Wang Besar Mencari Bitcoin pada 2020 – Dana Lindung Nilai, Penyedia Perkhidmatan, Firma Perisik, dan Pelabur Profil Tinggi

Sejak pasaran cryptocurrency mula muncul semula, beberapa bulan yang lalu, terdapat banyak contoh ‘wang besar’ yang mengambil tindakan. Contohnya dapat dilihat pada pelbagai tahap, termasuk pelabur berprofil tinggi, firma perisik, dana lindung nilai, dan penyedia perkhidmatan. Hari ini kita akan melihat masing-masing, dan mengapa pintu masuk dibuat sekarang.

Strategi Mikro

Contoh pertama kami juga merupakan kejadian paling baru. Hanya beberapa hari yang lalu, syarikat gergasi dan perisikan perisian, MicroStrategy, diumumkan kepada dunia bahawa mereka membeli sejumlah besar Bitcoin. Lebih khusus lagi, MicroStrategy membeli 21,454 BTC, yang setara dengan kira-kira $ 250 juta USD.

Kenapa sekarang?

Michael Saylor, CEO di MicroStrategy, menyatakan,

“Pelaburan kami dalam Bitcoin adalah sebahagian daripada strategi peruntukan modal baru kami, yang bertujuan untuk memaksimumkan nilai jangka panjang bagi pemegang saham kami … Pelaburan ini mencerminkan kepercayaan kami bahawa Bitcoin, sebagai cryptocurrency yang paling banyak diterima pakai di dunia, adalah simpanan nilai yang boleh dipercayai dan aset pelaburan yang menarik dengan potensi penghargaan jangka panjang yang lebih tinggi daripada memegang wang tunai. Sejak penubuhannya lebih dari satu dekad yang lalu, Bitcoin telah muncul sebagai tambahan yang signifikan terhadap sistem kewangan global, dengan ciri-ciri yang berguna untuk individu dan institusi. MicroStrategy telah mengiktiraf Bitcoin sebagai aset pelaburan yang sah yang lebih tinggi daripada wang tunai dan dengan itu menjadikan Bitcoin sebagai pegangan utama dalam strategi simpanan perbendaharaannya. “

Untuk menegaskan, firma perisikan terbesar di dunia menyatakan bahawa Bitcoin…

  • adalah simpanan nilai yang boleh dipercayai
  • mempunyai potensi penghargaan jangka panjang
  • rayuan kepada, individu, dan institusi
  • adalah aset yang sah
  • boleh menjadi lebih tinggi daripada wang tunai

Seperti yang ditunjukkan oleh angka-angka yang disebutkan di atas, Strategi Mikro percaya sepenuhnya, kerana ia telah meletakkan wangnya di mana mulutnya – hingga $ 250 juta

Paul Tudor Jones

Apabila pengurus dana lindung nilai, bernilai hampir $ 6 bilion USD, bergerak, orang akan melihat. Oleh itu, ketika Paul Tudor Jones mengumumkan, pada bulan Mei, bahawa dia akan memperuntukkan peratusan ‘digit tunggal rendah’ dari dana Tudor BVI ke dalam Bitcoin, para peminat crypto dengan senang hati teruja. Walaupun ‘satu digit rendah’ ​​mungkin tidak banyak, hanya beberapa mata peratusan yang diperuntukkan dari dana $ 5 bilion yang mewakili jumlah yang baik.

“Strategi memaksimumkan keuntungan terbaik adalah memiliki kuda terpantas … Sekiranya saya terpaksa meramalkan, pertaruhan saya adalah Bitcoin.” – Paul Tudor Jones, Ketua Pegawai Eksekutif Tudor Investment Corp.

Kenapa sekarang?

Inflasi. Dengan percetakan FIAT yang nampaknya tidak pernah berakhir, banyak yang mencari aset safe-safe, sebagai lindung nilai terhadap jangkaan inflasi. Bitcoin bukan satu-satunya aset yang dapat memanfaatkan sentimen ini – emas dan logam berharga lain juga berkembang pesat.

