KuCoin dikompromikan dan BitMEX dikenakan, tetapi nama token Reddit MOON keluar

Kisah terbesar dari dunia cryptocurrency yang mungkin anda terlepas

Ini adalah minggu yang sangat dramatik di dunia blockchain dan cryptocurrency – terutamanya ketika berkaitan dengan peraturan Amerika Syarikat. Kami melihat satu pertukaran aset digital utama dikompromikan dengan kerugian lebih dari $ 150 juta dolar dan pertukaran derivatif cryptocurrency lain yang dikenakan oleh Jabatan Kehakiman dan Suruhanjaya Perdagangan Hadapan Komoditi Amerika Syarikat. Sementara itu, Internal Revenue Service menganugerahkan kontrak untuk melanggar ciri privasi Monero dan token ganjaran komuniti Reddit MOON tiba-tiba tiba di bulan pepatah.

Inilah semua yang perlu anda ketahui mengenai kisah-kisah ini, dan banyak lagi, dalam edisi minggu ini dari Berita Crypto Minggu OKEx Insights.

KuCoin berkompromi, dana dicuci melalui pertukaran terdesentralisasi

KuCoin, pertukaran aset digital yang berpusat di Singapura, menyaksikan sekurang-kurangnya $ 150 juta terkuras dari dompet panasnya setelah satu atau lebih penggodam dilapor memperoleh akses ke kunci peribadinya. Banyak cryptocurrency dan token berasaskan Ethereum dicuri – dengan anggaran baru-baru ini lebih besar daripada yang dilaporkan pada mulanya.

Pengambilan utama

 • Sebagai tindak balas, pelbagai projek menjalankan kawalan terpusat dengan membekukan atau membalikkan kontrak pintar mereka – mempersoalkan seberapa banyak desentralisasi sebenarnya.
 • Pertukaran yang terdesentralisasi, Kyber Network dan Uniswap, keduanya juga menjadi sorotan, setelah para pencuri mulai berusaha untuk mencuci dana yang dicuri melalui DEX. Ini mungkin menarik perhatian peraturan kerana pertukaran yang terdesentralisasi terus berkembang.

Pengasas BitMEX yang dikenakan oleh Jabatan Kehakiman A.S. dan CFTC

Jabatan Kehakiman A.S. dikenakan secara rasmi Pengasas BitMEX Arthur Hayes, Samuel Reed dan Benjamin Delo kerana melanggar Akta Kerahsiaan Bank dan berkomplot untuk melanggar undang-undang kewangan. Ketua pengembangan perniagaan pertukaran derivatif, Gregory Dwyer, juga didakwa. Berita mengenai dakwaan tersebut mengakibatkan harga Bitcoin jatuh dari $ 10,892 ke serendah $ 10,438, penurunan lebih dari 4%, dengan altcoin juga menyaksikan penjualan besar.

Pengambilan utama

 • Kisah undang-undang yang akan berlaku kemungkinan akan mendapat perhatian media yang signifikan hingga ke masa depan, kerana banyak yang mengharapkan Hayes dan eksekutif BitMEX lain untuk mempertahankan diri dengan bersungguh-sungguh di mahkamah. Peguam Dwyer telah menyatakan bahawa dia akan menentang tuduhan tersebut.
 • BitMEX baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan dimulakan secara wajib Pengesahan identiti Pelanggan Anda, yang mana beberapa di industri melihat sebagai bendera merah bahawa pertukaran derivatif mungkin merasakan panas dari pengawal selia A.S..

IRS menganugerahkan dua kontrak untuk memecahkan privasi Monero

Setelah pertama kali mempublikasikan matlamatnya untuk menjaringkan cryptocurrency yang berfokus pada privasi, transaksi Monero yang tidak jelas, Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri telah kontrak yang dianugerahkan kepada Chainalysis dan Integra FEC. Kontrak bernilai $ 625,000 setiap satu, dan penerima dipilih daripada 22 pemohon secara keseluruhan.

Pengambilan utama

 • Harga XMR – mungkin mengejutkan – memberi reaksi baik terhadap berita bahawa IRS telah memberikan kontrak untuk memecahkan protokol privasinya. Selepas pengumuman, koin privasi meningkat 12.3% dan naik 3% pada masa akhbar. Sepanjang tahun lalu, XMR meningkat 82.3%.
 • Tidak mengejutkan bahawa Chainalysis memenangi kontrak, memandangkan ia kerap menerima kontrak pelacakan blockchain seperti itu dari pemerintah Amerika Syarikat. Integra FEC, sebaliknya, adalah nama yang agak tidak diketahui dalam industri ini.

