Melabur dalam Saham Virgin Galactic Holdings (SPCE)

Galaksi Perawan (NYSE: SPCE) adalah syarikat perdagangan awam yang diasaskan oleh ahli perniagaan terkenal dunia dan Richard Branson yang berwawasan. Walaupun beroperasi di industri yang masih dalam peringkat awal, syarikat telah berjaya memantapkan dirinya di hadapan pesaing melalui langkah-langkah yang dibuat dalam penyelidikan dan pengembangan. Virgin Galactic berada dalam posisi yang baik untuk memanfaatkan sepenuhnya potensi gangguannya dan mempunyai rancangan yang kukuh untuk mempelbagaikan operasinya ke dalam sub-sektor perjalanan angkasa yang berlainan sekiranya ada peluang yang ada.

Apakah Pegangan Galaksi Perawan (SPCE)?

Virgin Galactic adalah syarikat penerbangan ruang angkasa komersial yang diasaskan oleh Richard Branson pada tahun 2004. Dikenal kerana beroperasi di sejumlah industri yang berbeza, Branson’s Virgin Group berjaya mengendalikan lebih dari 60 perniagaan dalam sektor seperti muzik, syarikat penerbangan, penyedia mudah alih, dan rangkaian hotel. Jumlah hasil tahunan gabungan Virgin Group adalah $ 21 bilion. Virgin Galactic adalah visi Branson untuk membuka ruang kepada orang ramai dengan menjadi syarikat pelancongan ruang komersial pertama di dunia. Syarikat ini mengendalikan lapangan terbang pertama yang dikomersialkan sepenuhnya di New Mexico, di mana penerbangan ke angkasa akhirnya akan dilancarkan. Virgin Galactic disiarkan di Bursa Saham New York di bawah SPCE pada Oktober 2019.

Mengapa Virgin Galactic Holdings (SPCE) Perkara?

Menurut anggaran, perjalanan angkasa boleh menjadi pasaran $ 20 bilion pada tahun 2030. Dalam sektor yang tidak mempunyai persaingan, Virgin Galactic berada pada kedudukan yang baik untuk memantapkan dirinya sebagai pemain utama. Virgin Galactic meletakkan harga tiket perjalanan ruang komersial pada harga $ 250,000. Dengan masing-masing kapal angkasa memuat hingga enam penumpang, permintaan untuk tempat pada penerbangan pertama yang tersedia sudah melebihi jangkaan, dengan jumlah yang lebih 8,000 individu menempah tempat sehingga Mac 2020.

Fokus utama SPCE adalah pelancongan sub-orbit. Menggunakan kombinasi kedua-dua pesawat tradisional dan perjalanan kapal angkasa, Virgin Galactic akan menggunakan pendekatan kos rendah untuk membawa orang ke angkasa lepas yang membezakannya dari pesaing, Kapal angkasa akan dilampirkan ke pesawat yang berlepas dari landasan lapangan terbang tradisional. Setelah pesawat mencapai ketinggian yang mencukupi, ia akan terpisah dari kapal angkasa, yang kemudian akan menembakkan roketnya ketika naik ke mikrograviti selama beberapa minit sebelum kembali ke bumi. Kedua-dua kapal angkasa dan pesawat akan mendarat kembali di lapangan angkasa di New Mexico, dan semua aspek operasi akan bertujuan untuk memaksimumkan jumlah bahagian yang dapat digunakan kembali.

Dua pesaing utama di ruang ini adalah Blue Origin dan SpaceX. Kedua-dua syarikat tersebut dipegang secara persendirian dan saham tersebut tidak terdapat di bursa saham mana pun. Oleh itu, pelabur yang berminat dalam sektor yang berkembang ini hanya tinggal satu pilihan. Walaupun SpaceX adalah pesaing, mereka beroperasi di ruang yang sedikit berbeza dan lebih tertumpu pada pelancongan orbit, yang melibatkan membawa individu ke angkasa selama beberapa hari atau bahkan seminggu. The Elon Musk yang diasaskan SpaceX telah berjaya melakukan penerbangan, dengan yang paling terkenal adalah pelancaran dua angkasawan ke angkasa lepas bekerjasama dengan NASA pada bulan Ogos 2020. Sebaliknya, Blue Origin beroperasi di ruang yang lebih serupa dengan Virgin Galactic, tetapi masih beberapa tahun lagi dari segi penyelidikan dan pembangunan.

