Ramalan Harga Monero XMR 2021 – Pakar Mengambil Tinjauan Teknikal dan Bullish

(Dikemas kini 14 Februari 2021) —Dicipta pada bulan April 2014, Monero adalah duit syiling privasi yang membolehkan transaksi peribadi dan tidak dapat dilacak yang tidak dapat dihubungkan dan tahan terhadap analisis. Pada masa ini perdagangan pada harga $ 55 XMR telah kehilangan lebih dari 84% nilainya dari tahap tertinggi sepanjang masa yang ditubuhkan pada bulan Disember 2017.

Monero (XMR) memulakan dagangan 2019 pada harga sekitar $ 46. Harganya akan terus meningkat, mencapai puncak pada sekitar $ 120 pada pertengahan Jun. Namun, itu bagus untuk cryptocurrency yang berfokus pada privasi.

Separuh kedua tahun ini menyaksikan penurunan perlahan dengan XMR mengakhiri tahun di sekitar tempat ia bermula. Namun, kurang dari dua minggu hingga 2020, harga XMR bergerak lagi, dan kali ini menaik. Naik 26%, dan momentum ini dijangka berterusan seiring tahun yang semakin meningkat seiring pengguna berusaha untuk memastikan transaksi mereka tidak dikenali.

Dalam bahagian ini, kita akan melihat beberapa sebab mengapa harga XMR cenderung meningkat dari pendapat pakar hingga perkembangan terkini dan analisis teknikal carta. Mari lihat pendapat pakar mengenai harga XMR.

Beli XMR di Binance hari ini!

Pendapat Pakar Mengenai Mengapa Harga XMR Akan Meningkat

Selama bertahun-tahun, komuniti cryptocurrency memuji Monero kerana menunjukkan kerja pembangunan yang sah dan ciri privasi inovatif untuk penggunanya. Oleh itu, kenaikan nilai duit syiling selalu diharapkan. Harga XMR kini berada di nombor sepuluh pada carta crypto dengan had pasaran lebih dari $ 1 bilion. Mari kita lihat mengapa pakar berpendapat harga Monero terikat untuk ketinggian yang lebih tinggi.

Duit syiling itu diterima a rangsangan utama dari Peter Todd, pemaju Bitcoin Core yang terkenal, yang menyatakan bahawa dia lebih memilih Monero daripada mata wang digital lain kerana ia adalah crypto yang asli. Dia terus mengatakan bahawa koin itu menawarkan privasi yang lebih baik, ia dibina berdasarkan beberapa kerja pembangunan yang sebenarnya. Ia memberikan penyelesaian keselamatan dan privasi yang lebih baik.

John McAfee juga memberikan ramalan positif mengenai Monero. Walaupun dia tidak memberikan ramalan harga Monero yang tepat, dia menyatakan bahawa platform tersebut berpotensi untuk menantang Bitcoin sebagai mata wang digital terkemuka. Dia sangat lantang sokongan Monero dalam beberapa temu ramah dan melalui beberapa tweet.

Selain itu, Riccardo Spagni, pemaju utama cryptocurrency, menyatakan bahawa mata wang digital dikembangkan untuk melindungi privasi pengguna. Oleh itu, ciri ini menyebabkannya penggunaan secara meluas oleh penggodam jenayah. Penggunaan yang meluas ini mungkin akan menyaksikan kenaikan harga duit syiling pada masa akan datang.

Beli XMR di Binance hari ini!

Faktor lain yang mempengaruhi harga XMR termasuk;

Komuniti Kuat Monero Meningkat

Walaupun semakin terkenal pada masanya, komuniti cryptocurrency masih dilanda pelaku jahat, perisian hasad dan penipu. Pada tahap yang lebih mendalam, beberapa institusi tradisional mempunyai menyatakan kebimbangan lebih daripada cryptocurrency digunakan untuk cara yang tidak sah, seperti pengubahan wang haram dan membiayai operasi haram.

Di sebalik kebimbangan tersebut, anggota masyarakat dari koin privasi terkemuka di pasaran Monero (XMR) ingin melancarkan inisiatif untuk memerangi penipuan kripto biasa.

