Dompet Ontologi (ONT) Terbaik Pada 2019 | Cara Mempertaruhkan ONT Walaupun Menjaga Keselamatannya

Ontologi adalah rangkaian berasaskan blockchain yang menyokong beberapa bahasa pengaturcaraan dan alat pengembangan untuk membuat aplikasi yang terdesentralisasi. Pada blockchain Ontology, beberapa sistem blockchain dapat beroperasi, kerana kerangka kerja dapat menyesuaikan blockchain umum untuk pengembangan aplikasi. Selain itu, ONT memudahkan kerjasama antara rangkaian rangkaian yang berbeza melalui kumpulan protokol. Sekiranya anda menyimpan token ONT, pastikan untuk menyimpannya di dompet Ontologi terbaik.

Dengan ciri-ciri teratas, seperti VBFT dan Sharding, Ontology berupaya memperkuat pengembangan aplikasi blockchain untuk berjuta-juta pengguna blockchain di seluruh dunia. Dengan pemikiran itu, rangkaian Ontologi yang terdesentralisasi ingin membuat platform standard untuk pelbagai aplikasi dalam persekitaran yang mesra pengguna, interaktif, dan blockchain. Berikut adalah dompet Ontologys terbaik, yang sesuai untuk menerima, menghantar, dan menyimpan duit syiling maya.

Dompet ONTO | Dompet Ontologi

SEKALI Laman web dompet: https://onto.app/

SEKALI Jenis dompet: Mudah Alih

Kemudahan penggunaan: Mudah untuk digunakan

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Aplikasi ONTO adalah dompet Ontologi terdesentralisasi yang merangkumi semua akses ke rangkaian Ontologi. Aplikasi ini sangat sesuai untuk membina identiti digital peribadi, menyimpan aset digital, dan banyak lagi. Selain itu, ia menyediakan transaksi peribadi dan selamat yang disokong oleh algoritma kriptografi.

Salah satu ciri terbaik Dompet ONTO adalah bahawa ia tidak menyimpan data anda. Semua maklumat yang anda berikan sama ada untuk kebenaran atau pengesahan tetap ada di telefon anda. Ini bermaksud tidak ada orang lain yang dapat mengakses maklumat anda melainkan anda membenarkannya.

Selain itu, ID ONT, yang membantu anda menguruskan identiti anda dan pengesahan dan pengesahan yang berkaitan, tidak mempunyai kaitan dengan dompet. Dompet dan ID milik modul fungsi yang berbeza. Dompet crypto mudah alih terutamanya membantu anda menguruskan aset digital anda kerana ID menjaga identiti, pengesahan dan kebenaran.

Perkara lain yang perlu diperhatikan mengenai ONTO Wallet adalah had transaksi. Sebagai permulaan, semua transaksi yang dilakukan oleh dompet mestilah bilangan bulat. Rangkaian Ontologi menggunakan model dual token yang terdiri dari ONT (duit syiling) dan ONG (token utiliti untuk perkhidmatan dalam rantai). Sehubungan itu, transaksi ONT minimum adalah 1 ONT, sementara transaksi ONG minimum ialah 0.0000000001.

Dompet ontologi

Sumber: Medium.com

OWallet

Laman Web OWallet: https://github.com/ontio/OWallet/releases

OWallet menaip: Desktop

Kemudahan penggunaan: Tidak begitu mudah untuk pemula

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

OWallet adalah salah satu dompet Ontologi terbaik dan menyokong sistem operasi Windows, Mac, dan Linux. Dompet cryptocurrency desktop rasmi menyokong kedua-dua koin ONT dan token ONG. Dompet ini sangat komprehensif sehingga anda dapat menggunakannya untuk pengurusan dompet standard dan bersama berdasarkan teknologi pelbagai tandatangan. Di samping itu, ia boleh berhubung dengan dompet perkakasan yang berbeza, seperti Ledger, Trezor, dan lain-lain.

Pada fasa berikutnya, OWallet berhasrat untuk memasukkan lebih banyak aplikasi dalam sistemnya, yang akan membolehkan pemaju menawarkan perkhidmatan yang komprehensif, termasuk pemanggilan dan penyusunan kontrak pintar.

OWallet memberi anda tiga pilihan untuk diterokai mengikut pilihan anda. Anda boleh menggunakannya sebagai dompet individu, dompet bersama, atau dompet sokongan perkakasan lejar. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ia menyokong peranti Windows dan MacOS.

