Melabur Dalam Uniswap (UNI) – Semua Yang Perlu Anda Ketahui

Uniswap (UNI) adalah token utama untuk Uniswap DEX (pertukaran terdesentralisasi). Uniswap adalah DEX terbesar di dunia dari segi permodalan pasaran pada masa ini. Ia juga Ethereum Dapp yang paling popular di pasaran. Uniswap memainkan peranan penting dalam memajukan inovasi dan penerapan di pasaran crypto. Oleh yang demikian, platform ini mengalami pertumbuhan rekod tahun ini. Baru-baru ini Analisis Dune laporan meletakkan bahagian pasaran Uniswap semasa meningkat 63%.

Secara khusus, Uniswap adalah protokol yang membolehkan pembeli dan penjual menukar token ERC-20 secara tidak dipercayai dan tanpa izin. Token ERC-20 adalah gaya token yang paling popular pada masa ini. Mereka berada di rangkaian Ethereum dan dapat dikendalikan antara semua dompet, pertukaran, dan Dapp yang mematuhi ERC-20. Token ini telah menyaksikan peningkatan penggunaan yang tajam sejak DeFi (kewangan terdesentralisasi) meningkat.

DEX

Sebagai DEX teratas di dunia, Uniswap mewakili perubahan mendasar dalam pasaran. DEX menawarkan pedagang alternatif yang lebih selamat daripada pertukaran terpusat besar yang beroperasi secara kustodian. Pertukaran ini menyimpan sejumlah besar dompet dalam cryptocurrency pengguna. Dompet ini adalah sasaran utama penggodam mencari gaji yang besar. Sebaliknya, DEX adalah bukan kustodian. Mereka tidak pernah menyimpan dana anda secara langsung. Dengan cara ini, Uniswap mewarisi kelebihan blockchain dan menghilangkan kekurangan yang terdapat di platform terpusat.

Apa Masalah Yang Diselesaikan oleh Uniswap (UNI)?

Uniswap dibina untuk mengatasi beberapa masalah paling sukar yang dihadapi pasaran. Sifatnya yang terdesentralisasi membantu menghilangkan kekuatan dan kawalan yang telah dikumpulkan oleh pertukaran besar seperti Binance dan Coinbase. Selain itu, Uniswap memainkan peranan penting dalam menyediakan perniagaan baru akses mudah tunai antarabangsa.

Pertumbuhan Pengguna Uniswap

Uniswap Pertumbuhan Pengguna melalui BLOK

Kecairan

Mana-mana projek boleh menghasilkan kumpulan kecairan menggunakan Uniswap. Yang perlu dilakukan oleh pembangun adalah dengan memberikan token projek mereka dan nilai ETH yang sesuai untuk memulakan kumpulan. Strategi terbuka ini membolehkan projek baru untuk melepaskan token mereka terus ke pasaran dan menarik perhatian khalayak yang lebih luas.

Kecairan tambahan juga membantu menyelesaikan masalah spread tinggi untuk aset tidak cair di bursa buku pesanan. Projek baru dapat menumpukan kumpulan likuiditas dan membangun keyakinan pelabur dalam projek tersebut sambil juga memberi peluang ROI melalui perdagangan arbitraj.

Ganjaran LP

Pengguna Uniswap boleh mengambil bahagian sebagai penyedia kecairan dan mendapat ganjaran dari yuran perdagangan. Terutama, peratusan semua yuran perdagangan diagihkan semula di antara penyedia kecairan secara berkadar dengan bahagian mereka dalam kumpulan. Dengan cara ini, pengguna biasa dapat memperoleh pendapatan pasif tanpa harus melepaskan hak milik kripto mereka secara langsung.

Kebaikan Uniswap (UNI)

Uniswap membawa faedah yang besar kepada pengguna dan pasaran secara keseluruhan. Uniswap meningkat menjadi bintang kerana sifatnya yang terbuka dan antara muka yang sederhana. Tingkap perdagangan untuk Uniswap adalah asas. Anda boleh menjalankan perdagangan dengan satu klik dan seluruh rangkaian sangat fleksibel kerana ciri-cirinya.

Fleksibel

Sesiapa sahaja boleh menukar dua aset Ethereum dengan mudah dengan kumpulan kecairan yang mendasari menggunakan rangkaian ini. Selain itu, sebarang projek boleh membuat atau biji pasaran dengan membekalkannya dengan nilai yang sama dari dua token ERC-20 yang dipasangkan. Walau bagaimanapun, sifat terbuka ini juga bermaksud anda perlu melakukan usaha sewajarnya pada semua projek. Terdapat banyak penipuan dan token tarik karpet yang telah bergabung dalam rangkaian.

