Bitcoin Turun Di Bawah $ 8K Lagi kerana Volume Menjadi Faktor Utama: Crypto Market Daily

Bitcoin (BTC) telah turun kembali di bawah titik harga $ 8.000 pada hari Rabu, 11 Mac. Cryptocurrency terkemuka telah memperoleh semula nilai pada hari Selasa setelah melihat kerugian besar – bersama dengan pasaran saham tradisional – pada awal minggu.

Pada masa akhbar, Bitcoin diperdagangkan pada sekitar $ 7,850, turun hampir 4 peratus selama 24 jam terakhir.

Harga Ethereum (ETH) mengikuti corak yang serupa selama 24 jam terakhir, meningkat di atas paras $ 200, sebelum jatuh lagi pagi ini. Pada masa akhbar, ETH diperdagangkan sekitar $ 196, turun lebih dari 5 peratus pada hari itu.

Pertukaran Kekal BTC / USD

Carta 4H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: okex.com

Melihat carta 4 jam BTC, kami melihat jumlah penjualan meningkat ke tahap tinggi malam tadi, walaupun masih menunjukkan corak penyusutan. Kekuatan beruang semakin lemah buat sementara waktu.

Sekiranya tahap 4 jam dapat bertahan pada tahap $ 8,250 dan membentuk corak double bullish, ini membuktikan bahawa terdapat lebih banyak dana di kawasan ini dan prospek pasaran adalah bullish.

Sekiranya corak tiga bawah terbentuk, kita akan melihat pasaran penyatuan yang lebih lama, yang bermaksud bahawa dana utama perlu menyerap kaunter yang cukup sebelum membuat kejayaan.

Pelabur perlu memberi perhatian kepada kekuatan rintangan antara $ 8,200- $ 8,250 dan sokongan hampir $ 7,700.

Bears menekan percubaan untuk menembusi melebihi $ 8K

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Souce: okex.com

Beralih ke carta 1 hari Bitcoin, semalam, 10 Mac, BTC naik di atas $ 8,100 sebentar sebelum beruang dengan cepat menggunakan kekuatan mereka untuk menekan harga lagi.

Beberapa tentatif melonjak pada awal pagi ini gagal memperoleh semula $ 8.000.

Penganalisis OKEx percaya bahawa peningkatan jumlah penjualan dapat dilihat pada pukul 12 malam UTC semalam jauh lebih tinggi daripada pemulihan jam sebelumnya.

Ini menunjukkan bahawa masih ada sejumlah dana jualan pendek yang aktif di sekitar $ 8,000, hingga tahap tertentu dapat menggambarkan bahawa sukar bagi kecenderungan penurunan harga menjadi bullish.

Candlestick 1 hari ditutup dengan hampir dua corak tukul terbalik. Ini bermakna bahawa jika harga berhenti jatuh sekarang, itu tidak bermaksud pemulihan akan berlaku dalam jangka pendek, kerana kekuatan kenaikan masih lemah.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan Jangka Pendek: $ 8.000
 • Rintangan jangka menengah: $ 8,250
 • Sokongan Jangka Pendek: $ 7,700
 • Sokongan jangka sederhana: $ 7,400

Pertukaran Kekal ETH / USD

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: okex.com

Carta 1 jam untuk ETH menunjukkan bahawa bahagian bawah kepala dan bahu setiap jam gagal dibentuk semasa pembuangan malam tadi.

Harga ETH mencapai rintangan pada satu titik sekitar $ 206 dan kemudian jatuh. Adalah mungkin untuk membentuk double bottom jika trend dapat stabil sekitar $ 190- $ 197 dalam sehari.

Pelabur harus menyedari bahawa bahagian bawah kedua mungkin memerlukan lebih banyak masa untuk dibentuk, kerana pasaran harus menyatukan untuk mencerna penurunan sebelumnya. Melambung ke $ 206 tidak dapat menjamin apa-apa, kerana mungkin harga jatuh lagi pada tahap tersebut. Sekiranya duit syiling dapat menstabilkan sekitar $ 212, itu akan menjadi isyarat bull yang lebih kuat.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan Jangka Pendek: $ 206
 • Rintangan jangka sederhana: $ 212
 • Sokongan Jangka Pendek: $ 195
 • Sokongan jangka sederhana: $ 185

Pilihan pedagang: TRX / USD Perpetual Swap

Data Pertukaran Kekal 4H TRX / USD. Sumber: okex.com

Seperti yang ditunjukkan oleh carta 4 jam Tron (TRX), trend dalam tempoh ini sesuai dengan prinsip Elliott Wave dan, pada masa akhbar, kami meramalkan gelombang dump terakhir kemungkinan akan selesai.

Kita dapat melihat dengan jelas bahawa gelombang a, b dan c adalah sub-gelombang gelombang tiga kerana ini mungkin gelombang yang memanjang. Keadaan seperti ini cenderung muncul di pasaran yang melampau.

Namun, kerana pasaran terus berubah dan tidak ada teori yang dapat meramalkan masa depan 100% dengan tepat, jika harga berhenti jatuh pada $ 0,01400, itu boleh menjadi isyarat stabilisasi dan pemulihan. Gelombang kelima juga dapat meluas jika harga pecah di bawah kedudukan ini.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.01600
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.01705
 • Sokongan Jangka Pendek: $ 0.01414
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.01305

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Follow OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me