Senarai Perkongsian VeChain

VeChain adalah platform yang diciptakan untuk meningkatkan pengurusan proses rantaian bekalan. Ini membolehkan peruncit dan pengguna menentukan apakah produk yang mereka beli itu kualitatif dan asli. Perkhidmatan ini telah menjalin kerjasama dengan sejumlah syarikat dan perniagaan yang mengagumkan yang menggunakan penyelesaian blockchainnya. Di bawah ini kami akan merangkumi perkongsian Vechain dan maklumat penting mengenai setiap syarikat.

Senarai Perkongsian VeChain

Kuehne & Nagel

Industri: Rantaian bekalan dan Logistik

Hasil: $ 22.4 bilion

Bermitra sejak: September 2016

Kuehne & Nagel adalah pengirim barang global terbesar, yang bertanggungjawab untuk hampir 15% perniagaan pengangkutan udara dan laut dunia dari segi pendapatan. K + H mempunyai 1336 pejabat yang diedarkan di 109 syarikat dan mempekerjakan lebih dari 75,000+ orang.

Kuehne & Nagel China melaksanakan teknologi blockchain VeChain untuk mempermudah bungkusan dan aset, dan untuk membolehkan pelanggan mengesan bungkusan mereka dengan telus.

Barangan Import langsung (D.I.G)

Industri: Pengimport wain

Bermitra sejak: 07-05-2017

D.I.G adalah pengimport wain yang menguruskan lebih daripada 30% import wain China. D.I.G. adalah anak syarikat milik Kerajaan Shanghai Waigaoqiao Free Trade Zone Development.

VeChain akan digunakan untuk mengesahkan dan mengesan data kilang anggur dari pengeluar, melalui rantaian bekalan dengan menggunakan cip NFC pintar di dalam botol wain, untuk menamatkan pasaran pemalsuan ini.

HargaWaterhouseCoopers (PwC)

Industri: Audit dan nasihat

Hasil: $ 37.7 bilion

Bermitra sejak: 15-05-2017

PriceWaterhouseCoopers adalah salah satu daripada empat juruaudit teratas di dunia. Senarai pelanggan syarikat terdiri daripada IBM, Ford, Dell, Cisco, dan 3M serta 400+ daripada syarikat Fortune 500.

PwC akan melaksanakan penyelesaian blockchain VeChain ke pangkalan pelanggannya yang besar, yang membolehkan pelanggannya mengesahkan dan mengesan dari mana produk mereka berasal. Ini juga akan membantu memberikan kredibiliti untuk pihak-pihak intersted masa depan dalam perkongsian Vechain.

Pusat Perundingan Penyelidikan Nasional (NRCC)

Industri: Perundingan

Bermitra sejak: 15-05-2017

NRCC adalah syarikat yang menawarkan perundingan pengurusan, standard dan IT yang beribu pejabat di China. NRCC mengkhusus dalam membantu mengembangkan syarikat domestik mencapai status profesional atau organisasi yang mencari standard dan kelulusan antarabangsa.

NRCC mempunyai lebih daripada 1000 pelanggan perusahaan jangka panjang, yang kebanyakannya termasuk dalam Fortune Global 1000. NRCC menggunakan VeChain untuk mengembangkan dan menerapkan teknologi anti-pemalsuan untuk China National Tobacco Corporation.

Groupe Renault

Industri: Automotif

Hasil: $ 67 bilion

Bermitra sejak: 25-07-2017

Groupe Renault adalah pengeluar automotif multinasional yang berpusat di Perancis, yang menjadi pembuat kereta terbesar kesembilan di dunia berdasarkan jumlah pengeluaran, pada tahun 2016. Groupe Renault memiliki banyak anak syarikat, termasuk AvtoVAZ, Dacia, Alpine, dan Samsung Motors dan Batilly.

Bekerjasama dengan Microsoft dan Viseo, VeChain mengembangkan buku penyelenggaraan kereta digital yang tahan terhadap gangguan. Ini membolehkan pemilik kenderaan untuk berkongsi data mengenai kereta yang tahan terhadap kerosakan, seperti jarak tempuh ketika dia ingin menjualnya.

renault

Sumber: VeChainInsider.com

BitOcean

Industri: Perkhidmatan kewangan

Bermitra sejak: 27-12-2017

BitOcean adalah pengeluar ATM yang membolehkan pengguna membeli dan menjual cryptocurrency. BitOcean adalah salah satu pertukaran cryptocurrency pertama yang mendapat perlesenan penuh dari Lembaga Perkhidmatan Kewangan Jepun (FSA).