Penentangan-Penentangan

Uniswap tidak mempunyai kuasa pusat untuk menyekat pengguna dan merampas dana mereka. Tidak ada firma yang memutuskan sama ada anda terlalu banyak berdagang atau syarikat mana yang boleh anda laburkan. Ini adalah pasaran terdesentralisasi yang benar-benar global yang memberikan akses yang sama kepada semua. Dengan cara ini, platform sepenuhnya menangkap inti pati desentralisasi.

Lebih Banyak Pilihan Dagangan

Oleh kerana Uniswap beroperasi dalam bentuk desentralisasi, biasanya terdapat perbezaan harga antara penyenaraian tokennya dan pertukaran terpusat. Perbezaan ini dapat memberikan keuntungan yang besar bagi mereka yang melakukan perdagangan antara CeFi dan DeFi. Hari ini, terdapat banyak peniaga yang memperoleh keuntungan memanfaatkan perbezaan harga antara harga harga Uniswap dan pasaran yang lain.

Pertumbuhan Uniswap

Pertumbuhan Uniswap

Selamat

Uniswap adalah projek sumber terbuka yang telah mendapat tinjauan serius oleh komuniti pembangunan. Semua pengekodan kontrak pintar adalah selamat dan platformnya tidak disimpan, jadi penggodam tidak mendapat keuntungan dari menyerangnya. Anda masih perlu berhati-hati dengan tarikan karpet dan penipu semasa menggunakan Uniswap kerana tidak ada langkah-langkah kawalan kualiti untuk projek baru.

Peribadi

DEX memberikan anda lebih banyak perlindungan privasi daripada pertukaran terpusat. Protokol ini tanpa izin, tidak memerlukan KYC (kenal pelanggan anda), dan membolehkan anda berniaga tanpa perlu mendaftar dan log masuk ke pasaran. Keseluruhan struktur platform ini diarahkan untuk tidak dikenali dengan cara ini.

Sesuai

Uniswap sesuai dengan keperluan standard token ERC-20. Selain itu, platform ini menyokong integrasi API pihak ketiga. Protokol ini memberi kemampuan kepada pelabur untuk menggunakan alat luar dalam strategi perdagangan mereka. Hari ini, terdapat banyak antara muka pihak ketiga, bot perdagangan, dan alat pengurusan pasaran yang dibina untuk meningkatkan UX Uniswap.

Bagaimana Uniswap (UNI) Berfungsi

Uniswap menghilangkan model buku pesanan tradisional dan memperkenalkan protokol pembuat pasaran automatik (AMM) yang membolehkan pengguna berdagang dengan kontrak pintar yang disebut kumpulan kecairan. Pendekatan ini memberikan akses terbuka ke pasar. Sesiapa sahaja boleh menukar token, menambah token ke kumpulan untuk mendapatkan bayaran, atau menyenaraikan token di Uniswap.

Uniswap mengumpulkan token menjadi kontrak pintar dan pengguna berdagang dengan kumpulan kecairan ini. Protokol kecairan automatik ini memasangkan setiap token berbanding ETH. Menariknya, pertukaran ERC-20 ke ERC-20 adalah transaksi yang menukar ERC20a ke ETH, dan kemudian ke ERC-20b dalam satu transaksi.

Penemuan Harga

DEX seperti Uniswap berjuang untuk mencari enjin penemuan harga terbaik pada masa awal mereka. Versi asal Uniswap bergantung pada penasihat harga untuk penemuan harga. Versi terbaru Uniswap menghilangkan model ini dan sebaliknya menggabungkan oracle canggih. Oracle adalah sensor luar rantai yang dapat menyampaikan data ke dan dari blockchain.

Kontrak penghala uniswap V2

Pembangun boleh menambahkan token baru ke Uniswap menggunakan kontrak penghala Uniswap V2. Kontrak pintar ini sangat penting untuk pendekatan terbuka Uniswap untuk pembangunan pasaran. Terutama, sesiapa sahaja dapat melihat kontrak ini di blockchain Ethereum.

Kolam Kecairan

Uniswap mempelopori penggunaan kumpulan kecairan. Kumpulan ini membantu memacu inovasi dengan membenarkan platform baru mengakses modal. Terdapat ribuan kumpulan kecairan yang digunakan di platform pada masa ini. Juga, penyedia kecairan memperoleh keuntungan dengan hanya memasukkan dana mereka ke dalam kumpulan kecairan ini. Khususnya, pengguna memasukkan token ke dalam kontrak pintar kumpulan kecairan dan menerima token kumpulan sebagai balasan. Token ini boleh diperdagangkan untuk ETH serta-merta pada bila-bila masa.

Token uniswap (UNI)

Keseluruhan sistem menggunakan UNI sebagai token utamanya. UNI adalah token ERC-20 yang serasi dengan ekosistem Ethereum. Pada masa ini, UNI diperdagangkan di pelbagai bursa popular lain, termasuk sejumlah bursa terpusat berprestasi tinggi seperti Coinbase Pro.

