Crypto Market Daily (1.20) | Adakah kenaikan BTC setiap jam boleh bertahan pada $ 8,800 mungkin penting untuk trend jangka pendek.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Kenaikkan 1H

Ini adalah carta BTC 1 jam, ia menunjukkan kepada kita bahawa penurunan yang besar dari jam 7 malam hingga 8 malam petang tadi telah mematahkan arah aliran menaik untuk hari ini. Bayangan bawah candlestick pernah mencecah $ 8400 dan kemudian kembali melebihi $ 8600. Tidak lama kemudian bayangan rendah yang lain menyentuh $ 8450 lagi dan juga kembali, dua bayang-bayang panjang yang lebih rendah bermaksud bahawa beruang bersedia menekan harga tetapi disokong oleh kenaikan harga yang mencecah sekitar $ 8600. Walau bagaimanapun, bull dekat kedudukan ini jauh lebih rendah daripada bull yang menguntungkan yang dimasukkan dengan harga yang lebih rendah dan bersedia menjual, ini bermaksud sokongan hampir $ 8600 mungkin tidak cukup efektif dalam beberapa jam. Seperti yang ditunjukkan oleh carta bahawa sekiranya sokongan 1 ditembusi maka pelabur dapat memberi perhatian lebih kepada sokongan 2 yang hampir $ 8400 ~ $ 8450. Secara peribadi, kawasan sokongan $ 8200 boleh menjadi sokongan terkuat dalam sehari kerana masa gabungan di sini lebih lama.

Kami tidak dapat mengecualikan kemungkinan pecah $ 8750 ~ $ 8800, tetapi jumlah menunjukkan pelabur mengambil berat tentang risiko pecah palsu.

Watak Tahap:1D – kenaikkan

Ini adalah carta tahap harian BTC, penganalisis OKEx Neo percaya bahawa sejak harganya mulai naik dari $ 6,800, ia baru saja mengalami satu penarikan balik rasmi iaitu dalam tempoh dari 8 hingga 10 Januari. Walaupun trend berikutnya meningkat dengan penyatuan, dapat diperhatikan bahawa bahagian bawah setiap penyatuan pada tahap 1 jam jauh lebih tinggi daripada permulaan gelombang sebelumnya. Ini bermakna masih terdapat lebih banyak peratusan dana kenaikkan dan kurang aktif menjual dana. Namun, kerana peningkatan optimisme yang berlebihan, besarnya kenaikan harga dana di pasaran secara beransur-ansur menurun. Dalam kes ini, apabila tren menyentuh rintangan kuat yang kuat, sentimen akan cepat berubah, dan dana kenaikkan awal merasakan bahawa ruang keuntungan mencukupi dan kemudian mula menjual dan meninggalkan pasaran, yang seterusnya memicu sejumlah besar tingkah laku menjual rantai dan mengakibatkan kejatuhan besar.

Sekiranya tren penarikan balik ini dapat menstabilkan dan melantun dari kedudukan yang lebih tinggi daripada puncak gelombang 1, tren pam seterusnya mungkin masih berpeluang berlaku pada masa akan datang, sebaliknya bermaksud kenaikan harian akan berakhir.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 8750 Rintangan jangka sederhana:$ 9200

Sokongan Jangka Pendek:$ 8600 Sokongan jangka sederhana:$ 8450

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: 4H-pemuliharaan

Ini adalah carta ETH 4 jam, jelas untuk memahami bahawa rintangan sekitar $ 177 sangat penting untuk kenaikan harga yang lebih tinggi, julat dump ETH lebih tinggi daripada BTC kerana kita dapat melihat bahawa harga telah rosak MA (30) dan ditekan oleh sekarang, bandingkan dengan BTC, ETH memerlukan lebih banyak masa untuk mencerna pam sebelumnya, dan $ 158 adalah sokongan yang agak kuat dalam jangka pendek kerana ia merupakan saluran penyatuan terakhir. Pelabur harus perhatikan bahawa walaupun harga dapat stabil antara $ 158 dan $ 167, tidak bermaksud kenaikan harga boleh berterusan, hanya jika kembali ke $ 167 ~ $ 170 mungkin berpeluang untuk menguji $ 177 sekali lagi. Kembali ke sokongan garis leher yang menunjukkan carta menunjukkan bahawa trend mungkin kembali meningkat.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 167 Rintangan jangka sederhana:$ 173.5

Sokongan Jangka Pendek:$ 164 Sokongan jangka sederhana:$ 158

XRP kekal kontrak

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Kontrak kekal OKEx XRP: Tahap carta 4 Jam menunjukkan bahawa saluran kenaikkan harga pada masa ini telah rosak dan trend nampaknya memasuki kemunduran, kedudukan sokongan yang saya tandakan semalam telah ditembusi dan kini berubah menjadi rintangan hampir $ 0.2360, dan kedudukan sokongan baru-baru ini mendekati $ 0.2300 tetapi mungkin tidak dapat efektif untuk jangka masa yang panjang kerana jumlah pembelian semakin lemah, pelabur dapat memberi perhatian lebih pada kawasan sokongan $ 0.2230 kerana kedudukan ini berada di dekat zon perdagangan intensif sebelumnya, zon selalu dapat memberikan kekuatan sokongan yang mencukupi. Trend mungkin berpeluang untuk pulih jika dapat stabil di sini, jika tidak, harga boleh menguji garis leher bawah yang berada pada $ 0.2165.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2360 Rintangan jangka sederhana: $0.2430

Sokongan Jangka Pendek: $0.2300 Sokongan jangka menengah:$0.2230

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me