Cara Membeli IOTA (MIOTA) di Binance

Sehingga menulis ini, terdapat 14 syiling dengan kapitalisasi pasaran lebih dari US $ 1 bilion. Walaupun banyak daripada 14 syiling ini bersaing secara langsung antara satu sama lain, IOTA (crypto token MIOTA) menawarkan seni bina dan cadangan nilai yang jauh lebih unik. Oleh itu, sesiapa yang ingin memegang portfolio yang bervariasi, atau hanya ingin berada di hadapan evolusi teknologi yang menarik, harus mempertimbangkan untuk membeli IOTA.

Panduan ini akan menunjukkan cara membeli syiling MIOTA pertama anda di salah satu bursa terbesar di dunia, Binance.

Apa itu IOTA?

IOTA adalah platform lejar yang diedarkan yang bermaksud menggerakkan ekonomi Internet of Things (IoT). Baiklah … apa itu IoT?

Internet of Things adalah rangkaian di mana semua jenis peranti berkomunikasi antara satu sama lain, berkongsi data dan melakukan tindakan automatik. TV pintar, rumah pintar dan Alexa Amazon adalah permulaan. Ramai yang percaya bahawa IoT mempunyai potensi hampir tidak terbatas untuk berkembang, dan merangkumi segala-galanya dalam kehidupan seharian kita.

Satu rintangan yang ada untuk kemajuan IoT adalah kemampuan bagi peranti untuk melakukan transaksi mikro transparan antara satu sama lain tanpa bayaran yang besar untuk setiap transaksi. Inilah masalah yang ingin diselesaikan oleh IOTA, dengan duit syiling MIOTA.

Untuk membolehkan transaksi mikro segera dengan bayaran sifar, masalah skalabilitas dengan platform blockchain tradisional perlu diperbaiki. IOTA melakukan ini dengan seni bina yang berbeza dengan blockchain yang digunakan oleh Bitcoin dan Ethereum. Struktur Graphic Acyclic Directed (DAG) mereka (disebut “Tangle”) membolehkan transaksi berjalan selari antara satu sama lain dan secara teorinya skala berfungsi lebih pantas dengan lebih banyak aktiviti di rangkaian.

Rangkaian cryptocurrency ini tidak menggunakan sistem blockchain tradisional yang digunakan oleh mata wang maya yang lain. Memang, ia menggunakan istilah yang disebut di atas yang disebut Tangle. Dengan cara ini, masalah skalabiliti yang mempengaruhi rangkaian cryptocurrency lain diselesaikan. 

IOTA kini merupakan cryptocurrency terbesar ke-19 di pasaran dengan penilaian $ 671 juta. Ada kemungkinan untuk membeli cryptocurrency ini dengan harga $ 0.241. 

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai IOTA (MIOTA) kami telah menulis panduan pemula untuk IOTA.

Sekarang mari kita lihat bagaimana anda boleh membeli token IOTA.

Langkah 1: Daftar untuk akaun di Binance

Terdapat beberapa pertukaran di pasaran crypto, tetapi Binance pastinya merupakan salah satu yang paling dikenali dan terbesar di dunia. Pertukaran ini tidak menawarkan perkhidmatan perdagangan crypto tetapi juga banyak produk lain untuk semua jenis pelabur di seluruh dunia. Selain itu, Binance juga merupakan salah satu pertukaran dengan kecairan terbesar untuk aset digital yang lebih kecil dan altcoin lain. 

Pada masa penulisan, Binance mempunyai jumlah dagangan $ 649 juta dalam 24 jam terakhir dan IOTA dapat diperdagangkan terhadap Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dan Tether (USDT). IOTA mewakili 0.12% daripada jumlah dagangan platform.

Belum banyak pertukaran Fiat utama yang menawarkan kemampuan untuk membeli token IOTA dengan mata wang Fiat (USD, EUR, JPY). Jadi panduan ini akan menumpukan pada perdagangan Bitcoin atau Ethereum untuk IOTA.

Sekiranya anda belum melakukannya, daftar untuk akaun di Binance. Pertukaran ini terbuka untuk orang di hampir setiap kawasan di dunia, dan tidak boleh memakan masa lama.

daftar binance

Langkah 2: Sahkan akaun anda

Binance akan meminta anda menyerahkan beberapa dokumen pengesahan sebelum anda dapat memulakan perdagangan. Proses kelulusan biasanya cepat, tetapi dalam beberapa kes mungkin memakan masa hingga satu hari.

Selain itu, sediakan Pengesahan 2-Faktor untuk melindungi akaun anda.

Langkah 3: Hantar BTC, ETH, BNB atau USDT ke Akaun Binance Anda

Setelah mendaftar, anda perlu menghantar Bitcoin, Ethereum, Binance Coin atau Tether ke dompet Binance anda. Sekiranya anda tidak memegang syiling ini, anda boleh membeli dengan kad kredit atau debit dari laman web seperti Coinmama atau Changelly, atau dari pertukaran Fiat seperti Pangkalan Wang Syiling.

