6 Hard Forks Paling Penting pada Jun 2018

Cryptocurrencies dan Teknologi Blockchain disertakan dengan beberapa istilah teknikal, yang mana garpu keras adalah salah satu. Ketika datang ke garpu keras, ini berkaitan dengan pemisahan dari protokol blockchain yang ada atau perubahan yang menjadikan blok / transaksi sebelumnya tidak sah. Ini kadang-kadang memerlukan node atau peningkatan pengguna untuk menyokong versi baru.

Walaupun begitu, ada beberapa projek yang telah menjadualkan kerja keras untuk bulan Jun. Berikut adalah enam projek yang harus anda perhatikan:

HempCoin (THC) Masternodes & Garpu Keras

Tarikh yang dijadualkan: Kadang-kadang sebelum akhir Q2 (pada atau sebelum 30 Jun)

HempCoin adalah cryptocurrency yang menghubungkan petani ganja dan penjual tempatan. Simbolnya, THC mewakili cryptocurrency. Meskipun belum ada tanggal tertentu yang ditetapkan pada saat penulisan, proyek ini akan mengalami perubahan teknologi. Token versi baru akan dinamakan tanpa nama dan juga meminta pasukan melaksanakan ciri nod utama.

Projek yang telah wujud sejak tahun 2014 ini telah menjadikan pasukan projeknya berusaha untuk menjadikan platform ini terkemuka. Terdapat dompet rasmi untuk pengguna PC HempCoin untuk Windows yang boleh dimuat turun di laman rasmi. Duit syiling ini juga diperdagangkan untuk BTC di platform pertukaran cryptocurrency Bittrex.

Kerana industri ganja berkembang pesat, HempCoin menjadi duit syiling khusus bertujuan untuk memudahkan perdagangan dalam industri menggunakan teknologi canggih dan aplikasi yang mesra pengguna.

Garpu Keras BitShares (BTS)

Tarikh yang dijadualkan: 07 Jun 2018

BitShares akan dilancarkan Teras pada bulan Jun. Seperti yang diumumkan oleh pasukan inti, akan ada peluncuran fitur baru dalam jangka waktu tiga minggu, dan hard fork dijadwalkan dua kali setahun, Khamis pertama bulan Jun dan Disember.

Platform BitShares adalah platform pertukaran terdesentralisasi sumber terbuka yang berjalan di blockchain. Tujuan penubuhan projek ini adalah untuk menghilangkan risiko yang terlibat dengan pertukaran terpusat. Dengan cara ini, terdapat lebih sedikit situasi peretasan, dan kemungkinan orang kehilangan dana mereka untuk pertukaran pihak ketiga tidak ada. Platform ini boleh diakses melalui penyemak imbas atau dimuat turun ke peranti pengguna.

BitShares (BTS) boleh diperdagangkan di beberapa bursa yang merangkumi BitShares Asset Exchange, CoinEgg, Binance, Poloniex, Huobi, Livecoin, Indodax antara lain. BTS di platform ini boleh ditukar dengan mudah untuk BTC, ETH, BNB, STEEM, dan cryptocurrency lain.

Garpu Keras DigiByte (DGB)

Tarikh yang dijadualkan: Pada atau sebelum 21 Jun.

Yayasan DigiByte telah menjadualkan garpu keras pada Musim Panas 2018. Garpu keras yang akan datang akan membawa perubahan pada algoritma perlombongan di rangkaian untuk mengekalkan keramahan GPU.

Projek yang mula dilaksanakan pada tahun 2014 ini lahir dari keperluan untuk menyelesaikan apa yang dianggap sebagai cabaran besar dalam Bitcoin yang merupakan pemusatan kuasa perlombongan kerana peranti perlombongan khusus, ASIC antara lain.

DigiByte serupa dengan Ethereum dalam arti bahawa bukan hanya cryptocurrency yang dikatakan menyokong perdagangan antarabangsa dalam ciri seterusnya, tetapi juga platform yang aplikasi terdesentralisasi dikembangkan dan dijalankan menggunakan kontrak pintar.

DigiByte (DGB) boleh diperdagangkan untuk BTC, ETH, LTC, dan EUR di beberapa bursa seperti Bittrex, Poloniex, Kucoin, HitBTC, Upbit, Livecoin, Cryptopia dan sebagainya. Pengguna boleh memuat turun dompet cryptocurrency DigiByte dengan mudah dari laman web rasmi untuk mana-mana platform atau peranti yang ada.

