan kejayaan penembusan ke dalam dunia sukan.

Pengawal selia New York mengeluarkan peraturan BitLicense tiga teguran baru

Jabatan Perkhidmatan Kewangan New York sedang melaksanakan peraturan tiga teguran baru berkaitan dengan aplikasi untuk BitLicenses, nama lesen perniagaan negeri untuk aktiviti mata wang digital.

Pada dasarnya, peraturan baru akan membenarkan NYSDFS menolak aplikasi yang tidak membuat perubahan yang diperlukan oleh pengawal selia.

Pengambilan utama

  • Peraturan tiga teguran yang baru harus mempermudah dan melancarkan proses mendapatkan BitLicense dengan membenarkan pemohon untuk memeriksa dengan lebih mudah bahawa permohonan mereka mencukupi.
  • Kemas kini ini juga menunjukkan kesediaan tertentu oleh pengawal selia kewangan untuk menjadikan proses permohonan lebih mesra bagi syarikat yang ingin berurusan dengan mata wang digital di New York.

Kad kripto berhenti berfungsi berikutan masalah Wirecard

Dalam bab terakhir bencana Wirecard, Pihak Berkuasa Kelakuan Kewangan telah secara rasmi menangguhkan Penyelesaian Kad Wirecard. Hasilnya, kad debit MCO Visa Crypto.com telah beku – menghalang pemegang kad di UK dan Eropah daripada melakukan transaksi dan deposit.

Dana pemegang kad tidak akan hilang, dan dijangka akan dikembalikan dalam beberapa hari mendatang.

Crypto.com, sementara itu, dilaporkan akan memilih vendor baru untuk program kad crypto-nya.

Pengambilan utama

  • Kejatuhan Wirecard telah menghantar gelombang kejutan ke dunia fintech, seperti yang kita lihat dengan penutupan kad crypto yang dikeluarkan oleh WCS.
  • Seperti yang dinyatakan oleh Blok itu, Kad debit TenX dan Cryptopay juga telah dikeluarkan oleh anak syarikat Wirecard – yang bermaksud mereka juga harus mencari vendor baru.

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me