Bakkt Marching Menuju Pelancaran Aplikasi Pengguna Musim Panas, Semasa Menutup $ 300M Siri B

$ 300 Juta

Walaupun pasaran kripto tetap dalam keadaan berubah, kerana dunia menangani kesan COVID-19 yang berterusan, ada satu syarikat yang terus bergerak, tanpa fasa. Bakkt, penyedia perkhidmatan aset digital yang popular, telah mengumumkan kejayaan menyelesaikan Siri B mereka.

Acara ini menyaksikan syarikat membawa sejumlah $ 300 juta dari pelbagai pelabur. Ini menjadikan jumlah mereka yang meningkat, hingga kini, hampir $ 500 juta antara setiap kenaikan mereka.

Peserta

Dalam proses mengumpulkan sejumlah besar, Bakkt melihat penyertaan pelbagai syarikat dalam Siri B. Berikut ini adalah senarai syarikat yang melihat / melihat janji Bakkt, dan memutuskan untuk menyelaraskan tujuan mereka dengan pakaian muda.

 • CMT Digital
 • Modal Pantera
 • Rakan Kongsi Goldfinch
 • M12
 • Pertukaran Antara Benua (ICE)
 • PayU
 • Boston Consulting Group

Sekiranya nama-nama ini membunyikan bel, ini mungkin, sebahagiannya, disebabkan oleh penyertaan mereka dalam Seri A. Bakkt yang pertama. Dengan pelaburan kedua oleh beberapa syarikat, nampaknya Bakkt telah berjaya memberikan kesan yang baik kepada semua yang terlibat, kerana mereka telah melayari pasaran yang bergelora sepanjang jangka hayat mereka.

Aplikasi Pengguna

Aplikasi pengguna Bakkt, yang dijadualkan dilancarkan pada musim panas 2020, lebih dari sekadar dompet lain untuk memegang aset digital. Aplikasi ini membawa pelbagai ciri yang membolehkannya terpisah dari pek, dan menarik penggunaan arus perdana.

Bakkt telah menyatakan bahawa aplikasi tersebut akan berdasarkan 4 ciri utama yang membolehkan penggunanya:

 1. Gabungan pelbagai aset yang terdiri dari kripto, wang tunai, mata setia, dan juga ganjaran dalam permainan
 2. Tukar setiap aset ini dengan lancar ke Bitcoin, wang tunai dan banyak lagi
 3. Berdagang aset kripto yang disokong dengan selamat dalam aplikasi
 4. Pembayaran melalui aplikasi, atau dengan menggunakan ‘Bakkt Card’.

Bagi banyak orang, dompet mereka penuh dengan kad kesetiaan; Kad yang mempunyai mata kesetiaan yang tidak digunakan. Tidak pasti apa yang mesti digunakan untuk menggunakan batu udara itu? Cukup hubungkan mereka dengan Aplikasi Bakkt, dan gunakanlah dengan cara yang anda fikirkan sesuai dengan ciri yang disenaraikan di atas.

Pada dasarnya, apa yang dilakukan oleh aplikasi Bakkt adalah memaksimumkan kecekapan dan fleksibiliti program kesetiaan dan aset digital, sambil memberikan jalan keluar untuk penebusan dan penggunaannya.

Ulasan

Setelah mengumumkan berita hari ini, Ketua Pegawai Eksekutif Bakkt, Mike Blandina, meluangkan masa untuk berkongsi kegembiraannya. Pernyataan berikut menyentuh ruang lingkup pencapaian syarikat dalam 2 tahun mereka sejak dilancarkan.

