Cara Membeli Bitcoin (BTC)

Bitcoin adalah “sistem tunai peer-to-peer elektrik” menurut penciptanya tanpa nama, Satoshi Nakamoto. Tujuan di sebalik penciptaan Bitcoin adalah untuk mewujudkan “sistem untuk transaksi elektronik tanpa bergantung pada kepercayaan”. Bitcoin berjaya dalam tugas ini melalui gabungan kepintaran, tekad, dan kehebatan teknologi.

Sukar untuk membayangkan dunia tanpa Bitcoin. Hari ini, cryptocurrency pertama dan paling berjaya di dunia adalah nama isi rumah. Terdapat banyak rancangan TV, lagu, penghormatan, karya seni, dan buku yang dikhaskan untuk penemuan revolusioner ini. Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati panduan Melabur dalam Bitcoin kami.

Kami menyenaraikan 5 broker teratas yang menawarkan kemampuan untuk membeli Bitcoin (BTC) dengan kad kredit atau kad debit.

Binance

Binance adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar dan paling terkenal di dunia. Manfaat membeli BTC (BTC) di sini adalah anda mendapat faedah daripada pertukaran yang lebih rendah daripada pertukaran yang bersaing, dan peningkatan kecairan membolehkan anda membeli dan menjual dengan cepat untuk memanfaatkan berita bergerak pasaran.

Baca Ulasan Binance kami atau lawati Binance.

Gunakan Kod Diskaun: EE59L0QP untuk pulangan tunai 10% dari semua yuran perdagangan.

Paybis

Paybis kendalikan platform pembelian Bitcoin dan cryptocurrency yang sangat dipercayai di mana anda boleh membeli Bitcoin (BTC) dan pelbagai crypto lain yang tidak lebih daripada kad kredit atau debit anda. Mereka telah wujud sejak 2014 dan telah membantu ratusan ribu orang untuk membuat pembelian Bitcoin.

Sekiranya anda hanya ingin membeli Bitcoin (BTC) dan tahan maka ini adalah salah satu kaedah termudah untuk membeli Bitcoin (BTC) dengan kad kredit atau kad debit.

Baca Ulasan Paybis kami atau lawati Paybis.

Kriptomat

Kriptomat adalah perkhidmatan pertukaran dan dompet cryptocurrency yang berpusat di EU yang telah beroperasi sejak tahun 2018. Mereka beribu pejabat di Estonia yang merupakan pusat Eropah yang dipercayai untuk syarikat serupa. Setelah diasaskan oleh Srdjan Mahmutovich yang mahir berteknologi, mereka kini beroperasi di lebih dari 80 negara di seluruh dunia dan melayani pengguna di seluruh dunia. Kriptomat adalah pilihan yang sangat baik untuk orang Eropah & Pelabur Asia yang hanya ingin membeli dan menjual Ethereum (ETH) untuk jangka masa panjang. Tiada pelanggan USA.

Baca Ulasan Kriptomat kami atau lawati Kriptomat.

Kraken

Kraken adalah salah satu nama yang lama untuk pertukaran cryptocurrency yang beroperasi di industri.

Dari awal yang sederhana, mereka kini telah menjadi salah satu nama yang paling dikenali di ruang ini yang menawarkan banyak pilihan aset untuk diperdagangkan termasuk Bitcoin (BTC).

Kos perdagangan adalah kompetitif dengan bursa lain dan mereka terus berkembang kini menawarkan perdagangan niaga hadapan dan margin.

Baca Ulasan Kraken kami atau lawati Kraken.

Coinberry – Orang Kanada Sahaja

Coinberry memudahkan anda membeli Bitcoin (BTC) di Kanada tanpa ribut-ribut dan membeli atau menjual aset dengan cepat melalui platform mereka yang mudah digunakan. Mereka telah wujud sejak tahun 2017 dan mempunyai beberapa perkongsian yang sangat dipercayai yang mewujudkannya dengan reputasi yang kuat untuk cryptocurrency. Mereka juga terdaftar di FINTRAC sebagai Perniagaan Perkhidmatan Wang, jadi sangat boleh dipercayai dari sudut itu. Tiada pelanggan USA.

Lawati Coinberry atau kunjungi panduan Cara Membeli Bitcoin di Kanada kami.

Wirex – UK Sahaja

Wirex adalah aplikasi dompet crypto yang berpusat di UK yang juga menggabungkan kad pembayaran Visa dan Mastercard inovatif yang boleh anda gunakan untuk pembelian dan transaksi harian biasa anda yang disokong oleh mata wang kripto dan fiat.