Garpu Keras ZenCash (ZEN)

Tarikh yang dijadualkan: 26 Jun 2018

Dalam usaha untuk melawan pelombong ASIC ekuihash baru yang dijadualkan untuk dihantar pada akhir bulan Jun, pasukan bergerak dengan pantas, mencadangkan garpu keras; perubahan pada rangkaian yang akan menjadikan penambang ASIC tidak berguna di rangkaian. Peningkatan baru hanya akan menyokong penambang GPU, yang merupakan rancangan asal projek.

The ZenCash dikatakan sebagai platform mata wang maya, pesanan dan kandungan maya yang disulitkan dan tanpa nama TLS pertama dari hujung ke hujung dan juga organisasi autonomi yang terdesentralisasi. Ia dilancarkan pada tahun 2017; ia adalah garpu ZClassic yang merupakan garpu ZCash.

Token ZenCash anda boleh disimpan di PC, di dompet web, di Peranti Android dan juga di dompet Kertas.

Token ZenCash boleh dibeli di Binance, Bittrex, Upbit, OKEx, Cryptopia, COSS Trade Satoshi, dan OpenLedger DEX.

Garpu Keras Metaverse ETP (ETP)

Tarikh yang dijadualkan: Pada atau sebelum 30 Jun.

Metaverse untuk melancarkan lelaran pertama garpu kerasnya tidak lama lagi. Seperti yang dijelaskan oleh pasukan, garpu keras ini diharapkan dapat mengurangkan tindakan pelaku buruk dalam ekosistem.

Buku besar awam sumber terbuka bertujuan untuk memberikan aset digital dan identiti digital kepada penggunanya. Dengan menggunakan Blockchain-as-a-Service (BaaS), pasukan menjadikannya mudah untuk mengakses perkhidmatan kewangan digital tanpa sebarang kos. Walaupun projek ini dilancarkan pada tahun 2016, projek ini tidak disiarkan pada Februari 2017.

Metaverse ETP (ETP) walaupun disimpan di dompet pihak ketiga seperti dompet BitGo dan Cloud, pasukan juga telah mengembangkan dompet rasmi token untuk peranti mudah alih dan desktop.

Token ETP boleh diperdagangkan di bursa cryptocurrency TOPBTC, Bit-Z, Bitfinex, QBTC, HitBTC, RightBTC, TDAX, dan CoinBene.

Pertukaran Mainnet Bytom (BTM), Sokongan PoW

Tarikh yang dijadualkan: Pada atau sebelum 30 Jun.

Seperti yang ditunjukkan pada peta jalan projek, akan ada pertukaran MainNet lengkap, dan sokongan dan pengoptimuman POW akan disatukan.

Bytom adalah platform blockchain untuk aplikasi aset kewangan dan digital. Bytom bertujuan untuk menyediakan platform yang membolehkan pertukaran dan kepelbagaian aset digital.

BTM token disimpan di dompet rasmi Bytom yang tersedia di sistem operasi Windows, Mac, dan Linux.

Pasukan ini telah melakukan pekerjaan yang luar biasa dalam menyenaraikan token BTM di beberapa bursa yang merangkumi, Bibox, OEX, RightBTC, Huobi, OKEx, EXX, Gate.io, CoinTiger antara lain.

Apabila semuanya berjalan seperti yang dirancang, Bytom akan mempersembahkan generasi baru dari dunia token dengan aset maya yang mewakili hampir semuanya. Walaupun projek ini masih dalam tahap alfa, namun proyek ini menjanjikan berdasarkan apa yang telah dilaksanakan sejauh ini.

Kesimpulannya

Garpu ini diarahkan untuk menjadikan setiap platform lebih baik untuk semua orang di rangkaian masing-masing. Ada kemungkinan garpu ini dipindahkan ke tarikh kemudian, yang diserahkan kepada pasukan untuk memutuskannya. Untuk mengikuti aktiviti oleh setiap komuniti, anda perlu menyertai forum peribadi untuk mendapatkan maklumat terkini semasa acara berlangsung.

Anda boleh membeli ZEN dari Pertukaran Binance, salah satu pertukaran cryptocurrency terbaik yang tersedia pada tahun 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me