Kerjasama dengan VeChain akan membolehkan pengguna membeli dan menjual token VET menggunakan ATM fizikal yang dipasang di Jepun dan China.

BitOcean

Sumber: medium.com

Fanghuwang

Industri: perkhidmatan kewangan

Aset: $ 3.3 bilion

Bermitra sejak: 18-01-2018

Fanghuwang menawarkan pinjaman yang disokong cagaran (pinjaman gadai janji harta tanah) kepada perusahaan kecil dan sederhana di China. Fanghuwang menggunakan teknologi seperti pengkomputeran awan dan analisis data besar untuk memastikan kualiti, dan perkhidmatan kawalan risiko yang cekap.

Dalam kerjasama ini dengan VeChain, Fanghuwang akan membuat penyelesaian untuk memperbaiki cara data dikumpulkan, disimpan dan dikongsi. Untuk ini, mereka telah mengembangkan Dapp lain yang disebut VeVid, yang menawarkan alat Digital ID dan KYC kepada syarikat di blockchain VeChain.

DNV GL

Industri: Persijilan

Hasil: $ 2.4 bilion

Bermitra sejak: 24-01-2018

DNV GL adalah syarikat global yang menyediakan perkhidmatan pengurusan risiko dan pensijilan yang mengesahkan bahawa organisasi memenuhi kriteria tertentu. DNV GL menyediakan syarikat minyak maritim, tenaga boleh diperbaharui & gas, makanan & industri minuman, dan penjagaan kesihatan dengan audit dan khidmat nasihat, penyelesaian perisian, dan perakuan. DNV GL juga merupakan pengesahan kapal dan struktur luar pesisir terbesar.

Pada bulan Mac 2018, mereka melaksanakan Dapp My Story pertama VeChain, penyelesaian jaminan digital yang mensasarkan industri makanan dan minuman berdasarkan audit dan pengumpulan data.

DNVgl

Sumber: dnvgl.com

Yida China Holdings Limited

Industri: Harta tanah

Bermitra sejak: 19-02-2018

Salah satu pemaju harta tanah terbesar di China, Yida, khusus dalam membina taman perindustrian dan bandar pintar, bersebelahan dengan kawasan perumahan dan pusat membeli-belah.

Yida menerapkan teknologi blockchain platform dalam portfolio teknologi semasa.

NTT Docomo

Industri: Telekomunikasi

Aset: $ 42 bilion (2018)

Bermitra sejak: 05-08-2018

NTT Docomo adalah salah satu syarikat telekomunikasi terbesar di Jepun dan syarikat awam keempat terbesar di negara ini, mempunyai lebih daripada 53 juta pelanggan (lebih daripada separuh pasaran selular Jepun).

Penyenaraian khusus ini dalam senarai perkongsian Vechain adalah sebahagian daripada Program Rakan Terbuka Docomo 5G. Program ini akan menyaksikan kedua-dua syarikat bekerjasama untuk mengembangkan teknologi 5G, yang akan melanda pasaran pada tahun 2020.

ENN Energy Holdings Limited

Industri: Tenaga Bersih

Aset: $ 10 bilion

Bermitra sejak: 01-11-2018

Salah satu pengedar tenaga bersih terbesar di China, ENN, ditubuhkan pada tahun 1992, dan kini memiliki lebih daripada 400 syarikat dan cawangan yang beroperasi. Ia menyediakan perkhidmatannya kepada lebih dari 16 juta pelanggan di 17 dari 34 wilayah China.

ENN akan bekerjasama dengan Shanghai Gas Group dan VeChain untuk membuat penyelesaian pengurusan LNG yang menggunakan teknologi Blockchain dan IoT untuk menguruskan proses jaminan kualiti untuk pelbagai jenis gas asli.

Republik Cyprus; Perkongsian Vechain Peringkat Kebangsaan

Bermitra sejak: 02-11-2018

Melabur Cyprus, rakan khusus kerajaan untuk bekerjasama dengan Pelaburan Asing, akan bekerjasama Yayasan VeChain dan CREAM untuk mencari entiti bersama di Cyprus. Ini akan membantu pengembangan dan pelaksanaan penyelesaian blockchain.

Kedua-dua pihak akan membuat cadangan untuk Invest Cyprus, seperti reformasi dasar yang memudahkan penggunaan blockchain sebagai infrastruktur yang mendasari operasi dan perkhidmatan kewangan kerajaan Cyprus.

melabur siprus

Sumber: twitter.com

Walmart China dan VeChain Bekerjasama Dalam Platform Kebolehlacakan

VeChain telah bekerjasama dengan Walmart China untuk membuat Walmart China Blockchain Traceability Platform yang dibina di atas VeChainThor Blockchain. The pengumuman mengenai platform ini dan kerjasama antara Walmart China dan VeChain telah dibuat pada 25 Jun. 