Syarikat ini telah wujud sejak tahun 2014 dan kini telah berkembang menjadi operasi global yang menawarkan perkhidmatan di lebih dari 130 negara di seluruh dunia dan dengan ketersediaan pembayaran di lebih dari 54 juta lokasi di seluruh dunia. Mereka juga baru-baru ini menjadi ahli utama Mastercard mesra kripto pertama di dunia.

Baca Ulasan Wirex kami atau lawati Wirex.

iTrustCapital – Amerika Syarikat sahaja: Produk IRA

iTrustCapital – Walaupun pelabur AS hanya mempunyai akses kepada saham dan bon dalam akaun persaraan mereka, industri baru telah muncul dengan nama Bitcoin IRA atau Crypto IRA. Ini adalah platform IRA yang diarahkan sendiri yang membolehkan pelanggan melabur dalam Bitcoin, Ethereum dan aset digital lain sambil mengekalkan faedah cukai dan fleksibiliti akaun persaraan mereka. Platform ini membolehkan kedua-dua akaun IRA Tradisional dan akaun Roth IRA, yang direka khusus untuk pelaburan jangka panjang.

Lawati iTrustCapital atau belajar Apa itu Bitcoin IRA?

Cara Membeli Bitcoin (BTC) Cara Membeli Bitcoin (BTC) Cara Membeli Bitcoin (BTC)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kriptomat

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Pengguna Lanjutan

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Pedagang Eropah

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 1.00

Minimum Akaun

35 €

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Apa itu Bitcoin (BTC)?

Bitcoin adalah rangkaian terdesentralisasi yang memungkinkan untuk memindahkan nilai antara pihak. Ia melakukannya melalui penggunaan rangkaian selamat, yang terdiri daripada ‘pelombong’, yang menghoskan nod (komputer yang menyimpan salinan lejar BTC).

Sebagai aset digital, penyertaan dalam rangkaian Bitcoin hanya memerlukan akses ke sambungan internet. Aset itu sendiri boleh digunakan sebagai alat pembayaran, atau simpanan nilai.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Bitcoin berfungsi dengan menggunakan protokol ‘Proof-of-work’. Penstrukturan ini menyaksikan pelombong di rangkaian Bitcoin bersaing untuk mendapatkan ganjaran Bitcoin, yang dikeluarkan setiap 10 minit. Selama kenaikan 10 minit ini, pelombong mengesahkan transaksi yang diselesaikan antara peserta rangkaian. Urus niaga ini kemudian direkodkan pada blok data. Blok direkodkan secara kekal dalam urutan berurutan, dihubungkan serupa dengan rantai. Sifat proses ini menyebabkan teknologi digelar ‘blockchain’.

Kerana populariti, dan pertumbuhan rangkaian, penambangan Bitcoin sebahagian besarnya menjadi tidak menguntungkan bagi rata-rata orang kerana keperluan komputasi. Walaupun perlombongan mungkin dilakukan pada komputer riba, pada awal kitaran hidup Bitcoin, hari ini, pelombong biasanya merupakan syarikat besar yang mengendalikan pakaian besar dengan ribuan jentera khusus.

Pembangunan yang diunjurkan?

Pertumbuhan sekitar Bitcoin adalah topik kontroversi. Dipercayai secara meluas bahawa, dalam jangka masa panjang, Bitcoin tidak akan wujud dengan cara yang ada sekarang; Bitcoin akan ‘boom’ atau ‘bust’.

Sebilangan besar pertumbuhan yang dijangka berlaku berkisar pada idea bahawa Bitcoin akan menggantikan emas sebagai gudang nilai ‘pergi-ke’. Dengan kemampuan rangkaian Bitcoin semasa, ini adalah kemungkinan yang nyata. Sekiranya dianggap sebagai simpanan nilai, keutamaan dan kos transaksi akan diberi keutamaan yang lebih rendah – mengurangkan kesan had rangkaian semasa.

Selain menjadi nilai tambah, penyelesaian lapisan kedua, seperti Lightning Network, berpotensi untuk mengubah Bitcoin menjadi calon sah untuk transaksi mikro dan perbelanjaan seharian. Pembangunan rangkaian kilat telah melonjak dalam dua tahun terakhir, dengan pelbagai syarikat mendedikasikan diri untuk kematangannya.

Senario kes terbaik akan menyaksikan rangkaian kilat yang dikembangkan sepenuhnya dilaksanakan, memberikan kelajuan, keselamatan, dan penjimatan kos. Dalam senario ini, bukan sahaja transaksi mikro boleh dilakukan, tetapi sifat Bitcoin yang wujud memungkinkannya untuk bertindak sebagai simpanan nilai, juga.