Pegangan Galaksi Perawan (SPCE) Prospek

Perjalanan dan penerokaan ruang angkasa tidak lagi menjadi industri yang bergantung kepada kerajaan. Pelaburan dari sektor swasta telah membuka kemungkinan perjalanan ke ruang angkasa dalam masa yang tidak terlalu jauh menjadi kenyataan bagi mereka yang mempunyai minat dan wang untuk melakukannya. Apabila lebih banyak penyelidikan dan pengujian selesai, kos operasi akan semakin rendah. Sebaliknya, kos tiket dapat dikurangkan tanpa mempengaruhi margin. Pengurangan ini bermaksud kemungkinan perjalanan ruang angkasa akan dibuka kepada lebih banyak orang daripada yang mungkin dilakukan sekarang.

Walaupun pelancongan sub-orbit adalah fokus utama operasi semasa, pendekatan tiga fasa Virgin Galactic memungkinkan banyak pertumbuhan hingga masa depan. Fasa 1 dan 2 melibatkan pengkomersialan dan kemudian pengembangan penerbangan angkasa seperti yang diringkaskan di atas. Walau bagaimanapun, Fasa 3 merancang untuk mengembangkan operasi syarikat menjadi subsektor baru: perjalanan dari titik ke titik. Pendekatan point-to-point Tahap 3 ini akan berusaha untuk mengembangkan teknologi untuk terbang orang awam dari satu tempat ke satu titik di bumi jauh lebih cepat daripada yang mungkin sekarang. Ini akan dilakukan dengan terbang sama ada jauh lebih tinggi di atmosfer daripada kapal terbang semasa atau bahkan ke angkasa. Teknologi ini telah menarik minat banyak pihak yang berkepentingan, termasuk NASA yang menandatangani perjanjian dengan Virgin Galactic pada Mei 2020. Perjanjian Akta Angkasa adalah langkah utama untuk Virgin Galactic dan menegaskan kembali keyakinan yang dimiliki oleh kumpulan pemangku kepentingan dalam syarikat tersebut. Pengerusi Virgin Galactic Chamath Palihapitiya telah menyatakan bahawa dia percaya bahawa teknologi ini lebih dekat daripada yang disedari oleh kebanyakan orang, menganggarkan bahawa perjalanan dari titik ke titik dengan kecepatan jauh lebih tinggi daripada Concorde yang hanya berjarak 5-10 tahun.

Sekiranya jangka waktu ini dipenuhi, Virgin Galactic berpotensi untuk mengganggu industri perjalanan udara secara mendadak dalam masa yang tidak terlalu jauh. Dari perjalanan perniagaan hingga pelancong, Virgin Galactic dapat memenuhi pelbagai keperluan dengan harga yang berbeza-beza. Bersama dengan rancangan pelancongan sub-orbit yang sudah mapan, syarikat ini mempunyai sejumlah jalan pertumbuhan yang berbeza dan kelebihan penggerak pertama yang memungkinkannya untuk menguasai pasaran. Sebagai tambahan, rangkaian syarikat pengasas Richard Branson yang berpotensi dapat bersinergi dengan beberapa aktiviti yang dirancang oleh Virgin Galactic, seterusnya mengukuhkan kedudukan yang sangat menguntungkan syarikat itu.

Beli Pegangan Galaksi Perawan (SPCE) Stok

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Saham Virgin Galactic Holdings (SPCE) Melabur dalam Saham Virgin Galactic Holdings (SPCE) Melabur dalam Saham Virgin Galactic Holdings (SPCE)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Minat dan pelaburan dalam industri pelancongan angkasa baru mulai muncul dalam beberapa tahun terakhir. Sebagai perjalanan pelancongan ruang angkasa komersial pertama akhirnya dilancarkan dan semakin banyak minat dihasilkan, Virgin Galactic akan terus menjadi peneraju industri dan menjadi pilihan banyak pelancong pertama kali kerana reputasi yang telah dibina. Dengan pengalaman bertahun-tahun dibandingkan dengan pesaingnya dan rancangan bercita-cita tinggi untuk memperluas dan merebut pangsa pasar, syarikat akan terus menjadi pemain dominan dalam ruang untuk masa depan yang dapat diramalkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me