Melabur dalam Pautan Rantai (LINK) – Semua Yang Perlu Anda Ketahui

Sesiapa yang telah melihat carta crypto akhir-akhir ini boleh bercakap mengenai populariti Chainlink (LINK). Populariti ini berpunca dari pelbagai sumber yang berbeza termasuk model perniagaan unik syarikat. Tidak seperti banyak projek lain di ruang pada masa ini, Chainlink tidak berusaha untuk bersaing dengan cryptocurrency lain. Sebaliknya, platform ini ingin memajukan seluruh sektor melalui protokolnya yang unik.

Masalah Apa yang Diselesaikan oleh Chainlink (LINK)?

Chainlink berusaha memperbaiki salah satu masalah terbesar yang dihadapi oleh sektor blockchain, bagaimana menyampaikan maklumat ke dan dari blockchain. Secara tradisional, tugas ini dilakukan oleh sensor yang dikenali sebagai oracle. Oracle boleh dipasang untuk memantau hampir semua perkara. Terdapat oracle yang memantau cuaca, skor sukan, baki akaun, dan nilai stok, untuk beberapa nama sahaja.

Oracles memperluas kegunaan blockchain kerana mereka menyediakan cara yang boleh dipercayai untuk memulakan kontrak pintar apabila parameter luar dipenuhi. Walau bagaimanapun, oracle berpusat. Pemusatan ini menjadikan mereka tempat paling lemah dalam blockchain. Sekiranya oracle menjadi rosak atau dikompromikan, ia akan membahayakan seluruh rangkaian.

Kesan Berkekalan

Kemasukan data adalah salah satu langkah terpenting dalam pembuatan blockchain. Ingat, rantaian blok tidak berubah dan tahan penapisan. Sekiranya maklumat yang mereka terima tidak betul, sangat sukar untuk menghapus dan membetulkan data ini. Pada beberapa rantaian, mustahil. Isu ini dikenal dalam komuniti pembangunan sebagai “Masalah Oracle.Chainlink berusaha mengatasi masalah ini melalui penyatuan pelbagai protokol generasi berikutnya.

Bagaimana Chainlink (LINK) Berfungsi?

Chainlink berusaha untuk membuat rangkaian oracle blockchain pertama di dunia. Rangkaian blockchain oracle dapat memanfaatkan teknologi yang sama yang terdapat di blockchain tradisional untuk memastikan bahawa node dalam operasi berfungsi dengan baik dan datanya tepat.

Dalam ekosistem Chainlink, proses ini bermula apabila pengguna mengajukan permintaan Memohon Kontrak untuk mendapatkan maklumat. Pemberitahuan ini akan disenaraikan sebagai acara blockchain dalam rangkaian. Penyenaraian ini kemudian akan membuat Kontrak Perjanjian Tahap Perkhidmatan (SLA). Kontrak ini juga melancarkan tiga kontrak lain dalam sistem.

Kontrak Reputasi Rantaian

Kontrak pertama mengesahkan kesahihan oracle. Pengekodan ini akan mengkaji sejarah setiap oracle. Sistem ini melihat sumbangan masa lalu dari oracle ini dan seberapa tepatnya. Pada akhir penilaian, oracle mendapat pangkat. Peringkat ini membantu sistem untuk menggunakan oracle terbaik dengan mudah.

Kontrak Pemadanan Pesanan Rantaian

Yang kedua kontrak menyampaikan Kontrak Permintaan ke nod Rantai Pautan. Apabila node menerima permintaan ini, mereka akan mula menawarnya. Sistem secara automatik mengkonfigurasi bilangan nod dan jenis simpul yang diperlukan untuk menyelesaikan permintaan menggunakan prasyarat yang diprogramkan.

Kontrak Pengumpulan Chainlink

Kontrak terakhir menggabungkan data yang salah. Sistem akan menyemak semua data yang telah menyelesaikan pemeriksaan dan baki sebelumnya. Sebarang data yang tidak sesuai dengan input rangkaian lain tidak diendahkan. Setelah langkah ini selesai, data disahkan dan tersedia untuk blockchain.

Faedah Pautan Rantai (LINK)

Chainlink membawa beberapa faedah utama untuk rangkaian. Oracle penting untuk pengembangan rangkaian. Mereka adalah inti dari beberapa perkembangan paling menarik di sektor ini. Sebagai contoh, DEX (pertukaran terdesentralisasi) menggunakan oracle untuk menentukan harga cryptocurrency tanpa menawarkan buku pesanan.

