OKEx Academy: Ceramah dengan temu ramah Feature Trader Feature Anda dengan Coin Buster

Selamat datang ke siri temu ramah baru OKEx Academy “Perbincangan dengan peniaga kegemaran anda. Dalam siri ini, kami akan membawakan anda wawancara pendek yang menampilkan pedagang kripto, mendedahkan pandangan, perspektif, kata-kata nasihat kepada rakan peniaga, dan beberapa fakta menarik tentang mereka yang mungkin tidak pernah anda ketahui.

Siapa yang nak telefon! Kali ini kita ada Coin Buster (@Coin_Buster di Twitter), peniaga dan pengasas daripada @CryptoALaCarte untuk berkongsi beberapa nasihatnya. 

Tolonglah kongsi dengan komuniti kami bagaimana anda memulakan hari anda! Apa yang anda buat pertama kali pada waktu pagi? Bagaimana anda menghabiskan sebahagian besar masa anda? Apa jenis barang yang anda fokuskan selain daripada perdagangan dan crypto?

Saya bangun setiap hari sekitar jam 6:30 pagi. Penting untuk bangun lebih awal dan mempunyai gambaran keseluruhan yang bagus mengenai bagaimana pasar akan bertindak pada siang hari, jadi perkara pertama yang saya lakukan ketika bangun tidur adalah dengan memeriksa harga BTC, apa yang dilakukannya semalam dan bagaimana perdagangan saya (jika saya ada yang berterusan).

Sekiranya saya perlu mengurus kedudukan dengan cepat (kerana pergerakan besar biasanya berlaku sejam selepas saya bangun), saya menghidupkan komputer dan membuka TradingView dan pertukaran yang saya jual.

Kemudian saya akan menikmati sarapan yang baik, membaca berita, dan kembali ke carta untuk melihat apakah saya dapat melihat peluang lain yang baik.

Pada siang hari, saya menghabiskan banyak masa di Crypto A La Carte, yang merupakan projek yang saya buat dengan rakan dan rakan saya Rubot kira-kira enam bulan yang lalu. Ia memerlukan banyak perhatian, pengurusan, sokongan pelanggan dan penyelidikan untuk mencari peniaga berbakat baru yang dapat bergabung dengan pasukan.

Biasanya sebahagian besar waktu petang dikhaskan untuk perdagangan (kebanyakan perdagangan dalam sehari).

Saya rasa sangat penting untuk mempunyai waktu untuk bersantai kerana pasar ini 24/7 dan seseorang dapat habis dengan mudah, jadi saya meninggalkan papan kekunci sekitar jam 7 malam dan menghabiskan sedikit masa sehingga jam 10 malam atau lebih. Kemudian saya memeriksa carta terakhir kali jika saya masih berniaga, untuk menguruskan kedudukan saya sebelum tidur. Saya biasanya tidur sebelum jam 11 malam untuk mendapatkan rehat malam.

Apa satu fakta mengejutkan tentang anda yang tidak disangka orang?

Saya makan semangkuk ais krim setiap hari. Sebiji ais krim sehari membuatkan doktor tidak menjauh … ugr!

Adakah ada yang memberi inspirasi kepada anda dalam kerjaya perdagangan?

@Elisa_Crypto di Twitter adalah salah satu peniaga yang paling berpengaruh dalam karier perdagangan saya dan juga salah satu peniaga terbaik yang saya temui setakat ini.

Tajuk utama mengenai cryptocurrency (atau bukan kripto) yang anda ikuti dengan teliti hari ini?

Oleh kerana ramai orang sekarang, saya telah mengikuti keadaan ekonomi yang disebabkan oleh krisis COVID-19. Walaupun kebanyakan negara membuka kembali perniagaan dan membuka kunci perniagaan, saya benar-benar ingin tahu apa yang akan berlaku seterusnya. Seperti jika akan ada gelombang kedua? Adakah terdapat kesan terhadap ekonomi makro dan pasaran dll.

Saya juga banyak membaca mengenai situasi Amerika kerana saya percaya pemilihan semula Trump, atau kekalahan (yang jelas terkait dengan krisis COVID-19), boleh memberi pengaruh besar di pasaran.