Berdasarkan pilihan yang ditawarkannya, memuat turun OWallet mungkin sedikit mencabar bagi seorang pemula. Dompet individu dilengkapi dengan ciri yang berbeza, seperti memilih jalur fail Keystone, memilih e-mel dan kata laluan, dan membuat dompet. Setelah dompet individu habis, halaman utama akan memberi anda maklumat mengenai alamat dompet, kunci awam, baki aset ONT dan ONG, harga baki ONT dalam USD, dan banyak lagi.

gambar ditampal 0 6

Sumber: chrome.google.com (aplikasi)

Dompet Guarda

Laman web Guarda Wallet: https://guarda.co/

Jenis Dompet Guarda: Mudah Alih, Desktop, Web

Kemudahan penggunaan: Mudah untuk digunakan

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Guarda adalah salah satu dompet yang paling mesra pengguna dan mudah digunakan untuk memegang token ONT. Pelabur akan mendapati bahawa banyak ciri yang ditawarkan oleh dompet ini sangat menarik. Sesungguhnya, dompet ini menawarkan sokongan berbilang mata wang untuk lebih daripada 40 mata wang digital yang berbeza dalam industri, termasuk Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), XRP, Binance Coin (BNB), Bitcoin Cash (BCH) dan Bitcoin Gold (BTG), antara lain. 

Pada masa yang sama, Guarda menawarkan banyak platform yang berbeza untuk pengguna mengendalikan syiling ONT mereka dengan mudah. Pengguna boleh memuat turun dompet desktop, versi dompet Guarda mudah alih atau hanya memuat turun pelanjutan yang akan dibuka pada penyemak imbas pengguna. 

Walaupun pertukaran telah meningkatkan keselamatan mereka dari masa ke masa, mereka tetap tidak selamat bagi individu untuk menyimpan mata wang maya mereka. Inilah sebabnya mengapa dompet seperti Guarda memfokuskan pada keselamatan dan kesederhanaan agar penggunanya merasa selamat dan selesa ketika berurusan dengan mata wang ONT mereka. 

Lebih-lebih lagi, dalam pasaran yang sangat kompetitif, pengguna mempunyai portfolio yang pelbagai. Pelabur tidak hanya memiliki satu mata wang maya, tetapi secara amnya, mereka menyimpan lebih dari satu mata wang. Guarda akan menjadi pilihan yang baik bagi individu yang ingin memiliki aset digital mereka di tempat yang sama tanpa perlu menukar dompet dan aplikasi sepanjang masa. 

Tambahan pula, Guarda dianggap sebagai salah satu dompet paling berprestij dalam industri crypto. Memang, Changpeng Zhao menganggap Guarda Wallet sebagai projek yang menyokong Binance Decentralized Exchange (DEX) sejak awal. 

Istimewa #FF, dompet yang menyokong @Binance_DEX dari awal:

@MithioOfficial

@Enjin

@Lejar

@coolwallet

@CoinomiWallet

@atomicwallet

@Zel_Core

@InfinitoWallet

@Mathwallet

@cryptocom

@GuardaWallet

@SpendCard

@TrustWalletApp https://t.co/pgmQfXqdkO

– CZ Binance (@cz_binance) 19 April 2019

Dompet Atom

Dompet Atom

Dompet Atom adalah aplikasi perisian bukan kustodian yang dianggap sebagai salah satu penyelesaian paling popular untuk menguruskan Ontologi. Ditubuhkan pada 2018 oleh pengasas pertukaran Changelly & bekas Ketua Pegawai Eksekutif Konstantin Gladych, Atomic telah meningkatkan pangkalan penggunanya kepada 500,000 orang di semua platform yang disokong, termasuk OS desktop utama, iOS dan Android. 

Dompet itu menawarkan kepada pemegang kripto bukan sahaja ciri asas seperti menghantar dan menerima ONT, BTC, ETH, LTC, XMR, BNB dan 40+ blok block yang lain dan lebih daripada 500 token, tetapi juga membeli, menukar, dan menyimpan aset digital dalam satu , antara muka yang selamat dan mesra pengguna. Di samping itu, anda boleh mendapatkan wang tunai kerana menggunakan pertukaran tanpa nama segera (60+ pasangan crypto) yang mengambil bahagian dalam program keahlian Atomic. Sekiranya anda ingin membeli crypto, terdapat 19 aset teratas yang boleh dibeli dengan kad bank USD, EUR, GDP, dan 14 mata wang fiat tempatan lain di seluruh dunia. Anda juga mungkin tertarik dengan taruhan dompet. Ia terdesentralisasi yang bermaksud anda menerima ganjaran dengan 5-23% APR secara langsung dari pengesah dan menyokong desentralisasi rangkaian. Pada masa ini, terdapat 10 aset PoS, termasuk XTZ, ATOM, ZIL, KMD dan AWC, token asli Atom. 