Harga XMR telah meningkat sejak kontrak IRS untuk memecahkan protokol tertumpu pada privasi diberikan. Sumber: CoinGecko

Kik melanggar undang-undang sekuriti, Garam mesti menawarkan bayaran balik kepada pelabur ICO

Kik Interactive Inc. melanggar undang-undang sekuriti dengan mengumpulkan $ 100 juta melalui penjualan token pada tahun 2017, menurut laporan hari Rabu memerintah dari hakim daerah A.S. untuk Daerah Selatan New York, Hakim Alvin Hellerstein. Ketua Pegawai Eksekutif Kik Ted Livingston sejak itu mengemukakan kemungkinan untuk mengajukan banding atas keputusan itu, yang dibuat setelah Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa mengajukan tuntutan itu pada 2019.

Pada masa yang sama, SEC mempunyai mengarahkan bahawa Garam Pinjaman mesti menawarkan pengembalian wang kepada pelabur dari penawaran syiling awal 2017 setelah melanggar undang-undang sekuriti. Garam juga mesti membayar penyelesaian $ 250,000 kerana gagal mendaftarkan penjualan tokennya dengan pengawal selia. Walau bagaimanapun, platform pinjaman seterusnya akan mendaftarkan token SALT sebagai sekuriti.

Pengambilan utama

 • Keputusan terhadap Kik kemungkinan tidak akan mengejutkan banyak pihak di ruang cryptocurrency yang telah mengikuti pertempuran undang-undangnya dengan SEC, memandangkan kegagalannya dalam ujian Howey – metrik yang dibuat oleh Mahkamah Agung yang menganggap sama ada transaksi atau tidak boleh dianggap sekuriti.
 • Keputusan terhadap Salt mungkin kelihatan seperti tamparan kuat di pergelangan tangan, kerana platform pinjaman hanya perlu menawarkan pengembalian wang, berbanding dengan mengeluarkan pengembalian wang langsung. Penyelesaian $ 250,000 juga merupakan hukuman yang agak kecil dalam industri yang berurusan dengan angka yang jauh lebih tinggi setiap hari.
 • Harga SALT – mungkin mengejutkan – melonjak 140% setelah berita itu disiarkan. Ini boleh menjadi reaksi terhadap niat platform pinjaman untuk mendaftarkan token sebagai sekuriti dengan SEC.
 • Walaupun kita kini hampir menjelang akhir tahun 2020, keputusan ini menggambarkan bahawa penawaran sekuriti yang tidak berdaftar dari kegilaan ICO 2017–2018 tidak akan terlepas daripada bebas dari scot.

Harga SALT telah memberi reaksi yang baik terhadap pesanan SEC bahawa platform pinjaman mesti menawarkan pengembalian wang kepada pelabur. Sumber: CoinGecko

Token komuniti Reddit MOON melihat had pasaran mencecah bulan peribahasa

Token komuniti Reddit untuk subreddit r / CryptoCurrency, MOON, kini dijual untuk stablecoin DAI yang berpusat di Ethereum – secara bulat.

MOON hanya wujud di testnet Rinkeby dan, dengan itu, tidak dijual di pasaran cryptocurrency terbuka. Walau bagaimanapun, laman web yang disebut xmoon.exchange membenarkan pemegang MOON menukar token testnet mereka menjadi produk terbitan yang disebut xMOON, yang kemudiannya dapat diperdagangkan melalui pertukaran pembuat pasaran automatik untuk xDAI, turunan DAI yang dapat dengan mudah ditukar menjadi stablecoin yang popular.

Pengambilan utama

 • Pada masa akhbar, 1 token MOON bernilai kira-kira 0,067 DAI – turun dari nilai awalnya 0,095 DAI. Memandangkan penawaran semasa dan kadar pertukarannya dengan DIA, cap pasaran token komuniti semasa telah meningkat secara komik ke septillion wilayah, lebih tinggi daripada keseluruhan ekonomi global.
 • Kadar pertukaran yang menurun dengan cepat mungkin akan menurunkan had pasaran token MOON ke angka yang lebih realistik.
 • Sehingga kini, token MOON sebahagian besarnya tidak bernilai. Walau bagaimanapun, pertukaran MOON yang terdesentralisasi menjadi xMOON menjadi xDAI menjadi DAI mencetak beberapa Redditor aktif "duit percuma."

Permodalan pasaran DAI telah meningkat secara mendadak selama beberapa bulan terakhir, terutama didorong oleh permintaan untuk pembiayaan yang terdesentralisasi. Sumber: CoinGecko

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam, penyelidikan asli & berita yang disusun daripada profesional crypto. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me