Melabur dalam Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB)

Pacific Biosciences of California, Inc. (NASDAQ: PACB ) adalah syarikat bioteknologi yang menghasilkan teknologi penjujukan DNA untuk digunakan dalam pelbagai tujuan penyelidikan ilmiah. Dengan menggunakan mesin Pacific Bioscience of California, saintis di makmal di seluruh dunia dapat melihat DNA dengan cepat dan tepat dalam masa nyata, yang memungkinkan untuk mengakses spektrum penuh maklumat genetik yang tidak pernah ada sebelumnya. Sebagai syarikat yang agak muda, perkembangan perkakasan dan perisian mereka telah membawa kepada beberapa kemajuan saintifik yang signifikan dan sebagai hasilnya, Pacific Biosciences of California telah menjadi salah satu nama yang paling terkenal di ruang bioteknologi.

Apa itu Pacific Biosciences of California, Inc (PACB)?

Berpusat di Silicon Valley, Pacific Biosciences of California, Inc. (PacBio) adalah sebuah syarikat bioteknologi yang memfokuskan diri untuk mencipta produk dan teknologi yang digunakan untuk memajukan penyelidikan genetik. Syarikat ini ditubuhkan oleh Dr. Stephen Turner pada tahun 2004 dengan nama Nanofluidics, Inc. sebelum dinamakan semula beberapa tahun kemudian. Setelah beberapa dekad yang singkat, syarikat ini telah berkembang menjadi lebih dari 400 pekerja dan menawarkan pelbagai produk termasuk mesin penjujukan, perisian analisis, dan “bahan habis pakai”, yang merupakan bahan kimia yang digunakan dalam proses menukar DNA menjadi format yang siap untuk dibaca dengan mesin penjujukan.

Syarikat ini beroperasi dalam tiga bidang utama: sains tumbuhan dan haiwan, penyelidikan bioperubatan manusia, dan mikrobiologi dan penyakit berjangkit. Dengan menggunakan mesin PacBio, penyelidikan sains tumbuhan dan haiwan dapat dilakukan pada organisma sekecil nyamuk yang mengandung sedikitnya 5 nanogram DNA. Melalui kajian genetik tumbuhan dan haiwan, teknologi PacBio mendorong penyelidikan yang telah digunakan untuk meneroka kaedah inovatif untuk meningkatkan bekalan makanan dan tenaga. Dalam sektor sains bioperubatan manusia, penyelidikan menggunakan produk dan perkhidmatan PacBio memungkinkan untuk meneroka variasi genetik untuk menentukan potensi penyebab keturunan penyakit yang tersembunyi. Dengan dapat menentukan perubahan epigenetik, variasi genetik spesifik yang ada di sebalik penyakit akan lebih mudah difahami. Oleh kerana teknologi ini menjadi lebih meluas kerana kos yang lebih rendah, doktor akan dapat meningkatkan “kadar penyelesaian” yang terlibat dengan diagnosis pesakit. Akhirnya, mesin PacBio sangat bergantung pada penyelidikan penyakit mikroba dan penyakit berjangkit, yang telah menyebabkan kejayaan dalam mencari penawar dan vaksin untuk pelbagai virus, bakteria, dan organisma mikrobiotik lain.

Mengapa Pacific Biosciences of California, Inc (PACB) Perkara?

