5 Projek Blockchain Menggunakan Kecerdasan Buatan

Seiring dengan munculnya blockchain, kecerdasan buatan adalah inovasi yang dapat mengubah dunia. Oleh kerana cryptocurrency telah menjadi lebih popular dalam penggunaan dan aplikasi, begitu juga jumlah projek yang difokuskan untuk menggabungkan kedua-dua teknologi ini bersama-sama.

Projek Blockchain Menggunakan Kecerdasan Buatan (AI)

Berikut adalah lima projek blockchain yang menjanjikan yang menggunakan kecerdasan buatan:

SingularityNET

Ini projek blockchain telah terkenal di seluruh dunia kerana mencipta robot bernama Sophia, robot pertama yang mempunyai kewarganegaraan. Berkat ini, ia adalah salah satu projek yang paling terkenal dan terkenal dalam hal blockchain dan AI.

Singularity adalah pasaran AI terdesentralisasi yang dibuat untuk pengembangan dan pembiayaan projek AI. Ia dikuasakan oleh rangkaian yang terdiri daripada algoritma kecerdasan buatan yang bersumber dari seluruh dunia.

Projek blockchain menggunakan kepintaran buatan

Pasar terbuka ini membolehkan blockchain dan perniagaan mengembangkan projek AI mereka sendiri dengan membeli dan menjual algoritma dan data AI. Projek blockchain yang mapan ini dipimpin oleh ahli pasukan yang mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang luas dalam bidang teknologi blockchain, AI, dan pembelajaran mesin.

Dr. Ben Goertzel – pengasasnya – ingin mewujudkan rangkaian blockchain berasaskan AI, melalui penggunaan SingularityNET, untuk bertindak sebagai otak Sophia.

SingularityNET sangat penting untuk pengembangan Sophia, yang bertanggungjawab untuk membuat dan melaksanakan modul pendengaran, empati, dan penglihatannya.

AICoin

AICoin adalah platform yang membolehkan penggunanya berdagang dan melabur dalam cryptocurrency dengan cara yang menghasilkan keuntungan bagi pihak yang terlibat.

aicoin - blockchain & amp; kecerdasan buatan

Melalui pelaksanaan kecerdasan buatan, pelabur dapat menjana pendapatan dengan mengasingkan corak unik yang menguntungkan, yang kemudian diterapkan pada semua perdagangan mereka.

Pelabur diminta untuk membeli token untuk mengambil bahagian. Pemilik token kemudian dapat memilih untuk memilih perdagangan yang mereka sukai dengan menggunakan teknologi kontrak pintar bersepadu.

AICoin bertujuan untuk menghasilkan keuntungan bagi pelaburnya dalam jangka pendek dan panjang. Perdagangan memastikan bahawa keuntungan dijana dalam jangka pendek, sementara pelaburan semula dan kenaikan harga token memberikan pendapatan untuk jangka masa yang panjang

Ulasan untuk platform ini sangat positif, para pelabur mendakwa mereka menghasilkan pulangan 100 peratus antara tempoh September 2017 dan Jun 2018.

Projek ini disokong oleh pasukan yang terdiri daripada individu yang berpengalaman dan profesional yang sepenuhnya menumpukan untuk memberikan hasil terbaik kepada pelaburnya.

Rantai DeepBrain

Rantai DeepBrain (DBC) bermula sebagai ICO yang dilancarkan di blockchain NEO. Platform pengkomputeran ini menggunakan blockchain untuk membuat algoritma AI. Oleh kerana pengiraan AI sangat mahal, pemaju di DeepBrain Chain bertujuan untuk menurunkan kos ini sebanyak 70%.

otak dalam

Platform ini menggambarkan dirinya sebagai “rangkaian neural terdesentralisasi”. Rangkaian saraf mewakili sistem elemen kompleks yang diperlukan untuk memproses dan menggunakan data. Nod rangkaian DeepBrain Chain memberikan kuasa komputasi yang diperlukan untuk AInya. Sebagai pertukaran untuk membekalkan kuasa pengiraan ini, token DBC diedarkan ke nod.