Dave Portnoy

Lebih daripada sekadar personaliti dalam talian yang popular, Dave Portnoy adalah pengasas dan presiden Barstool Sports. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, Portnoy telah menarik perhatian banyak orang, ketika dia menjalani aktiviti perdagangan hariannya. Sebagai usahawan berjaya, bernilai kira-kira $ 100 juta, dengan kehadiran dalam talian yang kuat, kemasukannya ke Bitcoin yang belum selesai telah menggembirakan banyak pihak.

Portnoy baru-baru ini menarik perhatian ramai dengan jemputan umum kepada kembar Winklevoss. Jemputan ini merangkumi pengenalan Bitcoin yang diinginkan, dan bagaimana dia dapat mengambil bahagian. Ini tidak disedari, kerana kembar Winklevoss melihat jemputan ini, dan diterima.

Kenapa sekarang?

Dengan lebih daripada 1.3 juta pengikut, Portnoy menunjukkan dalam video sebelumnya bahawa dia merasakan tekanan untuk menilai semula Bitcoin, dan potensi di belakangnya. Walaupun pada masa ini komuniti Bitcoin terlalu bersemangat dalam khotbahnya, sifat ini nampaknya telah melakukan muslihat dalam hal ini. Tekanan dari pengikutnya hanya menekankan selera ramai pelabur semasa, kerana mereka mencari aset berpotensi tinggi untuk mengurangkan risiko inflasi.

PayPal

Walaupun PayPal belum mengeluarkan pernyataan rasmi mengenai niatnya, semakin jelas bahawa syarikat itu bersiap sedia untuk melancarkan perkhidmatan cryptocurrency dalam waktu terdekat. Spekulasi mengenai perkara ini pertama kali muncul ketika syarikat mula mengambil pakar cryptocurrency untuk pengembangan produk.

Sebagai tambahan kepada penggembaraan bakat, pelbagai sumber mempunyai dikongsi maklumat dengan saluran berita, yang menunjukkan perkongsian yang terjalin antara Pembiayaan Crypto Paxos dan PayPal – tidak seperti perkongsian yang diumumkan baru-baru ini antara Paxos Crypto Brokerage dan Revolut US. Setiap perkongsian ini memungkinkan penyatuan perkhidmatan berasaskan API yang lancar, yang memungkinkan untuk membeli dan menjual sejumlah besar cryptocurrency.

Kenapa sekarang?

Pada masa-masa awalnya, Bitcoin melangkah keluar dari jalan keluar dan menjadi aset yang disegani. Maju cepat ke 2020 dan jika Bitcoin telah membuat satu perkara yang jelas, ia adalah kekuatan yang tetap. Kami telah mencapai satu titik di mana terdapat cukup banyak pengembangan dan penerapan di sekitar sektor ini, bahawa kemungkinan Bitcoin tidak ada habisnya tetapi tidak ada.

Dengan keadaan ini, siapa yang lebih baik memanfaatkan Bitcoin daripada penyedia perkhidmatan FinTech yang mapan? Revolut telah menerimanya. Square telah menerimanya. WealthSimple telah menggunakannya. RobinHood telah menerimanya. Sekiranya ada, PayPal mungkin sedikit terlambat untuk pesta.

Langkah Meningkat

Setiap kejadian ini sendiri tidak boleh menaikkan pasaran. Namun secara kumulatif, mereka menunjukkan perubahan positif terhadap sentimen terhadap cryptocurrency. Walaupun ‘mengapa sekarang’ mungkin berbeza antara setiap peserta baru, pasaran Bitcoin tidak lagi dihuni oleh pedagang runcit spekulatif, tetapi rumah bagi peserta dari berbagai sektor. Ia dipandang sebagai aset yang sah, dan apakah melihat penyedia perkhidmatan, dana lindung nilai, firma perisik, dan lain-lain – adopsi dilakukan dengan kecepatan yang semakin meningkat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

961 585 eca a04 285 c48 010