Chainlink membolehkan syarikat terus memanfaatkan teknologi hebat ini dengan cara yang tidak boleh dipercayai. Pengguna boleh yakin bahawa data yang mereka terima tidak rosak, tidak betul dan tepat pada masanya. Sekiranya terdapat kegagalan node tunggal, sistem akan menggantikannya secara automatik dengan alternatif peringkat yang lebih tinggi.

Sejarah Pautan Rantai (LINK)

Chainlink telah menjadi projek untuk ditonton selama bertahun-tahun. Program ini pertama kali memasuki pasaran pada tahun 2014 dengan nama SmartContract.com. Tidak lama selepas pelancarannya, nama itu diubah menjadi Chainlink untuk mewakili pasaran teras platform dengan lebih baik. Hari ini, Chainlink membantu merapatkan jurang yang semakin meningkat antara sumber data luaran dan blockchain awam dengan cara baru dan menarik.

Pada tahun 2017, Chainlink menjadi tuan rumah ICO yang pada masa itu merupakan salah satu acara terbesar yang akan diadakan. Rangkaian ini menjadi tumpuan sejak itu. Secara keseluruhan, acara crowdfunding menjaringkan platform dengan jumlah terhormat sebanyak $ 32 juta. Pembiayaan ini telah membantu Chainlink untuk mendorong batas kebolehpercayaan dan keselamatan oracle ke tahap yang baru.

LINK di CoinMarketCap

LINK di CoinMarketCap

Pada tahun 2019, Chainlink membuat salah satu perkongsiannya yang paling penting sehingga kini. Syarikat ini berjaya menjalin kerjasama strategik dengan Google. Perjanjian itu menjamin protokol Chainlink dalam strategi kontrak pintar Google. Langkah ini dilihat sebagai kemenangan besar oleh pelabur kerana membolehkan pengguna menyambung ke dua perkhidmatan awan Google yang paling popular – BigQuery melalui API.

Cara Membeli Pautan Rantai (LINK)

Pautan rantai boleh didapati di kebanyakan bursa utama. Salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan LINK adalah menggunakan Binance. Binance adalah pertukaran terbesar di dunia dari segi cap pasaran. Anda boleh menemui pelbagai jenis syiling di bursa dan bayarannya sangat kompetitif.

Anda perlu mendaftar untuk akaun Binance. Proses ini memerlukan anda membuktikan identiti kami. Anda juga perlu memautkan debit atau akaun bank supaya anda dapat memuatkan dompet pertukaran anda. Setelah proses ini disiapkan, mendapatkan LINK hanya memerlukan beberapa minit.

Langkah pertama adalah membiayai akaun anda. Seterusnya, anda perlu menukar mata wang fiat anda ke ETH atau BTC. Sebaik sahaja anda menyelesaikan langkah ini, selebihnya sangat mudah. Sekarang pilih pasangan perdagangan LINK yang sepadan dengan crypto anda dan jumlah yang anda ingin jual. LINK anda akan berada di dompet pertukaran anda dalam beberapa minit.

Melabur dalam Pautan Rantai (LINK) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur dalam Pautan Rantai (LINK) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur dalam Pautan Rantai (LINK) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui
★★★★★ ★★★★★ Kajian Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Cara Menyimpan Pautan Rantai (LINK)

Sekiranya anda merancang untuk memperdagangkan LINK anda dengan kerap atau jika anda hanya merancang untuk menahan sebilangan kecil LINK, anda boleh membiarkannya di dompet pertukaran. Walau bagaimanapun, harus dinyatakan bahawa ini adalah kaedah paling tidak selamat untuk menyimpan LINK anda. Anda juga boleh menggunakan Dapp mudah alih yang boleh dipercayai seperti JAXX untuk memastikan LINK anda selamat dan jauh dari mata penggodam pertukaran yang lapar.

Sekiranya anda ingin membuat pelaburan besar dalam LINK atau jika anda merancang untuk HODLing crypto ini untuk jangka masa yang panjang, dompet perkakasan adalah pilihan terbaik. Dompet perkakasan menyimpan crypto anda di luar talian di “penyimpanan sejuk”. Strategi ini menjadikan ancaman dalam talian tidak dapat mengakses pegangan anda. The Lejar Nano S atau yang lebih maju Lejar Nano X kedua-duanya menyokong Chainlink (LINK).

Chainlink – Projek yang Layak Dihayati

Tidak ada yang dapat membantah bahawa ruang kripto mempunyai banyak projek yang semuanya gembar-gembur dan tidak ada asasnya. Chainlink bukan salah satunya. Platform ini menyediakan sumber yang diperlukan untuk pasaran. Chainlink memperluaskan fungsi blockchain dunia dan memberikan fleksibiliti baru kepada pembangun. Atas sebab-sebab ini dan banyak lagi, Chainlink terus menjadi salah satu syiling terpanas di pasaran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me