Pengumuman ini yang berkaitan dengan Walmart China Blockchain Traceability Platform hadir dengan pengenalan 23 barisan produk pertama yang diuji dan dilancarkan di platform ini. Tujuannya adalah untuk mencapai 100 barisan produk pada akhir tahun semasa. Ini akan sangat positif untuk penggunaan VeChain dan rangkaiannya. 

Pada masa akan datang, banyak kategori produk yang berbeza dijangka akan dimasukkan ke dalam Walmart China Blockchain Traceability Platform yang baru. Beberapa produk yang termasuk dalam projek ini adalah daging segar, beras, cendawan, minyak masak dan banyak lagi. Sistem pengesanan yang baru dijangka mewakili 50% dari jumlah penjualan daging segar yang dibungkus, 40% dari semua penjualan sayur-sayuran yang dibungkus, dan 12.5% ​​dari jumlah penjualan makanan laut pada akhir tahun 2020. 

Ini diharapkan menjadi salah satu produk pengesanan yang paling makmur di pasaran secara besar-besaran yang menggunakan teknologi blockchain. Melalui sistem ini, individu akan dapat mengetahui lebih banyak mengenai setiap produk, termasuk sumber makanan, dan keseluruhan proses logistik, termasuk laporan pemeriksaan dan banyak titik data lain. 

Kevin Feng, Ketua Pegawai Operasi VeChain, mengulas mengenai kerjasama dengan Walmart China: 

“Sebagai platform blockchain perusahaan-awam terkemuka di dunia, VeChain bertujuan untuk memperkasakan perusahaan dalam proses pendigitalan skala besar dengan menyediakan penyelesaian penggunaan blockchain yang selamat dan matang dan mempromosikan aplikasi teknologi blockchain yang luas.”

Pada masa yang sama, dia menjelaskan bahawa perkongsian ini sangat penting bukan hanya untuk teknologi blockchain secara keseluruhan tetapi juga untuk VeChain dan rangkaiannya. Ini juga akan memberikan pengalaman penggunaan yang lebih telus dan meyakinkan. Walaupun terdapat banyak projek yang berkaitan dengan platform pengesanan yang menggunakan teknologi blockchain, ini adalah salah satu percubaan yang paling penting hingga sekarang.  

PwC juga terlibat dalam perjanjian ini. Tujuan mereka adalah untuk membina kepercayaan dan menyelesaikan masalah penting, dua keutamaan utama bagi PwC. Menurut Elton Yeung, Pemimpin Strategi dan Inovasi, PwC Daratan China dan Hong Kong, Walmart Blockchain Traceability System adalah contoh teknologi blockchain yang sangat baik yang diterapkan dalam industri runcit. 

Pelaksanaan baru ini juga membantu meningkatkan keselamatan dan pengurusan kualiti makanan. Mereka juga memberikan jaminan yang kuat untuk membina kepercayaan pengguna kerana mereka membolehkan individu memahami dengan lebih baik bagaimana produk ditangani dan diuruskan sehingga mereka sampai di rumah pembeli. 

Ini adalah salah satu tujuan utama Walmart, yang telah berusaha untuk meningkatkan keselamatan dan pengurusan kualiti makanan. Teknologi blockchain VeChain juga diharapkan dapat meningkatkan kebolehkesanan dan membolehkan syarikat tersebut menjadi peneraju dalam pengurusan kebolehesanan. 

Dengan menggunakan rangkaian Blockchain VeChainThor, mereka memberi keutamaan kepada produk yang “berisiko tinggi dan berisiko tinggi.” PwC dan VeChain memberikan sokongan teknikal kepada Walmart China agar dapat melaksanakan sistem pengesanan berasaskan blockchain baru ini dengan lancar. 

VeChain telah beroperasi dengan syarikat lain di negara-negara seperti Singapura atau Luxembourg atau bandar-bandar seperti Paris, Hong Kong dan Shanghai. 

Baca Lebih Lanjut Perkongsian Luar Biasa

Untuk membaca lebih lanjut mengenai projek Vechain Thor, lihat artikel ramalan harga rasmi untuk VET, dan periksa semula untuk kemas kini biasa. Anda boleh membaca catatan tambahan kami mengenai Tiga Sebab Mengapa VET Tidak Dapat Melambung Segera, serta analisis teknikal mengenai pasangan perdagangan VET.

Berminat untuk membeli VET? Anda boleh belajar melakukannya dengan menggunakan Panduan Membeli VET di Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me