Selain memberikan kekuatan komputasi yang diperlukan untuk pengembangan AI, platform DBC juga akan berfungsi sebagai platform yang selamat untuk perdagangan data. Pasar ini akan membolehkan mana-mana penggunanya melakukan pembelian dan penjualan dengan data tanpa perlu risau tentang masalah berkaitan keselamatan.

Melalui pelaksanaan teknologi blockchain, pelbagai jenis penyalahgunaan dan kebocoran data akan dapat dielakkan.

Pasukan di belakang DeepBrain Chain baru-baru ini membuat pengumuman yang menyatakan bahawa tempoh penguncian mereka akan diperpanjang, yang bermaksud bahawa token DBC baru tidak akan dikeluarkan di pasaran pada masa itu.

Peculium

The Peculium projek adalah platform berasaskan blockchain yang bertujuan untuk mendorong individu menyimpan aset mereka. Peculium mencapainya dengan menggabungkan simpanan konvensional dengan cryptocurrency.

Kecerdasan buatan digunakan dalam hal ini untuk merampingkan salib dari simpanan tradisional ke mata wang digital untuk membantu pelanggan tetap, serta pedagang dan broker profesional, membuat pelaburan semula yang tepat.

Platform baru-baru ini berjaya menarik pelaburan awal sebanyak $ 8.1 juta. Projek ini disokong oleh sekumpulan pedagang pakar dan pembangun perisian.

Rangkaian AI Matriks

Matrik adalah platform bertenaga blockchain sumber terbuka yang akan menyokong penggunaan kontrak pintar dan penyelesaian pembelajaran mesin. Infrastruktur platform dikembangkan dan berdasarkan sistem AI, dan teknologi akan digunakan untuk peningkatan berterusan platform dengan mengoptimumkan secara automatik rangkaian blockchainnya secara automatik.

Projek Matrix Blockchain AI

Matrix mengubah cara kontrak pintar dilaksanakan dengan meningkatkan kelajuan, kemudahan, keselamatan, dan fleksibiliti.

Platform ini juga akan menggunakan kuasa perlombongan rangkaian Matrix untuk menyelesaikan pengiraan AI yang kompleks dan mahal.

Pencipta kontrak pintar bahasa semula jadi membolehkan sesiapa sahaja mengembangkan dan melaksanakan kontrak pintar dalam bahasa ibunda mereka (iaitu Inggeris, Sepanyol, Perancis, dll.). Ini akan membolehkan sesiapa sahaja membuat dan menggunakan kontrak pintar untuk pelbagai jenis tugas. Pelaksanaan bahasa semula jadi Cina telah terbukti dapat berfungsi dengan cekap.

Rangkaian AI akan berjalan pada blockchain sendiri. Matrix mainnet dijadualkan dilancarkan pada Q3 2018. Sementara itu, semua versi semasa perkhidmatan mereka berjalan menggunakan blockchain Ethereum. Selepas mainnet dilancarkan, Matrix akan beralih daripada mempunyai token berdasarkan ERC-20 kepada cryptocurrency asalnya sendiri. Token MAN akan digunakan untuk melaksanakan aplikasi dan mengakses perkhidmatan AI.

Projek ini juga merupakan sebahagian daripada inisiatif Belt and Road, salah satu projek infrastruktur terbesar di China. Projek ini difokuskan untuk membangun infrastruktur di mana laluan laut dan darat yang baru dan cekap akan memudahkan pengangkutan antara Eropah, China, Rusia, dan Afrika.

Cole adalah penulis bebas yang memberi tumpuan kepada cryptocurrency dan teknologi yang baru muncul. Artikel sebelumnya tentang Masternodes telah dipaparkan di laman web crypto terkemuka dan dipetik dalam Whitepapers

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

69d 7b3 e95 fce 305 d3e 9da