Inisiatif diumumkan di laman rasmi Monero oleh Justin Ehrenhofer berasal dari komuniti yang mempunyai kepentingan untuk mengubah persepsi orang ramai terhadap syiling tertentu. Sebab yang sama bahawa Monero menarik sebilangan besar penyokong juga mengundang kebimbangan dari orang lain.

Kerana sifat peribadinya yang tidak dapat dilacak, Monero telah menjadi kegemaran para penipu. Laporan terkini menunjukkan kira-kira $ 175 juta di Monero telah ditambang oleh program “cryptojacking”. Jumlahnya jauh lebih banyak daripada duit syiling lain, dan mewakili lebih daripada 5 peratus daripada jumlah bekalan XMR yang beredar. Ini pasti boleh mempengaruhi harga XMR.

Dalam pengumuman Ehrenhofer, dia menyatakan kebolehcapaian algoritma perlombongan Monero adalah perkara positif, tetapi sayangnya membuka diri kepada pelaku buruk.

Walaupun sebahagian besar pengguna memanfaatkan ciri-ciri ini untuk kebaikan, sebilangan penyerang menggunakan Monero untuk mendapatkan wang dari mesin tanpa persetujuan pengguna. Mereka mungkin menjalankan pelombong di laman web yang diaktifkan tanpa persetujuan pengguna. Mereka mungkin menjangkiti mesin atau menyembunyikannya dalam pakej lain dan menjalankan perisian perlombongan. Mereka mungkin menjangkiti mesin, mengenkripsi fail tempatan, dan menuntut pembayaran tebusan di Monero. Komuniti Monero mengecam penggunaan peralatan yang tidak berfaedah dan tidak menyenangkan ini untuk menambang. ”

Inisiatif komuniti untuk memerangi perisian hasad datang dalam bentuk laman web pendidikan, dengan nasihat yang diberikan oleh kumpulan yang digerakkan oleh komuniti yang disebut Monero Malware Response Workgroup. Laman web ini akan memberikan diagnosis dan rancangan tindakan untuk Perlombongan Dalam Penyemak Imbas Tidak Diingini, Perlombongan Sistem Tidak Diingini, dan serangan Perangkat Ransomware.

Pengguna boleh mengakses kandungan kumpulan di https://mrw.getmonero.org/

Berita positif Monero datang dari ViaBTC, yang telah melancarkan kolam penambangan Monero yang disertakan dengan pengurangan 50% yuran perlombongan untuk tiga bulan pertama langganan.

Harga XMR

Beli XMR di Binance hari ini!

Analisis Pandangan Dagangan Ramalan Harga Monero (XMR) Dikemas kini pada 14 Februari 2021

XMR – 6jam. Penjual sedang bersiap untuk ujian $ 120-125 oleh P_S_trade pada TradingView.com

Penganalisis Monero ini menunjukkan bahawa pada 10 Januari telah terjadi perjuangan sengit di pasaran XMR untuk kisaran 168 dan 172 USDT. Jumlah dagangan terus tinggi dan membiarkan koin bergerak lebih tinggi dalam beberapa bulan terakhir. 

Carta yang dikongsi oleh penganalisis menunjukkan bahawa Monero mungkin bergerak ke bawah. Namun, ini tidak berlaku dalam beberapa hari terakhir. Perlu disebutkan bahawa Monero hampir menggandakan harganya dalam beberapa minggu dan harganya sekarang dapat dilakukan pada saat pembetulan. Harga menunjukkan XMR mencecah $ 254 setiap duit syiling dan kini diperdagangkan hampir $ 230.

XMRUSDT – Panjang – Potensi 10.63% oleh CryptoNicho pada TradingView.com

Bagi Monero (XMR) dan pasangan perdagangan XMR / USDT, penganalisis berpendapat bahawa mungkin ada titik masuk pada tahap sekitar 128,19 USDT. Selanjutnya, untuk memiliki perdagangan yang diuruskan risiko, stop loss harus dibuka pada 121.55 USDT. 