Ideologi yang mendasari?

Walaupun banyak cryptocurrency mempunyai matlamat yang tinggi, hanya sedikit yang berdasarkan pada ideologi yang kuat; Bitcoin adalah salah satu daripada jumlah ini.

Dengan Satoshi Nakamoto tanpa nama, niatnya tidak diketahui, hingga tahap tertentu. Yang jelas adalah bahawa tujuan Bitcoin adalah untuk menyediakan cara untuk pemindahan nilai yang inklusif, aman, stabil, dan stabil. Yang paling penting, ini bebas daripada manipulasi kerajaan.

Atribut-atribut ini, yang dibina dalam Bitcoin, sebagian besar dipercayai disebabkan oleh contoh penipuan, manipulasi, dan keputusan melayani diri yang dibuat secara berterusan oleh para peserta dalam sistem perbankan tradisional.

Sekiranya berjaya, Bitcoin akan memberi peluang sekali seumur hidup untuk menekan butang ‘reset’ di kedai kekayaan dunia. Ini akan memberi peluang kepada orang-orang yang tidak memiliki bank untuk mendapatkan akses ke perkhidmatan moden. Ini akan membawa demokrasi membiayai.

Penerimaan dan Kontroversi?

Daripada cryptocurrency yang dibuat, setakat ini, semuanya pucat berbanding dengan Bitcoin berkaitan dengan penggunaan. Walaupun sebahagian besarnya disebabkan oleh kelebihan penggerak pertama, Bitcoin berjaya menjadikan dirinya sebagai peneraju industri, hanya melalui sifatnya (desentralisasi, anti-inflasi, dll.)

Walaupun penggunaan arus perdana belum berlaku, tanda-tanda ini semakin jelas dalam beberapa tahun terakhir. Aset yang dulunya merupakan teknologi moden kini menjadi nama rumah tangga, dengan semakin banyak cara untuk membeli dan berbelanja.

Pada peringkat institusi, Bitcoin telah melihat kejayaan dan kegagalan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Walaupun kegagalan telah dilihat di sekitar pengembangan Bitcoin ETF, kejayaan telah banyak, dengan yang berikut hanya beberapa contoh.

Niaga hadapan Bitcoin: CME, Bakkt,

Dana Bitcoin: 3iQ

Perkhidmatan Penjagaan: Gemini

Sepanjang kitaran hidup Bitcoin, terdapat banyak pertengkaran di antara pembangun (SegWit, dll.), Dan kontroversi yang melanda Bitcoin. Dua kontroversi yang sering berlaku mengenai aset digital adalah,

Aktiviti haram – Persepsi bahawa penjenayah menggunakan BTC, dengan aset yang menyokong aktiviti pasaran gelap

Penggunaan tenaga – Pertumbuhan jaringan, dan ketergantungan pada bukti kerja, telah mengakibatkan peningkatan penggunaan daya oleh komputer yang menggerakkan jaringan.

Peraturan?

Oleh kerana sifatnya yang terdesentralisasi, dan tidak ada pihak berkuasa pusat, Bitcoin tidak dianggap sebagai keselamatan di sebahagian besar dunia.

Walaupun BTC tidak boleh dilihat sebagai keselamatan, terdapat perbezaan di seluruh dunia yang mengelompokkan klasifikasi. Adakah mata wang? Adakah ia komoditi? Adakah ia boleh dikumpulkan? Dan lain-lain.

Berkenaan dengan Amerika Utara, Bitcoin dilihat secara meluas sebagai mata wang, dan diperlakukan seperti itu. Jay Clayton, Pengerusi SEC, telah mencatat menyatakan ini.

“Mata wang kripto: Ini adalah pengganti untuk mata wang berdaulat, menggantikan Dolar, Euro, yen dengan Bitcoin … Jenis mata wang itu bukan sekuriti.”

Siapa yang berjaya?

Bitcoin mungkin mempunyai kisah asal yang paling menarik. Ini disebabkan oleh misteri yang menyelubungi pengasasnya – Satoshi Nakamoto.

Misteri di sekitar Satoshi adalah bahawa tidak ada yang tahu siapa dia. Tambahan lagi, kerana identiti Satoshi tidak diketahui, orang ini mungkin tidak hidup hari ini.

Apa yang diketahui ialah dompet yang berkaitan dengan Satoshi mengandung hampir 1 juta BTC, dengan sebahagian besarnya masih belum tersentuh sejak penciptaannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

b5b 722 bde 393 b46 ebb c07