Syarikat ini terkenal dengan mengembangkan teknologi inovatif untuk mengkaji sintesis dan peraturan DNA, RNA, dan protein. Pada tahun 2011, Pacific of California melancarkan produk pertamanya, PacBio RS, mesin penjujukan DNA, ke pasar. PacBio RS adalah mesin pertama yang menggunakan teknologi penjujukan Tunggal Molekul Nyata (SMRT). SMRT adalah teknologi penjujukan yang dikembangkan oleh PacBio yang membolehkan para saintis memahami cara kerja sistem biologi melalui pemerhatian masa nyata. Teknologi SMRT mempunyai keupayaan untuk mengurutkan keseluruhan genom atau mensasarkan bahagian DNA / RNA tertentu. Teknologi ini juga memungkinkan populasi kompleks bakteria, virus, dan penyakit lain dilacak dan tindak balas terhadap rawatan ubat dapat diperhatikan. Dua kelebihan utama mesin urutan SMRT PacBio berbanding pesaing adalah kos per-genom yang rendah dan output dengan jumlah yang tinggi. Setelah pelancaran produk pertama mereka PacBio RS, urutan SMRT mempunyai kemampuan untuk membaca 1,110 pangkalan, yang merupakan unit DNA terkecil. Teknologi ini mengalami inovasi lebih lanjut selama bertahun-tahun, dan iterasi terbaru, yang dinamakan sistem Sequel II, kini memiliki kemampuan untuk membaca 500 juta basis. Untuk kemajuan ini, PacBio dan mesin Sequel II mereka mendapat penghargaan dari The Scientist untuk 10 Inovasi Teratas pada tahun 2019.

Perkembangan ini menjadikan pembacaan DNA masa kini jauh lebih pantas dan lebih menjimatkan berbanding dengan pendahulunya. Sistem terbaru yang dikembangkan oleh PacBio juga mempunyai kadar bacaan yang lebih tepat daripada 99.9% ketepatan, yang penting untuk memastikan kepercayaan dan kesahan dalam komuniti saintifik. Oleh kerana faedah ini, mesin ini telah menjadi pilihan pertama saintis yang mencari pembacaan yang sangat tepat mengenai sebilangan besar DNA dan bahan genetik lain.

Pacific Biosciences of California, Inc (PACB) Prospek

Oleh kerana penjujukan genetik semakin terjangkau, penggunaan baru untuk teknologi ini ditemui setiap hari. PacBio menganggarkan bahawa 10 juta urutan genetik manusia akan dilakukan setiap tahun menjelang 2025 dan pada suatu hari, teknologi itu akan menjadi bahagian rutin penjagaan kesihatan. Dengan perkakasan dan perisian yang dipercayai dan boleh dipercayai, PacBio berada dalam kedudukan yang baik untuk terus menguasai dalam hal pangsa pasar dan tetap menjadi rakan kongsi yang baik untuk syarikat di seluruh dunia.

Teknologi penjujukan SMRT yang dikembangkan oleh PacBio adalah salah satu yang terbaik di industri ini dan mendapat minat daripada pesaing. Illumina, peneraju lain dalam sektor bioteknologi, membuat langkah membeli syarikat itu dengan harga $ 1.2 bilion pada tahun 2018. Perjanjian itu akhirnya berjaya dicapai, dengan kedua-dua syarikat tersebut memetik proses kelulusan peraturan yang panjang sebagai alasan utama untuk saling bersetuju untuk menamatkan kontrak. Walaupun begitu, minat dari syarikat lain menunjukkan daya tarikan teknologi penjujukan SMRT dan peranan pelengkap yang dapat dimainkannya untuk inovasi bioteknologi yang baru muncul.

Tempat Membeli Pacific Biosciences of California, Inc (PACB)?

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian yang terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB) Melabur dalam Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB) Melabur dalam Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Sebagai sebuah syarikat yang hanya ada selama dua dekad, inovasi yang dimungkinkan oleh teknologi penjujukan SMRT yang dikembangkan oleh PacBio telah memberikan kesan yang berkekalan pada komuniti saintifik. Oleh kerana kos terus menurun, penjujukan DNA berpotensi menjadi bahagian utama dalam penjagaan kesihatan seharian. Potensi jangkauan pasaran teknologi ini hampir tidak terbatas. Sebagai peneraju ruang angkasa, Pacific Biosciences of California berada pada posisi yang sangat baik untuk memanfaatkan pertumbuhan masa depan industri yang sangat menjanjikan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

c83 9bb 009 434 237 1fe c88