Akhirnya, untuk mula menggunakan Atomic Wallet, anda tidak perlu membuat akaun, lulus verifikasi atau KYC, oleh itu, anda tetap tidak dikenali. Pada waktu yang sama, dana anda hanya berada di bawah kawalan anda kerana kunci peribadi disulitkan pada peranti anda, dan tidak ada yang dapat mengaksesnya melainkan anda. Akhir sekali, jika anda mempunyai masalah dengan Atom anda, hubungi perkhidmatan sokongan yang dengan senang hati memberi anda tindak balas yang koheren dan cepat dalam masa 10-25 min 24/7.

Dompet Cyano | Dompet Ontologi

Laman web Cyano Wallet: https://github.com/OntologyCommunityDevelopers/cyano-wallet/

Cyano Jenis dompet: Web

Kemudahan penggunaan: Mudah

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Cyano adalah peluasan web untuk rangkaian Ontologi yang menyokong penyemak imbas Chrome dan Firefox. Sambungan ini membolehkan anda membuat dompet dengan frasa mnemonics, disulitkan sepenuhnya dengan kunci peribadi. Anda boleh log masuk ke dompet web anda menggunakan frasa mnemonics, akaun tersimpan, atau Kunci Peribadi.

Sama juga, semasa menggunakan Cyano, anda perlu berhati-hati dan mengambil kira petua keselamatan penting, seperti membahagikan aset anda antara dompet sejuk dan panas, memeriksa baki anda secara berkala, dan menggunakan dompet perkakasan crypto untuk simpanan sejuk anda. Selain itu, elakkan menggunakan senarai putih kontrak pintar di dompet sejuk anda. Dompet dapat dihubungkan dengan mudah dengan dua dompet perkakasan utama – Ledger dan Trezor.

Dompet Cyano serasi dengan semua rangkaian ONT, yang membolehkan anda beralih di antara mereka dari Uji ke Utama, dan Peribadi menggunakan TLS. Cyanoalso dilengkapi dengan sokongan ONT ID, sokongan dAPI untuk rangkaian Ontologi, serta sokongan alamat NEO dan ONT, yang boleh anda gunakan untuk kedua-dua akaun biasa dan buku besar.

Dengan pelanjutan Cyano, anda boleh melakukan perkara berikut:

· Buat dompet dengan frasa mnemonics

· Enkripsi kunci peribadi

· Eksport atau import dompet

· Log masuk menggunakan frasa mnemonics, Private Key, atau akaun yang tersimpan

· Sokongan lejar dan Trezor

· Sokongan TEP OEP-4 dan banyak lagi

gambar ditampal 0 9

Sumber: tokenclub.co

Lejar Nano S

Lejar Nano S Laman web dompet: https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s

Lejar Nano S Jenis dompet: Perkakasan

Kemudahan penggunaan: Mudah

Selamat: Cukup selamat dan selamat

Kos: Dibayar

Dompet Ledger Nano S menawarkan tahap keselamatan akaun tertinggi, yang menjadikannya salah satu dompet perkakasan crypto terbaik Ontology. Dengan itu, anda boleh menghantar, menerima, dan menyimpan syiling ONT dan token ONG anda dengan selamat. Selain itu, ia menerima pelbagai mata wang termasuk koin ONT dan Token ONG. Sebaiknya sahkan harga dompet Nano S dari laman web rasmi mereka untuk mengelakkan peluang membayar lebih tinggi.

Sekiranya keselamatan dana anda menjadi keutamaan anda, maka anda harus mempertimbangkan untuk memiliki Dompet Ledger Nano S. Fungsi perkakasan memastikan bahawa anda sentiasa mengawal dana anda.

Selain itu, Nano S kecil, mudah alih, dan mematuhi USB. Walaupun menghubungkan ke peranti anda melalui port USB, ia tidak mengambil kunci peribadi anda. Kunci Peribadi sentiasa berada dalam simpanan luar talian, yang selamat dan dilindungi PIN. Salah satu ciri menonjol dari Nano S Wallet adalah kemudahan penggunaan. Dompet perkakasan cryptocurrency mempunyai paparan OLED bawaan dengan butang di sisi, menjadikannya mudah dikendalikan walaupun untuk pemula. Yang penting, dompet Nano S membolehkan anda mengesahkan transaksi secara manual, yang bermaksud anda dapat memeriksa status dana anda bila-bila masa.

gambar ditampal 0 8

Sumber: Infinitowallet.io

Dompet Infinito | Dompet Ontologi

Infinito Laman web dompet: https://www.infinitowallet.io/

Infinito Jenis dompet: Mudah Alih

Kemudahan penggunaan: Mudah

Selamat: Cukup selamat dan selamat

Kos: Percuma

Infinito adalah satu lagi dompet ontologi yang hebat, sesuai untuk menyimpan cryptocurrency lain juga. Dompet mudah alih berbilang mata wang menyokong semua aset digital utama, seperti Bitcoin, Ethereum, BCH, DASH, dan banyak lagi yang lain. Ia juga menyokong semua token ERC20 di rangkaian Ethereum dan token NEP5 di blockchain NEO.