Mike Blandina menyatakan,

“Saya gembira dengan potensi kami untuk membuka hampir $ 1 trilion aset digital ketika aplikasi Bakkt dilancarkan pada musim panas ini. Dengan selesainya pembiayaan Siri B kami dan pemerolehan Bridge2 Solutions baru-baru ini, Bakkt kini menjadi pasukan 350 pekerja dan memberi kuasa kepada program penebusan kesetiaan untuk 7 daripada 10 institusi kewangan teratas dan lebih daripada 4.500 program kesetiaan dan insentif termasuk dua AS terbesar syarikat penerbangan. Kami mempunyai peluang unik untuk memanfaatkan teknologi, infrastruktur dan rakan kongsi di seluruh perniagaan kami untuk membawa produk baru yang inovatif ke pasaran dan dengan demikian memperluas akses ke ekonomi global. “

CPO kepada CEO

Walaupun baru dilancarkan 2 tahun yang lalu, dan dianggap sebagai kejayaan setakat ini, Bakkt telah melihat perubahan pengawal di atas syarikat itu. Perubahan ini adalah promosi baru-baru ini Mike Blandina dari CPO menjadi CEO.

Penting untuk dicatat, bagaimanapun, bahawa keluarnya Kelly Loeffler bukan disebabkan oleh kekurangan prestasi, melainkan peluang yang tidak dapat dilewatkan – tempat duduk di Senat Amerika Syarikat.

Peluang untuk Mike Blandina ini bukan sekadar kejayaan. Setelah mempromosikannya, syarikat ibu Bakkt, ICE, mencatat pengalamannya yang luas sebagai anugerah utama.

Ketua Pegawai Eksekutif ICE, Jeffrey Sprecher, menyatakan,

“Sebagai CEO, Mike akan memetakan arah strategis Bakkt, produk dan pasar pembayaran, serta mengawasi prestasi peraturan dan kewangan syarikat … Pengalamannya lebih dari 25 tahun dalam pembayaran di seluruh produk, kejuruteraan, strategi dan operasi akan terus melayani kami juga. “

Petanda Harapan

Ketika Bakkt pertama kali dilancarkan pada tahun 2018, ia adalah pada waktu gelap di dunia crypto / blockchain. Seluruh industri berada di tengah-tengah apa yang dikenali sebagai ‘crypto winter’. Kemasukan mereka ke dalam sektor ini sangat digembar-gemburkan, dan merupakan mercu harapan bagi hal-hal yang akan datang pada bulan-bulan menjelang pelancaran.

Melangkah pantas ke tahun 2020, dan Bakkt sekali lagi memberikan secercah harapan untuk masa depan melalui aplikasi pengguna mereka yang sangat dinantikan. Harapan ini mungkin diperlukan lebih dari sebelumnya, kerana ketidakpastian menyelubungi, bukan hanya usaha crypto dan blockchain, tetapi pasaran saham keseluruhan; Ketidakpastian yang nampaknya akan kekal sementara pasaran menangani wabak global COVID-19.

Kemajuan besar oleh syarikat besar, dibuat pada zaman kegelapan pasaran yang ditekan. Mari kita berharap bahawa peluncuran aplikasi pengguna pada musim panas ini melebihi jangkaan yang sudah tinggi.

Bakkt

Ditubuhkan pada tahun 2018, Bakkt adalah anak syarikat Intercontinental Exchange, beroperasi di Atlanta, Georgia. Yang terpenting, pasukan di Bakkt berusaha untuk mengembangkan penyelesaian yang merangkumi aset digital. Penyelesaian ini berkisar dari kontrak niaga hadapan, hingga aplikasi pengguna yang akan datang, dan banyak lagi.

Ketua Pegawai Eksekutif, Mike Blandina, kini mengawasi operasi syarikat.

Dalam Berita Lain

Walaupun motif setiap syarikat berbeza, Bakkt berkongsi kejayaan mereka dengan pelbagai syarikat lain untuk melakukan perkara yang sama dalam beberapa bulan terakhir. Artikel berikut memperincikan beberapa peristiwa ini, yang menyaksikan syarikat yang menjanjikan membawa berjuta-juta pelaburan, antara 5 juta hingga $ 200 juta.

Horizon Globex Menggoyahkan Pasukan, Semasa Mengadakan Siri A yang Berjaya

Securrency Menarik $ 17.75M Semasa Siri A yang Berjaya

Ripple Mencapai Nilai $ 10 Billion setelah $ 200 Juta Siri C

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me