Sasaran utama merangkumi 132.54 USDT dan 141.73 USDT. Selain itu, terdapat beberapa catatan penting yang dikongsi oleh penganalisis. Dia menyatakan bahawa Bitcoin kini dalam penyatuan akhir dan turun naik kemungkinan akan berterusan. 

Selain itu, dia berpendapat bahawa potensi lama untuk XMR pada masa ini adalah pada 10.63%. Walaupun begitu, ini tetap jauh dari tahap tertinggi sepanjang masa yang dicatatkan oleh Monero.

XMRUSDT oleh penganalisis-crypto pada TradingView.com

Seperti yang ditunjukkan oleh penganalisis, Monero (XMR) adalah altcoin hebat yang dapat memperoleh keuntungan kepada pengguna, tetapi tidak dalam jangka pendek. Dia menyatakan bahawa pengguna boleh mendapat keuntungan dalam jangka masa yang lebih lama. Menurut penganalisis itu, XMR perlu mencapai tahap retracement, dan ini boleh mendorong harga XRM ke 144 USDT setiap duit syiling. 

Walau bagaimanapun, ini hanya permulaan dan mata wang digital dapat terus berkembang menuju 200 USDT dan bahkan lebih tinggi. Walaupun begitu, kita mungkin harus menunggu beberapa minggu lagi untuk itu berlaku. 

Kini, Monero diperdagangkan hampir dengan 152 USDT. Tahap harga 144 USDT harus dikekalkan. Sekiranya tidak, 130 USDT adalah langkah seterusnya.

MONERO (XMR) Melengkapkan Gerakan Potensi Keuntungan 55% oleh bulan333 pada TradingView.com

Untuk cryptocurrency XMR, kami melihat bahawa mungkin untuk bergerak menuju wilayah $ 100. Beberapa hari kebelakangan ini, mata wang maya telah jatuh disebabkan oleh FUD di sekitar beberapa penghapusan di Amerika Syarikat. Menurut penganalisis, setelah memecah 100 MA, coraknya akan disahkan. Walau bagaimanapun, MA 100 masih belum rosak. 

Di samping itu, dia menganggap bahawa unjuran atau zon penjualan Fibonacci akan menjadi $ 127 per duit syiling. Ini mungkin memerlukan sedikit masa sebelum kita mencapai tahap ini mengingat bahawa duit syiling dapat terus jatuh dalam waktu dekat. Potensi pembalikan atau zon beli adalah antara 114 dan 100 dan zon unjuran atau jual Fibonacci berada pada 127 dan 156. 

XMRUSDT menyelesaikan Gartley | Peluang panjang yang baik di hadapan oleh bulan333 pada TradingView.com

Untuk carta satu jam, peniaga melihat situasi yang berbeza untuk aset digital XMR. Dia berpendapat bahawa mata wang maya XMR sedang melengkapkan kedudukan terakhir Gartley dan ia dapat memasuki zon pembalikan baru. Menurut apa yang kita lihat dalam carta, mata wang maya pasti telah berubah dari 159 USDT dan mencapai 152.5 USDT beberapa jam yang lalu. 

Sekarang, ada tahap rintangan yang sangat penting yang berfungsi sebagai sokongan sebelumnya. Kami bercakap mengenai zon yang kini terletak hampir dengan 155 USDT. Zon jual yang ditentukan oleh peniaga adalah antara 155.32 dan 156.73 USDT.

Kesimpulannya

Selama dua tahun terakhir, asas menunjukkan peningkatan tambahan yang aktif dan berterusan yang telah membantu mengurangkan kos transaksi, penyelesaian penjagaan yang lebih baik, kecekapan transaksi, dan pemangkasan blockchain.

Semua penambahbaikan ini, ditambah dengan pendapat pakar dan analisis teknikal kenaikkan di atas, meramalkan masa depan yang cerah untuk harga XMR. Dengan tetapan semula semasa pasaran bersiap untuk rali berikutnya, adalah bijak bagi mana-mana pelabur untuk mendapatkan beberapa XMR. Ikuti panduan terperinci kami di sini untuk mengetahui cara membeli XMR di Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

00e 6bb 4ad 64e 123 22d 45c