Dompet ini mudah alih, menjadikannya pilihan yang ideal untuk pengguna dalam perjalanan. Kini tersedia untuk kedua-dua peranti iOS dan Android Apple. Selain itu, platform ini pelbagai bahasa, dengan 12 bahasa yang disokong dan lebih banyak lagi yang akan datang. Infinito menggunakan teknologi touch ID, yang merupakan salah satu ciri terbaru untuk dompet mudah alih. Beberapa sorotan dompet ini termasuk:

· Keselamatan tingkat atas disampaikan dengan kombinasi kata laluan, frasa laluan, dan ID sentuh.

· Platform pelbagai bahasa, menampung 12 bahasa

· Tidak ada pelayan terpusat

Namun, itu bukan semua; Infinito hadir dengan keunggulan semata-mata yang jarang terdapat di kebanyakan dompet mudah alih. Contohnya, dompet itu dirancang untuk kegunaan harian. Oleh itu, ia mempunyai ciri pengurusan kenalan, yang memungkinkan pengguna menyimpan semua kenalan mereka dalam satu senarai yang mudah digunakan, sama seperti nombor telefon bimbit yang tersedia dalam satu senarai. Ini, pada akhirnya, meningkatkan fungsi dompet.

Ciri penting lain dari dompet ini ialah pengoptimuman harga. Teknologi ini membolehkan, terutama, pengguna baru untuk memilih caj terbaik setiap kali mereka melakukan transaksi. Pada akhirnya, urus niaga diselesaikan lebih cepat tanpa ada yang membelanjakan terlalu banyak wang.

gambar ditampal 0 3

Sumber: play.google.com

O3 Dompet | Dompet Ontologi

O3 Laman web dompet: https://o3.network/

O3 Jenis dompet: Mudah Alih dan Desktop

Kemudahan penggunaan: Mudah

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Dompet O3 menyokong semua platform utama, termasuk sistem operasi Android, iOS, Windows, dan Mac. Ia membolehkan anda mengesan semua syiling ONT anda, token ONG dan juga cryptocurrency lain di satu tempat yang mudah. Dompet desktop cryptocurrency menawarkan banyak ciri menarik. Sebagai contoh, ia dapat berintegrasi secara langsung dengan Switcheo Exchange selain memantau keseimbangan dari dompet penyimpanan sejuk anda dari jauh. Memberi anda peluang untuk memantau alamat penyimpanan sejuk anda adalah ciri menarik yang meningkatkan fungsi dompet. Inilah sebabnya mengapa anda harus mempertimbangkannya jika anda mencari dompet Ontologi terbaik di pasaran sekarang.

Selain itu, ia meningkatkan keselamatan kerana tidak ada yang mengakses dompet penyimpanan sejuk di bawah senarai tontonan anda. Anda boleh memuat turun dompet crypto mudah alih dari Kedai Aplikasi Apple atau Kedai Google Play. Aplikasi ini digunakan di seluruh dunia dengan penilaian positif dari pengguna.

Bagaimana ia berfungsi

Setelah memasang aplikasi dompet crypto mudah alih, sistem meminta anda untuk membuat dompet baru atau mengimport kunci peribadi dari dompet yang sudah ada. Salah satu ciri terbaik dompet ini ialah ia membolehkan anda berhubung dengan aplikasi hebat lain tanpa berkongsi maklumat sensitif anda, seperti Kunci Peribadi dengan pihak ketiga.

Akhirnya, kemampuannya untuk berhubung dengan platform perdagangan Switcheo membolehkan anda berdagang secara langsung dari dompet. Selain itu, ia membolehkan anda membeli menggunakan cryptocurrency utama — yang pertama di blockchain ONT. Platform ini merancang untuk memperkenalkan pembelian melalui kad kredit.

Pemikiran Akhir

Blockchain ONT berkembang dan menarik lebih banyak pengguna. Ketika dunia beralih ke era penggunaan cryptocurrency, sudah tiba masanya untuk mengambil langkah-langkah penyimpanan crypto yang mencukupi. Dengan dompet yang dinyatakan di bahagian ini, anda dapat menghantar, menerima, dan menyimpan dana ONT anda.

A Beginner’s Guide To Ontology (ONT)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

118 eb3 647 ddf c60 fc0 52d