Tether Menambah OMG, Crypto Firms Raise Funds dan YFI Harga Skyrocket

Tether menambah OMG Network di tengah kesesakan lalu lintas Ethereum

Penerbit Stablecoin Tether telah mengadopsi OMG Network untuk token USDT ketika permintaan untuk stablecoin terkemuka terus meningkat – di samping minat terhadap blockchain Ethereum yang semakin sesak.

Menurut pengumuman rasmi, langkah untuk meletakkan peratusan tethers pada OMG Network, penyelesaian Layer 2 untuk Ethereum yang menggunakan kumpulan transaksi, akan menghasilkan masa pengesahan yang lebih cepat dan pengurangan yuran – tetapi tidak akan menjejaskan keselamatan di rantai.

Harga token OMG telah meningkat 261.7% dalam tempoh tujuh hari terakhir, menurut data yang diperoleh dari CoinGecko, pada waktu akhbar.

Pengambilan utama:

  • Permintaan stabil untuk koin stabil dan pertumbuhan kewangan terdesentralisasi yang meletup telah bergabung untuk menyumbat rangkaian Ethereum dengan ketara dan, pada gilirannya, meningkatkan yuran transaksi. Penyelesaian Layer 2, seperti OMG Network, akan menyaksikan peningkatan permintaan dalam jangka pendek hingga pertengahan.
  • DeFi sendiri mungkin mulai melihat ke blok lain selain Ethereum, seperti pesaing atau Bitcoin (BTC).

Carta harga OMGHarga OMG Network (OMG) telah meningkat sejak tujuh hari kebelakangan ini. Sumber: CoinGecko

BlockFi mengumpulkan $ 50 juta, Pantera mengumpulkan $ 165 juta

BlockFi, platform pinjaman kripto, telah ditutup penggalangan dana Siri C bernilai $ 50 juta – yang mengikuti penggalangan dana Siri B bernilai $ 30 juta pada bulan Februari. Pusingan terbaru diketuai oleh Morgan Creek Digital dan menyaksikan penyertaan dari Winklevoss Capital, pemain NBA Matthew Dellavedova, dua anugerah universiti dan lain-lain.

Pengumpulan dana yang berjaya di BlockFi juga mengikuti syarikat pelaburan crypto Pantera Capital, yang baru-baru ini mengumpul kira-kira $ 165 juta dalam pembiayaan swasta.

Pengambilan utama:

  • Pengumpulan dana yang berjaya di BlockFi menjadikannya tepat untuk menjadi firma perkhidmatan kewangan yang merangkumi jangka panjang – dan mula mengeluarkan kad kredit BTC dalam jangka pendek.
  • Pengumpulan dana juga akan membantu BlockFi dalam usahanya untuk terus maju dalam pasaran pinjaman kripto yang semakin kompetitif, dengan Coinbase dan yang lain memasuki persaingan.
  • Pengumpulan dana lain yang berjaya, seperti dari Pantera Capital, menggambarkan potensi pertumbuhan dan pematangan industri crypto.

Pemenang utama Pro-Bitcoin dijangka bergabung dengan Senat A.S.

Bekas Wakil A.S. Cynthia Lummis telah memenangi perlumbaan utamanya di Wyoming setelah mengalahkan sembilan calon Republik yang lain.

The kata penyokong Bitcoin sekarang akan berhadapan dengan Demokrat Merav Ben-David, yang diproyeksikan untuk dikalahkan, berdasarkan negara kecenderungan politik semasa.

Lummis pertama kali membeli BTC pada tahun 2013 dan melihat cryptocurrency terkemuka sebagai simpanan nilai.

Pengambilan kunci:

  • Lummis yang berpengalaman secara politik akan, kemungkinan besar, menjadi salah satu penggubal undang-undang yang paling mesra kripto dalam pemerintahan Amerika Syarikat, sekiranya dia menang dalam pilihan raya.

Hujan lebat menghalang perlombongan Bitcoin di wilayah China

Hujan lebat di provinsi Sichuan, China telah melanda operasi perlombongan Bitcoin di kawasan itu, menyebabkan penurunan harian antara 10% dan 20% awal minggu ini, bergantung pada kolam perlombongan.

Ribut hujan bertanggungjawab terhadap pemadaman elektrik, banjir dan masalah telekomunikasi di rantau ini, yang menyumbang 9.66% kadar hash BTC di negara yang menyumbang 65.08% kuasa perlombongan Bitcoin.

Pengambilan utama:

  • Banjir akhirnya akan menjadi kemunduran jangka pendek untuk perlombongan Bitcoin di Sichuan, kerana musim hujan sebenarnya dapat memberi manfaat kepada operasi tenaga hidroelektrik dalam keadaan normal.
  • Walaupun mengekalkan penguasaannya sebagai pusat penambangan Bitcoin, operasi di China tetap berlaku berjaya pada tahun 2020 – disebabkan oleh kelewatan penghantaran dari komplikasi COVID-19, pertikaian dalaman – seperti Bitmain dan Canaan – dan perubahan dasar di Sichuan.

Carta kadar hash BitcoinKadar hash Bitcoin (BTC) telah menurun dalam beberapa hari terakhir. Sumber: blockchain.com

Token YFI Yearn.finance melonjak 173% minggu ini

Token tadbir urus untuk yearn.finance (YFI) telah melonjak 173.2% sejak seminggu yang lalu dan kini diperdagangkan pada $ 14.558.20, menurut data yang diperoleh dari CoinGecko, pada waktu akhbar.

YFI dilancarkan empat minggu yang lalu dan mula diperdagangkan pada $ 32. Ia telah meningkat 1,541.2% selama 30 hari yang lalu.

Pertumbuhan pesat token tadbir urus sebahagian besarnya disebabkan oleh pelepasan platform insurans tokennya, serta kegembiraan keseluruhan mengenai pembiayaan yang terdesentralisasi.

Pengambilan kunci:

  • YFI adalah satu lagi contoh token berkaitan DeFi yang melonjak naik dalam jangka masa yang singkat – memberikan beberapa pelabur keuntungan yang besar. Walau bagaimanapun, beberapa di dalam industri cryptocurrency yang lebih luas tetap tidak yakin dengan kesahihan DeFi dan bimbang gelembung melambung.

carta harga tahun.finance (YFI)Harga token tadbir urus YFI yearn.finance telah melambung tinggi. Sumber: CoinGecko

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam, penyelidikan asli & berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me