Pasaran Wang Uniswap

Uniswap baru-baru ini menceburkan diri dalam sektor DeFi dengan ciri Pasaran Wangnya. Sistem ini membolehkan pengguna menghantar token LP UNI sebagai cagaran untuk pinjaman. Pinjaman jangka pendek ini dilunaskan dengan faedah. Khususnya, penyedia kecairan memperoleh peratusan faedah ini kerana meminjamkan aset digital mereka melalui kumpulan pinjaman.

Sejarah Uniswap (UNI)

Sejarah Uniswap (UNI) bermula pada tahun 2016. Pada masa itulah Pengasas Ethereum, Vitalik Buterin, mengusulkan konsep pembuat pasaran automatik yang terdesentralisasi. Hanya setahun sebelum pembangun crypto terkenal lain mengambil projek ini. Hayden Adams menjadikan konsep itu kenyataan dengan sedikit bantuan daripada komuniti ETH. Secara khusus, dia menerima pelbagai geran termasuk geran $ 100,000 dari Ethereum Foundation.

Hayden Adams

Pengasas Hayden Adams Uniswap (UNI)

Hari ini, Uniswap memainkan peranan penting dalam pasaran. Letupan baru-baru ini di platform DeFi telah menjadikan Uniswap lebih berharga lagi. Projek-projek baru ini bergantung pada Uniswap untuk memasuki pasaran dengan lancar. Oleh itu, Uniswap adalah landasan pelancaran penting untuk keseluruhan sektor DeFi.

Cara Menggunakan Uniswap (UNI)

Uniswap berbeza daripada menggunakan pertukaran terpusat. Contohnya, tidak ada pendaftaran dan tidak ada KYC. Untuk memulakan, semua yang perlu anda lakukan ialah menyambungkan dompet Ethereum yang disokong. Untuk menyelesaikan tugas ini, cukup klik “Lancarkan Aplikasi” di Uniswap, kemudian “Sambungkan ke Dompet.” Terutama, Metamask adalah dompet ERC-20 percuma yang dapat disatukan dengan Uniswap. Setelah anda berhubung, anda boleh mula berniaga.

Cara Membeli Uniswap (UNI)

Membeli UNI adalah mudah. Reputasi dan umur panjang token ini menjadikannya tersedia di kebanyakan bursa utama. Binance menyediakan pelbagai pasangan perdagangan UNI. Untuk memulakan, anda perlu mendaftar untuk akaun. Pendaftaran adalah pantas dan lurus ke hadapan. Walau bagaimanapun, anda perlu mengesahkan identiti anda sebelum dapat mengambil bahagian dalam perdagangan.

Setelah anda didaftarkan, anda perlu membiayai akaun fiat anda. Ini dilakukan melalui pindahan wang melalui bank atau kad debit. Setelah akaun anda aktif dan anda mempunyai dana yang tersedia, anda sudah bersedia untuk menukar fiat anda menjadi crypto. Disarankan agar anda menukar ke BTC. Setelah anda mempunyai BTC, anda boleh menukar BTC untuk UNI secara langsung. Keseluruhan proses mengambil masa sekitar 20 minit untuk pertama kalinya.

Melabur Dalam Uniswap (UNI) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur Dalam Uniswap (UNI) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur Dalam Uniswap (UNI) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Cara Menyimpan Uniswap (UNI)

Token UNI senang disimpan. Anda boleh menyimpan aset digital serba boleh ini di mana-mana dompet yang serasi dengan ERC-20.

Sekiranya anda ingin membuat pelaburan besar di UNI atau jika anda merancang untuk HODLing crypto ini untuk jangka masa yang panjang, dompet perkakasan adalah pilihan terbaik. Dompet perkakasan menyimpan kripto anda di luar talian di “penyimpanan sejuk”. Strategi ini menjadikan ancaman dalam talian tidak dapat mengakses pegangan anda. The Lejar Nano S atau yang lebih maju Lejar Nano X kedua-duanya menyokong Uniswap (UNI).

Uniswap – Pasukan Perintis di Pasaran

Sejak hari pertama, Uniswap telah membantu mendorong penggunaan cryptocurrency secara besar-besaran. Pada masa kini, terdapat banyak DEX yang telah menyalin strategi platform unik ini. Namun, tidak ada yang melihat tahap kejayaan yang dicapai oleh rangkaian yang terdesentralisasi ini. Atas sebab-sebab ini, anda boleh melihat Uniswap (UNI) terus memegang nilai hebat di pasaran selama bertahun-tahun akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

e4d 574 e6d dae 611 56d 16f