Kami selalu memberitahu komuniti kami bahawa tidak apa-apa untuk belajar! Alangkah baiknya jika anda dapat berkongsi beberapa pengalaman dan pandangan anda dengan rakan peniaga kami.

Apakah petunjuk teknikal kegemaran / paling kerap anda gunakan?

Saya hampir tidak menggunakan petunjuk kerana saya merasa ketinggalan tetapi yang paling saya gunakan ialah RSI ketika saya ingin mendapatkan pengesahan lebih lanjut mengenai tahap untuk membeli atau menjual.

Apa kegagalan terbesar anda dalam perdagangan? Bagaimana anda pulih daripadanya, dan bagaimana, jika ada, anda belajar darinya?

Semasa pertama kali saya berniaga dengan margin, saya sama sekali tidak menguruskan risiko saya. Saya hampir dilikuidasi dan berasa sangat teruk sehingga tidak dapat mengenali diri saya sendiri.

Itu adalah titik tolak bagi saya. Sejak saat ini, saya benar-benar bekerja dalam pengurusan risiko dan mempunyai peraturan yang sangat ketat sekarang.

Mana-mana set kemahiran yang mesti diketahui untuk peniaga pemula? Dan apa yang harus dielakkan / kesalahan biasa semasa membuat analisis teknikal?

Masa skrin adalah perkara yang paling penting. Anda boleh menghabiskan ribuan jam untuk belajar mengenai TA dalam buku atau menonton video, dengan kaedah baru. Terdapat banyak perkara untuk dipelajari dan bahkan 10 nyawa tidak akan cukup untuk membaca dan menonton 5% bahan yang terdapat dalam talian.

Pelajari mengenai satu strategi, cuba perbaiki dengan pemerhatian anda sendiri yang anda buat menonton grafik dan membuat catatan perdagangan anda. Jangan buang ribuan jam menonton strategi baru!

Bagaimana / di mana mendapatkan idea perdagangan?

Crypto A La Carte! Itulah sebabnya kami membuat platform ini. Anda boleh memilih perdagangan yang anda mahu buka kunci, bila-bila masa anda mahu, berdasarkan statistik peniaga, pertukaran,% dan R. Tidak ada langganan bulanan dan maklumatnya sepenuhnya telus sehingga anda dapat memutuskan untuk membuka kunci atau tidak dengan semua maklumat yang anda perlukan!

Perdagangan harian berbanding pelaburan jangka sederhana / jangka panjang, mengikut cara yang anda sukai?

Saya kebanyakannya peniaga sehari kerana saya ingin mendapatkan hasil yang cepat dan yang paling penting, saya tidak suka berniaga semalam (ketika saya tidak dapat menguruskannya).

Saya juga memiliki pelaburan jangka panjang yang ada dalam dompet sejuk yang tidak saya saksikan.

Melabur benar-benar berbeza dari perdagangan dan perangkapnya adalah untuk menukar pelaburan jangka panjang anda setiap hari. Sebilangan besar masa, anda akhirnya kehilangan masa dan wang untuk melakukannya.

Terima kasih banyak kerana berkongsi! Sekarang kami mempunyai soalan yang menarik untuk anda! Berapa hari sehingga $ BTC kembali pada $ 10000s?

Saya akan katakan kira-kira seminggu atau lebih. Oleh itu, bias saya berubah beberapa kali seminggu, bergantung pada carta.

Akhir sekali, berikan cadangan terakhir kepada komuniti kami tentang bagaimana menjadi peniaga yang baik!

“Bahaya paling besar berlaku pada saat kemenangan” – Napoléon Bonaparte

Terima kasih kepada Coin Buster kerana meluangkan masa untuk berbual dengan kami! Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perdagangan kripto, pastikan untuk mengikutinya Twitter dan Kumpulan Crypto A La Carte Telegram!

Ikuti di Twitter jika anda mempunyai pertanyaan untuk kami!

Daftar dan deposit atau berniaga minimum 10 USDT hari ini untuk mendapatkan 3 pengguna USDT ganjaran baru!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me