Untuk membuat deposit, pergi ke menu di bahagian atas halaman, pilih “Dana”, lalu “Deposit”.

Cari di menu lungsur untuk duit syiling yang ingin anda depositkan. Binance akan memberi anda alamat dompet untuk menghantar duit syiling anda. Pastikan anda hanya mengirim jenis duit syiling yang betul (iaitu BTC ke dompet BTC). Sebarang syiling lain yang dihantar di sini boleh hilang.

simpanan wang 1

Langkah 4: Tunggu pengesahan

Transaksi sering diselesaikan dengan sangat cepat, tetapi boleh memakan masa hingga beberapa jam dalam beberapa kes bergantung pada beban rangkaian pada waktu itu.

Pastikan transaksi anda berjaya diselesaikan sebelum meneruskan.

Langkah 5: Cari dan Pilih Pasangan Perdagangan yang Diinginkan

Setelah deposit anda selesai, pindah ke bahagian pertukaran Binance. Klik “Tukar” dari menu di bahagian atas, kemudian “Asas”.

Dari skrin pertukaran, cari kotak di sebelah kanan. Di medan carian, pilih duit syiling yang anda simpan lebih awal, dan cari IOTA. Klik pada pasangan yang muncul (IOTA / BTC, IOTA / ETH, IOTA / BNB atau IOTA / USDT).

iota binance 1

Pilihan: Gunakan alat canggih Binance untuk membeli pada masa yang tepat

Binance menawarkan banyak data, seperti grafik masa nyata dan sejarah pesanan, untuk membantu anda mengesan prestasi duit syiling dan membeli pada waktu terbaik.

Pertukaran ini juga membolehkan anda menetapkan had beli atau jual. Ini bermaksud anda boleh meletakkan harga (dalam BTC, ETH, BNB atau USDT) di mana anda mahu membeli. Setelah harga mencapai tahap itu, pertukaran akan membuat perdagangan anda secara automatik.

Terdapat banyak alat yang berbeza yang membolehkan peniaga dan pelabur mempunyai pengalaman perdagangan yang lebih baik di pasaran.

iota binance 3

Langkah 6: Pilih jumlah IOTA yang akan dibeli

Masukkan harga yang ingin anda beli IOTA, atau pilih Market untuk dibeli pada harga semasa (harga pasaran baik untuk pemula).

Sekarang pilih berapa banyak IOTA yang akan dibeli. Anda boleh memilih jumlah tertentu dalam IOTA, atau 25%, 50%, 75% atau 100% dari syiling BTC / ETH / BNB / USDT di dompet Binance anda.

Langkah 7: Beli IOTA!

Klik butang hijau besar untuk menyelesaikan perdagangan anda!

Langkah 8: Pindahkan duit syiling anda ke dompet IOTA yang selamat

Amalan terbaik dalam crypto adalah menyimpan duit syiling anda di dompet selamat yang anda kendalikan, bukan di bursa. Oleh itu, apabila anda selesai berniaga, selalu mengeluarkan wang anda.

Terdapat dompet crypto yang berbeza di ruang yang membolehkan anda menyimpan dana anda dengan selamat. Ini sangat penting kerana pertukaran biasanya dipengaruhi oleh peretasan dan serangan yang boleh mengakibatkan kehilangan mata wang maya dari pengguna. Dompet perkakasan dianggap paling selamat untuk menyimpan mata wang digital.

Untuk melakukan ini, anda memerlukan dompet yang menyokong IOTA. Oleh kerana IOTA adalah projek yang lebih baru daripada banyak cryptocurrency bernilai tinggi yang lain, belum ada banyak pilihan dompet yang tersedia. The Dompet Atom dan Dompet Cahaya GUI IOTA kedua-duanya adalah pilihan yang kukuh untuk Desktop, sedangkan Dompet Trinity atau pegawai Dompet Android IOTA adalah dua pilihan mudah alih untuk pengguna Android.

Untuk mengeluarkan duit syiling ke dompet anda sendiri, klik “Dana” dan kemudian “Pengeluaran”.

iota binance 4

Pilih IOTA dari menu lungsur. Tambahkan alamat dari dompet IOTA anda, periksa betul dan tekan hantar. Periksa Binance untuk pengesahan bahawa pengeluaran anda berjaya.

Binance juga membolehkan pengguna membeli beberapa mata wang digital menggunakan kad kredit. Ini penting bagi pengguna yang ingin mempunyai akses ke pasaran crypto dengan cara yang cepat dan mudah. Walaupun begitu, beberapa mata wang digital kini tersedia untuk pembelian menggunakan kaedah ini. 

… dan itu sahaja! Sekarang anda sudah tahu cara mendapatkan token IOTA pertama anda Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

5e7 37e 00e e0f 832 dbd db5