Binance menuntut Forbes, penambang Bitcoin ditangguhkan, pengeluaran semula OKEx

Kisah terbesar minggu ini dari dunia cryptocurrency yang mungkin anda terlepas

Walaupun banyak mata tertumpu pada rali BTC yang mengagumkan, industri blockchain dan cryptocurrency terus melihat perkembangan besar di depan berita. Sebagai contoh, satu bursa terkemuka telah mengemukakan tuntutan saman fitnah terhadap Forbes sementara pihak berkuasa cukai Amerika Syarikat mempertimbangkan pendekatan yang berbeza untuk menangani cryptocurrency. Terdapat juga permintaan yang tinggi untuk perkakasan perlombongan Bitcoin baru yang tidak dapat dipenuhi pada masa ini.

Inilah semua yang perlu anda ketahui mengenai kisah-kisah ini, dan banyak lagi, dalam edisi minggu ini dari Berita Crypto Minggu OKEx Insights.

Binance memfailkan tuntutan mahkamah terhadap Forbes kerana fitnah

Binance telah mengajukan tuntutan di Amerika Syarikat terhadap Forbes Media dan dua wartawannya, Michael del Castillo dan Jason Brett, berkenaan dengan artikel yang menukar cryptocurrency menuduh adalah fitnah

Syarikat yang ditubuhkan oleh CEO Changpeng Zhao pada tahun 2017, meminta ganti rugi ganti rugi setelah Forbes diterbitkan satu laporan akhir bulan lalu pada "Tai Chi" dokumen, yang kononnya terperinci usaha untuk sengaja menipu pengawal selia A.S..

Pengambilan utama

  • Menurut Forbes, artikel itu tidak dikeluarkan dan disokong oleh laporan tersebut satu komen dari ketua pegawai komunikasi syarikat ke Cointelegraph.
  • Ini bukan kali pertama Binance atau CEOnya mengancam tindakan undang-undang terhadap media. Zhao sebelum ini mengancam akan menuntut outlet berita cryptocurrency The Block.
  • Ramai di ruang cryptocurrency tidak mengharapkan kemenangan untuk Binance, memandangkan preseden sejarah telah menunjukkan kesukaran untuk membuktikan niat jahat atau mengabaikan kebenaran.

Pelombong Bitcoin dari Bitmain membuat pesanan semula sehingga Mei 2021

Sekiranya anda ingin membuat praorder pukal untuk produk perlombongan Bitmain’s AntMiner S19, S19 Pro atau T19 Bitcoin, anda mungkin tidak bernasib baik. Menurut satu laporan dari The Block, pesanan seperti itu untuk mesin perlombongan terkemuka di industri sudah ditangguhkan sehingga Mei 2021.

Pengambilan utama

  • Senarai menunggu yang panjang untuk produk perlombongan unggulan Bitmain nampaknya menunjukkan minat yang sangat kuat dari institusi dan syarikat perlombongan utama.
  • Permintaan untuk pesanan pukal telah meningkatkan premium untuk pesanan runcit dari pengedar.
  • China telah lama menguasai industri perlombongan Bitcoin, tetapi permintaan untuk mesin ketika ini nampaknya menunjukkan persaingan yang semakin meningkat dari pelombong di negara dan benua lain.

Syarikat dan bank Jepun untuk mencuba mata wang digital swasta

Seperti yang diumumkan oleh DeCurret, pertukaran cryptocurrency Jepun, terdapat lebih daripada 30 firma dan bank Jepun merancang percubaan mata wang digital pada tahun 2021. Matlamat projek mata wang digital persendirian adalah untuk meningkatkan pembayaran dan membantu pembangunan ekonomi negara selanjutnya.

Pengambilan utama

  • Anggota perbicaraan termasuk tiga bank paling produktif di Jepun: MUFG, Sumitomo Mitsui dan Mizuho.
  • Seperti yang sering berlaku dengan projek mata wang digital baru dan swasta, mata wang digital dua lapisan secara khusus tidak akan bertentangan dengan kad kredit, kad debit, infrastruktur pembayaran terpusat yang ada atau mata wang digital bank pusat yang berpotensi (biasanya disebut CBDC).

IRS mempertimbangkan pendekatan berbeza untuk percukaian crypto

Perkhidmatan Hasil Dalaman A.S. dilaporkan mempertimbangkan pendekatan yang berbeza untuk percukaian cryptocurrency, menurut penasihat kanan Pejabat Dasar Pajak Jabatan Perbendaharaan, Erika Nijenhuis.

Pengambilan utama

  • Percukaian cryptocurrency di A.S. telah lama menjadi proses yang mendung, tetapi wajib. Kenyataan Nijenhuis seolah-olah menunjukkan bahawa IRS menyedari hal ini dan berminat untuk menjelaskan bagaimana mereka harus dikenakan cukai..
  • IRS juga kelihatan lebih berminat untuk memastikan tidak ada cukai yang dielakkan yang melibatkan cryptocurrency.

OKEx untuk membuka semula pengeluaran pada 27 November

Untuk berita terakhir minggu ini, OKEx dengan sukacitanya telah mengumumkan bahawa pengeluaran di bursa kami akan dibuka semula pada atau sebelum 27 November. Sepanjang penyiasatan dari pihak berkuasa, syarikat tersebut disahkan tidak terlibat dalam kegiatan haram atau melakukan kesalahan. 

Pengguna akan dapat mengeluarkan 100% dana mereka, tanpa sekatan – kerana OKEx selalu menjamin 100% simpanan.

Dalam usaha meminta maaf atas ketidaknyamanan yang disebabkan oleh jeda pengeluaran sementara, OKEx akan menawarkan bonus dan ganjaran kesetiaan bagi penggunanya. Nantikan OKEx untuk maklumat lebih lanjut – dan terima kasih atas kesabaran anda sepanjang tempoh ini.

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam, penyelidikan asli & berita yang disusun daripada profesional crypto. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

00f 88b f8d cb0 d43 f26 f43